A 10 legjobb tartalomterjesztési platform, amelyre figyelni kell

Tartalomjegyzék

  1. Bevezetés
  2. Mi az a tartalomterjesztés?
  3. Melyek a legnépszerűbb tartalomterjesztési platformok?
  4. Következtetés
  5. GYIK

A tartalommarketing elsődleges célja, hogy sok embert elérjen. Amikor egy tartalommarketinges létrehoz egy tartalmat, azt is népszerűsíteni szeretné.

A tartalommarketing és -terjesztés kulcsfontosságú minden vállalkozás növekedéséhez. A digitális tartalomterjesztési platformok használata hihetetlen módja annak, hogy nagyobb forgalmat vonzzon webhelyére. Segít abban is, hogy az olvasó minőségi időt tölthessen az Ön webhelyén vagy oldalán. Mielőtt belevágnánk a tartalomterjesztés legnépszerűbb platformjaiba, próbáljuk meg megérteni a tartalomterjesztés jelentését és szükségességét.

Mi az a tartalomterjesztés?

A tartalomterjesztést úgy határozhatjuk meg, mint a tartalom online közönség számára történő promóciójának vagy marketingjének folyamatát, különféle csatornák segítségével. Szükséges, mert növeli márkaismertségét, hűséges követőket hoz létre, valamint arra ösztönzi az olvasókat, hogy kattintsanak, reagáljanak rá, és elköteleződjenek vele. A tartalom írása egy dolog, de annak biztosítása, hogy nagyszámú emberhez eljusson, csak egy robusztus tartalomterjesztési tervvel lehet elérni. A tartalomterjesztési platformoknak három alapvető típusa van.

Fizetett média


A fizetett médiát úgy határozhatjuk meg, mint az Ön tartalommal kapcsolatos külső, fizetett marketing erőfeszítéseket, mint például a kattintásonkénti fizetésű (PPC) hirdetések, vizuális hirdetések, márkás tartalom stb. Ez kulcsfontosságú a márkaismertség és a bevételszerzés szempontjából.

Saját média


A birtokolt adathordozók a márka tulajdonában lévő biztosítékokként határozhatók meg. Ez azt jelenti, hogy egy vállalkozás teljes irányítása alatt áll a digitális marketing platformjain, például a webhelyeken vagy a közösségi médiában. Az e-mailes marketingkampányok, például a hírlevelek vagy a blogok szintén a saját médiához tartoznak.

Olvasni:  Az 5 legjobb webhely, ahol Instagram-követőket vásárolhat, Brazília (2024. március)

Megszerzett média


Az elnyert média a fizetős médiától eltérő módszerekkel szerzett nyilvánosság vagy expozíció. Ez történhet vendégposztok, termékértékelések, online ajánlások stb. formájában.

Melyek a legnépszerűbb tartalomterjesztési platformok?

A terjesztési platform kiválasztásakor figyelembe kell vennie, hogy milyen tartalom van kéznél, milyen közönséget kíván megcélozni, és milyen költségkeretet szeretne. Íme néhány vezető tartalomterjesztési platform, amelyet érdemes megfontolni:

SEMrush


Val vel SEMrush, akkor hozzáférhet a fejlett tartalomelemzéshez. A tartalomírási szolgáltatásoktól és a fizetett hirdetési eszközöktől kezdve a SEMrush mindent tartalmaz, amire szüksége van egy nyerő tartalomterjesztési terv elkészítéséhez. Ezen a platformon néhány egyéb szolgáltatás is magában foglalja a piacelemzést, a tartalomoptimalizálást és a közösségi média plakátjait, amelyeken keresztül közzéteheti tartalmát a különböző közösségi média csatornákon.

Puffer


Puffer egy olyan platform, amely lehetővé teszi a terjesztési/közzétételi ütemezés „beállítását és elfelejtését”. Különböző platformokon, például Facebook, LinkedIn, Twitter, egyszerűen sorba állíthatja a bejegyzéseket ütemezési idő beállításával vagy pufferelésével. A Buffer egyik legfontosabb jellemzője, hogy rendkívül egyszerű és hatékony a használata. A használatához nincs szükség extra készségekre, és könnyen illeszkedik a munkafolyamatba. Ez nemcsak időt takarít meg, hanem növeli a termelékenységet is.

