A 7 legjobb videó marketing példa az IXIGO-tól

Tartalomjegyzék

 • Hogyan készítsünk vírusos videót
 • Témaválasztás videókhoz
 • 7 lecke az IXIGO-tól Videótartalom marketingstratégia
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Az elmúlt 10 év egyik kitörési trendje a videómarketing hatékonysága. A Wyzowl’s szerint 2021-ben a vállalkozások 86%-a használta a videót marketingeszközként.

2016-ban ez a szám 61% volt. A megkérdezett marketingszakemberek 93%-a nyilatkozott úgy, hogy a videó egyre fontosabb szerepet játszik marketingstratégiájukban. Ezt a tendenciát tovább gyorsította a világjárvány kezdete, amelynek következtében a fogyasztók egyre több időt töltenek az interneten.

Forrás

Néhány azonban a legjobb videó marketing példák sokkal a járvány előtti időszakra vezethető vissza. A mesterséges intelligencia-alapú utazási platform az Ixigo az elmúlt hat-hét évben a videomarketinget használta, és korai lépést tett ebben az irányban. A márka sikeresen végrehajtott több olyan videókampányt, amelyek elterjedtek.

Például Ixigo „Stuff you can take from szállodák” című videója furcsa és nagyon rokonítható volt, és több millió organikus megosztásra és beszélgetésre inspirált közösségi csatornáikban. A videó abban is segített a márkának, hogy „eladás nélkül” felkeltse a kíváncsiságot kínálata körül.

Szóval, mitől olyan megnyerőek a videóik? Mitől képes az Ixigo olyan jól megragadni a fogyasztók pulzusát? Aashish Chopra videomarketing-szakértő, aki az Ixigo videókampányait vezette, egy online interjúban megosztotta: „A videó akkor erős, ha tudod, hogyan kell használni!”

Ma Indiának több mint 650 millió internet-felhasználója van, akiknek nagy százaléka okostelefont használ. Az adatköltségek és a mobiltelefon-árak versenyképesebbé válásával ez a szám várhatóan eléri a 800 milliót. A vállalkozások kihasználhatják ezt az exponenciális növekedést azáltal, hogy befektetnek a csillagok építésébe videó marketing kampányok.

Még ha márkája vagy vállalkozása nem is vágott bele a videomarketingbe, még nem késő elkezdeni. Ebben a blogban hét kulcsfontosságú elemet gyűjtöttünk össze az Ixigo ikonikus videókampányaiból, hogy támogassuk a videós marketingszakembereket üzleti céljaik túlteljesítésében.

Hogyan készítsünk vírusos videót?

Nagy nyomás nehezedik a videómarketingesekre, hogy a videók vírusossá váljanak. Ez azt eredményezte, hogy a videómarketingesek trükkökhöz folyamodtak a számok növelése érdekében – a befolyásolók és hírességek kihasználásától a hamis nézetekig. A videómarketingeseknek azonban emlékezniük kell arra, hogy a videónak alapvető célt kell szolgálnia, hogy összhangban legyen a márka üzleti eredményeivel. Ha a közönség szereti a videót, de a márkakapcsolat teljesen hiányzik, az minden erőfeszítést meghiúsíthat az ilyen tartalom létrehozására.

Olvasni:  Hogyan növelheti megtérülését az e-mail marketing automatizálással

Forrás

Kétségtelen, hogy az Ixigo célja, hogy minden videónál több millió megtekintést érjen el anélkül, hogy pénzt fektetne marketingköltségekbe és hirdetésekbe. Szemléletük azonban az, hogy minőségi, emlékezetes, hangulatkeltő tartalmat építsenek a márkájuk szempontjából. Ixigo’s videó marketing stratégia beépül a nagyobb közösségi média marketing stratégiába. Ha megnézi közösségi oldalaikat, láthatja, hogy az Ixigo közösségi csapatai folyamatos kampányaik egyik elemeként biztosítják a vonzó tartalmak folyamatos áramlását mémek, cikkek és infografikák formájában, miközben rendszeres időközönként videótartalmat is csatlakoztatnak. Természetesen Ixigo-é videó tartalom marketing stratégia mindig is kampányaik központi eleme volt, és nem utólagos gondolatként értelmezték.

