A 7 legjobb zenei marketingstratégia feltörekvő művészek számára

Olvassa el, hogy megismerje a legjobb zenei marketing stratégiákat és azok megvalósítását.

Tartalomjegyzék

 • Hogyan értékesítsünk zenét organikusan
 • Közösségi média zenei marketing stratégiák
 • 7 Zenei marketingstratégia

A nap mint nap kiadott több tízezer új zenei albumnak köszönhetően még soha nem volt ilyen nehéz egy művésznek bemutatni mesterségét a világban. Ha komolyan szeretnéd, hogy meghallgassanak, vagy olyan rajongótábort szeretnél létrehozni, amely hisz benned, akkor a zenemarketing többé nem választható; ehelyett szükségszerűség.

A marketing minden a digitális világban, különösen, ha arról álmodozik, hogy sikeres zenészré váljon ebben a hírhedten trükkös iparágban. Nem mindig a legjobb albumok kapják a hírnevet, hanem azok a dalok, amelyeket szorgalmasan és kreatívan forgalmaznak. Nem azt kérjük Öntől, hogy a csodálatos művészet létrehozása helyett a marketingre helyezze a hangsúlyt, de a zenéje nem találta meg a megfelelő közönséget.

Forrás

A digitális világ a valaha volt legzajosabb. És ha megpróbálja hallatni magát a káoszban, folytassa az olvasást.

Hogyan értékesítsünk zenét organikusan

A marketing lényege, hogy megosszuk mesterségünket a nagyvilággal. Ez magában foglalja a reklámot, a PR-t, a márkaépítést, a közösségi médiát és egyéb taktikákat. Ha azonban nincs pénze ezekre a marketingtechnikákra, akkor kihívást jelenthet a közönség megtalálása. De várj! Mi sem mondtuk, hogy lehetetlen.

A közösségi média csatornái lehetnek a legjobb médiumok önmagad marketingjéhez. Csak viccesnek, tetszetősnek, sebezhetőnek és egyszerre felháborítónak kell lenni. Lebilincselő tartalmakat hozhat létre, és közzéteheti azokat különböző platformokon. Rengeteg zenei promóciós stratégia létezik, amelyeket a pénzbeli korlátoktól függetlenül használhat. Nem azt állítjuk, hogy ezekkel a stratégiákkal a siker garantált, mivel Ön emberek milliárdjaival versenyez a világ minden tájáról. De ez nem jelenti azt, hogy elveszíti minden reményét, és ne próbálkozzon.

Olvasni:  Sémajelölés – Útmutató kezdőknek a strukturált adatokhoz

Közösségi médiatartalma és zeneműve csak egy része annak a több ezer dolognak, amelyet egyetlen ember láthat egy nap alatt. És ki kell tűnnie ebből a tömegből; hogyan? Íme néhány tipp, csak neked!

Közösségi média zenei marketing stratégiák

 • Legyen koherens, vonzó és aktív jelenléte a közösségi média csatornáin.
 • Nem kell mindenhol ott lenni. Bölcsen válassza ki közösségi csatornáit, hogy megfeleljen képességeinek és követelményeinek.
 • Használja közösségi jelenlétét, hogy közvetlen beszélgetéseket folytathasson követőivel mindenről, ami a zene körül forog, és fantasztikus közösséget építsen a mestersége köré.

Forrás

 • A kulisszák mögötti videók, témán alapuló bejegyzések és nem zenei tartalmak készítése, hogy a közönség bepillanthasson a világodba, az egyik olyan stratégia, amellyel lekötheted a közönséget.
 • Ossza meg a közelgő turnédátumokat közönségével, hogy népszerűsítse zenei albumait.
 • Élő előadásokat is készíthet, együttműködéseket szervezhet, zenei videókat filmezhet stb.
 • A fizetett hirdetések az egyik olyan zenei marketingötlet, amely segíthet megtalálni a közönséget (de nem ingyenesek!).

Ez a digitális világ gyorsan változik. És ezért kell tartania a kezét a marketingtrendek ütemén. A nagyszerű marketing arról szól, hogy mindent izgalmassá tegyünk történetmesélésen keresztül, és idővel vonzerőt építsünk ki, és ez nem lesz egyszerű. Ahhoz, hogy albuma a megfelelő közönséget érje el, lendületet generáljon és folyamatosan növekedjen, meg kell találnia a zenei stratégiai népszerűsítés módját. A fent említett stratégiák mellett azt tanácsoljuk, hogy kezdjen egy vagy két alább említett stratégiával, amelyek segíthetnek meghallgatni. Fedezzük fel őket.

