A 3 legfontosabb tartalommarketing csatorna vállalkozása növekedéséhez

A megfelelő tartalommarketing csatornákat keresi vállalkozása számára? Tanulja meg a csatornákon átívelő tartalommarketing és más típusú csatornák hatékony használatát.

A tartalomgyártók által a célközönség elérésére használt számos csatorna tartalommarketing csatornáknak vagy terjesztési csatornáknak nevezhető. A tartalomkészítők számára sikeresebb és jövedelmezőbb marketingmódszerek állnak rendelkezésre az elérhető értékesítési lehetőségek miatt.

A különböző típusú marketingcsatornák, például az influencer marketing csatornák megértése segíthet marketingje hatékonyságának és hatékonyságának növelésében. Ez azért van így, mert nagyobb valószínűséggel céloz meg bizonyos közönségeket, és rugalmas ármodelleket kínálnak, amelyek a fogyasztók széles köre számára teszik elérhetővé a tartalmat.

A tartalommarketing csatornák jelentősége

Forrás

Emberek milliói nézik meg az Ön által készített tartalmat online. Ezért a tartalommarketing csatorna megléte kulcsfontosságú. A tartalommarketing segítségével összesítheti a tartalmat és növelheti a webhely forgalmát.

Vállalatának előnye származik abból, ha erős csatornamarketing-stratégiát hoz létre, és az alábbi módokon racionalizálja működését az összes csatornán:

 1. Új piacok megszerzése
 2. Kínáljon értéket a potenciális ügyfeleknek
 3. Növelje a márkaértéket
 4. Gyártson ólmot
 5. Nagyobb eladások
 6. Csökkentse a cég működtetésének rezsiköltségeit
 7. Növelje az ügyfélélményt

Találhat olyan technikát, amellyel sikeresebben gyűjthet tartalmat különböző csatornákon keresztül, és több emberrel léphet kapcsolatba. A tartalommarketing-csatorna lehetővé teszi, hogy azok az emberek, akik nem ismernek téged és nem tartoznak a hálózatodhoz, hozzáférjenek a releváns tartalmakhoz, és naprakészek maradjanak tevékenységeiddel kapcsolatban. Ami az Ön által használt marketingmixet illeti, annál jobb, minél több üzlete van az influencer marketingtől a csatornákon átívelő tartalommarketingig.

Olvasni:  Tűnjön ki a tömegből, és indítsa el vállalkozása innovációját

A tartalommarketing csatornák 3 legfontosabb típusa

1. Saját adathordozó

Ez a leggyakrabban használt tartalommarketing csatorna. Az Ön által létrehozott összes tartalom egy cég tulajdona, és minden egyes megtekintésért kompenzációt kap. Teljes ellenőrzése van az információk felett – hol találhatók, hogyan működnek stb. –, és mindig szabadon módosíthatja. Példák a tulajdonolt tartalomszolgáltatási módokra:

 • fehér papírok
 • Hírlevelek
 • Alkalmazások
 • Blogbejegyzések

Forrás

2. Megkeresett média

Amikor valaki releváns vendégblogbejegyzést küld el a webhelyén, azt tartalomelosztási csatornának nevezik. Ez a csatorna jobban kedvelt, mert megfizethetőbb, költségmentesebb és bővíthető. Ennek az elosztási csatornának a részhalmazai a következők:

 • Csatornák közötti tartalommarketing
 • Befolyásoló marketing

Azonban nehéznek találhatja a kezelését, mivel ez azzal jár, hogy az emberek számos forgalmazási úton befolyásolják és forgalmazzák az Ön áruit. Példák az elnyert tartalmakra:

 • Termékértékelések
 • Vásárlói vélemények
 • Közösségi média interakció
 • Nyilvános említések

Forrás

3. Fizetett média

A fizetős tartalomterjesztési módszerek kiválóan alkalmasak az üzenet eljuttatására és a forgalom növelésére, de a kiváló tartalom az, ami kattintásra készteti az embereket. Ennek a tartalommarketing-csatornának a célja a közönség vonzása és a velük való kapcsolat kialakítása. Az egyik leghatékonyabb tartalommarketing csatorna az anyagaid bevételszerzésére, kevesebb időt vesz igénybe, de nagyobb kihívást jelent. A fizetett tartalomterjesztési útvonalak közé tartozik,

 • Kattintásonkénti fizetés (PPC)
 • Reklám közösségi médiában
 • Szponzorált tartalom

Forrás

A tartalommarketing csatornák legjobb példái 2023-ban

A következő példák egyaránt lehetnek fizetős és organikus csatornák, valamint offline és internetes csatornák.

