A 25 legjobb bejövő marketingstratégia

Tartalom Tábla

Tartalomjegyzék

 • A bejövő marketing alapjai
 • Bejövő marketing vs. Outbound Marketing
 • A 25 legjobb bejövő marketing taktika
 • Bejövő marketingtrendek 2021
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A marketingszakemberek széles skáláját alkalmazták bejövő marketing stratégiák 2021 folyamán, és a trendek tovább fejlődnek és 2022-ben is folytatódnak. Minden vállalkozás rendszeresen méri a mérőszámokat, és adatvezérelt elemzések alapján tervezi meg a következő lépéseit. Bejövő marketing taktika magában foglalja a megnövekedett webhelyforgalomból származó konverziók nyomon követését, valamint azok további fokozásának módját és eszközeit.

A legjobbak közül néhány alapján bejövő marketing stratégiák megállapíthatja, hogy a robusztus tervezés jobb bejövő marketing eredményekhez vezet. Az ilyen biztató eredmények pedig mindig a befektetés egészséges megtérülését (ROI) tükrözik, amely meghaladja a hagyományos (outbound) marketing módszerek eddigi megtérülését. Nem csoda tehát, hogy a marketingesek 75%-a odafigyelt a marketingtevékenysége során alkalmazott bejövő marketing tippekre.

Érdeklődések generálása

A bejövő marketing kiváló leadeket garantálhat, amelyek végül konverziókká válnak, feltéve, hogy releváns tartalmat használ, megoldást kínálva a vásárlóknak. Egy már 2018-ban végzett felmérés kimutatta, hogy a leadeket a segítségével szerezték meg bejövő marketing taktika 61%-kal olcsóbbak a hagyományos (kimenő) módszerekhez képest. A mai vásárlók jobban szeretnék kontrollálni a márkákkal való kapcsolatukat. Tudtad, hogy a fogyasztók több mint 70%-a inkább a tartalom révén szeretne többet megtudni a márkákról, mint a hirdetéseken?

Az ügyfelek bizalmának elnyerése

A mai vásárlók képzett csoport, és úgy gondolják, hogy a hirdetések időnként meglehetősen félrevezetőek lehetnek. Szívesen tudhatnak meg többet a márkáról, ha keresnek a Google-on, vagy élénk képeket vagy videókat néznek. Miután meggyőződtek a tartalmad minőségéről, nagyobb érdeklődést tanúsítanak, és kérdéseket tesznek fel. A trükk abban rejlik, hogy a legjobb bejövő marketingstratégiákat alkalmazza annak érdekében, hogy ügyfele először megkedveltesse a márkáját, többet tudjon meg róla, és bizalmat alakítson ki, mielőtt az Ön ügyfelévé válhatna.

Formák passé

A te bejövő marketing stratégiák annyira vonzóak, hogy az ügyfél azonnali megoldást várva megnyomja a cselekvésre ösztönző (CTA) gombot. Ha azonban ki kell tölteniük egy űrlapot személyes adataikkal, némileg sértve érzik magukat. Lebilincselő tartalmat kell létrehoznia, amely késedelem nélkül közvetlenül a pénztár részhez irányítja ügyfeleit.

Az ólom azonban ólom, ezért előfordulhat, hogy használnia kell bejövő marketing taktika mint egy chatbots beszélgetés kezdeményezése. Az interaktív beszélgetések lassan felváltják a nehézkes formákat, mivel az emberek inkább interakcióba lépnek és szívesen válaszolnak a személyre szabott üzenetekre, bár tudják, hogy automatizáltak.

Ma minden távoli

A COVID mindenkit beltérbe terelt. Zoomolás a találkozók fárasztóak, és az emberek úgy érzik, elegük van a Zoom-hívásokból és webináriumokból. Azonban továbbra is hajlandóak távolról csatlakozni, hogy többet megtudjanak egy márkáról. Nem csak a marketingcsapat, hanem az Ön ügyfelei is profitálnak ebből bejövő marketing kezdeményezések. Ezt a kényelmet nagyra értékelik az igényes ügyfelek, és várhatóan 2022-ben is trend marad.

A webinárium lebonyolítása gyorsan és egyszerűen megoldható. És ilyeneket használva bejövő marketing stratégiák segít megragadni az értékes leadeket már az elején, a regisztrációs folyamat során. Sőt, a marketingcsapat egy tagja több potenciális ügyféllel is kapcsolatba léphet egyidejűleg. 2021-ben több vállalat támaszkodott az eseménytechnológia használatára, mint korábban. A prezentáció során lehetősége van hosszú PDF-fájlok és egyéb tartalmak megosztására is, amelyek helyes időzítés esetén soha nem minősülnek behatolásnak.

A tapasztalt marketingguruk az ilyenek használatát javasolják bejövő marketing technikák online közösségek létrehozására és valós idejű megbeszélésekre, amelyek interaktív foglalkozásokká válhatnak a márkaismertség előmozdítása érdekében. Az ilyen interaktív munkamenetek azonnali visszajelzést kérnek az ügyfelektől, ami gyorsabb konverziót eredményez.

