A 15 legjobb SEO könyv a SEO elsajátításához

A marketingszakemberek és a cégtulajdonosok nagyra értékelik a keresőoptimalizálást – elvégre ez a végéhez vezet 300%-kal nagyobb forgalom webhelyekre, mint a közösségi médiára. Nehéz lehet azonban időt találni arra, hogy többet megtudjon a SEO stratégiákról; főleg SEO könyvek olvasása.

Bár gyorsabbnak tűnhet a témával foglalkozó cikkek átvizsgálása, a SEO könyvek nagyobb hasznot hozhatnak.

Miért érdemes SEO könyveket olvasnom?

A SEO-ról szóló könyvek olyan előnyökkel járnak, amelyeket a cikkek és blogbejegyzések egyszerűen nem:

  • Ezeket szakértők írják. A legtöbb SEO könyvet tapasztalt marketingszakemberek írják, akik bizonyították eredményeiket ezen a területen. Bár bárki közzétehet blogbejegyzést az interneten, nem mindenkinek van olyan szakmai tapasztalata, hogy könyvet írjon.
  • Peer inputot kínálnak. A marketing igényes munka. A terület szakértői által írt keresőoptimalizálási könyvek értékes visszajelzéseket adnak, amelyeket helyben nehéz megtalálni.
  • Ezek relevánsak. Még a néhány éve megjelent SEO könyvek is tartalmaznak értékes tartalmat. Miközben az algoritmusok változnak, a SEO alapjai rendkívül tartósak, és könyvekből tanulhatók.
  • Megbízhatóak. A marketingről írt könyvek kiterjedt szerkesztésen estek át, és online véleményeket olvashat róluk, így biztos lehet benne, hogy minőségi tartalmat kap.

Ennek ellenére itt van a listánk a 15 legjobb SEO könyv marketingvezetőknek 2021-ben.

Hallotta, hogy a SEO fontos, és szeretne többet megtudni, és alkalmazni szeretné vállalkozásában: itt jön be Matthew Capala könyve. SEO, mintha 5 éves lennék kevés az elmélet és nehéz a műhelyszerű cselekvési tervek.

Ez egy jó választás elfoglalt ügynökségi vezetőknek, akik valami olyasmit szeretnének, amit gyorsan a gyakorlatba ültethetnek. Ahogy a szerkesztők mondják, „megközelítésünk lehetővé teszi, hogy a gyümölcs leszedésére összpontosíts, ne pedig a fára”. Más szóval, mondja meg, hogyan kell csinálni, ne minden apró részletet arról, hogy miért működik.

Ha jobban érdeklik a SEO működésének technikai vonatkozásai, akkor lehet, hogy ez a könyv nem az Ön számára való, de ha a SEO bevált gyakorlatok megvalósítása a prioritások között szerepel, akkor megéri az idejét.

Olvasni:  PPC vs. organikus SEO: Mikor kell fizetnem a PPC-hirdetésekért?

Egy régebbi kiadvány újrakiadása, a szerzők Hogyan juthatunk el a Google tetejére több esettanulmányt mellékeltek saját SEO ügynökségüktől, valamint finomítottak néhány ajánlást a legutóbbi Google-rangsorok alapján.

A könyv nagy része tartalmaz néhány alapvető SEO bevált gyakorlatot, például a hosszú farkú kulcsszavak használatát, és azt, hogy miért fontos a versenytársak kutatása a rangsoroláshoz. Míg a legjobb SEO-könyvek hasonló információkat tartalmaznak, ez a könyv rendkívül felhasználóbarát útmutatót nyújt azok számára, akik egy koherens SEO-terv létrehozásával küzdenek vállalkozásuk számára.

A könyv szerzői ebben a könyvben a legjobban teljesítő SEO-növekedési tippeiket helyezték előtérbe. Ez az előnye annak, ha időt fektet egy könyvbe, amely a leghasznosabb információkat egy helyen mutatja be, és a terv gyakorlatba ültetésekor hivatkozni lehet rá.

A linképítés a SEO-stratégia kritikus része, és ez a rövid könyv bemutatja működésük és használatuk alapjait. A könyv gyorsan olvasható, a könnyen beolvasható pontok és a vastagon szedett címsorok az online tartalmak olvasására emlékeztettek.

Ez jól kiegészíti a polcon található egyéb SEO-könyveket, és praktikus referenciamunkaként szolgál kifejezetten a visszamutató hivatkozásokkal kapcsolatban.

A „Dummies” sorozat összetett témák laikusbarát magyarázatáról ismert, ill SEO for Dummies nem kivétel. Ez a vaskos kötet mindenből tartalmaz egy keveset, kezdve az optimalizált webhely felépítésétől a kezdetektől a SEO stratégiák közösségi médiában történő megvalósításáig – ez egy fontos téma, amelyet más könyvek gyakran figyelmen kívül hagynak ebben a résben.

