A 20 legnépszerűbb fordítási szolgáltatás a könyvjelzők közé 2024-ben

A legjobb fordítói szolgáltatásokat keresi, hogy segítsen Önnek tartalmaival kapcsolatban? Ne keressen tovább, itt felsorolunk néhányat a legjobbak közül.

Az emberek társas lények. Az ország vagy akár a világ különböző pontjain élőkkel való kapcsolatteremtés benne van a DNS-ünkben. Olyan társadalomban élünk, ahol a kommunikáció minden tevékenységünk alapja. Ahogy a világ egyre közelebb kerül, csak a nyelven keresztül tudunk kommunikálni. A különböző nyelveken való kapcsolattartás legjobb módja a fordítói szolgáltatások. A Global Language Services Market jelentése szerint a globális nyelvi szolgáltatások piaca 2021 és 2025 között 21,67 milliárd dollárral nő.

Ha Ön Indiában márkamenedzser, gyakran hindi vagy angol nyelvet használ az ország tömegeivel való kommunikációhoz. De a munkád ezzel nem ér véget. Az új norma az, hogy mindenki számára érthető legyen a márka, legyen szó hinglish, telugu, pandzsábi, francia vagy akár spanyol nyelvről!

Kinek van szüksége fordítói szolgáltatásokra?

A mai digitális korban a globalizációnak és a 2000-es évek elején az internet robbanásszerű terjedésének köszönhetően minden cégnek szüksége van fordítási szolgáltatásokra. Ha Ön egy márka, amely új piacokra szeretne belépni, vagy egy tartalomkészítő, aki bővíteni kívánja elérhetőségét, néhány vezető fordítócég segíthet új magasságok elérésében.

Legyen szó pénzügyi dokumentumok lefordításáról vagy helyi nyelven megfogalmazott szerződésekről, számos webhely segíthet. Többé nem kell a Google Fordítóra támaszkodnia. Összegyűjtöttünk néhány Indiában és nemzetközileg elérhető legjobb fordítóirodát.

20 fordítási szolgáltatás, amelyről tudni érdemes

Íme néhány a legjobb fordítóirodák közül, amelyekről tudnia kell.

1. Paprikatartalom

Nem azért, hogy a saját trombitánkat fújjuk, de nem tagadhatjuk, hogy mi vagyunk az egyik legfiatalabb és leggyorsabban növekvő fordítócég! Csapatunk gyorsan és pontosan dolgozik, hogy teljes körű megoldásokat kínálhasson Önnek. Legyen szó lefordított blogról vagy webhelyről, helyi nyelvű alkalmazásról, chat-fordításról vagy akár feliratokról egy videóban, számíthat ránk! És ez is több mint 30 nyelven!

Olvasni:  A 8 legnépszerűbb elektronikai eszköz 2024-ban

2. Lionbridge

A Lionbridge vitathatatlanul az egyik legnagyobb és legkeresettebb nyelvi szolgáltató a világon, amelynek székhelye Massachusettsben (USA). Indiában is elérhető, ma a piac egyik legjobb fordítóirodája, amely több mint 350 nyelven nyújt szolgáltatásokat. A cég azt ígéri, hogy a fordítás nyelvi és kulturális vonatkozásaira egyaránt összpontosít. Szolgáltatásuk nyelvi fordítással, mesterséges intelligenciával, digitális marketinggel és tesztelési szolgáltatásokkal büszkélkedhet.

3. GTE honosítás

A vietnami székhelyű, gyorsan növekvő fordítóiroda, a GTE Localize számos szolgáltatást kínál. Ezek közé tartozik a fordítás, a média lokalizációja, a tolmácsolás, az annotáció és az adatgyűjtés. A 2017-ben alapított cég gyorsan az ázsiai piac egyik vezető fordítóirodájává vált. Napjainkban nyelvi szolgáltatásaik számos nyelvvel büszkélkedhetnek, a dántól a malájig, a finntől a khmerig, sőt a norvégtól a tagalogig.