Képek, videók és élő közvetítés

A Cisco 2017-es tanulmánya szerint 2021 vége előtt a globális internetes forgalom több mint 80%-át videók teszik ki. Ugyanezen tanulmány szerint 2022 végére az online videófogyasztás 15-szörösére fog nőni. A Zoom az egyik nagyszerű példa az élő közvetítési technológiák térnyerésére, és minden harmadik internetfelhasználó használta már valamikor a Zoom-ot. Ez nem csak a Zoom, hanem a közösségi platformokon, például a Facebookon és a LinkedInen is vannak videók, amelyek közül néhány gyakran vírusos.

A Facebookon a rendszeres üzenetküldés mellett az élő közvetítés is hirtelen megindult, ami a mai gyakorlatban érvényesülő társadalmi távolságtartási normáknak tudható be. Nem meglepő, hogy a marketingcsapatok több mint 80%-a videókra támaszkodik a leadek rögzítéséhez és konvertálásához, mivel az internethasználók háromnegyede szívesebben néz rövid videókat, hogy többet tudjon meg egy termékről vagy szolgáltatásról. A szöveget nem lehet figyelmen kívül hagyni, mivel a GYIK továbbra is kiváló módja az ügyfelekkel való kapcsolattartásnak. A legtöbb ilyen kérdés az ügyfelek által lekérdezésként adott visszajelzésekből áll.

Informális marketing és chatbotok

A chatbotok az egyik előnyben részesített kommunikációs módként jelentek meg, és minden bizonnyal ez az egyik legjobb bejövő marketing tipp, amelyet érdemes nyereségesen használni. A mai vásárlók mindig sietnek, és azonnali válaszokat keresnek. A potenciális ügyfeleket addig kell konvertálni, amíg még forróak, és a chatbotok az egyik legjobb eszköz a jobb konverzió elérésére. A chatbotok csökkentik a válaszidőt, ami kulcsfontosságú a konverziókhoz. Tételezzük fel, hogy öt vállalat nyújt hasonló szolgáltatásokat, az azonnali megoldásokat kínáló szállítja a rendelést. Az ügyfelek általában mindig visszatérnek azokhoz a cégekhez, amelyek azonnal válaszolnak.

Olvasni:  Az Ethereum szerepe a sporttechnológia jövőjének alakításában

Sőt, a legtöbb chatbot rendelkezik olyan funkcióval, amely lehetővé teszi az üzenetek automatizálását, különösen a szokásos kérdések esetén, így az ügyfelek szabadon ütemezhetik a hívásokat. A chatbotok személyre szabott üzenetek kézbesítésére programozhatók úgy, hogy lekérik a felhasználók nevét a Facebook-profilokból, így az ügyfelek gyakran elgondolkodnak azon, hogy vajon egy chatbotról van-e szó. Az e-mailekhez képest a chatbotok üzeneteit gyorsabban tekintik meg és olvassák el. Minden 20 megnyitott és elolvasott e-mail után 85 chatbot-üzenet jelenik meg. Még az SMS üzenetekre is jobb a válasz, mint az e-mailekre.

A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás segít

Forrás

A gépi tanulás az egyik legjobb bejövő marketing stratégiák támaszkodhat a mai rohanó technológiai világban. Jobb felhasználói élményt garantálhat a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás segítségével, amelyek segítenek személyre szabni. A Gartner felmérése szerint a technológiai vállalatok, különösen a SaaS-cégek, megnövekedett eladásokról és jobb bevételekről számoltak be, köszönhetően az AI-nak és a gépi tanulásnak, amely segített alacsonyan tartani a költségeket. Még a webhely oldalait is személyre szabhatja a felhasználók demográfiai adatai alapján.

A gépi tanulást már használják webhelyek személyre szabására és élő csevegés kezdeményezésére. A mesterséges intelligencia felhasználható a tartalom és az ügyfelek javaslatainak összegyűjtésére. Webhelye felhasználói élménye fokozható az Ai és a gépi tanulás segítségével. A technológia a marketing automatizálásában, valamint az e-mail- és közösségimédia-kampányok ütemezésében is hasznos. A keresőoptimalizálási (SEO) elemzések, valamint a közösségi beszélgetések és monitorozások könnyen kivitelezhetők ilyen technológiák segítségével.

Bejövő marketing kontra kimenő marketing

A bejövő marketing egészen más, mint a kimenő marketing. Míg az előbbi a célközönségnek szánt tartalom létrehozásával és közvetlen terjesztésével foglalkozik, a kimenő marketing magában foglalja az ügyfelek proaktív bemutatását, hogy érdeklődést keltsen a márka iránt. Míg a kimenő marketing egy extrovertált megközelítés, amely az agresszív megközelítéssel határos. Ez inkább egy horgászexpedíció, ahol a mennyiségről van szó, a jó fogás reményében. Éppen ellenkezőleg, a bejövő marketing a finomságon nyugszik, és minden erőfeszítést egy speciális érdeklődési körrel és kedveltséggel rendelkező niche-csoportra összpontosít.

