A 10 legjobb SEO-tipp használható e-kereskedelmi webhelyekhez

Ha vállalkozása online értékesít termékeket, akkor webhelyét a potenciális ügyfeleknek és ügyfeleknek könnyen meg kell találniuk. Ez azt jelenti, hogy webhelyének a Google (SERP) első néhány pozíciójában kell megjelennie. Szüksége lesz erre a 10 legjobb SEO tippre, hogy megjelenjen a legjobb rangsorban.

Vállalkozása számára katasztrófa lenne, ha a legjobb termékei lennének és a nagyszerű weboldalde nem tudja elérni a közönségét.

Itt jön a segítségedre a SEO. Segít abban, hogy magasabb helyezést érjen el a SERP-ben, és láthatóbbá teszi webhelyét a célközönség számára.

Minél nagyobb forgalmat küldhet magának, annál nagyobb az esélye a konverziókra.

A 10 legjobb SEO-tipp útmutató segít optimalizálni e-kereskedelmi webhelyét a SEO-hoz és növelni az értékesítést

Hatékony kulcsszavak beállítása

A megfelelő kulcsszavak megtalálása a kulcsa annak, hogy e-kereskedelmi webhelye rangsoroljon, és ez az egyik legjobb SEO tipp. Szánjon időt a kulcsszó alapos kutatására. Ezután használja ezt a kutatást a tevékenységének leginkább megfelelő kulcsszavak kiválasztásához.

A hosszú farkú kulcsszavak a leghatékonyabbak abban, hogy magas helyezést érjenek el azokon a réseken, ahol versenytársai még nem állnak jól. Az ehhez hasonló kulcsszavak segíthetnek abban, hogy a keresett megfelelő típusú forgalmat vonzzák.

Ezért az ilyen típusú forgalom növelheti a konverziós arányt.

Ne feledje, hogy az emberek konkrét keresést végeznek, és párbeszédes lekérdezéseket írnak be a keresőmotorokba, amikor valamit keresnek. Gondoljon kulcsszavaira a felhasználó keresési szándéka szerint, hogy megfelelő legyen.

Olvasni:  WP Simple Pay Review bloggereknek: A legjobb fizetési beépülő modul?

Ezeket megnézheted többnyire INGYENES SEO eszközök a Bloggers Passion oldalon kulcsszókutatásához.

Használjon stratégiai kulcsszavakat a horgonyszövegben

A horgonyszöveg nagyszerű megoldás lehet a SEO fellendítésére. Az Ön webhelye valószínűleg már tele van linkekkel, amelyek az Ön oldalaira mutatnak. Az ezekben a linkekben rejlő lehetőségek maximalizálása érdekében optimalizálnia kell a horgonyszöveget.

A linkeket természetes megjelenésűvé teheti, például „itt” horgonyszöveggel, de érdemes olyan stratégiai kulcsszavakat is használni, amelyek alapján rangsorolni szeretne. Nem használhatja ugyanazokat a kulcsszavakat az összes horgonyszöveghez, különben fennáll a veszélye, hogy a Google megbünteti.

Ha fontos kulcsszóhivatkozásokat helyez el a termékleírásokba, az is segíthet, hogy a látogatókat hasonló termékoldalakra irányítsa, amelyeket Ön is szeretne továbbítani.

Kerülje a duplikált tartalmat

A duplikált tartalom komoly ellensége lehet az e-kereskedelmi webhelynek. Ez a probléma különösen nehéz lehet az e-kereskedelmi webhelyek számára, mivel sok termékleírást írnak. Ezeket a leírásokat gyakran egy eladó adja, aki termékeit sok különböző webhelyen terjeszti.

Ennek az az eredménye, hogy az e-kereskedelmi webhelyek gyakran olyan termékleírásokat jelenítenek meg, amelyek több különböző webhelyen is megjelennek.

A szűrő- és kategóriabeállítások problémákat okozhatnak az ismétlődő tartalommal kapcsolatban is, mivel a szűrők különböző URL-eket hoznak létre, amelyeknek ugyanaz a tartalma. Ha ezeknek a problémáknak a megoldásával küszködik, érdemes lehet szakértő segítségét kérni valakitől Unravel Seo.