7 Zenei marketingstratégia

1. Weboldal készítése

Ha szeretnéd magad piacra dobni, egy weboldal létrehozása nem alku tárgya. Zenei webhelye az Ön portfóliója. Ez egy egyablakos ügyintézés mindenre, ami Ön. Ha a közönség szeretné tudni a turnéd dátumait, részt szeretne venni az előadásokon, és meg akarja vásárolni áruit, akkor az Ön webhelye lehet az első portál.

Forrás

Most, amikor létrehozza webhelyét, győződjön meg arról, hogy az a következő részekből áll, hogy a közönség könnyebben megtalálja a megfelelő részleteket:

 • A turné dátumai
 • Közösségi média linkek
 • Egy hírközpont
 • Zenei lejátszási lista
 • Áru bolt
 • Elérhetőségeit
 • Az ön életrajza
 • Hírlevél Bejelentkezés
Olvasni:  A legjobb 6 tartalomoptimalizáló eszköz a SEO javításához 2024-ben

2. Készítsen elektronikus sajtókészletet.

Az elektronikus sajtócsomag elengedhetetlen eszköz a művészek és zenészek számára mesterségük népszerűsítéséhez. Tartalmazza az összes szükséges elemet, amely segít az embereknek jobban megismerni karrierjét, zenei projektjeit és az egész univerzumát.

Forrás

Művészként nem biztos, hogy szükséged van rá, de szükséged van a médiára az oldaladra, hogy felkeltsd a fellépéseidet. Ezt a készletet elküldheti kiadványoknak, lejátszási listák kurátorainak, bloggereknek, eseményeknek, helyszíneknek és egyebeknek. Elektronikus sajtócsomagot is beépíthet webhelyébe, hogy mindenki könnyen hozzáférhessen. Ügyeljen arra, hogy a webhelyéhez hasonlóan a következőkből álljon:

 • Az életrajzod
 • A te zenéd
 • A videóid
 • Promó fotók
 • Közösségi média linkek
 • Nyomd ki a dugványokat
 • Elérhetőségeit
 1. Lépj be a Spotify-ra

Ha szeretné tudni, hogyan reklámozza zenéjét, a Spotify figyelmen kívül hagyása olyan, mint egy szándékos cselekedet, amellyel elveszítené az esélyt, hogy meghallgassanak. És ezt nem akarod, igaz?

Forrás

A Spotify egy ilyen platform, ahol láthatja, hogy ki hallgat téged, honnan származik a közönséged, és még a lejátszási listáikat is böngészheted. Hát nem érdekes? Sőt, ez a platform lehetővé teszi a kiadványok pitch-elését és az albumok közvetlenül a közönség lejátszási listáira való feltöltését. Voálá!

4. Pitch a zene

Ez a zenei marketing stratégia magától értetődik. Ha szeretnél hallani, akkor a játék része kell legyen a zenéd blogokon, lejátszási listákon és sajtóorgánumokban való elhelyezése. Tedd ezt rendbe, és ez megváltoztathatja zenei karrierjét. Amint azt korábban említettük, a Spotify az egyik ilyen platform, amely lehetővé teszi, hogy zenéit közvetlenül a közönségnek küldje el.

Forrás

Mindazonáltal, akár a Spotify-on, a YouTube-on, a SoundCloudon vagy az Apple Music-on hirdeti tartalmait, fenn kell tartania a digitális jelenlétet, ahogyan azt az Instagramon és más közösségi oldalakon teszi.

5. Együttműködés a márkákkal és művészekkel

Ebben a digitális világban lehetőséged nyílik kapcsolatba lépni olyan emberekkel, akik egyébként nem hallottak volna rólad. Ha Ön azok közé tartozik, akik szívesebben egyengetik a saját útjukat, szeretnénk elmondani, hogy nincs más jobb módszer, mint együttműködni más művészekkel és követőket cserélni a szélesebb kör elérése érdekében. Mindössze egy hálózati gondolkodásmódra van szüksége, és ez lehet az egyik legjobb zenei marketingstratégia, amely segít elérni céljait.

Olvasni:  Kötelező blogok minden szabadúszó író számára

6. Indítson el egy e-mail marketing kampányt.

Ne becsülje alá az e-mail marketing kampányt. Azt gondolhatja, hogy ennek nincs szerepe a zeneiparban, ezért hadd segítsünk megérteni.