A bejövő és a kimenő marketing közötti különbség egy pillantásra:

Forrás

Bejövő marketing

 • Egy adott csoport megcélzására telepített kreatív tartalom, amely konkrét problémák megoldására összpontosít
 • A tartalom különféle formáit használjuk, ideértve az űrlapokat, a közösségi média bejegyzéseket, a blogbejegyzéseket, a webináriumokat stb.
 • Chatbotok és más üzenetküldési formák, amelyeket a célközönség számára terveztek
 • Széles spektrumú stratégia, amely egyszerre több csatornát is lefed
 • A mérhető mérőszámok lehetővé teszik a haladás nyomon követését minden szakaszban

Outbound marketing

 • A kapcsolatfelvétel nem digitális módszerekkel jön létre, beleértve az általános tömeget megcélzó tartalmakat is
 • A tartalom terjesztése levélben, média (TV) hirdetések, újságok, magazinok, óriásplakátok útján történik, általában nem interaktív
 • A mutatókat nem lehet egyszerűen mérni kimenő marketingstratégiák használata közben
 • A minimális hatókörrel rendelkező csatornák korlátozása

Hogyan működik a bejövő marketing

A telepítés ereje bejövő marketing stratégiák abban rejlik, hogy célzott ügyfeleket vonz a márkához, nem pedig az általános tömegekhez. A legtöbbjüknek problémái vannak, és online keresnek megoldást. A fogyasztók csaknem 65%-a már azelőtt megkezdte az online keresést, mielőtt egy marketingcég megcélozta volna őket. A trükk abban rejlik, hogy olyan tartalmat kell létrehozni, amely elmagyarázza az ügyfelek igényeinek megfelelő előnyöket.

tudsz különféle bejövő marketing taktikákat alkalmaz, ideértve a képeket, videókat, blogbejegyzéseket, e-könyveket és útmutatókat Az ilyen típusú speciális tartalom segít a termék más megvilágításban való megjelenítésében, hogy megkülönböztesse a versenytársaktól. Az online termék-összehasonlítások csodákat művelnek az ügyfelekkel, csakúgy, mint az ajánlások, amelyek úgy hangzanak, mint a ló szájából. A podcast-értékelések gyorsabban győzik meg az ügyfeleket, mint az óriásplakátok, akárcsak a közösségi média bejegyzései. Az elgondolkodtató tartalom segít megnyerni az ügyfeleket, ami gyorsabb konverziót eredményez.

A blogbejegyzés általában egy stratégiailag elhelyezett cselekvésre ösztönző (CTA) gombbal végződik, amely arra készteti az ügyfelet, hogy iratkozzon fel egy közelgő webináriumra, vagy akár közvetlenül is lépjen a webhelyre, hogy izgalmas ajánlatokat fedezzen fel. Általában az ilyen CTA-kat úgy tervezték, hogy először rögzítsék a kapcsolattartási adatokat, például a nevet és az e-mail-címet, amelyeket elmentenek az adatbázisba.

A bejövő marketing előnyei

A bejövő marketingnek számos előnye van, többek között:

 • Elegendő időt hagy az ügyfeleknek a blog elolvasására vagy egy webináriumon való részvételre, mielőtt intézkednének
 • Rendkívül oktató jellegű tartalom, amely az értékesítési csatorna minden szakaszát lefedi
 • A bejövő marketing mérhető mérőszámokkal rendelkezik a megközelítés nyomon követésére és igény szerinti módosítására
 • Könnyen frissítheti webhelyét a legfrissebb tartalommal, hogy a közönséget végig leköti

Hogyan működik a kimenő marketing

A kimenő marketing egy olyan folyamatot foglal magában, amely az általános tömeget célozza meg, itt-ott kósza eladás reményében. E megközelítés mögött meghúzódó egyszerű logika olyan, mint egy horgászexpedíció, ahol nagy közönséget szólítanak meg, de nem céloznak meg. A kimenő marketing a nyomtatott sajtó, az óriásplakátok, a direkt levél, a TV és a rádió használatán alapul. A tömeges e-mailek is ebbe a kategóriába tartoznak.

A kimenő marketing hátránya, hogy nem egy meghatározott csoportot céloz meg. Például látható lehet egy hatalmas óriásplakát, de soha nem lehet mérni és nyomon követni a megtekintések számát, és a konverziókat sem lehet egy adott módhoz kötni a kimenő marketingben. A kimenő marketing azonban gyakran egyszeri erőfeszítéseket foglal magában, ellentétben a bejövő marketinggel, amely következetes erőfeszítéseket igényel a fogyasztók figyelmének lekötése érdekében.

Kimenő marketing előnyei

 • A megközelítés segíthet a márkaismertség növelésében egy nagyobb csoportnál, akik esetleg először hallanak a márkáról
 • Az eredmények gyorsabban érhetők el, mint a bejövő marketinghez képest, ami lassú folyamat
 • A legtöbb fogyasztó tisztában van a kimenő marketinggel, mivel az emberek hozzászoktak ahhoz, hogy hirdetéseket lássanak az újságokban, tévében stb., és megbíznak bennük.

A 25 legjobb bejövő marketing taktika

1. Határozza meg célközönségét

Az egyik legjobb bejövő marketing taktika, amelyet használhat, a célközönség meghatározása. Ha tömegesen szeretne vásárlókat vonzani webhelyére, először meg kell határoznia a vásárló személyét. Alapvetően fontos megérteni a célközönség igényeit, milyen célokat tűznek ki maguk elé, és milyen kihívásokkal kell szembenézniük e célok elérése érdekében. A bejövő marketingstratégiáknak magában kell foglalniuk az intenzív kutatás elvégzését a tökéletes ügyfélprofil kialakítása érdekében. A legtöbb online kereső embernek problémája van, és megoldást keres. Az inbound marketing cég, amely a legjobb megoldásokat kínálja, először csomagolja a vásárlót.

