9 tipp a kreatív Facebook-borítókép megtervezéséhez

Ötleteket keresel, hogyan készíts kreatív Facebook-címlapfotót? Olvassa el ezt a blogot, ha többet szeretne megtudni a Facebook bannerek tervezésének leginnovatívabb módjairól.

A Facebook, mint azt a legtöbben tudják, egy népszerű közösségi média platform, ahol az emberek megosztják gondolataikat, történeteiket, tapasztalataikat stb. A borítókép elengedhetetlen eleme vállalkozása Facebook-fiókjának. Egy pillantással közvetíti a legtöbbet, amire specializálódott. Azonban nem minden borítókép vonzza magára a figyelmet. Hogy segítsünk győzedelmeskedni ebben a trükkös helyzetben, van néhány kreatív Facebook-borítókép-ötletünk.

9 módszer a kreatív Facebook-borítókép megtervezésére

Íme néhány kulcsfontosságú módszer, amellyel kreatív borítóképet készíthet a Facebook számára.

1. Keverjük össze

Ne adj hosszas magyarázatokat a zászlódban; csak unalmasak. Ha tudod, mit mondj, mondd ki. Legyen közvetlen. Tegyen fülbemászó, rövid és közvetlen cselekvésre ösztönzést (CTA), hogy a labda gördüljön. Minden kreatív Facebook banner kulcsfontosságú eleme.

2. Játssz szavakkal és szimbólumokkal

Játssz a szavaiddal, és használj hangulatjeleket és egyéb szimbólumokat. Ezek érdekesebbé és érthetőbbé teszik az üzeneteket a közönség számára. Szimbólumok használatával klassz terveket is készíthet. Nemcsak üzenetet közvetítene, hanem felerősíti a Facebook borítóképének dizájnját is.

3. Összpontosítson a minőségre

Kreatív Facebook-borító kialakítása során a legjobb, ha a minőségre összpontosít a mennyiség helyett. Ne vigye túlzásba a tervezést, és ügyeljen arra, hogy a szöveg ne nyomja el a látványt. Hasonlóképpen, az sem számít, ha van extra hely a szalaghirdetésben. Jó hátteret biztosít bármilyen műalkotáshoz, CTA-hoz vagy üzenethez.

Olvasni:  A fő különbségek az ügyfélszolgálat és a műszaki támogatás között

4. Hangsúlyozza a CTA-t

CTA egy Facebook-címlapfotón

Forrás

A nap végén, ha nincs CTA a szalaghirdetésben, nincs értelme rengeteg erőfeszítést fektetni a közönség figyelmének felkeltésére. Ha népszerűséget szeretne szerezni személyes fiókjában, adjon hozzá egy CTA-t a felhasználók által végrehajtani kívánt műveletnek megfelelően. Ha Ön online alkotó, bátorítsa oldalának látogatóit, hogy nézzenek meg néhány munkáját vagy portfólióját. Ez legyen az első dolog, ami eszedbe jut, amikor kreatív Facebook-borítótervet készítesz.

5. Játssz a színekkel

Vice Facebook-borítóképe

Forrás

Ha Ön alkotó, akkor a legjobb módja annak, hogy megmutassa képességeit a Facebookon, ha egy mintát jelenít meg munkáiból a borítóképen. Csábító alkotásokat adhat hozzá, és növelheti a nézettséget. Nem számít a szakma, a cél az, hogy vonzó színekkel és elrendezésekkel felkeltsük a néző figyelmét.

6. Állítsa be a betűméretet

Ez az egyik leggyakrabban használt ötlet a listán. A legjobb, ha gyorsan szeretné felhívni magára a figyelmet. Nagyítsa fel a címet vagy a CTA-t, illessze be a szalaghirdetés közepére, válasszon jó hátteret, és íme! Nézze meg, hogy Facebook-címlapja becsalja az embereket, és megtéríti őket.

