A 10 legjobb VS kódbővítmény fejlesztőknek: Növelje fejlesztési tapasztalatait

Hálátlan azt állítani, hogy egy adott IDE a legjobb a fejlesztéshez. Nagyon sok nagyszerű lehetőség közül választhat, ezért ahelyett, hogy szubjektív véleményt adna arról, hogy melyik IDE a legjobb, válassza azt, amelyik a legjobb az eléréséhez.

A Visual Studio Code egy ingyenes és nyílt forráskódú eszköz a kódíráshoz, és telepítésével hatalmas adatbázist kaphat más bővítményekről, amelyeket telepíthet, és megkönnyítheti az életét.

A nagyszerű hosting is megkönnyíti az életet. Keresni Megbízható és megfizethető WordPress tárhely? A WPMU DEV gyorsan az egyik legjobb választás az interneten. 20% kedvezményt kap a teljes körűen kezelt és dedikált csomagjaikból.

Ez a cikk felsorolja a 10 legjobb VSCode-bővítményt, amelyekre minden fejlesztőnek szüksége van.

VS kód kiterjesztése Kódidő

A Code Time egy VSCode bővítmény, több mint 200 000 aktív fejlesztővel, akik naponta használják. Segít koncentrálni, és távol tart minden zavaró tényezőt kódolás közben. Ha csak egy gombra kattint a „Flow mode” engedélyezéséhez, az összes értesítés elnémul, és Ön teljes fókuszban marad, miközben egy projekten dolgozik.

Ezenkívül kiváló nyomon követheti a napi kódolási folyamatot, lehetővé téve a mai fejlődésének összehasonlítását a néhány nappal ezelőttivel. Láthatja, hogy mennyi időt tölt aktív kódolással, hány sort adott hozzá, és mindezt valós időben. Kapcsolatba léphet csapatával is, és így áttekintést kaphat csapattársai kódolási folyamatáról.

VS kód kiterjesztés - GitHub Copilot

Az óriási GitHub által épített GitHub Copilot egy VSCode-bővítmény, amely kifinomult Open AI Codexet használ, és egyszerű, automatikus sorjavaslatokat vagy teljes függvénytörzseket ad. Ez a bővítmény úgy működik, hogy feltérképezi az internetet, és a leírtak alapján; Megpróbálja automatikusan kitölteni a kódsorokat, köszönhetően egymilliárd sornyi AI-rendszernek, amelyen alapul. A GitHub Copilot még mindig béta-előnézetben van, így csak korlátozott számú ember férhet hozzá. Feliratkozhat a várólistára, ha ki szeretné próbálni.

Olvasni:  Hogyan optimalizálhatja Magento 2 üzletét

VSCode Live Server

Mielőtt webhelyét webszerverre telepítené, létre kell hoznia azt. A legjobb azonban egy helyi webszerverrel tesztelni a webhelyet a fejlesztési folyamat során. Egyes eszközök, például a Xampp vagy a Wamp Server lehetővé teszik webhelyének helyi tárolását a számítógépén egy adott portszámon.

Azonban le kell töltenie, telepítenie és konfigurálnia kell, hogy működjön. Miért nem helyettesíti ezt a nehéz munkát egy Live Server VSCode kiterjesztéssel, amely automatikusan előkészíti a statikus webhelyet, és a helyi gépen tárolja. Ez a bővítmény kötelező, ha Ön webfejlesztő. Telepítse a bővítményt, engedélyezze, majd a bal oldali Intéző panelen kattintson a jobb gombbal a fájlra, és válassza az „Open with Live Server” lehetőséget.

Import költség

Amikor kódol és dolgozol bizonyos projekteken, soha nem fogsz olyan helyzetet találni, amikor mindent a semmiből csinálsz. Nagyon sok hasznos könyvtár és csomag létezik, amelyeket importálhat a projektjébe, és felhasználhatja azokat. Legyen azonban óvatos, amikor ezeket a külső könyvtárakat használja, mert webhelye késleltetési problémákat és teljesítménycsökkenést okozhat, ha megőrül tőle. Az Import Cost, egy VSCode-bővítmény, segít kezelni ezt azáltal, hogy észleli az importált könyvtár méretét, és megjeleníti azt az importálási utasítás mellett a kódszerkesztő panelen.