Olvasni:  11 Instagram marketingstratégia a gyorsabb növekedés érdekében 2024-ben

2. Legyen egy tökéletesen megtervezett weboldalad

A szakértők bejövő marketing tippjei szerint az Ön webhelye az Ön online hívókártyája. Hacsak nincs vonzó és vonzó webhelye, kicsi az esélye arra, hogy ügyfeleket vonzzon. Amellett, hogy szemet gyönyörködtető weboldalai vannak, webhelyének könnyen navigálhatónak kell lennie. Győződjön meg arról, hogy vannak olyan weboldalai, amelyek másodperceken belül betöltődnek, mert egy átlagos látogató nem marad el néhány másodpercnél tovább. Webhelyének elég vonzónak kell lennie ahhoz, hogy ügyfeleket vonzzon, és elég gyorsnak kell lennie ahhoz, hogy örömet okozzon nekik. Egy tesztelt bejövő marketing módszertan hangsúlyozza, hogy webhelyének SEO-barátnak kell lennie ahhoz, hogy előkelő helyen szerepeljen.

3. Reszponzív webdesign

Forrás

A weboldal tervezése során ügyeljen arra, hogy mobilbarát legyen is, mert a felhasználók több mint 80%-a mobileszközön van, és kellemes élményre számít. Legyen külön blogszakasz egy könnyen görgethető oldalon, hogy a mobilfelhasználók könnyen hozzáférhessenek blogjához. Tudtad, hogy a Facebook-felhasználók 95%-a mobileszközről éri el fiókját? Emlékezz arra reszponzív web tervezés ez a napirend, és ennek megfelelően alakítsa ki webhelyét. A mobilbarát weboldal zökkenőmentes vásárlást tesz lehetővé, a felhasználókat pedig örömmel tölti el, biztosítva az ismétlődő látogatásokat.

4. Hozzon létre vonzó tartalmat

Néhány legjobb bejövő marketing stratégiák magába foglalja a lenyűgöző tartalom létrehozását. A tetszetős tartalom sarokköve-stratégiaként való használata bőséges haszonnal jár. A tartalomnak nemcsak kifogástalan minőségűnek kell lennie, ami még fontosabb, hanem relevánsnak is kell lennie, és lépést kell tartania a korral. A trükk a magas minőség folyamatos fenntartásában rejlik, mivel az átlagos tartalom gyakran észrevétlen marad.

Nem csak a felhasználóknak kell tartalmat tartania, hanem teljesítenie kell a keresőmotorok, például a Google által beállított keresési paramétereket is. Tartalmának kiemelnie kell az előnyöket, és fel kell vázolnia az értékajánlatot, hogy biztosítsa, hogy az Ön bejövő marketing stratégiák dolgozzon az Ön javára. Hacsak a tartalom nem világos, tömör és meggyőző, nem valószínű, hogy észreveszik vagy elolvassák. A személyközpontú tartalomra való összpontosítás blogok vagy fehér könyvek formájában továbbra is az egyik legjobb bejövő marketing tipp, amelyre támaszkodhat a jobb eredmények érdekében.

5. A tartalom szerepe a pilléroldalakon

A weboldalon található magas szintű tartalmakat pilléroldalnak nevezzük, amely a fő témáról dióhéjban szól, alcímek alatt a részletes tartalomra mutató linkekkel. Inkább olyan, mint egy tartalomjegyzék, amely kész számvetésként szolgál, és segíti az olvasót abban, hogy nullázza azt, amit keres. Az ilyen pilléroldalak gyors konverziót tesznek lehetővé, mivel az olvasók meggyőződnek a felhalmozódó előnyökről. Elengedhetetlen a régi tartalmak frissítése friss tartalommal, mivel a Google ezt keresi és szereti. Ne feledje, miközben egy leendő ügyféllel online beszélget, hogy már sokat tanult Önről és márkájáról a tartalmaiból, és megfelelő kérdéseket tesz fel Önnek.

6. Megfelelő vendégblogbejegyzések

A vendégblogolás az egyik leghatékonyabb bejövő marketingstratégia, amely garantált eredményeket hoz. A vendégblogok értékes linkek segítségével növelik a forgalmat. Minden egyes vendégbejegyzéssel új közönséget érhet el, növelve láthatóságát és terjesztve a márkaismertséget. A vendégblogolás segít a megcélzott közönségnek, és nagyobb forgalmat vonz webhelye felé. Ezenkívül a régi blogbejegyzések frissítése a jobb rangsornak köszönhetően növelheti az internetes forgalmat. 2022-ben a vendégblogok egyike lesz az elsődleges bejövő marketing taktika, megerősíti marketing terveit. A blogjaiban hagyott visszamutató linkek az egyik leghatékonyabb CTA, amely azonnali eredményeket hoz.

7. A főcímek jelentősége

A főcím elkészítésére fordított idő megéri a fáradtságot, mert a teljes tartalom feladatának felét teljesíti, ha arról van szó. bejövő marketing tippek iparági szakértők adták. Leggyakrabban a gyilkos címsor vonzza az olvasót a tartalomhoz, és ha kellő vonzerővel támogatja a következő mondatokat, az olvasók tovább olvasnak. A hatékony címsor az elsődleges kulcsszót tartalmazza. Ha a címsor azt mondja, hogy „egy soha nem látott ajánlat” az „egyik legjobb ajánlat” helyett, akkor valószínűleg az előbbi lesz a siker. Ez az egyik olyan alkalom, amikor a tagadás pozitívan működik.