Ennek biztosítása videó marketing stratégia a márka átfogó marketingstratégiájának része, és nem önálló darabként kezelik, kulcsfontosságú bármely marketing narratíva sikeréhez.

Témaválasztás a videókhoz

Az Ixigo marketing megközelítése az, hogy olyan tartalmat készítsen, amely szerves beszélgetéseket indít el. Ennek során a vállalat okosan kihasználta a digitális marketing egyik egyedi jellemzőjét – a beszélgetésen keresztüli elkötelezettséget. Ez az egyik legfontosabb videó marketing tippek figyelembe kell venni a témák kiválasztásakor.

Az Ixigo által kiválasztott témák jellemzően a következő kategóriákba tartoznak – inspirálniuk kell a közönséget, meg tudják oldani a felhasználó fájdalmait, megörökíthetik az ünnepi hangulatot, vagy aktuális témákat szőnek. Természetesen minden márkának gyökeresen eltérő témakörei lehetnek a márkaértékek, a hangulat és a célközönség alapján.

A témák nullázásának egyik módja az, hogy saját kutatást végez. Például az egyik legjobb videó marketing példák Az Ixigo belső kutatásai ihlették utazási etikett kampányukat. Az Ixigo kutatást végzett a légitársaságok utazói által tapasztalt mindennapi bosszúságokról. E megállapítások alapján Ixigo egy furcsa koncepciót fogalmazott meg videó marketing kampány amely humort használt az elfogadható viselkedési normák bemutatására, amelyeket a fogyasztók követhetnek utazás közben.

A gyakori zsivaj – hangos társutasok, étkezés közben hátradőlt ülések és büdös lábak – mind utat találtak a kampányban. A videó azonban erős üzenetet tudott közvetíteni anélkül, hogy sértő lett volna! A videók stílusa megnyerő, de tanulságos volt.

Az Ixigo csapata emellett ellenőrzi a videóötleteket, hogy képesek-e organikus elköteleződést generálni a megosztások, megjegyzések és retweetek terén. A videóötleteket csak akkor hagyjuk jóvá, ha bejelölik ezeket a négyzeteket. Ixigo szerint a videóötletek körülbelül 95%-a elutasításra kerül az ötletbörze során! Ez érthető, mivel a videók több sávszélességet és munkát igényelnek, még a legújabb elérhető eszközökkel is. Fontos tehát, hogy a folyamat gyártási fázisába lépés előtt tisztába hozzuk az alapokat.

Olvasni:  8 legjobb WooCommerce SEO beépülő modul a 2024-es jobb rangsorért

7 lecke az IXIGO videotartalom-marketing stratégiájából

Könnyen kimerülhet, és azt a benyomást keltheti, hogy a videomarketing jelentős költségekkel jár. Egy keveréke videó marketing stratégiaa következetesség és az egyszerűség a siker egyetlen receptje.

Ixigo volt az egyik első játékos, aki kihasználta a videó tartalom marketing stratégia. Útja nagyszerű tanulási görbét kínál a videómarketingesek számára. A márka videokampányai sikeresen építettek ki erős közönségkapcsolatot, nagymértékű elkötelezettséget váltottak ki, és magasabb megtérülést eredményeztek.

Az utolsó rész ugyanilyen fontos, mivel a videós erőfeszítéseknek eredményeket kell eredményezniük. Bár nincs garantált képlet annak biztosítására, hogy egy videó elterjedjen, a videómarketingesek tanulhatnak a sikeres kampányokon keresztül.

Összeszedünk 7 tippet, amelyeket az Ixigo’s-tól gyűjtöttünk videó tartalom marketing stratégia.

