9 tipp közösségi médiás grafikák készítéséhez

A közösségimédia-grafikák tervezése összetett és ijesztő folyamat lehet, különösen, ha Ön kezdő. Itt kilenc hasznos tanáccsal leegyszerűsítjük.

A grafika az összes közösségi média platform legfontosabb része. Nagyobb hatással vannak a nézőre, mint a pusztán szöveges tartalom. Az emberek természetüknél fogva vizuális tanulók. Tekintettel arra, hogy egyre többen használják a közösségi médiát, a közösségi média grafikája döntő szerepet játszik vállalkozása online előmozdításában.

A közösségi média tartalomalkotásának minden marketingstratégia szerves részét kell képeznie.

Ennek ellenére a lenyűgöző és vonzó közösségi média poszttervek létrehozása összetett és időigényes folyamat lehet. De nincs okod aggodalomra, hiszen ebben a blogban is összegyűjtöttünk néhány felbecsülhetetlen értékű tippet a közösségi média grafikai tervezéséhez.

Mi az a közösségi média grafika?

A közösségi média tartalomírása és a látvány kéz a kézben járnak. Kiegészítik egymást. A közösségi média grafikája magában foglal minden olyan képet, GIF-et, videót és egyéb vizuális elemeket, amelyeket a Facebookon, az Instagramon vagy a Linkedinen és más közösségi média platformokon lát. Amint az magától értetődő, ezek egy közösségi média bejegyzés vizuális részét képezik. Ahhoz, hogy a közösségi médiában közzétett bejegyzések lebilincselőek legyenek, érdekes vizuális összetevővel kell rendelkezniük.

Olvasni:  Miért nem lehetsz minden közösségi hálózaton produktív?

Köszönhetően az emberek csökkenő online figyelmének, elengedhetetlenné vált, hogy a felhasználók figyelmét a lehető leggyorsabban felkeltsük. Ennek legjobb módja a közösségi média grafika.

A figyelemfelkeltő közösségimédia-bejegyzések kialakítása márka ismertségét teremti meg. Segítenek a márkának jobban felvenni a kapcsolatot a közönséggel. Ez viszont pozitív hatással van az eredményre. A jól megtervezett közösségi média grafika segítségével professzionálisabban ábrázolhatja márkáját online. Tehát legyen a közösségi média grafikai tervezése a prioritás.

9 legjobb tervezési tipp a közösségi média grafikához

Az alábbiakban felsorolunk néhány kulcsfontosságú tippet, amelyeket érdemes megjegyezni a közösségi média grafikai tervezése során.

1. Válassz okosan a színeket

A szín a grafikai tervezés egyik legfontosabb szempontja. Ezek fókuszpontként működnek a képen. Képesek érzelmeket kiváltani és befolyásolni. Következésképpen befolyásolják, hogy a néző hogyan érzékeli a márkáját. Ezért alapvető fontosságú, hogy átgondolja, hogyan használja a színeket a közösségi médiában közzétett bejegyzések kialakításában.

Színelmélet

Annak megértéséhez, hogy mely színeket használja a tervezésben, tekintse át a színelméletet. Azt tanulmányozza, hogy az emberek hogyan érzékelnek bizonyos színeket, és hogyan hatnak az előbbiekre.

A színelmélet 10 parancsolata

Forrás

Színkombinációk és paletták

Miután azonosította az ábrázolni kívánt érzelmeket, kiválaszthatja a színeket, amelyek jól illeszkednek egymáshoz. Ez növeli a grafikai tervezés esztétikai értékét.

2. Hozzon létre egy kiegyensúlyozott tervet

Az egyensúly azt jelenti, hogy a különböző elemek hogyan oszlanak el a tervezésben. Ez egy tervezési elv, amelyre sokan esküsznek. A grafikai tervezés során többféle egyensúly létezhet. A kiegyensúlyozott kialakítás növeli annak esztétikai értékét, és a nézők több időt töltenek azzal, ami tetszik a szemüknek.

Szimmetrikus egyensúly

A szimmetria és a rend minden tervezésnél fontos szempont. A szimmetrikus kialakítás szinte mindig kiegyensúlyozott lesz. Egyforma súlyt ad a design minden elemének.

Olvasni:  10 tipp a Facebook-hirdetési stratégia bővítéséhez

Forrás

Aszimmetrikus egyensúly

példa az aszimmetrikus egyensúlyra

Forrás

Az aszimmetrikus minták érdekesek és fülbemászóak lehetnek. Aszimmetrikus egyensúly esetén a kialakítás mindkét oldalán lévő elemek egyenetlenek lehetnek, de hozzájárulnak az általános kiegyensúlyozott kialakításhoz.

3. Ügyeljen a tipográfiára

különböző betűtípusok a közösségi média bejegyzéseiben

Forrás

A tipográfia az egyik legfontosabb eleme a közösségi média posztok tervezésének. A betűtípusokat az olvashatóság szem előtt tartásával kell megválasztani. Ne használjon sok betűtípust, és állítsa be a két betű közötti távolságot (bevágás), hogy a szöveg olvasható legyen. Esztétikai vonzerejük mellett a tipográfia befolyásolja a látvány üzenetét, hangnemét és elhelyezését is.