8. SEO

Forrás

A nem SEO-barát tartalom semmilyen célt nem szolgálhat. Kipróbált és tesztelt bejövő marketing módszertan a tartalom optimalizálására összpontosít a legjobb eredmény érdekében. A megfelelő kulcsszavakat és kifejezéseket használó tartalom jobb helyezést ér el, ami jobb forgalmat eredményez. Bár eltarthat egy ideig, amíg az eredmények megjelennek, ez egy biztos módszer, amely mindig működik.

A marketingszakembereknek egyenlő arányban kell beosztaniuk a témák kutatására és a tartalom megerősítésére fordított időt, hogy optimalizálják azt, hogy az alkalmas legyen keresőmotorokra. A megfelelő SEO kulcsszavak kiválasztása és a szövegbe való beillesztése nagyszerű módja annak, hogy elinduljon. Ne feledje, hogy a SEO önmagában nem járul hozzá a jobb bevételekhez; meg kell felelnie a vevő elvárásainak, jól kutatott kulcsszavakkal.

9. Befolyásolók szerepe

Tagadhatatlan az a tény, hogy az influencerek jelentős szerepet játszanak a bejövő marketingstratégiákban, és ha az influencereket marketingtevékenységében használjuk, akkor jobb eredményeket érhetünk el. Az influencereknek meg kell felelniük a célközönség elvárásainak. Figyelembe kell vennie a célközönség életkorát, nemét, elhelyezkedését és egyéb demográfiai jellemzőit. Az egyik legjobb bejövő marketingstratégia az influencer kampányokat úgy dicséri, hogy azok rendkívül sikeresek a rajongók és követők körében, akik szűk közönséget alkotnak. Ugyanazok a rajongók és követők szeretik olvasni az influencer blogjait, amelyek kiemelik a fájdalmas pontjaikat, és megoldásokat kínáló CTA-kat tartalmaznak.

10. A landing oldalak jelentősége

Amikor látogatóözönnek lehetünk tanúi, egy bejárati ajtó nem tudja irányítani a forgalmat. Az egyik legzseniálisabb bejövő marketingstratégia magában foglalja a nyitóoldalak létrehozását, amelyek belépési pontként szolgálnak. Érdemes több landing oldallal rendelkezni, ahol a CTA gomb megnyomásával rá lehet venni a látogatókat a cselekvésre. Előfordulhat, hogy látogatójának iratkozzon fel egy adott programra vagy hírlevélre, töltsön le egy e-könyvet, vagy lépjen közvetlenül a fizetési oldalra. A cselekvésre kész céloldal mindig meggyőzi az embereket a cselekvésről.

11. Miért van szükség cselekvésre ösztönző gombokra?

Forrás

Marketingszakemberként meg kell értened az adok-kapok politika jelentőségét. Rendelkeznie kell cselekvésre ösztönző (CTA) gombokkal, amelyek olyasvalamit ígérnek, amelyek kattintásra késztetik az ügyfeleket. Amint megtudják, hogy van valami érték, készséggel megválnak a szervezete számára létfontosságú információktól, például a személyes adatoktól. Győződjön meg arról, hogy a CTA gomb színes és látható, függetlenül attól, hogy a céloldalon vagy a blog végén található. Felajánlhat egy ingyenes e-könyvet, egy informatív fehér könyvet, jövedelmező oktatóanyagokat vagy ingyenes tagságot, többek között telefonszám és e-mail cím fejében.

Olvasni:  A 17 legjobb WordPress-téma blogokhoz 2024-ben

12. Az e-mail hatékony bejövő marketingeszköz

Az e-mailek marketing célokra való felhasználása egy jól bevált módszer, amelyet az országban használnak kimenő marketing. Használhat azonban egy e-mailt is hatékony eszközként bejövő marketing eszköz. Biztosítania kell, hogy ne küldjön tömeges e-maileket. Ki kell választania a célközönséget, lehetőleg azokat az ügyfeleket, akik már megosztották e-mail címüket. A marketing e-mailek ilyen kiválasztott ügyfeleknek történő küldése biztosítja, hogy elolvassák őket, és ha CTA gomb van bennük, akkor az ügyfelek azonnal intézkednek. Használhat egy A/B-tesztelő eszközt is az e-mailek figyelésére, és megtudhatja, melyik szöveg a legvonzóbb.

13. A hosszú formátumú tartalom a napirend

Tudta, hogy a hosszú cikkek jobbak a Google-on? Egy hosszú formátumú blog vagy cikk általában 2000-2500 szóból áll, és a felkapott témákat tartalmazza, ami hozzáadott értéket ad a tartalomhoz. A népszerű hosszú formátumú tartalmak e-könyvek, esettanulmányok vagy fehér könyvek formájában jelennek meg. Az olvasók gyakrabban osztanak meg hosszú formátumú tartalmat, mint rövid formátumú blogokat vagy cikkeket, és valószínűleg ez az oka annak, hogy a hosszú formátumú tartalom több leadet generál, ami magasabb konverziót eredményez.