Az e-mail marketing segítségével növelheti profilját, közösséget építhet, és pénzt kereshet dalaival és albumaival. A statisztikák azt mutatják, hogy a zeneiparból származó e-mailek átlagos megnyitási aránya magasabb, mint más iparágakban. Tudod, mit jelent? Ha e-mailt küld valakinek, előfordulhat, hogy feliratkozik a hírlevelére, csatlakozik a közösségi média hivatkozásaihoz, és hűséges követője lesz.

7. Indítson PR- vagy rádiókampányt

Ez a zenei marketing stratégia azoknak szól, akiknek van pénzük a zenei promóciókba fektetni. Felbérelhet valakit, aki elküldi zenéit blogokra, rádiókra, lejátszási listákra és sajtótermékekre, de jelentős pénz elköltése után. Az ezekre a kampányokra költendő pénzösszeg a tervezett kampány méretétől és hatókörétől függ. Tisztázzuk azonban, hogy ez nem garantálja, hogy albuma sikeres lesz.

Forrás

Az utolsó szó

Ha Ön független művész, számos módja van annak, hogy saját teret vágjon a zeneiparban, és hatást gyakoroljon. A legtöbb művész azonban figyelmen kívül hagyja a közönség elérésének egyik legjelentősebb részét, a zenei marketinget.

Mivel a nap mint nap rengeteg dal és album jelenik meg, a megfelelő közönség megtalálásának valószínűsége attól függ, hogy a zenéjét milyen jól értékesítik. Természetesen nem akarjuk, hogy marketinges legyen, és ne csiszolja kreatív képességeit. De mindig kezdheti kicsiben, hogy ne vesszen el a digitális óceánban, amiben ez a világ most van. Dolgozhat webhelyén, és hálózatba léphet az emberekkel a közösségi médián keresztül, és hagyhatja, hogy a dolgok fokozatosan a helyükre kerüljenek.

Olvasni:  Az eHarmony fiók törlése

Kulcs elvitelek

 1. Az elektronikus sajtócsomag készítése során tegyen bele egy promóciós videót. Ha van olyan videója, amely tökéletesen rögzíti élő műsorait, könnyebben lekérheti az élő fellépéseket fesztiválokon és egyéb eseményeken.
 2. Ha az elmúlt 365 napban megjelent Önről bármilyen sajtócikk, említse meg. Ez a legjobb módja annak, hogy megmutassa, hogy az iparág más szakemberei már jóváhagyták projektjét.
 3. Bár az Instagram és a YouTube nagyszerű platformok a zenei videók feltöltésére, a Facebook és a Twitter egyaránt hasznos lehet abban, hogy közönséget vonzzon a zenei koncertjére.
 4. Ossza meg zenéit intelligens linkeken keresztül, amelyek mindent összehozhatnak a közönség számára. Ez megkönnyíti a közönség számára, hogy tájékozódjon Önről és projektjeiről.
 5. Ne ítélje el magát, mielőtt nem zenei tartalmat oszt meg. Lehet komolyan venni a zenét, de nem kell komolynak lenned emberként. A nem zenei tartalmak megosztása segít az embereknek, hogy jobban megismerjék Önt, ami valahogy elérheti azt, amit eddig keresett.

GYIK

1. Értékesíthetem a zenéimet ingyen?

A közösségi média a legjobb platform a zenék ingyenes marketingjéhez. Létrehozhat Instagram tekercseket, készíthet YouTube-videókat, vagy megoszthatja dallamait a közönséggel más közösségi média csatornákon keresztül.

2. Melyek a legjobbak zenei marketing platformok?

1. YouTube
2. Spotify
3. SoundCloud
4. Instagram
5. Twitter és Facebook
6. Rádió és egyebek

3. Hogyan reklámozhatom a zenémet nulla költségvetéssel?

1. Barátok és család
2. Tartalomkészítők
3. Blogok
4. Közösségi média
5. Találkozók és csoportok

4. Mi a legjobb módja annak, hogy az albumomat elterjedje?

Megkeresheti a közösségi média befolyásolóit, és megkérheti őket, hogy készítsenek tekercseket és videókat az Ön zenéiből. Ők lehetnek a legjobb médiumok a több ezer követővel rendelkező tömegek eléréséhez.

5. Hogyan válhatok vírusossá a SoundCloudon?

Ahhoz, hogy elterjedjen, finomítania kell SoundCloud-oldalát, miközben izgalmas tartalmat készít, profilját az aktuális trendeknek megfelelően kell kialakítania, és hűséges rajongótábort kell kialakítania, hogy szélesebb közönséget vonzzon.

Új publikációk:

Ajánlott