7. Ne adj túl

Soha ne felejtse el a lehető legjobb módon reklámozni magát és márkáját. A szellemes tartalmat a legtöbb ember nagyra értékeli, így segít elérni a vágyott elismerést. Azonban van egy finom határvonal a túlértékesítés és a reklámozás között, ezért ügyeljen arra, hogy ne lépje át (a Facebook-hirdetések fáradtsága végül is valóságos).

8. Optimalizálja a burkolatot mobilra

mobil- és asztali számítógép-barát Facebook-borító

Forrás

Ez egy olyan fontos pont, amelyet a legtöbb Facebook-felhasználó elfelejt. A Statista adatai szerint 2021 januárjában az emberek körülbelül 98%-a mobiltelefonon keresztül csatlakozott a közösségi hálózathoz. Ezért elengedhetetlen, hogy Facebook-címlapfotóját mobilbaráttá tegyük. Ellenkező esetben akadályozhatja a mobilos nézettséget. A Facebook szerint az asztali számítógépek és a mobilok ideális borítómérete 820x312px, mobilon pedig 640x360px.

Olvasni:  Különböző típusú tartalmak helyes írása és sorrendje

9. Légy kreatív

  A Squarespace Facebook-borítóképe

Forrás

Ez minden tervezés fő elve. Legyen minél kreatívabb. Mindig fennáll annak a lehetősége, hogy valaki hasonló tartalmat készít, vagy hasonló dizájnt készít. Ezért a legjobb, ha több inspirációt találsz, hogy kész ötletekkel álljon elő.

Néhány kreatív Facebook borítókép ötlet a következő:

● Használjon emberekről készült nagy felbontású képeket.

● Egyszerű szöveget használjon feltűnő, egyszínű háttéren.

● Tartalmazzon felhasználó által generált tartalmat.

● Említse meg az eladásokat és ajánlatokat.

● Adjon hozzá egy kis videoklipet. Ez lehet a márka bemutatása, annak kínálata, vagy egy konkrét kezdeményezés vagy termék, amelyről szeretné, hogy az emberek megismerjék.

● Ha egyszerűvé szeretné tenni a dolgokat, egyszerűen hozzáadhatja logóját és/vagy szlogenjét, és maradandó benyomást kelthet.

Ezenkívül előfordulhat, hogy nem lehet korlátlan időt tölteni a Facebook kreatív borítóképének megtervezésével. Tehát, ha úgy gondolja, hogy nincs ideje, erőforrása vagy akarata, jobb, ha a feladatot olyan szakemberekre bízza, akik tervezési szolgáltatásokat kínálnak.

Reméljük, hogy ezeket az ötleteket felhasználhatja egy kreatív Facebook-címlapkép elkészítéséhez. Legyen innovatív, és gondolkodjon a dobozból. Kövessen lépést a trendekkel, használjon friss ötleteket és alkalmazzon új módszereket. Hibák biztosan előfordulnak, de tanuljunk belőlük. Repedj!

GYIK

1. Mi az a Facebook-címlapkép?

A borítókép egy szalaghirdetés, amely az Ön digitális személyét képviseli a Facebookon. Ez a hosszú, téglalap alakú hely közvetlenül a profilképed felett.

2. Mit használjak fedőlapként a Facebookon?

Használjon bármit, amiről úgy gondolja, hogy meghatározza vállalatát vagy márkáját. Legyen a borító a lehető legrelevánsabb vállalkozása szempontjából. Nem szabad kinéznie a helyéről.

Olvasni:  10 tipp a millenniumi marketingstratégia optimalizálásához

3. Hogyan készítsek kreatív borítóképet a Facebookhoz?

Egy egyszerű módja annak, hogy kreatív borítóképet készítsen a Facebook számára, ha először saját digitális alkotást készít. Később szerkesztheted és borítóként használhatod a Facebookon. Egyedülálló lenne, hiszen eredeti műről van szó. Használhatja a Facebookon elérhető beépített sablonokat is; azonban lehet, hogy nem annyira egyediek, mint egy személyes borítókép. Ha megvannak a források, bérelhet grafikus tervezőt, aki elvégzi helyetted a munkát

Új publikációk:

Ajánlott