Mailchimp


Mailchimp egy tartalommarketing automatizálási platform, amelyet olyan vállalkozások számára terveztek és fejlesztettek ki, amelyek e-mailt használnak célközönségük eléréséhez. Ez egy többfunkciós eszköz, amellyel könnyedén kezelheti levelezési listáit, személyre szabott sablonokat hozhat létre, és automatizálhatja e-mail marketingkampányait. A Mailchimpet olyan szervezetek használhatják, amelyek az e-mailes marketinget szeretnék kihasználni kampányaik futtatásához.

StoryChief


StoryChief egy másik vezető digitális tartalomterjesztési platform. Ezzel több csatornán is készíthet, szabályozhat és publikálhat tartalmat. Tartalmi naptárt is létrehozhat a közzétételi tevékenységeinek egyszerűsítése érdekében. Ez a platform segít nyomon követni és mérni a tartalom teljesítményét az összes csatornán.

Olvasni:  Gyors útmutató a mobilalkalmazás-háttérrendszer fejlesztéséhez

HubSpot


A Hubspot egy felhőalapú ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) szoftver, amely segít az értékesítési és marketingcsapatoknak a leadek létrehozásában, kezelésében és nyomon követésében. Automatizálhatja a feladatokat, kezelheti a tartalmat, hozzáférhet az elemző eszközökhöz és még sok máshoz. Segít a ROI növelésében és a bejövő marketingstratégiák optimalizálásában is, hogy jobb leadeket generáljon. A HubSpot egy nagyszerű tartalomelosztó platform, amelyet arra terveztek, hogy segítse vállalatát hatékonyabban piacra dobni és értékesíteni.

Hootsuite


Hootsuite egy kiváló közösségimédia-kezelési platform, amelyet széles körben használnak a közösségi média menedzserei. Az összes fontos közösségi média feladat, mint például a bejegyzések ütemezése, az ügyfelek kérdéseinek megoldása, a jelentések és a különféle mutatók elemzése, és még sok más könnyen kezelhető a Hootsuite segítségével. Egyetlen platformmal tartalmat hozhat létre és bejegyzéseket ütemezhet, valamint kezelheti a csapattagokat és mérheti a megtérülést.

Tartalmasan


Tartalmasan egy olyan eszköz, amelyet több márka használ vonzó tartalom létrehozására. A teljes körű platform, a dedikált stratégia, az áramvonalas hálózat és a holisztikus, megoldás-alapú szolgáltatások segítségével a Contently segít ügyfelei számára, hogy stratégiailag változatos tartalmat érjenek el, amely eredményeket hoz.

BuzzStream


BuzzStream egy olyan eszköz, amelyet linképítésre és digitális PR-re használnak, hogy segítsék a vállalkozásokat termékeik és szolgáltatásaik értékesítésében. Segít az influencer marketingben is azáltal, hogy összekapcsolja Önt a saját résében lévő influencerekkel. A BuzzStream segítségével számos potenciális potenciális ügyfelet érhet el, nyomon követést ütemezhet stb. A szoftver másik fontos funkciója a jelentéskészítő eszköz, amely segít helyesen felmérni kampánya teljesítményét, és elemezni, hogy mi működik a legjobban az Ön számára. Emellett kutatási, SEO linképítési és tartalompromóciós szolgáltatásokat is kínál.

Olvasni:  30 ingyenes forrás írói képességeinek fejlesztéséhez

Segítség egy riporternek (HARO)

HARO nagyszerű eszköz az újságírókkal való kapcsolattartáshoz. Ha bármilyen szakértelemmel vagy tapasztalattal rendelkezik, regisztrálhat a HARO-n, kapcsolatba léphet egy riporterrel, és hallhattathatja történetét. Riporterek és márkák ezreit köti össze a különböző tartományokban.

Közösségi média

A közösségi média gyorsan az egyik vezető platformmá vált, amelyen keresztül a marketingesek és a márkák terjesztik tartalmaikat. A Facebookon szponzorált hirdetések az üzleti oldalak által létrehozott és terjesztett fizetett tartalmak. Egy adott közönséget céloznak meg. A szponzorált bejegyzések nemcsak a kedvelések, a megjegyzések és a megosztások növelésében segítenek, hanem a webhely nagyobb forgalmát és leadek generálását is eredményezik.