1. Tedd az első 3 másodpercet vonzóvá

A kutatások azt mutatják, hogy a néző a videó megtekintésének első három másodpercében tapasztalt élménye határozza meg, hogy továbbra is nézni fogja-e. Éppen ezért minden videó első három másodpercének hatást kell keltenie. Kíváncsiságot, feszültséget, gyönyört, örömet stb. kelthet. A videómarketingeseknek azt is biztosítaniuk kell, hogy a videó indexképe arra ösztönözze a nézőket, hogy kattintsanak rá.

2. Koncentrálj a történetmesélésre

Néha a videómarketingesek jobban odafigyelnek a gyártás minőségére, mint a történetmesélésre. A történetmesélés szent dolog, különösen, ha költségvetésből készítünk videót. Még egy egyszerű történet is terjedhet, ha erőteljesen mesélik el. Néhány kipróbált és bevált megközelítés humort, zenét, hangeffektusokat, érzelmeket és kreativitást alkalmaz. A videó tartalma legyen rövid, mivel a fogyasztóknak korlátozott idejük van a videó megtekintéséhez.

3. Optimalizálás mobilra

Csak nőni fog a mobilon videós tartalmat fogyasztó internetezők száma. Ezért minden videót a mobilközönségre kell optimalizálni. Ez azt jelenti, hogy kis képernyőn fogják nézni. Például a négyzet alakú videók általában jobban elköteleződnek. Győződjön meg róla, hogy némítva is élvezhető, és tartsa röviden a videót.

4. Ne adj el, tereld a beszélgetéseket

Egyes márkák továbbra is készítenek reklámfilmeket, ami nagyon a 90-es évek vonzereje. Ma a fogyasztók olyan valós történeteket akarnak nézni, amelyek rezonálnak rájuk, inspirálják őket, és arra késztetik őket, hogy valami nagyobb és jobbra törekedjenek. Ez a tendencia több márkát inspirált arra, hogy valós történeteket meséljenek el videótartalmakon keresztül, miközben finom, de hatékony módon kapcsolják be termékeiket és szolgáltatásaikat. Ez ösztönzi a beszélgetéseket, és a fogyasztók cselekvéseit.

Olvasni:  A legjobb WordPress hosting cég kiválasztása 2024-re

5. Végezze el jól!

A videokampányok tervezése és végrehajtása hibátlanul növeli a viralitás és a kampány sikerének esélyét. Készítsen idővonalat minden tevékenységhez, és gondoskodjon arról, hogy a végrehajtás gyorsan megtörténjen. Készítsen tervrajzot az összes videokampányához, és gondoskodjon arról, hogy a csapat minden érdekelt fele tökéletesen illeszkedjen. A közösségi csapatoknak, a PR- és marketingcsapatoknak, a közösség vezetőinek és a növekedési csapat tagjainak szorosan együtt kell működniük annak érdekében, hogy a videó marketing kampány sikeres.

6. Koncentrálj a terjesztésre

Az olyan márkák, mint az Ixigo, általában minden közzétett videóhoz rendelkeznek referenciaértékekkel. Például 100 megosztás az első 10 percben viszonyítási alap. Szóval, hogyan felelnek meg a videóid a meghatározott kritériumoknak? Nos, ez sok dolog keveréke. Bár fontos a jó minőségű tartalom közzététele, ügyeljen arra, hogy több tényező megfelelően illeszkedjen egymáshoz, és összpontosítson a tartalom terjesztésére.

Győződjön meg például arról, hogy a videót a csúcsforgalom idején teszik közzé az összes közösségi média csatornán. Még a közzététel ideje is kritikus szerepet játszik a videó korai sikerében.

Ezenkívül következetesen építse be átfogó stratégiájába az e-mail küldési stratégiát, a bloggerek és influencer-megközelítést, a PR-t és más terjesztési csatornákat. Még a csapattagok is szószólói minden új kampánynak. Annak biztosítása, hogy minden csapattag megosszon egy házon belüli videót, hozzájárul a videókampány általános izgalmához. Ez az extra lökés segíthet kiváltani a vírushatást.