Mindazonáltal, legyen szó hosszú vagy rövid, a trükk abban rejlik, hogy olyan témákat válasszunk, amelyek kedvesek a vevő személye számára, és kezeljük a fájdalmas pontokat, és megoldásokat kínálunk. Az olvasók úgy vélik, hogy a hosszú cikkeket az adott terület szakértői írják, és várják az informatív szöveget.

14. Használjon képeket és videókat a tartalomban

Forrás

Tudtad, hogy az interneten kereső emberek 85%-a inkább videókat néz, mint szöveget? Óriási lehetőségek rejlenek arra, hogy videóiddal lekösd a felhasználókat. Érdemes megérteni a vásárló személyes preferenciáit, mielőtt videókat hoz létre, hogy azok értéket nyújtsanak a felhasználók számára. Bejövő marketing tippek hangsúlyozzák, hogy olyan videókat kell készíteni, amelyek megfelelnek a felhasználók igényeinek és megoldásokat kínálnak. Létrehozhat olyan szekvenciális videókat, amelyek először a vásárlók fájdalmaira koncentrálnak. Kövesse a videókat, amelyekben cselekvésre ösztönző gomb található, és megoldásokat kínál.

15. Kövesse nyomon a versenyt

A sikeres versenytársak tevékenységének folyamatos kutatása segít lépést tartani a korral. Folyamatosan kövesse nyomon, hogy milyen típusú tartalmat használnak a leggyakrabban, milyen szállítási taktikát alkalmaznak, és melyik réscsoportot célozzák meg az ilyen tartalommal. Az ötlet az, hogy ne csak megismételd azt, amit a versenytársaid csinálnak, hanem menj egy lépéssel tovább, és kitűnj benne. Míg az egyik versenytárs ügyes lehet a szöveges tartalom használatában, egy másik a vizuális tartalom szakértője lehet. A videó- ​​és szöveges tartalom keverékének készítése az egyik bejövő marketing taktika tökéletesítenie kell.

16. Infografika használata

Lehet, hogy bonyolult információkat kell közölnie, ami gyakran unalmas. Az ilyen információk, ha nem megfelelően jelennek meg, elriasztják a felhasználókat, és hozzájárulnak a visszafordulási arány növekedéséhez. Ehelyett, ha ugyanazokat az információkat fülbemászó infografikákon mutatta be, nem csak megtekinthető és értékelhető lesz, hanem az elégedett felhasználók is megosztják. Bizonyított tény, hogy az infografika jobban el tudja mondani, mint a szavak. Mi több, az infografikák ritkán hosszúak, és ritka az esélye annak, hogy valaki kihagyja őket.

17. Használja a podcastokat bejövő marketingstratégiaként

A Statistica jelentése szerint az amerikaiak 78%-a rendszeresen hallgat podcastokat. A podcasting az ország egyik legnépszerűbb időtöltésévé vált. A podcastok nagyszerűek bejövő marketing eszköz amelyet minden marketingesnek használnia kell. India nincs sokkal lemaradva; alapján moneycontrol.com, 57 millió podcast-hallgató van az országban, ezzel a harmadik legnagyobb podcasthallgató nemzet a világon. Érdemes lehet felfedezni a saját márkás podcastok tárolásának lehetőségeit a márkaismertség növelése érdekében. Ráadásul a podcastok kevésbe kerülnek, és a jutalmak kiválóak.

18. A fizetett keresési hirdetések eredményeket adnak

A fizetett keresési hirdetések a bejövő marketingtevékenységek révén a bevételek növelésének biztos módja. A felhasználók egy adott terméket vagy szolgáltatást keresnek, és Ön biztosan előkelő helyen áll az ilyen keresésekben, ha a megfelelő kulcsszavakat használja. Bejövő marketing tippek A szakértők hangsúlyozzák, hogy olyan pay-per-click (PPC) hirdetéseket kell létrehozni, amelyek megoldásokat kínálnak és kezelik az ügyfelek fájdalmait. Hirdetéseit úgy alakíthatja ki, hogy segítsen megerősíteni a kapcsolatot a felhasználókkal.

19. Helyezze újra a tartalmat a bejövő marketing fellendítésére

Forrás

Előfordulhat, hogy régi blogjaidat sokszor olvasták, és a régi videóidat többször is megtekintették. Az emberek mindig többet keresnek, ha a tartalom megnyerő. Az új információkkal frissített tartalom újrahasznosítása nagyszerű módja annak a bejövő marketing fellendítése az eladások növelésére. Előfordulhat, hogy a felhasználók nem intézkedtek korábbi látogatásaik során (régi tartalom), és most itt az ideje, hogy cselekvésre ösztönözze őket egy cselekvésre ösztönző gomb hozzáadásával a régi blogjaihoz és videóihoz.

20. Használja céloldalait a bevételek növelésére

A céloldalak meglehetősen különböznek a webhelye többi oldalától. Az egyik legjobb bejövő marketing stratégias céloldalak létrehozása meghatározott célt szem előtt tartva. Még a blogod is szolgálhat nyitóoldalként, feltéve, hogy a tartalom elég vonzó. Releváns tartalmat kell hozzáadnia a céloldalakhoz, és biztosítania kell, hogy az megfeleljen a célközönség által keresettnek. Ne felejtsen el egy cselekvésre ösztönző gombot elhelyezni az oldalon, amely felkérheti a felhasználókat egy e-könyv vagy bármilyen hasznos PDF letöltésére, vagy érdekes tartalomra mutató hivatkozást tartalmazhat.