A tankönyvszerű bemutató egyesek számára ijesztő lehet, de összességében elérhetőnek és koherensnek találtuk ezt a könyvet. A csaknem 500 oldalas könyvet nem javasoljuk, hogy olvassa el a borítót, hanem inkább azokra a témákra összpontosítson, amelyek a vállalkozása és webhelye szempontjából a legmegfelelőbbek. Ha egy másik szakmából érkezik a digitális marketingbe, SEO for Dummies nem rossz hely az olvasás megkezdéséhez.

E-könyvként is elérhető, Az 1 oldalas marketingterv arra összpontosít, hogy segítse az embereket üzleti tevékenységük bővítésében azzal, hogy megtanítja őket koherens üzleti terv elkészítésére. Bár ez a könyv nem foglalkozik olyan mélyrehatóan a SEO bevált gyakorlataival, mint néhány másik, amelyet áttekintettünk, egy szilárd SEO-stratégiát integrál egy alapvető marketingtervbe, amelyet a kezdők is könnyen követhetnek.

Olvasni:  SEO felsőoktatáshoz: tippek főiskoláknak és egyetemeknek

Átfogó, Az 1 oldalas marketingterv jó kiegészítése más SEO-ról szóló könyveknek, bemutatva, hogyan illeszkednek a keresési stratégiák az Ön nagyobb marketingtervéhez.

Míg a legtöbb SEO-könyv kezdő vagy haladó közönséget céloz meg, Adam Clarke ezt a megközelítést ötvözi azzal, hogy szinte minden évben újrakiadja könyvét, hogy tartalmazza a Google legújabb frissítéseit és az algoritmus-módosításokat.

Ha van korábbi tapasztalata, ez SEO e-könyvként szolgálhat, amely könnyen beolvasható új információk és tippek után, amelyeket korábban esetleg nem vett volna figyelembe.

Kezdők számára ez a könyv jó munkát végez, elmagyarázza, mit NE tegyen – ami a SEO-ban majdnem olyan fontos lehet, mint a mit kell tennie, mivel a Google megbünteti az oldalakat az úgynevezett black hat SEO gyakorlatokért. Összességében ez egy jó, megfizethető kiegészítője a marketing könyvespolcnak.

A kulcsszókutatás valószínűleg az egyik legfontosabb készség, amelyet minden marketingszakembernek el kell sajátítania. A Google keresési eredményei között nem lehetséges a rangsorolás a megfelelő kulcsszókutatás ismerete nélkül.

Ebben a könyvben bevált lépéseket és stratégiákat tanul meg a kulcsszókutatáshoz, hogy bármely webhelyet a keresőmotorok eredményoldalának (SERP) tetejére helyezzen. A könyv borítóján megtudhatja, hogyan hozhat létre olyan stratégiákat, amelyek javíthatják webhelye helyezését. Ennek a könyvnek minden SEO-val foglalkozó személy könyvespolcán kell lennie. Cégtulajdonosok, webfejlesztők, marketingmenedzserek és marketingesek felbecsülhetetlen értékűnek találják ezt a könyvet.

A kisvállalkozások tulajdonosai – beleértve a marketingügynökségek vezetőit is – hírhedt multitaskerek. Ez a keresőoptimalizálási könyv olyan marketingügynökségeknek készült, akiknek nincs főállású SEO szakértője.

Ennek a könyvnek az erőssége, hogy részben időgazdálkodási stratégia, valamint keresőoptimalizálási stratégia. A szerzők elismerik, hogy a SEO-ról szóló könyvek olvasása csak akkor előnyös, ha ezeket a tippeket a gyakorlatba is átültetik, ezért tartalmaznak egy kezelhető teendőlistát, amely lehetővé teszi az olvasók számára, hogy azonnal alkalmazzák a stratégiát.

Átfogó, Keresőoptimalizálás: napi egy óra rejtett gyöngyszem a SEO könyvek között.

A jó SEO-stratégia végső soron összefonódik a tartalomstratégiával, és a közösségi média mindkettőre hatással van. A szerzők ezt az összekapcsolódást szövik át Optimalizálás, egységesíteni marketing stratégiájukat. Nagyra értékeltük a társadalmi stratégiára fordított figyelem szintjét, amelyet néhány más cím egy kicsit elhomályosított.

Olvasni:  A SEO alapjai: Útmutató kezdőknek a keresőoptimalizáláshoz

Kemény fedeles vagy Ebook változatban is elérhető, Optimalizálás jó választás azok számára, akik a közösségi médiát szeretnék használni és SEO a növekedés fellendítésére.

A tartalom benne SEO – A Sassy Way kizárólag a WordPress-re irányul, így sok hasznos tanácsot tartalmaz azok számára, akik optimalizálni próbálják blogjaikat és webhelyeiket. Érdemes azonban máshol keresni az e-kereskedelmi webhelyek keresőoptimalizálását.

