A 15 legnépszerűbb blogtípus, amely pénzt keres

Tartalomjegyzék

 • Melyik blogtípussal lehet a legjobb pénzt keresni?
 1. Egészség és Wellness Blog
 2. Divatblog
 3. Játékblog
 4. Élelmiszer blog
 5. Könyves Blog
 6. Utazási Blog
 7. Szülői Blog
 8. Életmód Blog
 9. Pénzügyi blog
 10. Inspiráció Blog
 11. Hírek és politikai blog
 12. DIY és kézműves blog
 13. Lakberendezési blog
 14. Takarékos Élet Blog
 15. Sminkblog
 • 5 legfontosabb tudnivaló a blogtípusokról és a kiválasztás módjáról
 • GYIK

A 15 legnépszerűbb blogtípus, amely pénzt keres

Az idő múlásával a blogírás több lett, mint hobbi. Ma már hiteles bevételi forrást jelent sok író számára, akiket „bloggereknek” nevezünk.

A blogírásnak számos előnye van, mind kreatív, mind szakmai szempontból. A kreatív előnyök közé tartozik gondolatainak, tudásának, szenvedélyének kifejezése és íráskészségének finomítása. A szakmai előnyök közé tartozik többek között a közönség bevonása, a kapcsolatfelvétel más bloggerekkel és a hálózatépítés, a pénzkereset megtanulása, az online portfólió építése, az ismertség megszerzése és a szakma tekintélyévé válás.

Azonban annak ellenére, hogy számos blogkategória közül lehet választani, nem minden blog generálhat bevételt. Vessünk egy pillantást 15 típusú blogra, amelyek pénzt keresnek:

Melyik blogtípussal a legjobb pénzt keresni?

Az összes előny közül sokan el akarnak érni, de nem tudják, hol kezdjék el, hogy elegendő keresetet szerezzenek ahhoz, hogy a blogírást teljes munkaidős karrierré tegye. Ahhoz, hogy pénzt kereshessen a blogírással, cselekvési tervre, szigorú munkára, minőségi tartalomra és bemutatásra van szüksége. Ha a blogodat a megfelelő közönség felismeri, elkezdhet pénzt keresni! Kezdjük azzal, hogy megértsük a különböző típusú blogokat.

A blogbejegyzéstípusok ezen listája segít megérteni, milyen témákat válasszon, és melyik résre kell összpontosítania (az Ön szakterületén), hogy bevételre tegyen szert:

1. Egészség és Wellness Blog

Az egészség és a wellness egy keresett blogtéma, és az egyik legjobb blogtípus a pénzszerzésre, különösen akkor, ha az életmód már kimerítővé vált. A jó egészségblog szakértők által vezérelt, a folyamatban lévő fitnesztrendekre épül, és hiteles információforrás lesz az emberek számára.

Ha az egészségügyi blogod eléri a megfelelő közönséget, megtalálod a módját, hogy pénzt keress vele. Az expozíció érdekében legyen következetes a bejegyzésekkel, írjon olyan témákról, amelyeket az emberek keresnek, és adjon megoldást a mindennapi egészségügyi problémákra.

Ezen tényezők alapján az egészségügyi blogok jó pénzt keresnek az affiliate marketinggel, az egészségügyi szakértők, táplálkozási szakértők, orvosok által írt vendégblogokkal és a szponzorok integrációjával.

2. Divatblog

Forrás

A divatblogok az elmúlt öt évben jelentősen fellendültek. Az emberek szeretnek kísérletezni a ruháikkal, különösen az indiaiak. Meg akarják nézni, hogyan párosíthatnak különböző ruhákat, milyen színeket viseljenek, hogyan alakítsanak ki és milyen kiegészítőkkel járnak vacsorázni, villásreggelire vagy esküvőre.

Olvasni:  41 tweetötlet, amely fokozza a Twitter elköteleződését

Az emberek nagymértékben támaszkodnak a divatbloggerekre és az influencerekre a divattanácsadásban. A blogodban található kreatív ötletekkel, felkapott témákkal és divatinspirációval követőket szerezhetsz. A blogon és a közösségi médián keresztüli megjelenés után a divatblogger elkezdhet pénzt keresni.

Divatbloggerként jól kereshet különféle típusú blogbejegyzésekkel, például szponzorok integrációjával, márkakiáltásokkal, fizetett értékelésekkel, együttműködésekkel. Tovább növelheti bevételét hálózati/szalaghirdetések megjelenítésével.

3. Játékblog

A játékblogok és vlogok nagyon népszerűek lettek, különösen a megjelenése óta Youtube és élő közvetítés. Ezen belül megtalálhatja a saját rést, például a szerepjátékokat, és elkezdhet pénzt keresni.

Sokféleképpen lehet pénzt keresni az ilyen típusú blogokkal: Adsense helyett társult vállalkozások értékesítése (játékok és más hozzájuk tartozó termékek értékesítése), játékok előrendelésének reklámozása. Bérelhetsz egy mentort is, aki végigvezeti Önt az egész folyamaton, hogy hogyan fejlessze készségeit az ilyen típusú blogokkal, hogy pénzt keressen.

4. Ételblog

Az ételblog csemege a szemnek és az ízlelőbimbóknak. Az ilyen típusú blog indítása könnyű, ha szenvedélyesen szereti az ételeket és minden, ami ezzel kapcsolatos. De ezt a szenvedélyt a keresetbe is be lehetne vezetni, ha tudod hogyan lehet pénzt keresni eredeti receptjein és ételdokumentációin keresztül.

Egy sikeres ételbloghoz kattintania kell néhány jó ételfelvételre, meg kell látogatnia különböző éttermeket, és valódi véleményeket kell írnia. Egy blogger megteheti ezt egyedül, vagy más élelmiszer-bloggerekkel párosítva elindíthatja a dolgokat. Az ételblog indításában az a legjobb, hogy az ilyen típusú blogbejegyzéseket könnyedén népszerűsítheti a közösségi média csatornáin keresztül.

Az ilyen típusú blogokkal a márkák szponzorintegrációját használhatja. Az étkezési blogodból más módon is kereshetsz, ha márkákkal dolgozol, termékeiket felhasználhatod receptjeidben, közösségi médiában való együttműködésben és a blogodban megjelenő hirdetésekben.

5. Könyvblog

Forrás

A könyves blog minden könyvmoly álma, mind a birtoklása, mind az olvasója lenni. Ha szereted a könyveket, egy könyves blog a legjobb módja annak, hogy megoszd másokkal a véleményedet. Az ilyen típusú blogok legjobb része az, hogy csak a könyvekkel kapcsolatos gondolatait kell megosztania. Tehát nem sok munkára van szükség a képek beszerzéséhez, a helyek meglátogatásához és a tartalom létrehozásához.

A könyves blogok működnek a legjobban, és pénzt kereshet, ha olvasnivalókról ír, áttekinti a legújabb könyveket, áttekinti kedvenc könyveit, és együttműködik szerzőkkel.

6. Utazási Blog

Forrás

Ki ne szeretne listát készíteni azokról a helyekről, amelyeket meg akar látogatni? Az utazási blogok az emberek vándorlását szolgálják. Az ilyen típusú blogok nagyszerű bevételi forrást jelenthetnek, mivel tele vannak gyönyörű fényképekkel és az összes olyan hely élénk leírásával, ahol járt.

Míg az utazási blogok több erőfeszítést igényelnek a képek kattintásához, a helyek felkereséséhez, a szállodák és tevékenységek értékeléséhez, ez még mindig nagyon szórakoztató! Ez lehet a legjobb típusú blog, amely pénzt keres annak, aki szeret utazni és felfedezni a világot.

Pénzt kereshet az utazási blogírással, ha szállodákat, magánszállásokat és hosteleket támogat, utazási eszközöket értékel, fényképeket tesz fel eladásra, és együttműködik más utazási bloggerekkel.

7. Szülői Blog

Forrás

Szülővé válni ijesztő, különösen az elsősök számára.

Az életedben végbemenő sok változással nő a személyiséged, és minden nap új dolgokat tanulsz. Tehát a legjobb, ha megosztod bölcs szavaidat a többi szülővel, és segíted őket ezen az életet megváltoztató élményen.

Olvasni:  A legjobb biztonsági rendszer New York-i otthonában

Szülői blogod segíteni fog az újdonsült szülőknek, sőt azoknak is, akik már régóta csinálják ezt, mert szívesen látunk minden szülői nevelést. Pénzt kereshet az ilyen típusú blogokkal, ha támogat olyan márkákat, amelyeket szeret és ajánl, ha olyan cégekkel lép partnerségre, amelyek új szülőket és újszülötteket szolgálnak ki, és más szülőbloggerekkel közösen írnak közös munkákat stb.

8. Életmód Blog

Forrás

Az életmódblog egy szerző érdeklődési köreinek és hobbijainak válogatott listája. Az ilyen típusú blogbejegyzéseken keresztül információkat oszt meg a felkeresett helyekről, tevékenységeiről, viselt ruháiról, használt márkáiról stb. Megoszthat életmódtippeket, hírességek életmódját és egyéb információkat is. Az életmódblog az életed egy blogon írva.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lehet vele pénzt keresni. A blog sokféle dolgot tartalmazhat, például a napi reggeli rutinod, a takarítási rutinod, milyen gyakorlatokat végzel stb. Pénzt kereshet egy életmódblogon az affiliate marketinggel, a szponzorok integrációjával, egy kis márka arcává válással vagy egy márka (ha tetszik) integrálásával a mindennapi életébe.

9. Pénzügyi blog

Forrás

A szűkös pénzügyi blogok rendkívül hasznosak lehetnek a fiatalabb lakosság számára, akik még csak tanulják, hogyan kezeljék pénzügyeiket. Pénzügyi bloggerként különféle típusú blogokon dolgozhat, beleértve a befektetésekkel, részvényekkel, megtakarításokkal stb. kapcsolatos információkat. Az ilyen típusú blogok folyamatosan tájékoztatják az olvasókat a pénzügyi piac helyzetéről, a személyes pénzgazdálkodásról, a pénzmegtakarítási lehetőségekről, hol és hogyan költsd el a pénzügyeket, hogyan fektess be stb. Ironikus kijelenteni, hogy egy pénzügyi blogon keresztül könnyű pénzt kereshetsz, ha pénzügyi alkalmazásokat és hirdetéseket szponzorálsz a blogodban.

10. Inspiráló blog

Az ihlet nem megy kárba, legyen az bármelyik korszakban! Az inspiráló és motiváló blogok arról beszélnek, hogyan győzheted le színpadi félelmedet, hogyan lépj túl a halogatáson, legyél olyan produktív, amennyire csak tudsz stb. Megoszthatsz élettippeket, nagyszerű emberek példáit és valós történeteket a blogodon, hogy ezeken keresztül inspiráld az embereket típusú blogok.

Együttműködhet a réséhez kapcsolódó márkákkal. Például egy folyóiratmárka, ha a blogod kizárólag a termelékenységgel és a mindennapi élettel foglalkozik.

Amikor elkezded bevonni a megfelelő közönséget, a blogod nagyon jól teljesíthet. Ezután válthat podcastokra, együttműködhet más bloggerekkel, és szponzorált. Mindez segít pénzt keresni a blogoddal.

11. Hírek és Politikai Blog

Forrás

Ahogy a neve is sugallja, az ilyen típusú blogok a napi eseményekre összpontosítanak, és számos résre oszthatók. Ezek a rések magukban foglalják a nemzeti híreket, a nemzetközi híreket, a regionális híreket, az emberi történeteket és így tovább. Annak érdekében, hogy tartalmai egyedivé váljanak, más perspektívát kínálhat az országban és a világban zajló eseményekről. Pénzt kereshet hírekkel és politikai blogokkal, elsősorban azzal, hogy hirdetéseket rögzít a webhelyére.

12. Barkács és kézműves blog

Forrás

Az az elégedettség, ha valakit teljesen a semmiből csinálunk, az egészen más. Számos módja van annak, hogy pénzt keressen barkácsolási és kézműves blogokkal. Ide tartozik a márkaintegráció (kézműves kellékek), a rövid videók, amelyek bemutatják, hogyan készítsenek valamit, hirdetéseket rögzítsenek a blogodra, és együttműködsz más kézműves bloggerekkel, akiknek a rés más, de a nagyobb cél a kézműveskedés.

Sokan szeretnek barkácsolni és kézműves ötleteket keresni és kipróbálni. Keressen tehát egyedi ötleteket, terjessze kreativitását, és ossza meg őket blogján keresztül. Amikor az embereknek elkezdik megkedvelni a tartalmat, elérheti a kívánt megjelenést, és elkezdhet pénzt keresni az ilyen típusú blogokkal az affiliate marketing, a vélemények és az együttműködések révén.

Olvasni:  A végső útmutató a tartalommarketinghez vállalkozása számára

13. Lakberendezési Blog

Forrás

Az ilyen típusú blogok a lakberendezésre, a bútorokra, a festékekre, a kiegészítőkre stb. összpontosítanak. A lakberendezési blogok elsősorban lakberendezőknek, olyanoknak szól, akik maguk szeretnének lakberendezést készíteni, vagy tervezőhallgatóknak, akiktől példákat és tanácsokat kérhetnek. Pénzt kereshet otthoni dekorációs blogjával, ha termékeket hirdet a webhelyén, partnermarketinget hirdet, termékeket tesztel, és véleményeket ad (lámpák, festékek, szőnyegek, párnák stb.).

14. Takarékos Élet Blog

Forrás

A minimalista életmód már néhány éve nagy trend. Nemcsak a fenntarthatóságra összpontosít, hanem a pénzmegtakarításra is. Az ilyen típusú blogokkal pénzt kereshet fenntartható termékek, barkácsvideók és ötletek márkaintegrációjával, szponzorok integrációjával, minimalista életmódjáról beszélve, valamint termékeinek létrehozásával és eladásával.

15. Sminkblog

Forrás

A sminkblog a sminkrajongók egy meghatározott rését szolgálja ki. Például a blogod csak a szemsminkről vagy a bőrápolás egészéről szólhat. Az ilyen típusú blogok a bevételi lehetőségek teljesen új listáját nyitják meg, mint például az affiliate marketing, a márkákkal való együttműködés és termékeik értékesítése a webhelyen, a szponzorok integrációja, az oktatóvideók, az együttműködés más sminkes bloggerekkel és az ajánlások.

A blogok segítségével pénzt keresni fárasztó folyamatnak tűnik, de ha tudod, hol keress és mely területeket célozd meg, akkor ez egy darab tortát jelenthet.

5 legfontosabb tudnivaló a blogtípusokról és arról, hogyan válasszunk egyet

Most, hogy megvizsgáltuk a különböző típusú blogokat, vessünk egy pillantást a fenti megbeszélés legfontosabb következtetéseire:

1. A rés kiválasztása nyomasztó lehet

Most 15 különböző típusú blogról beszélgettünk. A sokrétű választék mellett azonban nem könnyű a bloggerek számára egy rést választani és hosszú ideig kitartani mellette. A helyes döntés meghozatalához tudnod kell, mennyire érzed kapcsolatban és mennyire érintetted magad a résszel. Tehát, mielőtt egy blogtípust választasz, tedd fel magadnak a következő kérdéseket:

 • Miért akarsz egy bizonyos típusú blogot indítani?
 • Milyen ismeretekkel rendelkezik arról a résről, amelyet választani szeretne?
 • Szenvedélyes vagy a terület szakértője?
 • Egy idő után is érdekesnek találnád a kategóriát?
 • Képes lennél gyakran adatokat gyűjteni és generálni új blogokhoz?

Ha megvan a válasz, tudni fogja, mennyire kötődsz egy bizonyos iparághoz vagy területhez, és könnyű lesz kiválasztani a rést.

2. Blogod hírneve határozza meg, hogy mennyi pénzt keresel

A blogírás nem egy szelet. Sok minden szükséges ahhoz, hogy sikeres bloggerré váljunk. Ha már ott vagy, rengeteg pénzt kereshetsz! A kezdeti szakaszban keményen kell dolgoznod egy olyan blog felépítésén, amelyet az emberek szeretnek. Ha meglesz a megfelelő forgalom, elkezdhet keresni a blogján keresztül. Tehát menjen all-in az elején, és tegye a blogot érdemessé a közönség számára. Ne feledje, a márkák és a szponzorok csak olyan befolyásos bloggereket keresnek, akiknek jó követői bázisa van.

3. A mélyreható kutatás segít kiválasztani a rést

Általában az emberek valamiről kezdenek blogot írni, amihez készségeik vannak, vagy valamiről, amiben szakértelemmel rendelkeznek. Másrészt vannak, akik pénzt akarnak indítani egyfajta blogon. Ez utóbbi esetben a bloggereknek nincs sok tapasztalatuk az általuk választott kategóriával kapcsolatban. Tehát a jobb lábon való kezdéshez ajánlatos némi előzetes kutatást végezni. Információt kereshet néhány dologról, például:

 • Milyen típusú blognak van a legtöbb közönsége?
 • Úgy gondolja, hogy ez a rés előnyös a blogíráshoz?
 • Ha egy bizonyos rést választ, van esélye jó választ kapni?
 • Kik a legnagyobb befolyásolók a kiválasztott résben?
 • Milyen típusú tartalmat készítenek?
 • Képes vagy ilyen tartalmat létrehozni?
Olvasni:  Kütyük esős napokra Washingtonban

Miután megtalálta a választ ezekre a kérdésekre, könnyebb lesz a döntés.

4. A tartalomterv segíthet

Még mindig tanácstalan vagy a blog kategóriájának kiválasztásakor? Egy kis ötletelést kell végeznie. Készítsen listát azokról a tartalmi ötletekről, amelyek egy adott rést választanak. Írja le azt is, hogyan fogja létrehozni és ütemezni a tartalmat. Ha úgy gondolod, hogy van egy ígéretes terved a papíron, és elég ötleted van a blogod elindításához, akkor hajrá! Így megalapozottabb döntést hozhat. A másik oldalon, ha nincs elég ötleted ahhoz, hogy milyen típusú blogot gondolsz – eldobhatod a rést, és felfedezhetsz egy másikat.

5. Ne rohanj

Ahogy fentebb olvashattad, számtalan blogkategória közül kell választani. Tehát elkerülhetetlen a zavarodottság érzése. Kerülje azonban az impulzív döntés meghozatalát. Ha nem tud dönteni, kérjen második véleményt barátaitól, családjától vagy egy szakértőtől.

Bármit is tesz, győződjön meg róla, hogy a megfelelő döntést hozza meg. Ne rohanjon, és mielőtt döntene, nézze meg közelebbről a különböző típusú blogokat.

GYIK

1. Hogyan kereshetek pénzt blogírással?

A blogírás számos lehetőséget kínál a pénzszerzésre. A kulcs itt az, hogy a blogod megbízható és elismert legyen. Ha megvan a megfelelő mennyiségű forgalom, elkezdhet keresni a hirdetésekből, az affiliate marketingből, a szponzorált bejegyzésekből, a blogon történő közvetlen értékesítésből, az influencer marketingből és bármi másból. Mindezek a módszerek segítenek pénzt keresni a blogoddal.

2. Megélhetek-e a blogbevételből?

Ha jól csinálja – a válasz igen. Ha van egy blogja, amely jó közönségreakciót kap, választhat egy hirdetési hálózatot, és a hirdetések futni fognak a blogján. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy egy blogon keresztül pénzt keress. Ha megnő a bevétel, és úgy gondolja, hogy eleget keres, megélhet belőle.

3. Hogyan választhatom ki a megfelelő blogolási rést?

Az a rés, amelyben képzett vagy rendelkezik szakértelemmel, rávilágíthat a legjobb típusú blogokra, amelyekkel pénzt kereshet. Ha azonban bizonytalan vagy, és továbbra is blogot akarsz indítani, keresd azt, ami a legjobban érdekel. Például, ha szeretsz új söröket kipróbálni, indíthatsz sörblogot. Ha ez nem oldja meg a problémát, kutasson a digitális térben, és keresse meg a bloggerek számára legelőnyösebb rést. Ugyanezt választhatja, ha nincs szükség szakértői tapasztalatra.

4. Hogyan javíthatom a blogom forgalmát?

Ennek számos módja van. Kezdje azzal, hogy jó minőségű tartalmat ír, és gyakran tegye közzé a blogjában. Most pedig oszd meg ezt a tartalmat, amennyire csak tudod. Használhat fórumokat, közösségi média csatornákat, mikroblog-webhelyeket stb. blogja népszerűsítésére. Minden hónap végén nézze át a blog elemzési jelentését, keresse meg a kiskapukat, és javítsa ki azokat a következő hónapban.

5. Fizethetek a blogom reklámozásáért?

Igen, egy tervezett PPC kampányon keresztül fizetett promóciókat kaphat a blogjához. Fizetett közösségi médiaeszközöket, például fizetett Facebook- és Instagram-hirdetéseket is használhat blogja népszerűsítésére.

6. Kombinálhatok két vagy több blogkategóriát?

Persze, hogy lehet! Sok influencer kombinálja az őket érdeklő különböző típusú blogokat, például a divatot és az életmódot, a szülői nevelést és a lakberendezést stb. Ne feledje, hogy az egyesített réseknek kapcsolódniuk kell egymáshoz és egymáshoz kell kapcsolódniuk.

Új publikációk:

Ajánlott