A 10 legjobb digitális marketingeszköz potenciális ügyfelekhez, konverziókhoz és hűséghez

Tartalomjegyzék

 • Szükséges a digitális marketing?
 • A 10 A legjobb digitális marketingeszközök
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A digitális marketing technikákkal a marketingesek minden eddiginél nagyobb közönséget érhetnek el. A hab a tortán, hogy ez költséghatékony, méretezhető és mérhető. Az online kommunikáció könnyebbé és hatékonyabbá válik a legjobb digitális marketing eszközök. A visszajelzések összegyűjtése és elemzése is egyszerű. Ily módon a kisvállalkozások hatást gyakorolhatnak a növekedés felgyorsítására, a nagyvállalatok pedig konszolidálhatják és építhetik nyereségeiket.

A digitális marketing megfelelő az Ön számára? Mik a legjobb digitális marketing eszközök? Olvasson tovább, hogy megtudja.

Szükséges a digitális marketing?

A marketing egyik alapelve, hogy elérje azt, ahol ügyfelei vannak. Manapság ügyfelei többsége online van. Ha érdekli őket az Ön márkája vagy versenytársa, akkor rákeresnek az interneten. Véleményeket olvasnak, kérdéseket tesznek fel a közösségi médiában, és weboldalakat látogatnak.

A Statista adatai szerint 2020-ban több mint kétmilliárd ember vásárolt termékeket vagy szolgáltatásokat online. Ugyanebben az évben az e-kiskereskedelmi forgalom meghaladta a 4,2 billió USD-t világszerte. A világjárvány idején a globális kiskereskedelmi e-kereskedelmi eladások több mint 25 százalékkal nőttek.

Akár B2C, akár B2B, minden vállalkozás profitálhat a digitális marketingből. Éppen ezért a HubSpot jelentése szerint a marketingszakemberek 64%-a aktívan fektet időt a SEO-ba. A tanulság egyértelmű. Ma minden vállalkozásnak szüksége van digitális marketingre. A hatalmas hatótávon kívül néhány további előnye is van,

 • Költséghatékonyabb, mint a hagyományos mainstream reklám.
 • Adatokat szolgáltat a kampány hatékonyságának nyomon követéséhez.
 • Képes oktatni, inspirálni és lojális fogyasztókat teremteni,
 • Lehetővé teszi személyre szabott kommunikáció létrehozását a pontos célzás érdekében.

Térjünk át a alapvető digitális marketing eszközök listát, amely lehetővé teszi a fentiek elérését.

A 10 legjobb digitális marketingeszköz

Számos digitális marketing technika létezik. Hatékony felhasználásuk a vállalkozás jellegétől és növekedési céljaitól függ. A marketingszakemberek a lead generálást, a konverziót, a SEO-t, az e-mail marketinget és a közösségi médiát vegyesen használják.

Itt megtalálod a tízet legjobb digitális marketing eszközök. Megfelelő kombináció használatával figyelheti az online marketing erőfeszítéseit.

1. Optinmonster

Potenciális ügyfelek nélkül a vállalkozások elveszítik annak lehetőségét, hogy a potenciális ügyfeleket ügyfelekké alakítsák. Optinmonster az egyik legjobb digitális marketing eszközök e-mail listája bővítéséhez, több potenciális ügyfél megszerzéséhez, és feljebb viteléhez az értékesítési tölcsérben. Kezdheti a testreszabható sablonokkal, amelyek egy fogd-és-vidd építővel együtt használhatók. Ez lehetővé teszi a személyre szabást is.

Kombinálja ezt a célzási és szegmentációs motorjukkal, és a megfelelő időben jelenítheti meg ajánlatát a megfelelő emberek számára. A tesztelés természetesen fontos az eredmény maximalizálása érdekében. Minden adatot megkap, amire szüksége van ehhez. A statisztikák és elemzések lehetővé teszik A/B tesztek futtatását a konverziók számának növelése érdekében. Az egyéb funkciók közé tartozik a többféle űrlaptípus és gomb a felhasználói műveletek testreszabásához és az elköteleződés nyomon követéséhez.

Olvasni:  A 9 legjobb Wix-alternatíva, amelyet meg kell fontolni 2024-ban...

2. Visszapattanás

A mesterséges intelligencia értékes partnere lehet a digitális marketingnek. Visszapattanás alapvető digitális marketingeszköz a több konverzióhoz tervezett céloldal-elrendezéshez. Az Unbounce gépi tanulást használ, amely segít az ötleteket működő kampányokká alakítani.