Az internetes marketingről szóló nagyobb sorozat része, ez a SEO könyv egy olcsó, kezdő SEO-s útmutató, amely puha és Kindle változatban is elérhető. Nagyra értékeltük a beszélgetős, bátorító stílust, különösen azok számára, akiket marketingútjuk elején túlterhelt a SEO.

A rózsaszín márkajelzés sokaknak talán sok, de végső soron nem befolyásolja a belső tanácsok minőségét.

A SEO blogok olvasásának előnye az áttekinthető, könnyen emészthető formátum. A hátránya az, hogy hónapokkal később megpróbálja megtalálni „azt a hasznos SEO tippet arról az egy blogról”, amikor valóban hasznos lehet.

Ez a cím a SEO alapjait tartalmazza könnyen olvasható formátumban. Rövid részekkel – gyakran csak két oldalas témánként – ezt a könyvet egy délután is el lehet olvasni, és megérteni az alapokat. Azok, akik már ismerik a kulcsszókutatást, érdemes valamivel mélyebbre térni, de ez egy jó kiindulópont, ha néhány órát a SEO elsajátítására szeretne szánni. Megfizethető puhakötésű vagy Kindle kiadásként kapható, és sokkal olcsóbb, mint egy SEO osztály.

Meglepő módon kevés a kifejezetten az e-kereskedelem számára készült SEO könyv. Az e-kereskedelmi keresőoptimalizálásról szóló legjobb könyvek elismerik, hogy egy webhely Shopify-on való futtatása, szemben a WordPress-bloggal, nagyban befolyásolja a SEO stratégiáját.

E-kereskedelem SEO minden bizonnyal a keresőoptimalizálás technikaibb megközelítése. Ha van önbizalma, hogy belevágjon olyan témákba, mint az oldalszámozás vagy a feltérképezési csapdák, ez a könyv koherens magyarázatot ad arra, hogyan maximalizálhatja a SEO-t e-kereskedelmi webhelyén.

Olvasni:  A legjobb ingyenes eszközök a digitális marketinges utazás megkezdéséhez

Bár drágább, mint a többi, általunk áttekintett SEO-könyv, egy ETextbook-verzió nemrégiben megjelent verziója ezt teszi Digitális elemzés a marketinghez kicsit elérhetőbb. Noha ez elsősorban az elemzésről szóló könyv, a szövegben SEO témák és bevált gyakorlatok szőnek.

Nagy hangsúlyt fektetve az elemzésre, ez egy alaposabb választás azok számára, akik szeretnék elmélyíteni SEO ismereteiket. Más keresőoptimalizálási könyvekhez hasonlóan itt is nagy hangsúlyt fektetnek a stratégiára: bár egy vállalkozás sok mindent el tud végezni a SEO-val, nem tud mindent megtenni, ezért a prioritások meghatározása kulcsfontosságú.

Összességében ez egy jó választás azok számára, akik több elméletre vágynak a plug-and-play kézikönyv helyett.

A helyi keresőoptimalizálási iparág vezető vezetői által írt könyv tippeket és stratégiákat tartalmaz a webhelye gyors rangsorolásához és az organikus forgalom növeléséhez. Roger Bryan, befektető, bestseller-író és vállalati SEO-tanácsadó megosztja a helyi SEO-val kapcsolatos meglátásait, amelyeket több mint 1000 különböző céggel folytatott együttműködés során szerzett.

A könyvben szereplő legjobb helyi keresőoptimalizálási szakértők közé tartozik Mark Luckenbaugh, Allison Lee és Richard Lorenzen. Ebből a könyvből 20 helyi keresőoptimalizálási stratégiát ismerhet meg, többek között azt, hogyan optimalizálhatja Google Cégem-adatlapját, hogy megelőzze versenytársait, milyen módszereket alkalmazhat a PR segítségével SEO kampányában, hogyan hozhat létre konverziót eredményező Google helyi szolgáltatási hirdetéseket, és még sok mást.

A végső választásunk egy SEO könyv, amelyet kifejezetten kisvállalkozások tulajdonosai számára készítettek. Ez a rövid könyv puhakötésű változatban is elérhető, e-könyv verzió még nincs. Ennek ellenére remek bevezető a SEO-ba azoknak a kisvállalkozás-tulajdonosoknak, akik szakértelemmel rendelkeznek a saját résükön, de kint érzik magukat az új technológia által vezérelt piacon.

Sok lektor nagyra értékelte a könyvben található esettanulmányokat, mert könnyebben megközelíthetővé teszik a szöveget, és megmutatják, hogy a keresőoptimalizálás miként változtatja meg a valós eredményeket. Ami a marketingtartalmat illeti, számítson rá, hogy az alapokat, például a hosszú és rövid farkú kulcsszavakat, valamint a fehér kalapot és a fekete kalap SEO-t összefoglalja.

Up Your Game: További információ

Az elfoglalt marketingszakemberek hajlamosak gyorsan beolvasni a cikkeket, de sokat nyerhet, ha időt fektet SEO könyvekbe.

Új publikációk:

Ajánlott