Csinosabb

Bármit is csinál, hajlamos arra, hogy az egyszerű, tiszta és szervezett legyen, igaz? Ugyanez a helyzet a kódolásnál. Mindig igyekszik jól formázni a kódot, hogy gyorsan megtalálja azt a kódrészletet, amelyre szüksége van. Ezt megteheti manuálisan, egyedül is, de miért bajlódna ezzel, ha már léteznek olyan eszközök, amelyek automatizálják a formázási folyamatot az Ön által megadott konfiguráció alapján. A VSCode felhasználók számára létezik egy Prettier nevű bővítmény, amely kétségtelenül a legjobb formázási eszköz a fejlesztők számára. Különféle nyelveket támogat, mint például a JavaScript, a CSS, a HTML, a TypeScript, a JSX stb.

Olvasni:  Helyi WordPress fejlesztés Valet segítségével

Tartópár színező VSCode

Csak a fejlesztők tudják, milyen frusztráló tud lenni, amikor elveszik a kódban, és fogalmuk sincs, hol kezdődik és hol ér véget egy blokk zárójel. A rendezetlen és rendetlen kóddal sok időt pazarol. Ennek a gyakori problémának a megoldására a VSCode egy bővítő Bracket Pair Colorizert kínál, amely a megfelelő zárójeleket egyedi színnel párosítja, így soha többé nem téved el.

TODO Kiemelés

A TODO Highlight tökéletes annotációs eszköz a VSCode fejlesztői számára. Ha ki kell javítania a kód egyes részeit, vagy további funkciókat kell hozzáadnia hozzá, akkor ezt egyszerűen megteheti ezzel a kiterjesztéssel, ha kiemeli azt a „TODO” vagy „FIXME” megjegyzés hozzáadásával a kódban.

Páva

Egy másik kiváló eszköz a kódolási projektek megszervezéséhez a Peacock. Ha egynél több projektet futtat és dolgozik, a VSCode minden példánya ugyanúgy néz ki, így gondot okozhat az egyik projektről a másikra való navigálás. A Peacock ebben segít azáltal, hogy lehetőséget ad az egész munkaterület színének megváltoztatására, és ezzel a címkézéssel könnyedén megkülönböztetheti a projekteket, és átválthat azokra, amelyeken jelenleg dolgoznia kell.

REST kliens

Az API-kérések küldésére a legnépszerűbb eszköz a Postman. De tegyük fel, hogy valamilyen okból nem szereti vagy nem akarja használni a Postmant. A VSCode-nak van egy egyedi kiterjesztése, a REST Client. A REST Client segítségével közvetlenül küldhet HTTP-kéréseket a VSCode-ból, és megjeleníti a választ. A szabványos REST API hívások mellett támogatja a GraphQL lekérdezések küldését is.

StackFinder

Ha Ön fejlesztő, és olvassa ezt a cikket, bizonyára hallott már a Stack Overflow platformról és az összes viccről, amit ezzel kapcsolatban ejtenek. Nos, azok számára, akik esetleg nem, a StackOverflow a legnagyobb fejlesztői platform, ahol feltehet néhány kérdést a kódolással kapcsolatban, és gyorsan megkaphatja a választ.

Olvasni:  Hogyan lehet törölni egy TikTok videót 2024-ben

A megoldások keresése néha frusztráló lehet, ha több mint 20 böngészőlapot nyit meg, hogy megtalálja azt, amit keres. A StackFinder egy VSCode, amely segít a Stack Overflow között keresni anélkül, hogy egyetlen lapot is megnyitna a böngészőben. A válaszokat közvetlenül a VSCode-ból keresheti, válthat közöttük, és beillesztheti a megtalált kódrészleteket, és tesztelheti őket a kódszerkesztőben.

Következtetés

Láttuk, hogy a VS Code kiváló, és a piacon elérhető legjobb fejlesztői környezetek közé tartozik, mindenekelőtt a beépített számos fejlett opciónak és funkciónak köszönhetően, amelyeket a telepítéskor kap. Azonban, hogy a legjobbat hozza ki belőle, nyugodtan használja a VS Code-hoz elérhető bővítményeket.

Új publikációk:

Ajánlott