7. Építsen elköteleződést

Végül, de nem utolsósorban itt van az egyik legfontosabb videó marketing tippek. A fogyasztók szeretik azokat a márkákat, amelyek aktívan kapcsolatba lépnek velük a közösségi médiában. Például amikor a fogyasztók beszélgetéseket tesznek közzé, közösségi csapata figyelheti és válaszolhat. Ha egy híresség vagy jelentős társadalmi befolyásoló tweetel egy videót, jó ötlet megköszönni neki, és újratweetelni. A jó minőségű, valós idejű kapcsolat biztosítása fontos a viralitás növelése érdekében. Jó ötlet, ha közösségi oldalait folyamatosan figyeli, különösen akkor, ha a videókampányok élnek.

Kulcs elvitelek

 • Egy márka videó marketing stratégia kapcsolódnia kell az általános közösségimédia-marketing stratégiához, hogy növelje a márka narratíváját.
 • Válasszon olyan témákat, amelyek beleférnek az alapvető kategóriákba, amelyek összhangban vannak márkája általános hangulatával, célközönségeivel és értékeivel.
 • A videó első három másodpercének elég vonzónak kell lennie ahhoz, hogy a nézők a teljes videót megnézzék.
 • Győződjön meg arról, hogy az indexkép elég vonzó ahhoz, hogy a néző rákattintson
 • Tervezze meg a teljes videokampány végrehajtását úgy, hogy az minden fázisban – ötletelés, létrehozás, terjesztés és elköteleződés – figyelembe vegyen.
 • A terjesztés kulcsszerepet játszik a videó sikerében; gondoskodjon arról, hogy minden csatorna stratégiailag kihasználva legyen a megfelelő népszerűsítés érdekében.
Olvasni:  Értékesítés az online áruházban: A legjobb Excel stratégiák az e-kereskedelmi marketingben

Következtetés

Még akkor is, ha vállalkozása soha nem próbálta meg kihasználni a videotartalmat, ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy elkezdje a kiváló minőségű videotartalmak készítését, hogy több közönséget érjen el. Erős márkakapcsolatot szövöget, amely növeli a fogyasztók szeretetét a márka iránt, kíváncsiságot ébreszt, és a nézőket az inspirálni kívánt cselekvésre ösztönzi. Ne felejtsd el élvezni a saját építkezésed videó tartalom marketing stratégia!

GYIK

1. Miért kell a videómarketingre koncentrálnom?

Napjainkban a videomarketing az egyik leghatékonyabb marketingeszköz, a digitális videónézők száma meghaladja a 3,1 milliárdot. Ez a szám 2023-ra várhatóan 3,48 milliárdra emelkedik.

2. Koncentrálhatok a videómarketingre házon belüli csapat nélkül?

Manapság számos videókészítő eszköz áll rendelkezésre, amelyek megkönnyítik a videotartalom szerkesztését és előállítását. A márkák versenyképes áron kiszervezhetik videókészítési és -terjesztési képességeiket is. A tőkeáttétel mellőzésének költsége a videó tartalom marketing stratégia sokkal magasabb lesz.

3. Hogyan választhatok egyedi témákat a magam számára videó tartalom marketing stratégia?

A témaválasztás egyik legjobb módja az, ha a fogyasztói hálózaton belülre tekintünk, hogy megértsük, mi mozgatja, inspirálja őket, és milyen fájdalommal szembesülnek. A témák valós problémákon és történeteken alapulhatnak, amelyek a márka narratívájához kapcsolódnak.

4. Be kell fektetnem nagyobb hirdetési kiadásokba a videóm népszerűsítéséhez?

Az erős terjesztési stratégiával alátámasztott minőségi tartalmat kínáló videók hirdetési kiadások nélkül is terjedhetnek. Ha megfelelően igazodik általános marketingstratégiájához, az Ön videó tartalom marketing stratégia nagyobb valószínűséggel terjed el, és nagyobb megtérülést eredményez.

5. Milyen nyelven készítsem el a videómat?

Ez a célközönségtől és attól függ, hogy milyen nyelven érzik jól magukat. A feliratok hozzáadása szintén növelheti a nézettséget. Egy másik megközelítés az, hogy a videót vizuálisan és párbeszédek nélkül kell elkészíteni.

Új publikációk:

Ajánlott