A mobilra optimalizált kampányok is elengedhetetlenek manapság. Az Unbounce ezeket az iparági benchmarkok és a vállalati célok útmutatóként való felhasználásával tudja létrehozni. A bemeneti adatok alapján a másolat azonnal létrehozható. A tartalom írása, újracélzása és bővítése késedelem nélkül elvégezhető. Ezt követően a látogatók automatikusan a legmegfelelőbb oldalakra irányíthatók a konverziós arány növelése érdekében.

3. Hotjar

A hatékony konverzió érdekében a marketingszakembereknek meg kell érteniük a látogatók viselkedését webhelyükön. Képesnek kell lenniük arra, hogy megtudják, hogyan érzik magukat a fogyasztók. Hotjar megígéri, hogy segít felfedezni ezt. Intuitív, vizuális platformja hőtérképekkel rendelkezik. Ezek azokat a helyeket jelentik, ahol a felhasználók kattintanak, mozognak és görgetnek a webhelyen. Megtudhatja, mely elemek vonzzák a fogyasztókat, és melyek azok, amelyeket figyelmen kívül hagynak.

Ez az elemzés nemcsak a találgatásokat szünteti meg, hanem olyan problémákat is feltárhat, amelyeket esetleg nem vettek észre. Lehet külön hőtérkép minden oldalhoz, vagy egy összevont hőtérkép a teljes webhelyhez. Dátumtartomány is beállítható a felhasználói viselkedés összehasonlításához az egyik időszakról a másikra.

4. Ahrefs

Most pedig térjünk át a SEO-ra, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy a fogyasztók megtalálják Önt az interneten. A minőségi SEO növeli az organikus forgalmat, növeli az átkattintási arányt és növeli a webhely tekintélyét. Ahrefs átfogó SEO eszköztárral rendelkezik, amely könnyen megvalósítható, és felbecsülhetetlen minden SEO szinten, a kezdőtől a szakértőig.

Az Ahrefs segítségével először webhely-audittal optimalizálhatja webhelyét. Ezután felfedezheti, hogy mit keresnek fogyasztói. Elemezheti a versenyt, és tippeket kaphat ágazata legjobban teljesítő tartalmai alapján. A rangkövető nyomon követi az előrehaladást, hogy korrekciókat hajtson végre és magasabbra emelkedjen. Tartalmaz oktatóanyagokat, „hogyan kell” útmutatókat és egy aktív, segítőkész közösséget.

5. SEMRush

SEMRush egy másik SEO eszköz, amellyel gyorsan növelheti online közönségét. Lehetővé teszi több millió nemzeti és helyi kulcsszó könnyű feltárását. Ezenkívül elemezheti egy domain backlink profilját, technikai SEO auditokat futtathat, és folyamatosan nyomon követheti SERP pozícióit. Ez olyan gyakorlati betekintést nyújt, amely segít az élen maradni.

Olvasni:  TubeBuddy áttekintés: Növelje YouTube-nézettségeit és Előfizetők

A SEMRush egyik fontos felhasználási módja a versenytevékenység nyomon követése. Lehetővé teszi, hogy szemmel tartsa versenytársait, így tartalma felülemelkedhet. Például megtalálhatja bármely vállalat mobil-asztali forgalmi részesedését, megkeresheti a forgalom forrásait, és megértheti a felhasználók online viselkedésének aspektusait. Ezzel összehasonlíthatja teljesítményét, és új növekedési lehetőségeket fedezhet fel.

6. Mailchimp

Minden hozzáértő marketingszakember tudja, hogy az e-mail marketing kritikus. Magasabb ROI-t generál, mint más kommunikációs módszerek. Elérése és személyre szabása semmi máshoz nem hasonlítható konverziókat eredményezhet. Mailchimp egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a jövőbeli ügyfelek bevonását, különösen a kis- és középvállalkozások számára. Ütemezhet kampányokat, A/B tesztpéldányt, és elemezhet olyan fontos mutatókat, mint a megnyitási arány, az átkattintási arány és a leiratkozási arány.

A Mailchimp könnyen használható tervezőeszközökkel és rugalmas sablonokkal rendelkezik. Automatizált üzenetekkel érheti el a megfelelő embereket a megfelelő időben. Adatokkal és betekintésekkel, hogy felfedezze, mi működik és mi nem. A Mailchimp könnyen integrálható más szoftverplatformokkal is, hogy zökkenőmentessé tegye az összes marketing erőfeszítést.

Forrás

7. Moosend

Moosend hasznos eszköz azok számára, akik most kezdik e-mail marketingútjukat. Azt állítják, hogy az e-mail marketingtől az üzleti növekedés felé vezető leggyorsabb útra vezetnek. A főbb funkciók közé tartozik a drag and drop e-mail szerkesztő, az A/B tesztelés, az adatelemzés és a listaszegmentálás.