4. Tomedes

Az egyik vezető fordítócégként a Tomedes egy globális hálózat, amelynek központja Oregonban (USA). Irodái vannak Izraelben és az Egyesült Királyságban. És a legjobb rész? Nem csak B2B cégeknek dolgoznak. Még ha személyes munkája is van, felkeresheti őket olyan szükségletek miatt, mint például az önéletrajz lefordítása vagy a közösségi médiában közzétett bejegyzések és videók lokalizálása. Eddig több mint 50 000 márka bízott meg munkájában.

5. RWS

A technológiát az emberi képességekkel ötvöző RWS az 1950-es évek óta nyújt tartalomkezelést, fordítási szolgáltatásokat és szellemi tulajdonnal kapcsolatos szolgáltatásokat. Az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező cég az élettudományok, az egészségügy, a pénzügyi szolgáltatások, az orvostechnikai eszközök dokumentációja, az e-learning, a képzési programok és a jogi ügyek területére specializálódott. A több mint 150 nyelven elérhető nyelvi szolgáltatásokkal az RWS a világ egyik legjobb fordítóirodája.

Forrás

6. Lisan India

A feltörekvő fordítási szolgáltató, a Lisan India központja az indiai főváros, Újdelhi szívében található. Szolgáltatásaik: fordítás, tolmácsolás, tartalomfejlesztés, desktop publishing, feliratozás, hangközvetítés, adatbevitel és orvosi segítő szolgáltatás. A Lisan India csapata a reklám-, marketing-, IT-, pénzügyi- és médiaiparban dolgozó ügyfelekkel dolgozik.

7. Appen

A nagymértékben a mesterséges intelligenciára támaszkodó Appen több márka számára kínál fordítási és lokalizációs szolgáltatásokat. A tőzsdén jegyzett ausztrál cég, az Appen több mint egymillió vállalkozóval büszkélkedhet, akik 170 országban állnak rendelkezésre, és több mint 230 nyelvre fordítanak. A gépi tanulásra és a mesterséges intelligenciára összpontosítva ez az egyik legjobb fordítóoldal, ha csúcstechnológiás nyelvi igénye van.

Olvasni:  8 kampány, amely tartalommarketing-díjat nyert 2024-ben

8. TransPerfect

A több mint 25 éve működő TransPerfect kétszemélyes cégként indult, és kiállta az idő próbáját. Vállalatként tolmácsolási szolgáltatásokat, fordítási szolgáltatásokat, tartalomkészítést, tartalomkezelést, digitális tartalmat és többnyelvű márkamenedzsmentet kínálnak. A TransPerfect szükség esetén gépi fordítást is kínál nagy mennyiségekhez. Székhelye New York-i, irodái szerte a világon vannak, köztük egy Indiában is.

9. Mérföldkő lokalizáció

Az ISO-tanúsítvánnyal rendelkező fordítóiroda, a Milestone Localization az 1990-es évek óta működik az iparágban. Köztudott, hogy pontosan és hibamentesen fordítanak és értelmeznek. Márkamenedzserként vagy digitális marketingszakértőként megkeresheti őket webhely- vagy alkalmazáshonosítás, átírások, többnyelvű SEO-kezelés és nyelvi fordítási szolgáltatások miatt. A cég magánszemélyek és nagyvállalatok számára is nyújt fordítási szolgáltatásokat.

10. Kulcsszavak Stúdiók

Forrás

Az elmúlt évtizedben olyan fellendülés volt a játékiparban, mint senki más! Lépést tartva ezzel az interaktív játékok iránti őrülettel, az írországi Keywords Studios lokalizációs és fordítási szolgáltatásokat kezdett kínálni. A játékipar egyik vezető fordítóvállalataként a Keywords Studios a világ vezető technológiai és médiavállalataival dolgozott együtt. Játékon belüli fordítási szolgáltatásokat nyújtanak hang-, videó-forgatókönyvekhez, csomagoláshoz és akkreditációkhoz 50 nyelven.

