A 10 legfontosabb TikTok marketingtrend 2024-ben

Marketingszakemberként döntő fontosságú, hogy a görbe előtt maradjon. Íme a 10 legfontosabb TikTok marketingtrend, amelyet idén érdemes figyelni.

A TikTok egy viszonylag új alkalmazás, de népszerűsége robbanásszerűen megnőtt az elmúlt években. Az alkalmazást 2016-ban hozták létre Kínában, és ott Douyin néven ismerik. A TikTok egy videómegosztó alkalmazás, amely különösen népszerű a tinédzserek és a fiatal felnőttek körében. Népszerűségének köszönhetően a TikTok marketingje is hatalmas növekedést mutatott.

Az egyik oka annak, hogy a TikTok olyan népszerűvé vált, hogy könnyen használható. Az alkalmazásban egyszerű a navigáció, és a felhasználók gyorsan megtalálhatják az őket érdeklő videókat. Ezenkívül a TikTok lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elkészítsék videóikat, ami nagymértékben szabályozza a megosztott tartalmakat. A TikTok népszerűségének másik oka a társadalmi vonatkozása. A felhasználók követhetnek más felhasználókat, és megtekinthetik az ismerőseik által megosztott videókat is. Ez megkönnyíti az érdekes tartalom megtalálását, és segít a felhasználóknak kapcsolatokat építeni másokkal.

Létrehozása óta a TikTok elterjedt. 2017-ben az alkalmazást több mint 500 millió alkalommal töltötték le, és mára több mint egymilliárd ember használja. Ezenkívül az alkalmazást számos díjra jelölték, köztük a Webby Awards és a Shorty Awards díjra. Bár az alkalmazás Indiában betiltott, érdemes kiemelni a TikTok marketing működését.

Hogyan működik a TikTok?

A TikTok-fiók létrehozásához a felhasználók bejelentkezhetnek egy meglévő közösségimédia-fiókkal, vagy létrehozhatnak egy újat telefonszámukkal vagy e-mail címükkel. Miután bejelentkeztek, böngészhetnek a videók között, követhetik a többi felhasználót, és kapcsolatba léphetnek velük. A felhasználók videóikat is feltölthetik a platformra. Rögzíthetnek új videót közvetlenül az alkalmazáson belül, vagy feltölthetnek egy meglévőt a telefonjuk fotógalériájából. A videók legfeljebb tíz percesek lehetnek, és közzététel előtt jóvá kell hagyniuk a TikTok-nak.

A TikTok a „nézni, kedvelni és megosztani” modellen alapul. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók megnézhetik más felhasználók videóit, kedvelhetik őket, ha élvezik őket, és megoszthatják azokat barátaikkal. Minél több videót néz meg, kedvel és oszt meg valaki, valószínűleg annál több követőre tesz szert.

Olvasni:  Hány ember van az igazság közösségi oldalán 2024-ben?

Ami a tartalmat illeti, a TikTok egy viszonylag korlátlan platform. Bár az alkalmazásnak vannak bizonyos szabályai arra vonatkozóan, hogy milyen tartalom engedélyezett (például tilos pornográfia vagy erőszak), nagy rugalmasság van a felhasználók közzétételét illetően. Ez néhány népszerű mémfiók és kihívásvideó létrehozásához vezetett a platformon.

TikTok marketinghez: A 10 legfontosabb figyelemreméltó trend

Az új év mindig új trendeket és lehetőségeket hoz, különösen a közösségi média platformok számára. Az elmúlt években a TikTok marketing az egyik legnépszerűbb tevékenységgé vált, különösen a fiatalabb marketingesek körében. És ahogy a platform folyamatosan növekszik, egyre vonzóbbá válik a marketingesek számára.

A TikTok hihetetlenül addiktív és szórakoztató, de a TikTok marketingstratégia hatékony marketingeszköz is lehet. A világ legnagyobb márkái közül néhány a TikTokot használta új közönség elérésére és termékeik sikeres reklámozására. Ha tehát 2022-ben a TikTok útjára szeretne lépni, íme tíz trend, amire figyelnie kell.

1. Továbbra is a felhasználók által generált tartalom dominál

Forrás

Más közösségi média platformokkal ellentétben, ahol jellemzően a márkák irányítják az összes tartalmat, a TikTok célja, hogy a felhasználók hangot adhassanak, és megosszák kreatív ötleteiket. Ez innovatív és vonzó tartalmat eredményezett, ami hozzájárult ahhoz, hogy a TikTok marketing olyan népszerűvé váljon. 2022-ben arra számíthatunk, hogy még több felhasználó által generált tartalom (UGC) fog megjelenni a TikTokon, mivel a márkák továbbra is keresik a módját, hogy kiaknázzák ezt a trendet.