A Moosend fejlett automatizálási funkciókkal is rendelkezik, amelyek megkímélnek a fáradságos kézi tervezéstől és ellenőrzéstől. Az űrlapszerkesztővel bővítheti levelezési listáját, könnyedén gyűjtheti az adatokat, és megoszthatja űrlapjait az összes online csatornán. Nem kell megtanulni a kódolást: ujjem felemelése nélkül használhatja az automatizálási munkafolyamatokat. Ezenkívül a Moosend rendelkezik CRM-eszközökkel, amelyek segítségével e-mailjeit kemény kampányok létrehozásához használhatja fel. Élő ügyfélszolgálat és hasznos oktatóvideók teszik teljessé a képet.

8. Küldhető

A LinkedIn, a Twitter, a Facebook, az Instagram és más közösségi média platformok költséghatékony módszerei lehetnek a tudatosság, az elkötelezettség és a hűség növelésének. A Smart Insights szerint a világ lakosságának 57,6%-a használja a közösségi médiát. Az átlagos napi használat 2 óra 27 perc.

Küldhető egy közösségimédia-eszköz marketingesek számára, amely bejegyzésütemezést, jóváhagyási munkafolyamatokat és jelentéskészítést biztosít. Lehetővé teszi a népszerű közösségi média hálózatok integrálását, valamint több oldal és profil kényelmes kezelését. A bejegyzések előnézetét is megtekintheti a beépített képszerkesztővel. A közösségi médiában elért eredmények összevehetők és közösen megjeleníthetők. Ez elemzéseket és betekintést nyújthat a legjobban teljesítőkbe. A tartalomjavaslatok, az ajánlott hashtagek és a tartalomkönyvtár még hasznosabbá teszik a Sendiblet.

Forrás

9. Vászon

Legyen szó weboldaláról, e-mail kampányáról, közösségi média bejegyzéseiről vagy máshol, a hangtervezés és a szemet gyönyörködtető képek segítenek abban, hogy kitűnjön a többi közül. Venngage szerint a marketingszakemberek 40%-a azt jósolta, hogy 2021-ben a vállalkozások akár 80%-a is nagymértékben támaszkodik majd a vizuális tartalomra. Ugyanez vonatkozik 2022-re és azt követően is.

Olvasni:  7 innovatív tartalommarketing-ötlet gyártóknak

Ez az, ahol Canva Ez egy márkaeszköz, amellyel egyszerűen készíthet professzionális terveket. A praktikus sablonok életre keltik az ötleteket, az eszközök pedig a csapat együttműködését ösztönzik. Animációs, videó és audio szolgáltatások is rendelkezésre állnak. Ezenkívül hozzáférést kap a prémium minőségű képek, videografikák és hangklipek bankjához. Ha elkészültek a tervek, tartalomütemezéssel támogatott közösségi kampányokkal érheti el közönségét.

10. Bosszú

Vannak esetek, amikor a tartalom megköveteli az infografikát. Vizuálisan vonzóak és könnyen érthetőek. Akkor is hasznosak, ha gyorsan kell információkat közölnie, vagy ha azt szeretné, hogy az adatok drámai benyomást keltsenek. Venngage egy olyan eszköz, amely testreszabható, előre megtervezett infografikus sablonokat biztosít. Könnyen használható funkciókkal rendelkezik, amelyek segítségével bármilyen típusú információt megjeleníthet. Kidolgozhat ütemterveket a projektekhez, létrehozhat bevezető diagramokat, és felvázolhatja például a felmérés eredményeit. Ennek eléréséhez professzionális tervezésű ikonokat és illusztrációkat használhat. Használhatja logóját, betűtípusait és színeit a márka egységessége érdekében az összes infografikán.

Forrás

Kulcs elvitelek

Most, hogy felvázoltuk a főbb okokat, hogy miért van szükségük a vállalkozásoknak a digitális marketingre, és az ehhez szükséges legjobb eszközöket, foglaljuk össze a legfontosabb tudnivalókat.