11. Welocalize

A globális márkáknak manapság nem, csak a szöveget kell lefordítaniuk. A nyelvnek kontextuálisan és kulturálisan is megfelelőnek kell lennie. Ha márkamenedzserként vagy digitális marketingesként az igényei túlmutatnak a fordítási szolgáltatásokon, a WeLocalize az Ön számára készült szolgáltatás! Mélyebb ügyfélkapcsolatok kialakítását segítve a WeLocalize fordítási, mesterséges intelligencia, digitális marketing, multimédiás, e-learning és tolmácsolási szolgáltatásokat kínál több országban. A New York-i székhelyű cég több mint 250 nyelven kínál fordítási szolgáltatásokat.

12. Mars fordítás

Ez az indiai fordítócég a nyelvi szolgáltatások egyablakos ügyintézője. Akár lefordított dokumentumra, akár videó átiratra van szüksége, akár honosított szoftverre, akár személyre szabott webhelyre van szüksége, mindennel megkeresheti őket. A Kínában székhellyel rendelkező Mars Translation számos iparágban működik, mint például a játék, az IT, a pénzügy, az automatizálás, a média, az orvostudomány és a mérnöki ipar.

Olvasni:  Cloud Service Rygar Enterprises – Részletes megjegyzés

13. LanguageLine megoldások

A több mint 20 éve alapított LanguageLine Solutions az egyik vezető fordítócég a piacon. A kulturális akadályok felszámolása érdekében a LanguageLine célja, hogy támogassa a márkákat abban, hogy üzeneteiket pontosan közvetítsék. Fordítási szolgáltatásaik dokumentumokat, webhelyeket, szoftvereket és képzési anyagokat tartalmaznak. Emellett igény esetén tolmácsolást, honosítást és jelnyelvi szolgáltatásokat is kínál a cég.

14. Bhasha Bharati művészetek

A több mint 50 éve alapított Bhasha Bharati Arts egy indiai székhelyű fordítási szolgáltató cég. Ha helyi szolgáltatásokat keres, ezt az ügynökséget válassza. ISO-tanúsítvánnyal rendelkező cég ázsiai és európai nyelveken is nyújt fordítási szolgáltatásokat.

15. Acolad

A több lokális megközelítéséről ismert Acolad legerősebb színe a több mint 2000 belső nyelvészből és 20 000 külső nyelvészből álló csapata a világ minden táján. Az Acolad minden tartalommal kapcsolatos igényt biztosít egy márkával kapcsolatban, legyen szó fordítási szolgáltatásokról, lokalizációs szolgáltatásokról, gépi fordítások kezeléséről vagy akár globális marketing ajánlatokról. Ha digitális integrációt keres, számítson előremutató portfólióra a világszerte elismert Acoladtól.

16. Hogarth világszerte

Miután kreatív produkciós cégként pozícionálta magát, a Hogarth Worldwide reklám- és marketingtartalmakat kínál globális márkáknak. A cég olyan vegyes szolgáltatásokat kínál, mint a tartalomkészítés, kreatív termelés, digitális gyártás, nyelvi és fordítási szolgáltatások. Ma a világ egyik legjobb fordítóirodája.

17. Fordítás Plus

Az Egyesült Királyságban működő Translate Plus a globális óriásokhoz képest viszonylag kicsi fordítási szolgáltató cég. Személyre szabott nyelvi csomagokat kínál, közvetlenül a gépi tanulástól, az e-learningtől és a többnyelvű SEO-tól a webhelyfordításig. A Translate Plus a médiára és a kiadókra, a közszférára, az élettudományokra, a kiskereskedelemre, az FMCG-re, az IT-re és a játékiparra specializálódott.

