A 10 legjobb tipp a termelékenység növeléséhez távmunka közben

Azok, akik szeretik az otthoni munkát, akár egyéni vállalkozóként, akár szabadúszóként vagy távmunkásként, valószínűleg ismerik a televízió előtti időtöltés varázsát.

A távmunkásnak meg kell találnia azokat a módszereket, amelyekkel produktív maradhat a távoli munkaeszközök használatával, hogy megőrizhesse munkáját és megőrizze lendületét. A figyelem egész napos fenntartása nem jelent kihívást, még akkor sem, ha az otthon nyújtotta kényelem akadályozza a céljait.

Ha otthonról kell dolgozni, ez a tíz tipp segíthet abban, hogy produktívabb legyen, akár kezdő vagy távmunka vagy módszerek keresése a munka és a magánélet egyensúlyának javítására.

1. Állítson félre egy külön helyet a munkára

Tanulmányok kimutatták, hogy a kijelölt munkaterület segít koncentrálni. A zavaró tényezők minimalizálhatók, és a koncentráció fokozható, ha otthonának egy adott területét jelöli ki a „munkaterület“.

Munkaterület

Mivel minden otthonnak megvan a maga egyedi elrendezése, a lehető legtöbbet kell kihoznia a rendelkezésre álló helyből, hogy a legtöbbet hozza ki otthoni irodájából. A konyhapult, az étkezőasztal vagy a folyosói munkaállomás mind jó választás egy íróasztalhoz.

Szinte soha nem lesz sikeres, ha olyan helyiségben próbál üzletet rendezni, amelyet az alvással azonosít. Ügyeljen arra, hogy ne próbálja meg mindkettőt egyszerre elérni.

Olvasni:  Hogyan keltsd fel a blogodat: 6 legjobb tipp

2. Dolgozzon ki egy ütemtervet a családjával

A munkahét során előfordulhatnak olyan időszakok, amikor iskoláskorú fiataljai otthon vannak. Ha munka közben gondoskodnak a gyerekekről, még nagyobb kihívást jelenthet a szülők számára a munka és a magánélet egyensúlyának fenntartása.

Ha úgy érzi, elakadt, elengedhetetlen egy világos családi terv felállítása. Például egyikőtök dolgozhat reggel, míg valaki később a nap folyamán, hogy gondoskodjon a gyermekgondozásról. Megpróbálhat extra korán ébredni, hogy kihasználja a házban eltöltött nyugalmat, és több munkát végezzen. Következésképpen a jövőben szakíthat egy kis időt.

3. Az ajtót be kell zárni

Nyissa ki annak a helyiségnek vagy térnek az ajtaját, amelyet irodájaként jelölt ki, és pillanatok alatt elfelejtheti. Nem jó ötlet. Számodra és családodnak jelent valamit, ha nyitva van az ajtó. Azt az elképzelést tükrözi, hogy ma nem kell dolgoznod, ha nehéz vagy nincs kedved.

Zárt ajtó

Abban az esetben, ha rögzíteni szeretné a számítógép képernyőjét és el szeretné menteni, a beépített eszközök a képernyős videórögzítő lehetővé teszi a képernyőn végzett tevékenységek hatékony rögzítését.

4. Állítson be egy bizonyos munkaidőt minden napra

Győződjön meg róla, hogy a házban mindenki tudja, mikor dolgozik, úgy, hogy beállítja a „munkaidőt”, például a reggeli rutint. Tájékoztassa szeretteit például, hogy minden nap reggel 9 órakor kezd dolgozni, és nem zavarják, hacsak nincs vészhelyzet. Ha korlátokat állít be a legjobb távoli munkaplatformokon, a munkanapja gördülékenyebben fog lezajlani.

Munkaterület

5. Tegye személyre munkaterületét

Bár nem mindig tudjuk megválasztani, hogy hol végezzünk a munkánkkal, mindig tudjuk irányítani azt a légkört, amelyben dolgozunk. Munkakörnyezetének a lehető legkülönlegesebbé tétele fantasztikus mentális gyakorlat lehet, amely segíthet a kikapcsolódásban.