Forrás

 • A digitális marketing működik: A digitális marketing költséghatékony módja az ügyfelek online elérésének. A kisvállalkozások kiegyenlíthetik a versenyfeltételeket, a közép- és nagyvállalatok pedig megszilárdíthatják a nyereséget. A digitális marketing potenciális ügyfelek és konverziók generálásával működik. Jelentős előnye, hogy adatokat szolgáltat a kampány hatékonyságának nyomon követéséhez. A kommunikáció áramvonalasítható, szegmentálható és személyre szabható.
 • A digitális marketing elemei: Az online marketingesek számos technikát alkalmaznak digitális marketingkampányokhoz. Minden a vállalkozás típusától, méretétől és céljaitól függ. A legjobb digitális eszközök megfelelő kombinációja nyerő tervet hozhat létre.
 • Digitális eszközök az érdeklődők generálásához: Az Optinmonsterrel bővítheti e-mail listáját, hogy potenciális ügyfeleket szerezzen a konverzióhoz. Az Unbounce lehetővé teszi, hogy a gépi tanulás segítségével ötleteket hatékony kampányokká alakítson át. Mobilra optimalizált kampányokhoz használhatja az iparági referenciaértékeket és a vállalati célokat. A forgalomelemzés és a beépített tesztelési mechanizmusok erőteljes betekintést nyújtanak a hatékonyságba.
 • Digitális eszköz a konverziókhoz: A Hotjar segítségével felfedezheti webhelye látogatóinak viselkedését. A vizuális platform hőtérképeket használ, amelyek azt mutatják, hogy hol kattintanak, mozognak és görgetnek. Ez lehetővé teszi a webhelyek módosítását a legjobb eredmény érdekében. Beállíthat egy dátumtartományt a felhasználói viselkedés változásainak nyomon követéséhez, a felhasználói élmény javításához és a konverziós célok eléréséhez.
 • Digitális eszközök a keresőoptimalizáláshoz: A SEO kritikus fontosságú ahhoz, hogy a fogyasztók megtalálják Önt az interneten. Növeli az organikus forgalmat, növeli az átkattintási arányt és növeli a tekintélyt. Ahrefs az egyik alapvető digitális marketing eszközök mert minden szinten van egy eszköztár, a kezdőtől a szakértőig. Nyomon követheti a versenyt, felfedezheti, mire van szüksége a fogyasztóknak, és elemezheti a tartalmat.
Olvasni:  Hogyan kezeli az Omnichannel Marketing Stratégia a kihívásokat

A SEMRush segítségével számos nemzeti és helyi kulcsszót fedezhet fel. Elemezheti a backlink profilokat, futtathat SEO auditokat és nyomon követheti a SERP pozíciókat. A SEMRush a verseny nyomon követésében és a tartalom kalibrálásában is hasznos. Megkeresheti a forgalmi forrásokat, és megértheti a felhasználók online viselkedésének aspektusait.

Következtetés

Manapság minden marketingszakembernek digitális kampányokat kell használnia az üzleti célok eléréséhez. Ezek legjobb digitális marketing eszközök segít a kulcsfontosságú elemekben, mint például a SEO, az e-mail marketing és a leadek generálása. Készüljön fel az elköteleződésre és a konverziókra.

GYIK

1. Melyek a digitális marketing fő eszközei?

A legjobb digitális marketing eszközök segítségével elérheti online kampányai céljait. Leggyakrabban ezek a potenciális ügyfelek generálása, a konverziók és az elköteleződés. A legjobb digitális marketing eszközök leegyszerűsíti az e-mail marketing terveinek és tartalmainak elkészítését, a közösségi média kihasználását és vonzó nyitóoldalak létrehozását.

2. Mi a legjobb digitális marketing eszköz?

Ez a marketingcéltól függ. Például az Optinmonster segítségével bővítheti e-mail listáját, hogy potenciális ügyfeleket szerezzen a konverzióhoz. Az Ahrefs egy hatékony eszköz a keresőoptimalizáláshoz. A Sendible pedig lehetővé teszi, hogy kihasználja a közösségi média erejét az elkötelezettség és a márkahűség érdekében.

3. Hogyan találhatok ingyenes digitális marketing eszközöket?

Sokan a fentiekben digitális marketing eszközök listája van egy ingyenes szintje. Használhatja ezeket egy bizonyos ideig, hogy lássa, milyen különbséget tesznek a marketingeredményekben. Ezt követően a felhasználás különböző szintjei vannak. Igényei jellegétől függően fizethet havi vagy éves díjat.

4. Mi a digitális marketing hét fajtája?

1. SEO
2. PPC
3. Közösségi média marketing
4. Tartalommarketing
5. E-mail marketing
6. Mobilmarketing
7. Marketingelemzés
Az üzleti tervétől függően használhatja a fenti online marketingeszközöket e célok eléréséhez.

5. Mi az a digitális kreatív eszköz?

A digitális kreatív eszközök azok, amelyek segítségével új módokat találhat ki ötletei és tartalmai megjelenítésére. Néhány példa a Canva az online grafikákhoz és a Venngage az infografikákhoz.

6. Milyen példák vannak a digitális marketing eszközökre?

Ahogy fentebb kifejtettük, a digitális marketingeszközök segítségével elérheti és leköti a fogyasztókat online. Például a SEMRush segítségével kulcsszavakat fedezhet fel a SEO javítása érdekében. A Hotjar segítségével felfedezheti a webhely látogatóinak viselkedését. A Sendible segítségével pedig hatékony bejegyzéseket hozhat létre a közösségi média platformokon.

Új publikációk:

Ajánlott