Íme néhány példa a közösségi média grafikáihoz használható betűtípusokra.

Forrás

4. Hozzon létre vizuális hierarchiát

A tervezésben sok elem található, beleértve a képeket, szöveget, színeket és egyebeket. És mindegyiknek más-más fontossága lehet. Ez az, ami miatt annyira fontos a vizuális hierarchia. Ez magában foglalja a design elemek fontossági sorrendbe rendezését.

Határozza meg közösségi média tervezésének célját, és ennek megfelelően válassza ki és rendezze el az elemeket. A legfontosabb elemet használja tervezésének fókuszpontjaként. Tekintse meg a következő példát, hogy megértse, hogyan nézhet ki egy jó hierarchikus kialakítás:

vizuális hierarchia a közösségi média bejegyzéseiben

Forrás

5. Döntse el a grafika menetét

Láttál már olyan terveket, ahol a szöveg olyan véletlenszerűen van elhelyezve, hogy az olvasásmód megváltoztatja a mondat jelentését? Ez történik, ha a grafikának nincs iránya. A Flow ebben az esetben azt a sorrendet határozza meg, amelyben szeretné, hogy az olvasók a grafika egyes elemeit nézzék. Döntse el a folyamatot, amelyet az olvasóinak követni szeretne, és ennek megfelelően helyezze el az elemeket.

Olvasni:  4 tipp az értékesítést ösztönző termékélmény-stratégia létrehozásához

6. Használja bölcsen a szóközöket

A fehér tér az üres terület a tervezés különböző elemei között. Nem csak azért létezik, mert nincs elemed, amivel megtölthetnéd. Célja a könnyebb megértés és a vizuális megkönnyebbülés elősegítése is. Azt mondják, harmóniát és egyensúlyt teremt. A fehér tér segítségével irányítható a tervezés folyamata is, amiről az előző pontban volt szó.

7. Tartsa fenn a következetességet a tervekben

Fontos, hogy minden tervedben legyen egységes motívum vagy téma, hogy a nézők elkezdhessék a képeidet a márkáddal társítani. A következetesség és az egységesség megőrzése érdekében sablonokat hozhat létre. A következetes tervezés a márkaépítés sikerének kulcsa lehet.

Vessen egy pillantást például a Better Nature Instagram hírfolyamára, hogy megtudja, hogyan néz ki egy egységes kialakítású hírcsatorna:

példa a következetes közösségimédia-tervezésre

Forrás

8. Tedd megosztásra méltóvá

Azt szeretné, ha a design sok emberhez eljutna a márkaismertség érdekében. Ez megtehető egy megosztásra érdemes terv elkészítésével. Tegye leleményessé hírcsatornáját, hogy a felhasználók tájékozódjanak róla. Ez nem csak az, hogy a saját márkájára jellemző stílusok, szimbólumok és színek beépítésével különböztesse meg hírcsatornáját másokétól.

9. Kapcsolja össze a grafikát a webhelyével

Össze kell kapcsolnia a közösségi médiás grafikáját a cége webhelyével. A Canva szerint, ha olyan képpel rendelkezik, amely a webhelyére hivatkozik, akkor a webhely értékelése a SERP-ben felbukkan.

A közösségi média hatékony tervezése érdekében ügyeljen arra, hogy kövesse a grafikai tervezés fontos alapelveit. Összpontosítson az egyensúlyra, a színekre, a tipográfiára és az irányra, hogy vonzó bejegyzést hozzon létre. Legyen következetes, és alakítsa úgy a terveit, hogy az emberek széles körben megoszthassák azokat.

GYIK

1. Melyik a legjobb platform a közösségi média posztok tervezésére?

Olvasni:  Elküldetlen projekt – Találja meg az el nem küldött szöveges üzenetek hatalmas gyűjteményét

Néhány népszerű platform, amely a közösségi média grafikai tervezésére használható:
● Canva
● Vége
● Piktochart
● Picmonkey
● Visme

2. Hogyan találhat olyan tartalmat, amely kifejezetten a közönségére vonatkozik?

Mérje fel, hogy mi érdekli a célközönségét. Gyűjtsön demográfiai információkat, például életkorát, nemét, foglalkozását stb. Ha a design olyasmire vonatkozik, ami érdekelheti őket, vagy ami megfelel az igényeiknek, akkor sikeresen felkelti a figyelmüket.

3. Használhatom ugyanazt a dizájnt különböző közösségi média platformokon?

Kivéve, ha különböző kampányai vannak a különböző platformokhoz, nem árt ugyanazt a dizájnt megosztani a különböző platformokon. Ez segít a márka felismerésében, valamint pénzt és időt takarít meg. Ne felejtse el módosítani a terveket a platform specifikációi szerint.

Új publikációk:

Ajánlott