2. Az élő közvetítés még népszerűbb lesz

Az élő közvetítés már most is nagy dolog a TikTokon. És arra számíthatunk, hogy ez a tendencia 2022-ben is folytatódik, mivel egyre több márka kezdi használni új közönség elérésére és a rajongók valós idejű kapcsolattartására.

Az élő közvetítés egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy lehetővé teszi a márkák számára, hogy személyesebb kapcsolatot alakítsanak ki közönségükkel. Azt is lehetővé teszi a nézők számára, hogy kérdéseket tegyenek fel, és közvetlenül kapcsolatba lépjenek a műsorszolgáltatóval. Ennek eredményeként az élő közvetítés kulcsfontosságú eszközzé vált az ügyfelek iránti bizalom és lojalitás kiépítésében, amikor a TikTok-ot marketingre használják.

3. A mémek használata tovább fog növekedni

A mémek a TikTok egyik meghatározó jellemzői, és ez az egyik oka annak, hogy az alkalmazás olyan népszerűvé vált. Ez a tendencia pedig csak 2022-ben folytatódik, mivel a márkák és marketingszakemberek új és kreatív módszereket keresnek a felhasználókkal való kapcsolatteremtésre.

A mémek nagyszerű lehetőséget kínálnak a felhasználókkal való személyes kapcsolattartásra és a populáris kultúra megismerésére. Emellett hihetetlenül megoszthatók, ami segíthet növelni a márkaismertséget és az elérést. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem minden mém egyforma. A márkáknak biztosítaniuk kell, hogy mémeik relevánsak, időszerűek és viccesek legyenek a siker érdekében.

4. A rövid videók továbbra is uralkodnak

A TikTok marketingplatform a rövid formátumú videókról szól, az alkalmazásban található klipek többsége 60 másodpercnél rövidebb ideig tart. Ez a tendencia pedig csak 2022-ben folytatódik, mivel a felhasználók egyre inkább igénylik a gyors és könnyen fogyasztható tartalmakat.

Olvasni:  A 10 legjobb Elementor téma webhelyéhez 2024-ben

Ez nem jelenti azt, hogy minden videónak rövidnek kell lennie. A TikTok legnépszerűbb videóinak némelyike ​​meglehetősen hosszú – gyakran öt percig vagy tovább tart. A kulcs az, hogy megtaláld az egyensúlyt a hosszúság és az elköteleződés között, és gondoskodj arról, hogy videóid értékesek legyenek a felhasználók számára.

5. Több influencer által vezérelt tartalmat fogunk látni

Az influencer marketing évek óta létezik, de a márkák csak nemrégiben kezdték el teljesen ezt a stratégiát. 2022-ben pedig arra számíthatunk, hogy még több márka használ influencereket új közönség elérésére és termékeik népszerűsítésére.

Forrás

A TikTok tökéletes platform az influencer marketinghez, mivel lehetővé teszi a márkák számára, hogy olyan alkotókkal dolgozzanak együtt, akiknek már nagy és elkötelezett követői vannak. Ez a partnerség segíthet gyorsan növelni a márka ismertségét és növelni az eladásokat.

6. Az AR egyre elterjedtebb lesz

A kiterjesztett valóság (AR) az egyik legizgalmasabb technológia, amely az elmúlt években megjelent, és kezd bejutni a TikTok világába. 2022-ben várhatóan még több márka fog AR-t használni vonzó és interaktív tartalom létrehozására.

Az AR lehetővé teszi a márkák számára, hogy digitális objektumokat helyezzenek rá a valós világra, amivel szórakoztató és magával ragadó élményeket hozhatnak létre a felhasználók számára. A Sephora például már használt AR-szűrőket, hogy a felhasználók otthonuk elhagyása nélkül kipróbálhassák a sminktermékeket. Arra számíthatunk, hogy a jövőben több márka használ majd AR-t hasonló élmények létrehozására.

7. A botok használata növekedni fog

Ahogy a TikTok egyre összetettebbé válik, a márkák kezdenek robotok felé fordulni kampányaik egyszerűsítése érdekében. A botok olyan számítógépes programok, amelyek kölcsönhatásba léphetnek az emberekkel, és a TikTokon számos márka már használja őket.

A robotok nagyszerű lehetőséget kínálnak a feladatok, például az ügyfélszolgálat és a lead generálás automatizálására. Használhatók automatizált üzenetek küldésére is a követőknek, ami elősegítheti az elkötelezettség és a hűség növelését. 2022-ben arra számíthatunk, hogy még több márka fog robotokat használni marketingkampányai végrehajtásához.