Olvasni:  3 tipp a SEO növekedési stratégiájának újjáélesztéséhez

Bármire van szükség ahhoz, hogy nyugodtan, koncentráltan és ihleten tartsa magát a nap folyamán, az illatos gyertyától a cserepes növényig minden megtalálható a munkaterületén. Az illatok és a növények különösen mélyen felemelő hatással lehetnek a hangulatára.

6. Hatékony kommunikáció

A kommunikáció kihívást jelenthet, ha otthonról dolgozik, és nehéz felmérni, mennyire jól kommunikál. Célozni kommunikálni a munkatársaival és a menedzser minden nap legalább egyszer, hogy kapcsolatban maradjon. Az ügyfelekkel való távoli munkavégzés legjobb technológiája az e-mail vagy a videocsevegés. Ha nem tud négyszemközt dolgozni kollégáival, nagyon fontos, hogy minden nap hatékonyan kommunikáljon, még akkor is, ha túlzott megosztásnak tűnik.

Munka távolról

7. Hozzon létre egy reggeli étrendet, és ragaszkodjon hozzá

Ha ragaszkodik a reggeli rutinhoz, produktívabb lesz a nap folyamán. Mindaddig, amíg minden nap betartja ugyanazt a reggeli rutint, élvezheti az előnyeit. Próbáljon meg ragaszkodni ahhoz a tervhez, amelyik a helyén van. A reggeli rituálékat gyakran a pénzügyi és szakmai sikerek kulcstényezőjeként említik. Ha még nem tette meg, ez a legjobb pillanat a kezdéshez.

Ez vonatkozik az Ön személyes ápolási stílusára és öltözködésére is. Az általunk ismert emberek borotválják a szakállukat vagy új frizurákat próbálnak ki, de nem javasoljuk, hogy ebben az időszakban kizárólag PJ-ben dolgozzon. A hétköznapi hétköznapok szórakoztatóak, de ne essünk túlzásokba, különben ez meglátszik a munkájában.

8. Távolítson el minden digitális zavaró tényezőt munka közben

Még ha munka közben nem is nézegeti gyakran a közösségi médiát, ez normális, ha hazaér. Sajnos túl könnyű elveszni a nyúlüregben. Elveszíthet egy órányi munkát, ha egyszerűen átnézi a bejegyzések megjegyzéseit.

Olvasni:  5 legjobb névötlet a következő nagy vállalkozásához – vállalkozásához

Távolítson el minden digitális zavaró tényezőt, ha el akarja kerülni, hogy ezek befolyásolják. Távolítsa el az összes közösségimédia-fiókját a könyvjelzők közül, és jelentkezzen ki mindegyikből. Amikor munkát szeretne végezni, kapcsolja ki telefonja értesítéseit és riasztásait, és tartsa a hálószobájában. Ha befejezte a napi munkát, tegye el a közösségi média alkalmazásait estére.

Nincsenek zavaró tényezők

9. Egészséges munkavégzés fenntartása

Soha nem késő elkezdeni egy egészséges napi szokás kialakítását. Nem kötelező két óra erőteljes testmozgás, de gondoskodnia kell arról, hogy egész nap mozogjon, fitt és egészséges legyen.

Ugyanígy keresse meg egészséges ételeket hogy próbáljon időt szakítani az öngondoskodásra. Az egészséges életmód fenntartása kedvezően befolyásolhatja munkateljesítményét és termelékenységét.

10. Készítsen előre egy „Teendők” listát

Még akkor is, ha tudjuk, hogy valami rossz fog történni, túlságosan könnyű folytatnunk a munkát abban a reményben, hogy elég előrelépést tudunk elérni ahhoz, hogy a ténylegesen szükségesnél sokkal tovább ne lehessen a fejünk fölött.

Végül is a hazajutás nem olyan dolog, amit fizikailag meg kell tennünk. Ennek ellensúlyozására pontosan meghatározzuk azokat a lépéseket, amelyeket másnap meg fogunk tenni az adott mesével vagy próbálkozással. Leírása azt a benyomást kelti, mintha már elvégeztük a feladatot, vagy el is halaszthatjuk egy időre.

Új publikációk:

Ajánlott