1. List.ly

Mivel a Listl.ly költséghatékony és egyszerűen telepíthető a legtöbb közösségi hálózatra, jó választás a kezdők számára. A List.ly segít a közönség bővítésében és az online közösségépítésben. Egyszerűen beállítható és karbantartható, és nagyszerű alternatívát jelent írók, kisvállalkozások és digitális cégek számára.

Olvasni:  Django vs Flask 2024-ban: Battle of Backend Web Development

2. Közepes

Az eredeti blogger anyagának népszerűsítése érdekében a Medium tartalmat gyűjt független íróktól, akik cikkeket készítenek és tesznek közzé, kapcsolatba lépnek az olvasókkal, és figyelik a vitákat. A közösségi médián keresztül a Médium aktívan vagy automatikusan reklámozza ezt az anyagot.

3. LinkedIn

A LinkedIn kiválóan alkalmas tartalomterjesztésre és promócióra. Szerkezete csapatok kialakítására és nagy kaliberű, csiszolt élű tartalom szállítására szolgál. Mivel tartalmaz egy tartalomkezelő rendszert (CMS), ahol mérheti előrehaladását, ez a platform lehetővé teszi egy tartalommarketing-csatorna létrehozását, és tartalommarketing-stratégiai irányelveket ad.

4. Puffer

A puffer lehetővé teszi az anyag megosztását közösségi hálózatokon. A puffer összekapcsolja fizetett hirdetéseit és e-könyveit a bejegyzéseivel. Ha egy vállalati értekezleten vagy más rendezvényen készül felszólalni, a puffer a nyilvános beszéd javítását is segíti. A puffer azt is lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű anyagokat biztosítson, és felhívja rá a figyelmet.

5. Outbrain

Az Outbrain segít cikkek generálásában és különféle marketingcsatornákon való terjesztésében. Az Outbrain néhány óra elteltével segít a tartalom közzétételében, és linkeket tartalmaz webhelyére és közösségi média fiókjaira.

Gyors összefoglaló

Az online márkaidentitás kialakítása során a kiváló tartalommarketing-csatorna-tervezés erény. Mivel a tartalommarketing platformok használatával sikeresen megcélozhatja az ügyfeleket, kritikus fontosságú olyan stratégia kialakítása, amely növeli az eladásokat és az ügyfelek konverzióját.

Kulcs elvitelek

 • A tartalommarketing csatornák olyan platformok, amelyeket a tartalomkészítők használnak célközönségük eléréséhez.
 • Nagyobb esélyt adnak arra, hogy megcélozzon bizonyos demográfiai csoportokat és változatos árképzési lehetőségeket, amelyek sokféle fogyasztó számára hozzáférhetővé teszik a tartalmat.
 • A különböző típusú tartalommarketing csatornák és példák elősegítik az ügyfelek élményének javítását, új leadek generálását és új piacok megszerzését.
 • A tartalommarketing csatornák három legfontosabb típusa a fizetős, keresett és tulajdonolt.
 • A LinkedIn, a List.ly és a Buffer ma a legnépszerűbb tartalommarketing csatornák közé tartoznak a piacon.
Olvasni:  Növelje online vállalkozása teljesítményét ezzel a négy tippel

GYIK

1. Mi az a tartalommarketing csatorna?

A tartalommarketing csatorna egy olyan platform vagy technológia, amely lehetővé teszi, hogy tartalom használatával elérje célközönségét.

2. Miért fontos a tartalommarketing csatorna a vállalkozások számára?

A tartalommarketing csatornák lehetővé teszik, hogy tartalmait a közönség számára terjessze.

3. Hány tartalommarketing csatornát érdemes használni?

Több fogyasztó elérése és életük kényelmesebbé tétele érdekében a márkák általában azon dolgoznak, hogy a lehető legtöbb csatornán keresztül láthatóak maradjanak. Ennek ellenére jellemző, hogy egyetlen csatornára vagy kevés csatornára koncentrálunk.

4. A közösségi média a legjobb tartalommarketing csatorna?

A tartalommarketing a közösségi médiában működik a legjobban, mivel B2B és B2C potenciális ügyfeleket érhet el, akik az Ön ügyfeleivé válhatnak. Ezek a platformok olyan elemző képességekkel rendelkeznek, amelyek nyomon követhetik a felhasználói interakciót és a közönség által az Ön tartalommal kapcsolatos észlelését.

5. Milyen példák vannak a tartalommarketing csatornákra?

A tartalommarketing csatornáira példák az e-könyvek, videók, tájékoztató anyagok, webináriumok és podcastok, amelyek az egyének konkrét kérdéseivel foglalkoznak.

Új publikációk:

Ajánlott