Írjon lenyűgöző termékleírásokat

Tudja, hogy lenyűgöző címeket kell írnia, de a fülbemászó termékleírások ugyanolyan hatással lehetnek a konverziós arányra. Ez egy másik ok, amiért érdemes tartózkodnia a gyártó által megadott termékleírások használatától.

Tartsa termékleírásait rengeteg releváns kulcsszóval, hogy vonzóbbá tegye őket a webhely látogatói és a Google számára. Ez nagyon fontos ma minden e-kereskedelmi webhely számára.

Optimalizálja termékképeit

Az e-kereskedelmi webhelyek képekre támaszkodnak. A képek az eladásokat kiváltó tényező. A képeknek jó minőségűnek, lenyűgözőnek és egyedinek kell lenniük.

Olvasni:  Az 5 legjobb digitális marketingtrend az üzleti élet fellendítésére...

Használjon olyan képeket, amelyek a terméket számos különböző szögből mutatják be, hogy újrateremtsék a bolti élményt, amikor felveszi és megfordítja a terméket, hogy részletesen megnézze azt.

A nagyszerű képek önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy segítsék webhelyét, különösen akkor, ha azt szeretné, hogy a keresőrobotok megtalálják ezeket a képeket. A képek helyes felhasználása esetén nagy SEO potenciállal rendelkeznek, mivel a Google képkeresései nagy forgalmat küldhetnek vissza webhelyére.

Győződjön meg arról, hogy webhelyén minden kép rendelkezik megfelelő ALT címkével. Az ALT címke az a leírás, ahol értékes és egyedi kulcsszavakat adhat hozzá, amelyek vonzóak a keresőmotorok számára.

Optimalizálja URL-jét a keresőmotorok feltérképezéséhez

Az URL-ek sokkal fontosabbak a keresőoptimalizálás szempontjából mint gondolnád, hogy azok. Az URL-ek optimalizálása segíthet a keresőrobotoknak megtalálni és feltérképezni az Ön webhelyét, és elmondani nekik, miről szól. A megfelelő URL-struktúra megkönnyíti a webhely indexelését is.

Bónuszként a hatékony URL-ek elmondhatják webhelyének és a látogatóknak, hogy miről fog szólni az oldal, ami javítja az élményt.

A jó felhasználói élmény hosszabb ideig tartja a közönséget a webhelyen, és több esélyt ad vásárlóvá alakítani.

Alább láthatja a példámat az Agorapulse-ról, egy közösségimédia-kezelő eszközről, amelyet IMÁDOM. 🙂

Ne feledje, hogy nem csak a keresőmotorok keresőoptimalizálására kell gondolnia, hanem a felhasználói élmény javítására is.

Figyelje meg, hogy a forgalom eladásokká alakul-e

A webhelyét elérő forgalom növelése egy dolog, de ezeket a látogatásokat értékesítésekké alakítani egészen más. Ellenőriznie kell, hogy rendszeres látogatói fizetős ügyfelekké válnak.

A Google Analytics jó módszer a forgalom elemzésére, és azon területek felderítésére, ahol javítani lehetne.

Ezután meghatározhatja, honnan érkezik a forgalom, a generáláshoz használt eszközöket, a konverziót leginkább valószínűsítő ügyfélszemélyeket, valamint a SEO révén generált konverziókat.

Javítsa a használhatóságot a legjobb keresőoptimalizálási tippjei között

Tegye egyszerűvé és egyszerűvé webhelye navigációját. A legrosszabb hiba az lenne, ha olyan navigációs útvonalat ajánlana fel, amely nem világos. Ne feledje, hogy a kezdőlapjáról hivatkozzon termékoldalaira, és megfelelő céloldalakat kínáljon fel.

Olvasni:  Feliratozás vs szinkron: különbségek és jellemzők

Ez nagyszerű a webhely felhasználóinak, mivel megkönnyíti a navigációt a webhelyen. Ez azonban abban is segít, hogy a robotok feltérképezzék a webhelyet, hogy megtalálják az összes oldalát.