8. A mesterséges intelligencia használata növekedni fog

A mesterséges intelligencia (AI) egy másik izgalmas technológia, amely kezdi bejutni a digitális marketingbe. 2022-ben pedig arra számíthatunk, hogy még több márka használ majd mesterséges intelligenciát kampányaik automatizálására és eredményeik javítására.

Az AI lehetővé teszi a márkák számára, hogy kihasználják a gépi tanulás erejét, hogy betekintést nyerjenek az ügyfelek viselkedésébe. Ezek az információk segíthetnek a kampányok személyre szabásában, és releváns tartalommal célozhatják meg a felhasználókat. Röviden, az AI segíthet a márkáknak abban, hogy hatékonyabbá és eredményesebb marketingesekké váljanak.

9. Még több márka együttműködést fogunk látni

Az elmúlt években több nagy horderejű márka együttműködést láthattunk a TikTokon. Ez a tendencia csak 2022-ben folytatódik, mivel a márkák új és innovatív módszereket keresnek célközönségük elérésére.

A márka-együttműködések sokféle formát ölthetnek, de gyakran két vagy több márka is együtt dolgozik egy közös kampány létrehozása érdekében. Ez nagyszerű módja lehet az érintettek láthatóságának növelésének, és segíthet izgalmas és lebilincselő tartalom létrehozásában.

Olvasni:  A grúziai élet legfontosabb technikai eszközei

10. A történetek használata tovább fog növekedni

A történetek az egyik legnépszerűbb TikTok marketing funkció a TikTokon, és egyben a TikTok marketing egyik leghatékonyabb eszköze is. 2022-ben több márkát láthatunk, akik a Stories segítségével lépnek kapcsolatba közönségükkel és reklámozzák termékeiket.

A történetek tökéletesek marketing célokra, mert lehetővé teszik a márkák számára, hogy időszerű és releváns tartalmakat osszák meg követőikkel. Ezenkívül hihetetlenül vonzóak, és a felhasználók nagyobb valószínűséggel néznek végig egy történetet, mint egy hagyományos bejegyzés mellett.

13 tipp a TikTok marketingstratégiájának elfogadásához

Kétségtelen, hogy a TikTok meghódította a közösségi média világát. Több mint 1,5 milliárd aktív felhasználójával a rövid formátumú videók megosztásának egyik legnépszerűbb platformja lett. Egyedülálló formátumával és lebilincselő tartalmával pedig hatékony marketingeszközzé is vált. A TikTok lehetőséget kínál nagy és elkötelezett közönség elérésére a vállalkozások számára. De hogyan győződhet meg arról, hogy a TikTok marketingstratégiája hatékony? Íme néhány tipp a kezdéshez.

1. Legyen rövid és édes

A TikTok a rövid, falatozható tartalomról szól. Akár videót készít, akár feliratot ír, legyen tömör és lényegre törő. Ez segít lekötni a közönség figyelmét és kommunikálni az üzenetét. Ne próbáljon túl sok információt belezsúfolni a videóiba; ehelyett egy kulcsfontosságú üzenet átadására összpontosítson.

2. Légy kreatív

Amikor a TikTokon lévő tartalomról van szó, nincsenek szabályok. Szóval légy kreatív! Gondolkodjon a kereteken kívül, és kísérletezzen különböző formátumokkal, stílusokkal és hangszínekkel, hogy megtalálja az Ön és közönsége számára legmegfelelőbbet. Akár egy közösségi média tartalomíró ügynökség szolgáltatásait is igénybe veheti.

3. Maradjon hiteles

A hitelesség létfontosságú a TikTokon. A közönség jobban elkötelezi magát az olyan tartalom iránt, amely valódinak és rokonságnak tűnik. Szóval légy önmagad, érezd jól magad, és ne vedd túl komolyan a dolgokat.

4. Használjon felkapott témákat és hashtageket

Forrás

A TikTok arról szól, hogy mi a trend. A népszerű témák és hashtagek használata a tartalomban növelheti láthatóságát, és elősegítheti, hogy szélesebb közönséget érjen el. Azonban elengedhetetlen, hogy bölcsen használjuk őket. Próbáljon meg célozni konkrét kulcsszavakat és hashtageket, amelyek relevánsak a tartalom és a közönség szempontjából.

5. Használjon szemet gyönyörködtető látványelemeket

Mivel a TikTok vizuális platform, fontos, hogy vonzó látványelemeket használjon a tartalomban. Ez magában foglalhat képeket, videókat, GIF-eket vagy kreatív betűtípusokat és színeket.