21. Legyen feliratkozási lehetőség a weboldalain

Az egyik a leghatékonyabb bejövő marketing taktika az, hogy feliratkozásokat ad hozzá bármelyik weboldalához. Amint a felhasználók hajlandóak feliratkozni, rábírhatja őket, hogy iratkozzanak fel hírleveleire. A felhasználók túl sok kérdéssel való zaklatása azonban elriaszthatja őket. Hagyja, hogy kényelmesen elhelyezkedjenek, és jobban megismerjék őket, mielőtt további információkat kérnének. Először fel kell ajánlania valamit, mielőtt bármit is kérhet cserébe.

22. Használja a közösségi média platformokat

Forrás

Majdnem minden harmadik ember a Facebookon vagy a LinkedIn-en vagy mindkettőn van. Az izgalmas tartalom közzététele ezeken a platformokon az egyik legjobb bejövő marketing tipp, amit követhet. Bejegyzései tartalmazhatnak linkeket, amelyek visszatérhetnek a blogjaihoz vagy videóihoz, hogy elkötelezhessék ügyfeleit és fenntartsák őket. Felesleges megemlíteni, hogy azokon a blogokon, amelyekre visszakapcsolja ügyfeleit, rendelkeznie kell cselekvésre ösztönző feliratkozási gombokkal, ami segít a konverziókban.

23. A többi platform

Tudtad, hogy az Instagramnak több mint 1 milliárd felhasználója van? Közülük több mint 500 millió felhasználó rendszeresen nézi az Instagram-történeteket, és ezeknek a felhasználóknak 62%-a választott márkát, miután megtekintett egy Instagram-történetet. Hasonlóképpen, a Snapchat is olyan történeteket tartalmaz, amelyek népszerűek a felhasználók körében. Ha a célközönség Z generációból vagy millenniumi korosztályból áll, akkor a Snapchat az a platform, amelyen aktívnak kell lennie. A Quora egy olyan fórum, amelyet kérdések és válaszok ülésére terveztek. A Quora valószínűleg az egyik legjobb bejövő marketingeszköz. Tiszteletet válthat ki, ha trükkös kérdésekre válaszol, hogy boldoggá tegye a kérdezőket.

Olvasni:  Globális lesz? Íme a 10 legjobb nyelv a webhelyfordításhoz

24. Vezessen be hűségprogramokat a bevételek növelése érdekében

A bejövő marketing taktikájának tartalmaznia kell a hűségprogramokat, mert a tanulmányok azt mutatják, hogy az ügyfelek 79%-a elismerésre vágyik, és előnyöket vár, ha az Ön vásárlója lesz. A hűségprogramok az összetartozás érzését keltik ügyfelei számára, és szeretik, ha elkényeztetik őket. Az ilyen programok az aktuális áraktól függetlenül biztosíthatják az ismétlődő rendeléseket.

25. Tűzz ki világos célokat

Végül, de nem utolsó sorban; célokat kell kitűznie bejövő marketingtevékenységéhez. Még mielőtt elkezdene tartalmat létrehozni a bejövő marketinghez, mindenképpen rögzítsen konkrét célokat. Előfordulhat, hogy célt tűzhet ki az elérni kívánt megtekintések számára, és el kell érnie a célt. Ez nem csak a megtekintések számát jelenti, hanem célokat is beállíthat a generálni kívánt potenciális ügyfelek számára, valamint a letölteni kívánt PDF-ek számára.

Bejövő marketing trendek 2021-ben

Bár számos stratégiát alkalmazhat a bejövő marketinghez. Íme azonban három trend, amely a lista élén áll:

1. Blogírás

A tartalom továbbra is a király, és a blogírás az egyik legjobb bejövő marketing taktika a bevételek növelésére. A következetes blogírás hozzájárulhat a ROI folyamatos növekedéséhez. Alapján első helyszíni útmutató, naponta 7 millió blogbejegyzés jelenik meg. A blogírás az egyik legjobb módja annak, hogy forgalmat irányítson webhelyére.

2. Hosszú formátumú tartalom

Míg a blogírás egy része a trükknek, a rövid blogoknak nem sok haszna van. A Backlinko azt állítja, hogy a Google egyik legjobb blogbejegyzésének átlagos hossza 1447 szó. A Google-nek van egy átjárója

3. Lehetőleg ne használj űrlapokat

Mint korábban említettük, a formák múlnak. A legtöbb ember úgy érzi, hogy az űrlapok kitöltése nehézkes folyamat, és félúton feladják. Lépést kell követnie a fogyasztói magatartás változásaival, és új módszereket kell találnia az információszerzésre. Ehelyett érdemes chatbotokat használni, mivel az interaktív, és leköti a felhasználók figyelmét, amíg meg nem válnak a keresett információtól.