Kerülje a megszakadt hivatkozásokat

Ezt követően arra kell törekednie, hogy a lehető legjobb élményt kínálja webhelye látogatói számára. Ha egy oldalra kattint, és egy 404-es hibaüzenetet tartalmazó oldalra jut, mert a hivatkozás nem működik, az nem az az eredmény, amelyet a látogatók akarnak vagy várnak.

A hibás hivatkozások szörnyű ötlet, mivel ez kiábrándító a felhasználók és a keresőrobotok számára. A hibás hivatkozások elkapásához futtasson rendszeres feltérképezéseket a 404-es problémák észlelésére, és irányítsa át vagy linkelje át a találtakat.

Itt az Inspire to Thrive-nál egy . Ez egy csodálatos módja annak, hogy megelőzze a meghibásodott linkeket.

Friss tartalom a legjobb SEO tippjeihez

A Google szereti a friss tartalommal rendelkező webhelyeket. Többé nem lehet weboldalt építeni, és elfelejteni. Folyamatosan frissítenie kell, és frissítenie kell a tartalmat.

Így a weboldalon lévő blog segít ebben! Híreket és frissítéseket adhat hozzá termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatban. Nagyon hasznos, ha hasznos információkat nyújtunk a fogyasztóknak a döntéshozatalhoz.

Valójában ki szeretne híreket olvasni valami 2 vagy több évvel ezelőtti releváns dologról? Egyes iparágakban még 2 hónappal ezelőtt is lehet régi tartalom.

A 10 legjobb SEO tipp az e-kereskedelmi webhelyekhez

Milyen további SEO tippeket adna hozzá ehhez a listához? Szeretnék többet tudni az alábbi megjegyzésekben.

Továbbá, tudassa velem, ha kérdése van a fenti 10 legjobb SEO tipp valamelyikével kapcsolatban az Ön e-kereskedelmi webhelyéhez.

GYIK

Miért van szüksége a 10 legjobb SEO tippre egy e-kereskedelmi webhelyhez?

A keresőoptimalizálás segít abban, hogy webhelye megtalálható legyen, amikor az emberek az interneten keresnek dolgokat.

Olvasni:  A nemzetközi szállítási költségek e-kereskedelmi útmutatója

Mik azok a kulcsszavak?

A kulcsszavak azok a szavak, amelyeket az emberek a keresőmotorokban használnak, ezek egytől négy különböző szókombinációból állhatnak.

Mi az a horgonyszöveg?

Ez egy olyan szöveg, amely kiemelve van egy webhelyen, amely az adott webhely másik oldalára vagy egy másik webhelyre vezet.

Mi az a duplikált tartalom?

Olyan tartalom, amely megegyezik egy másik tartalommal. Ez megtörténhet a saját webhelyén, ha nem vigyáz.

Mik azok a termékleírások?

Ezeket a szavakat választottuk annak magyarázatára, hogy egy termék mit csinál, és milyen problémát old meg. és hogyan használják.

Hogyan optimalizálja a termékképeket?

Minden képnek meg kell mutatnia a termék működését, éles képnek kell lennie, és tartalmaznia kell egy alternatív képet, hogy bárki elolvashassa az interneten még akkor is, ha vak. Segít a keresőnek megérteni, mi is a termék képe.

Hogyan lehet optimalizálni egy URL-t?

Röviden tartva a megfelelő kulcsszavakat.

Honnan lehet tudni, hogy a forgalom értékesítéssé alakul-e?

Meg kell tudnia állapítani az online elemzésekben.

Mi a weboldal használhatósága?

Ez a webhely navigációja – megkönnyíti a felhasználók számára, hogy gyorsan megtalálják, amit keresnek.

Mik azok a hibás linkek?

Ezek olyan linkek, amelyek már nem működnek, és nem viszik a felhasználókat egy másik webhelyre.

Mi az a friss tartalom?

Rendszeresen frissített tartalom, amely továbbra is releváns a válaszokat kereső felhasználók számára.

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott