A 20 legjobb blog, amelyet a marketingügynökségnek követnie kell

Egy kreatív ügynökségnél ügyfelei számítanak rád, hogy friss ötleteket adj át. A trendek és a bevált gyakorlatok előrehaladása kulcsfontosságú a digitális ügynökségek boldogulásához, akár vezérigazgató, akár gyakornok. Az egyik legjobb módja annak, hogy releváns maradjon egy hirdetési ügynökségnél vagy más kreatív területen, ha folyamatosan olvas, és a jó marketingügynökségi blogok egyszerű módot kínálnak erre.

Mivel valószínűleg nincs ideje arra, hogy szó szerint több ezer reklámügynökségi blog között válogatjon az interneten, összegyűjtöttük a 20 legjobb követendő marketingügynökségi blogot.

A SEJ elengedhetetlen követője bárki számára a marketingügynökségi területen. A keresőoptimalizálási részszakterületek, a közösségi média csatornák és a keresőoptimalizálási szakértelem szerinti bontások révén itt mindenki talál valamit. Mivel olyan sokat és olyan gyakran publikálnak, a blog legjobb kihasználásának trükkje az, hogy átfutja a kreatív ügynöksége számára leginkább releváns tartalmat. Például a kifejezetten ügyvédi irodáknak szánt blogmarketing-ügynökségi tartalom túlságosan hiányos lehet egyesek számára. Ha azonban megtalálta a vállalata igényeinek megfelelő altémát, a SEJ remek hely a releváns, megvalósítható javaslatokhoz, rövid olvasási idővel.

Ha csak öt perced van a digitális marketingügynökség blogjának átlapolására, a HubSpot nem rossz kiindulópont. A kattintható címsorokkal és rövid formátumú tartalommal a HubSpot áttekinthető módot kínál arra, hogy lépést tartson az online marketing néhány nagy trendjével. Tartalmukba beleszórják az alkalmankénti, átfogóbb útmutatókat, amelyek hasznosak lehetnek a marketinges blogjátékban kezdők számára. Még jobb, hogy a HubSpot bloggerek alázatos, olykor önbecsmérlő hangnemben írnak, amit üdítő olvasni a digitális marketing blogok egyik kulcsszereplőjétől.

A digitális ügynökségek szakembereinek kulcsfontosságú forrása, a Ahrefs hasznos tartalmakat tesz közzé, amelyek segítségével a legtöbbet hozhatja ki SEO stratégiájából. Blogja visszatérő sorozatokat kínál a digitális ügynökségek alapítóival, vezérigazgatóival és vezetőivel, hogy inspirációt és trükköket találjanak a szakmában, valamint hasznos ellenőrző listákat és útmutatókat, amelyek segítenek felépíteni a digitális marketing játékát.

Olvasni:  Kiemelt kép hozzáadása a WordPresshez lépésről lépésre

Több mint 80 éves reklámozási tapasztalatával az Ogilvy „reklámoktató kórháznak” nevezi magát. A legendához híven az Ogilvy Ideas, a digitális marketing ügynökség blogja betekintést nyújt magas szintű ügyfelekbe és trendekbe. Ez az a hely, ahol elolvashatja a marketing prominenseinek profiljait, és mérlegelheti a széles látókörű trendeket, például a világjárvány utáni utazást. Bár lehet, hogy a marketing újoncok számára ez egy kicsit szórakozás, azok, akik ismerik a globális trendeket, értékelni fogják a marketing nagy szereplőiről szóló pontos elemzését.

Minden tartalomírónak kötelező olvasmány, a Copyblogger egy blogmarketing-ügynökség alkotása, amely olyan érzést kelt, mintha egy másik marketingszakemberrel beszélgetne kávé mellett. A Copybloggers kiváló írói csapata által írt blog kizárólag a tartalomírási résre összpontosít. Gyors tippekkel és ötletekkel, például a halogatás elleni küzdelemmel és az új ötletek generálásával, a Copyblogger jó hely azoknak az írásokhoz, akik már régóta foglalkoznak vele, és új inspirációt keresnek.

A közösségi média marketingesei számára a Social Media Examiner Blog naprakész áttekintést nyújt a legjobb gyakorlatokról és a legújabb trendekről. A közösségimédia-csatornák praktikus kategorizálása révén ez kiemelkedik a szélesebb hálót vető reklámügynökségi blogok közül. Tehát ha cége szeretné kiterjeszteni az Instagram-elérést vagy növelni a YouTube-játékát, a Social Media vizsgáztatója jó hely az ötletek keresésére. Néhány részletes magyarázatot is kínálnak, amelyek segítenek a marketingszakembereknek eligazodni a közösségi platformok által kínált bonyolultabb funkciókban, például a TikTok algoritmusok elsajátításában.

A BBDO „Gondolkodó” oldala, a reklámügynökségek világában vezető gondolat, a marketing néhány ezoterikusabb oldalát veszi figyelembe. Bár fontosabb lehet egy csapatvezetőnek, mint egy újoncnak, a BBDO friss inspirációt kínál olyan változatos témákban, mint az otthon valódi jelentése vagy az, hogy miért érzelmes a Superbowl – hasznos lehet, ha a vízióhoz egy kis lendületre van szükség.

Olvasni:  10 inspiráló blog az íráskészséged tartalmának fejlesztéséhez

8. Moz Blog

A SEO eszközeiről híres Moz minőségi digitális marketingügynökségi blogot is működtet, amely a reklámügynökségek számára aktuális témákat tartalmazza. A The Moz Blog jó választás a SEO-ra szakosodott marketingszakemberek számára karrierjük bármely szakaszában. Különösen tetszett nekünk, hogy a gyakori vendégposzterek mélyen belemerültek bizonyos témákba, mint például a linképítés vagy a CRO. A Moz crack SEO-szakértőiből álló csapata szerzője kiváló forrása mind a technikai beszélgetéseknek, mind a hatékonysági stratégiáknak az optimalizálási területen.

Ahogy a mondás tartja: most valami egészen másért. Seth Godin népszerű hang a cégvezetők körében, és számos üzleti képzési programot indított el, így megközelítése kevésbé a gazban való SEO, és inkább egy idősebb államférfi töprengése.

Az integrált reklámügynökség blogja a marketingszolgáltatások teljes menüjével, a 360i az integrált marketingszemléletének megfelelő blogot kínál. A márkainspiráció, a személyes sikertörténetek és a trendelemzés keveréke, a 360i a témák szép keverékét kínálja aspirációs hangnemben.

Korábban Path Interactive, az Amsive Digital egy iparágvezető SEO ügynökség New Yorkban. SEO igazgatójuk, Lily Ray az iparág magas rangú vezetője. Blogjuk mindig friss, és kommentálják a marketingeseket érintő legújabb SEO trendeket.

Lehet, hogy inkább a kedvenc híradódnak tűnik, mint egy digitális marketingügynökség blogjának, de az AdAge nyomon követi a globális reklámozás újdonságait. A márkák vezető híroldalaként világszerte, az AdAge folyamatosan tájékoztatja Önt arról, hogy mi történik a nagy szereplőkkel. Két év múlva is elérhető lesz a TikTok? Hogyan segít a McDonald’s az oltóanyagok globális bevezetésében? Az AdAge ilyen témákat kínál. Tehát akár egy hatalmas marketingügynökség döntéshozója, akár csak tájékozottnak akar lenni a következő találkozón, az AdAge egy nagyszerű reklámblog, amelyet követhet.

Olvasni:  A legjobb Python-könyvtár AI és ML számára [Latest]

A WebMarketers egy ismert keresőoptimalizálási és digitális marketing ügynökség Kanadában, amely helyi keresőoptimalizálási és szolgáltatásalapú SEO-ügyfelekre, például fogászati ​​klinikákra és ingatlanforgalmazókra specializálódott. Kevés szaktekintély létezik a helyi keresőoptimalizálás terén, és a WebMarketers a világ egyik vezető pozíciója. Csapatuk folyamatosan frissíti a blogjukat új tartalommal, és a helyi marketingszakembereket célzó gondolatvezetést tesz közzé.

Az Orbit Media Studios Chicagóban működő vezető digitális marketing ügynökség. Társalapítójuk, Andy Crestodina a SEO és a digitális marketing szaktekintélye. A több mint 40 „Orbiteers”-ből álló csapatuk a tervezés, fejlesztés, digitális marketing és projektmenedzsment területén rendszeresen részt vesz a blogjukban.

Pimasz neve meghazudtolja komoly izmait, ha marketing mérésekről van szó. A digitális marketingszakemberek blogjaként a Kissmetrics néhány igazán hasznos infografikát és letölthető útmutatót kínál, amelyek segítenek naprakészen tartani tudását.

A Clutch az ügynökségek áttekintő oldala, és de facto lett ügynökségi címtár. Blogjuk fontos információforrás az ügynökségek számára, nem csak az iparágról általában, hanem ahhoz is, hogy naprakészek legyenek a Clutch munkáival és fejlesztéseivel kapcsolatban.

A globális Dentsu csoporthoz tartozó iProspect a világ egyik legnagyobb teljesítményű marketingügynöksége. A teljesítménymarketing és a médiatervezés jövőjével kapcsolatos meglátásaik és véleményeik érdekesek méretük és léptékük miatt (több mint 100 iroda világszerte több mint 3500 alkalmazottal).

18. Neil Patel blog

Neil Patel blogja önmagában is kiváló példa a személyiségi márkaépítésre. A Forbes által a tíz legjobb marketingesek közé sorolt ​​Patel jól ismert influencer, aki blogja segítségével új ügyfeleket vonz marketingcégéhez, miközben hasznos tippeket ad. A webhelyeiket a nulláról építő marketingcégek számára készült Patel marketingblogja egyrészt a marketingcégek forgalmának növelésére szolgáló eszközként, másrészt az online marketing ismeretek hasznos könyvtáraként is tanulmányozható.

Olvasni:  Twitter és visszamutató linkek: Hogyan tweetelj a Juice linkjéhez

A WordPress SEO-bővítményeként híres, megdöbbenve lennénk, ha a Yoastnak nem lenne saját blogja – természetesen SEO taktikákkal. Ez a keresőoptimalizálási blog a kezdők számára leghasznosabb témákat emeli ki, de egy kis ásással olyan technikai témákról, mint például a linkszerkesztésről szóló cikkek is előkerülnek, amelyek segítenek a pályafutásuk közepén lévő marketingszakembereknek fejleszteni készségeiket, miközben elfoglaltságukat fenntartják.

Az Unbounce marketingblogja rengeteg megosztható infografikát és áttekinthető felsorolásos listát tartalmaz, így remek olvasmány az elfoglalt szakemberek számára. A céloldalak és a konverziók szakértője, az Unbounce szakértője abban, hogy megtanítsa ügyfeleinek, miért és hogyan működik stratégiája. Várhatóan sok élénk példa és hasznos sablon található itt.

Mi más?

Milyen blogokat követsz? Szeretnénk hallani rólad – tweetelj nekünk @seoptimer.

Új publikációk:

Ajánlott