Kulcs elvitelek

 • A tartalom továbbra is fontos szerepet játszik a bejövő marketingtevékenységek fejlesztésében.
 • Használjon bőségesen képeket és videókat, mivel egyre többen részesítik előnyben a videókat, mint a szöveget. Ezenkívül kulcsfontosságú a célközönség meghatározása a vásárló személyének kutatásával, és a réscsoport megcélzása mindig garantálja az eredményt.
 • online közösségeket alakíthat ki, és valós idejű megbeszélésekbe bocsáthatja őket, amelyek interaktív ülésekké válhatnak a márkaismertség előmozdítása érdekében.
 • A mesterséges intelligencia felhasználható a tartalom és az ügyfelek javaslatainak összegyűjtésére. Webhelye felhasználói élménye fokozható az Ai és a gépi tanulás segítségével.
 • A telepítés ereje bejövő marketing stratégiák abban rejlik, hogy célzott ügyfeleket vonz a márkához, nem pedig az általános tömegekhez.

Következtetés

Ezzel a 25 bejövő marketingstratégiával biztosak vagyunk abban, hogy nagyobb forgalmat tud majd irányítani webhelyére, és üzlete eladásait is el tudja juttatni. Ne felejtse el megérteni a bejövő marketing alapjait, és jó úton halad.

GYIK

1. Melyek a legújabb marketingtrendek 2021-ben?

A legtöbb vezető márka manapság egyértelmű céllal rendelkezik, amely az egyik vezető szerepük bejövő marketing stratégiák. Mást is használnak bejövő marketing taktika mint a felhasználók által generált tartalom kihasználása. Az egyik legsikeresebb bejövő marketing tipp a tartalom társalgási hangvételű használata az ügyfelek megnyerésére. Bejövő tartalommarketing stratégiák interaktív foglalkozásokat is tartalmaznak, amelyek során az ügyfelek online kérdéseket tesznek fel, amelyekre online választ kapnak.

2. Hogyan működik a bejövő marketing taktika?

Egy szakértő csomagban használja bejövő marketing taktika marketing erőfeszítéseik eredményességének biztosítása érdekében. A stratégiák közé tartozik a keresőoptimalizálás (SEO), a blogok, az online események, a közösségi médiában közzétett bejegyzések és a tartalommarketing, amelyek együttesen fejlesztik a márka ismertségét, ami a bevétel és a profit növekedéséhez vezet.

3. Mi a legjobb módja a márkám marketingjének?

Az egyik legjobb bejövő marketing stratégiák hangsúlyozza, hogy többrétű stratégiát kell alkalmazni az organikus és fizetett kampányok keverékével. Míg Kattintásonkénti fizetés (PPC) garantált eredményeket tud produkálni, figyelembe kell venni a felmerülő költségeket. Nem hagyhatja figyelmen kívül a közösségi média hirdetéseket, amelyek az egyik legjobbnak bizonyultak bejövő marketing stratégiák. Továbbá, bejövő marketing taktika ide tartozik az e-mail marketing, a szájreklám (hivatkozás) és az influencer marketing. Ezeken kívül az egyik leghatékonyabb bejövő marketing tippek képek és videók használatát jelenti a hirdetési kampányokban.

4. Melyek azok a bejövő marketing stratégiák, amelyek a legjobb eredményeket hozzák?

Míg a fizetett médiahirdetés még mindig a hagyományos módszer, amely garantálja az eredményt, a vírusmarketing és a közösségi hálózatok is ugyanolyan jó eredményeket hoznak. Sok online vállalat e-mail marketinghez és közvetlen értékesítéshez folyamodik, hogy több ügyfelet érjen el. A co-branding egy viszonylag új stratégia, amely kiváló eredményeket hoz, bár óvatosnak kell lennie, amikor más márkákkal társul. Egy másik bevált, nyerő stratégia a párbeszédes marketing, mivel Ön az ügyféllel folytatott párbeszédre összpontosít, hogy vonzóbbá váljon.

5. Melyek a 2021-es bejövő marketing alapjai?

A célközönség azonosítása a vevő személyének meghatározásával továbbra is az egyik legjobb bejövő marketing stratégiák követheti a siker érdekében. Az üzleti kapcsolatok, az alkalmazottak ajánlásai, a partnerkapcsolatok és számos más ügyfélkapcsolat alapvetően a legjobb bejövő marketing taktika, amelyet alkalmazhat saját fejlesztése érdekében. bejövő marketing tevékenység. A vevő utazásának része a tudatosság felkeltése a vevőkben, és rávenni őket, hogy mérlegeljék termékét vagy szolgáltatását a döntés meghozatala előtt.

A tartalom továbbra is király, akár blogként, e-mail-kampányként, csevegésként vagy infografikaként jelenik meg. A tartalom az egyik az inbound marketing alapjai amelyre minden szervezetnek összpontosítania kell erőfeszítéseit.

6. Mitől fontos az inbound marketing 2021-ben?

A világ felgyorsul, és 2021-ben soha nem látott közösségi média jelenlétnek lehetünk tanúi a COVID folyamatos fennállása miatt. A közösségi média nemcsak a meglévő ügyfelekkel való kapcsolatteremtésre ad lehetőséget, hanem új konvertálható közönségek azonosítására is. A legjobb bejövő marketingstratégiák némelyike ​​arra összpontosít, hogy a marketingszakembereknek folyamatosan figyelemmel kell kísérniük a közösségi média legújabb trendjeit, és saját hasznukra kell használniuk.

Új publikációk:

Ajánlott