Forrás

18. Acclaro

Ha olyan szolgáltatásokat keres, amelyek túlmutatnak a fordításon, akkor az Acclaro az a cég, amelyet keres. A New York-i székhelyű fordítócégek egyikeként az Acclaro segít a piacokhoz való szervezett alkalmazkodásban. Számos digitalizálási, keresőoptimalizálási, személyzeti, tanácsadási és fordítási szolgáltatást kínál, különös tekintettel a kulturális akadályok leküzdésére.

19. Lexiword

A Lexiword kifogástalan és költséghatékony: mire van még szüksége, ha fordítói szolgáltatást keres? Az egyesült királyságbeli székhelyű cég azt állítja, hogy 70%-os időt és pénzt takarít meg Önnek, hogy vállalatát globális szinten megalapítsa. Az ügyfelek félelmetes listájával a Lexiword a legjobb fordítóoldalak közé tartozik.

Olvasni:  Útmutató kezdőknek a Kék-óceán stratégia feltöréséhez

20. DailyTranslate

A több mint 10 000 nyelvészből álló flottával büszkélkedő DailyTranslate személyre szabott fordítási szolgáltatásokat kínál ügyfelei számára az iparágak széles körében. A cég audiovizuális, dokumentum-, weboldal- és online fordítási szolgáltatásokat kínál. A DailyTranslate irodákkal rendelkezik az Egyesült Királyságban és Romániában is.

Körülbelül ez foglalja össze a 2022-es listánkat. Úgy gondoljuk, hogy mindenki számára összeállítottunk valamit: legyen az egy közösségi média menedzser, aki globális tartalmat keres, vagy egy magánszemély, aki szeretné lefordítani önéletrajzát. A sikeres keresés érdekében olyan vállalatot válasszon, amely megfelel üzleti céljainak.

Kulcs elvitelek

  • Pontos és precíz fordítási szolgáltatásokra van szükség.
  • Kiszélesítheti globális látókörét, ha a világ legjobb fordítóirodáihoz csatlakozik.
  • Leggyakrabban a fordítás nem elegendő. A kulturális meggyőződéseknek megfelelő lokalizált tartalom kulcsfontosságú az ügyfélszerzéshez.

GYIK

1. Melyek a gyakori fordítóeszközök?

A leggyakrabban használt fordítóoldalak közül néhány:
1. Google Fordító
2. Bing Translate
3. DeepL Translator
4. Translate.com
De ha professzionális szolgáltatásokra van szüksége, vegye fel a kapcsolatot egy globális vagy helyi fordítóirodával.

2. Hogyan bérelhetek fordítócéget?

Ha kiváló fordítói céget vesz fel, ne felejtse el kiválasztani az igényeinek leginkább megfelelőt. Válasszon olyan szolgáltatást, ahol ellenőrizheti a munka minőségét. Győződjön meg arról, hogy a vállalat rendelkezik anyanyelvi beszélőkkel és fordítókkal. Alaposan nézze át az ajánlásokat, és nézze meg, hogy nyújtanak-e szerkesztői szolgáltatásokat, mielőtt elküldi a munkát egy ügyfélnek. Iparági tudás előnyt jelent.

3. Mely iparágaknak van szükségük fordítási szolgáltatásokra?

Íme néhány iparág, ahol fordítási szolgáltatásokra van szükség:
1. Nemzetközi orvosi szolgáltatások
2. Jogi tanácsadók
3. E-kereskedelem
4. Feldolgozóipar
5. Játék- és szórakoztatóipar
6. IT ipar
7. Tudományos kutatás
8. Utazás és turizmus

4. Hogyan állapítható meg, hogy egy fordítás jó-e?

Íme néhány mérőszám a lefordított munka megítéléséhez:
1. Hatékonyan kommunikálja a jelentést a célközönséggel.
2. Az eredeti darab hangvételét és stílusát tükrözi.
3. Minden alapvető nyelvtani szabályt követ, beleértve az írásjeleket, a töréseket és az igazításokat.
4. Betartja a kulturális normákat, piactól és közönségtől függően.
5. A benyújtás előtt minőségi ellenőrzéseken ment keresztül.

Új publikációk:

Ajánlott