Promotált vagy szponzorált tweetek, amelyekért olyan vállalkozások fizetnek, amelyek növelni szeretnék Twitter-elköteleződésüket. A promotált tweeteket ilyenként jelölik a Twitteren, de egyébként kedvelhetők, kommentálhatók és retweetelhetők. Amikor a hirdetők fizetnek egy promotált tweetért, ez lehetővé teszi számukra, hogy egy adott időpontban a legjobb tartalmukat a célközönségük elé tegyék.

A videóterjesztési platformok nem maradhatnak ki ebből a listából. Segítenek a videotartalom létrehozásában, feltöltésében, kezelésében, szállításában és letöltésében. Elsődleges céljuk, hogy zökkenőmentes mechanizmust biztosítsanak a videók online létrehozásához és közzétételéhez. A legjobb videóelosztó platformok közé tartozik többek között a Wistia, a Facebook, a YouTube, a Vimeo és az Instagram. Ezeket az online videóelosztó platformokat a marketingszakemberek videótartalmaik hatékony népszerűsítésére használják. Nagyszerű módja annak, hogy megragadja a nézők figyelmét és megtartsa azt.

Következtetés

Nagyon fontos, hogy a tartalmat úgy forgalmazza, hogy az sok emberhez eljusson. Ez megfelelő stratégiával, eszközökkel és csatornákkal lehetséges. A tartalomtól és a tulajdonában lévő vállalkozás típusától függően számos tartalomterjesztési platform közül választhat. Igényeik szerint a márkák bizonyos tartalomterjesztési platformokat preferálnak másokkal szemben. Ez a megközelítés azonban csak akkor eredményes, ha a márkák teljes értékű stratégiával rendelkeznek, amely összhangban van üzleti céljaikkal.

Olvasni:  10+ legjobb webhely, ahol Instagram-ellenőrzési szolgáltatásokat vásárolhat 2024-ben

Fizetett, saját vagy keresett média kiválasztásakor figyelembe kell venni a költségvetési korlátokat. A sikeres és eredményorientált tartalomterjesztési stratégia létrehozásához fel kell mérnie, hogy az egyes médiatípusok hogyan illenek a közzétenni kívánt tartalomtípushoz. Ezután döntse el, hogy hol allokálja az erőforrásait úgy, hogy az a lehető legnagyobb eredményt hozza létre.

GYIK

1. Melyek a legjobb tartalomterjesztési platformok?

A legjobb digitális tartalomterjesztési platformok közé tartozik a SEMrush, a Contently, a Storify, a BuzzStream, a Mailchimp, a Hootsuite és még sok más.

2. Miért van szükség tartalomterjesztési platformokra?

A tartalommarketing terjesztési platformok segítséget nyújtanak a tartalom létrehozásában, optimalizálásában, terjesztésében, közzétételében és értékelésében. Fő céljuk, hogy segítsék a marketingeseket abban, hogy tartalmukból a kívánt eredményt érjék el.

3. Mi az a tartalommarketing stratégia?

A tartalommarketing-stratégia a releváns és értékes tartalom létrehozásának és népszerűsítésének megközelítése. A cél a közönség vonzása, bevonása és végső soron megtérítése.

4. Melyek a hatékony tartalommarketing tippek?

1. A tartalom személyre szabása.
2. Kutasson versenytársai stratégiáit.
3. Hozzon létre fülbemászó címeket.
4. Tartalmazzon vizuális elemeket.
5. Használja ki a befolyásolók erejét.
6. Használja ki a helyi SEO-t.

5. Miért fontos a videótartalom terjesztése?

1. Javítja a közönségmegtartást.
2. Jelentős forgalmat irányít a webhelyére.
3. Megalapítja a fogyasztói bizalmat.
4. Segít a minőségi leadek generálásában.
5. Növeli a konverziót.
6. Növeli a SEO erőfeszítéseit.
7. Építi iparági tekintélyét.

Új publikációk:

Ajánlott