6. Légy interaktív

Az interaktív tartalom mindig sikert arat a TikTok marketingplatformon. Akár véleményt kérsz a feliratban, akár a TikTok interaktív funkcióit, például szavazásokat és duetteket használsz, vond be közönségedet, és ők biztosan kitartanak.

8. Tartsa frissen

A TikTok mindig új és izgalmas tartalmakat keres. Ezért ügyeljen arra, hogy rendszeresen frissítse profilját friss anyagokkal, hogy a felhasználók visszatérjenek még többet.

9. Lépjen kapcsolatba más alkotókkal

A TikTok a közösségről szól, ezért vegyen részt más alkotókkal! Ossza meg egymás tartalmait, működjön együtt projektekben, és érezze jól magát együtt.

Olvasni:  A 20 legjobb Twitter-követő alkalmazás 2024-ben

10. Legyen türelmes és kitartó

A TikTok követőinek felépítése időt és erőfeszítést igényel. Tehát légy türelmes, és folytasd a nagyszerű tartalmak közzétételét, és végül a közönséged növekedni fog.

11. Használja ki a platform szolgáltatásait

A TikTok számos olyan funkciót kínál, amelyek segítségével marketingcélokra optimalizálhatja videóit. A hashtag funkció segítségével például nyomon követheti, hogy videói mennyire teljesítenek, és hogyan érnek el szélesebb közönséget.

12. Reklámozza videóit más platformokon

Ne felejtse el népszerűsíteni TikTok-videóit más közösségi média platformokon, például a Facebookon és a Twitteren. Ezzel nagyobb közönséget érhet el, és nagyobb forgalmat irányíthat videóira.

13. Használjon TikTok hirdetéseket

Forrás

A TikTok különféle hirdetésformátumokat kínál, amelyek segítségével elérheti célközönségét. Ide tartoznak a hírfolyamon belüli hirdetések, a márkaátvételek és a hashtag kihívások.

Amint láthatja, számos stratégiát és trendet használhat a TikTok marketingkampányaiban, és kulcsfontosságú, hogy megtalálja a márkájához és a célközönségéhez illőt. Tehát ne féljen kreatívnak lenni, és kísérletezzen különböző ötletekkel.

Kulcs elvitelek

  • 2022-ben több márkát láthatunk, akik a Stories segítségével lépnek kapcsolatba közönségükkel és reklámozzák termékeiket.
  • A TikTok a rövid, falatozható tartalomról szól.
  • Amikor a TikTokon lévő tartalomról van szó, nincsenek szabályok. Szóval légy kreatív.
  • A hitelesség létfontosságú a TikTokon. A közönség jobban elkötelezi magát az olyan tartalom iránt, amely valódinak és rokonságnak tűnik.
  • A TikTok felhasználói mindig új és izgalmas tartalmakat keresnek. Ezért ügyeljen arra, hogy rendszeresen frissítse profilját friss anyagokkal, hogy továbbra is visszatérhessenek.
  • A TikTok követőinek felépítése időt és erőfeszítést igényel. Tehát légy türelmes, és folytasd a nagyszerű tartalmak közzétételét, és végül a közönséged növekedni fog.

GYIK

1, Mi a legnépszerűbb trend jelenleg a TikTokon?

A TikTokon jelenleg a legnépszerűbb trend az ajakszinkronizálási kihívás. Ez a kihívás abból áll, hogy a felhasználók lefilmezik magukat egy népszerű dalra, majd a videót közzéteszik a TikTokon. Olyan népszerű lett, hogy még hírességek is részt vettek benne!

2. Miért olyan népszerű a TikTok?

Számos oka van annak, hogy a TikTok For Marketing olyan népszerű:
1. Ez egy szórakoztató és egyszerű módja a videók létrehozásának és megosztásának a célközönséggel.
2. Az alkalmazás vonzó és kreatív tartalmak széles skáláját kínálja, amelyek miatt a felhasználók még többet keresnek vissza.
3. A TikTok beépített közösségi funkciókkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a kapcsolatot más felhasználókkal és új tartalmak felfedezését.

3. Hogyan érhetek el TikTok-nézeteket?

Erre a kérdésre nincs mindenkire érvényes válasz. A TikTok-nézetek elérésének legjobb módja az Ön konkrét céljaitól és célközönségétől függően változhat.
Néhány tipp azonban, amelyek segítségével több megtekintést érhet el a TikTokon, ideértve a vonzó és kreatív tartalmak létrehozását, a népszerű hashtagek használatát, valamint a videóinak más közösségi médián keresztül történő reklámozását. Ezenkívül fontolja meg az influencerekkel vagy márkákkal való együttműködést a videóinak népszerűsítése érdekében.

Új publikációk:

Ajánlott