A 8 legfontosabb kérdés, amelyet fel kell tenni az e-kereskedelmi webhely elindítása előtt

Bölcsebb az óvatosság mellett tévedni. Ugyanez vonatkozik az e-kereskedelmi webhely létrehozására is. Alapvetően nem szabad félvállról venni egy webáruház elindítását, különben kockáztatja márkája sikerét.

A biztonság és a várakozás előtérbe helyezése érdekében fontos kérdéseket kell feltennie magának:

Weboldala felhasználóbarát és mobileszközökre optimalizált?
Fizetési átjárói garantálják a biztonságos és gördülékeny tranzakciókat?
Kínál ügyfélszolgálati lehetőségeket, például élő csevegést, e-mailes vagy telefonos támogatást?
Webhelye keresőmotorokra van optimalizálva az organikus forgalom javítása érdekében?
Van szabványa az Ügyfélvélemények kezelésére és megválaszolására?
A közösségi média csatornái kapcsolódnak a webhelyéhez?
Az Ön webhelye kapcsolódik a Google Analytics szolgáltatáshoz, hogy nyomon kövesse és elemezze a webhely teljesítményét és az ügyfelek viselkedését?
Alaposan tesztelte a webhelyet a problémák vagy hibák azonosítása és kijavítása érdekében?

1. kérdés: Webhelye felhasználóbarát és mobileszközökre optimalizált?

Minden e-kereskedelmi webhely-tervező tanúsítja, hogy a felhasználóbarát és mobilra optimalizált webhelyek pozitív élményt nyújtanak a látogatók számára. Tehát amikor e-kereskedelmi webhelyet hoz létre, akár egyéni e-kereskedelmi platformon keresztül, akár nem, mindenképpen tesztelje és frissítse rendszeresen, hogy lépést tudjon tartani a mobilkörnyezet és a felhasználók elvárásaival.

Tippek az e-kereskedelmi webhelyek tervezőitől:

A könnyen használható és érthető, áttekinthető menüszerkezetnek köszönhetően a webhely navigációja intuitív.
Optimalizálja a betűtípusokat és a betűméreteket mobileszközökhöz, elkerülve a túl nagyokat vagy kicsiket, amelyek arra kényszerítik a felhasználókat, hogy nagyítsanak és kicsinyítsenek az olvasás során.
Az előugró ablakokat takarékosan kell használni, vagy alternatív módokat kell találni ugyanazon tartalom kevesebb behatolással történő továbbítására.
A cselekvésre ösztönző (CTA) gomboknak könnyen megérinthetőnek kell lenniük, és világosan közölniük kell a felhasználók által kívánt műveleteket.
Az űrlapoknak könnyen kitölthetőnek kell lenniük kis képernyőkön, ezért az űrlapokat egyéni e-kereskedelmi platformokon keresztül hozhatja létre és szerkesztheti.

Olvasni:  6 stratégia a fotózáshoz kapcsolódó linkek beszerzéséhez és a mesterséged népszerűsítéséhez

2. kérdés: Biztosítják-e fizetési átjárói a biztonságos és zökkenőmentes tranzakciókat?

Az e-kereskedelmi webhely-készítők számára rendkívül fontos a fizetési átjárók biztosítása. Az érzékeny ügyféladatok védelmét szolgáló proaktív megközelítés, például a biztonságos e-kereskedelmi webhelyek tárhelyébe való befektetés, elősegíti az online vállalkozásba vetett bizalom építését.

Tippek az e-kereskedelmi webhelykészítőktől:

Adja hozzá a HTTPS-t (Hypertext Transfer Protocol Secure) és a Secure Sockets Layer-t (SSL) az adatátvitel titkosításához az e-kereskedelmi webhelyén keresztül.
Amellett, hogy a legjobb e-kereskedelmi platformot választja induló vállalkozások számára, válasszon olyan jó hírű fizetési feldolgozókat, mint a PayPal, a Stripe, a 2Checkout és a Square.
Kéttényezős hitelesítés engedélyezése a fizetési átjárón. Ez további szintű védelmet biztosít ügyfelei számára.
Tartsa naprakészen webhelye szoftvereit és bővítményeit, beleértve a fizetési átjárókat is, a legújabb biztonsági javításokkal és frissítésekkel.
Fontolja meg a tokenizálást; A tokenizálás az érzékeny információkat, például a hitelkártyaszámokat egyedi azonosítóval (token) helyettesíti.

3. kérdés: Kínál-e ügyfélszolgálati lehetőségeket, például élő csevegést, e-mailes vagy telefonos támogatást?

A kiváló ügyfélszolgálat erős hatással van az ügyfelek lojalitására és elégedettségére, ami növeli az ügyfelek megtartását és az ajánlások számát. A legnépszerűbb e-kereskedelmi platformok gyakran rendelkeznek többcsatornás támogatási bővítményekkel, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy élő chaten kezdjenek beszélgetést, és szükség esetén zökkenőmentesen váltsanak telefonos támogatásra anélkül, hogy elveszítenék a kontextust.

E-kereskedelmi marketing stratégia:

Automatizálja a csevegési meghívókat a felhasználói viselkedés alapján, például ha bizonyos időt tölt egy bizonyos oldalon, vagy termékeket tesz a kosárba.
Győződjön meg arról, hogy az élő csevegés widget könnyen elérhető és látható a webhely minden oldalán.
Adjon meg egy világos és jól látható e-mail címet vagy kapcsolatfelvételi űrlapot, hogy az ügyfelek kapcsolatba léphessenek ügyfélszolgálati csapatával.
Telefonszámát jól láthatóan jelenítse meg webhelyén, lehetőleg minden oldal fejlécében vagy láblécében.
Határozza meg a telefonos ügyfélszolgálat nyitvatartási idejét, és ahol lehetséges, kínáljon meghosszabbított nyitvatartási időt a különböző időzónáknak és ügyféligényeknek megfelelően.

Olvasni:  6 módszer SEO-barát céloldalak létrehozására, amelyek rangsorolhatók és konvertálhatók

4. kérdés: Az Ön webhelye keresőmotorokra van optimalizálva az organikus forgalom javítása érdekében?

Egy e-kereskedelmi webhely létrehozásakor a keresőoptimalizálásra (SEO), különösen az e-kereskedelmi SEO stratégiára is gondolnia kell. Az Ön e-kereskedelmi webhelyének tervezőinek meg kell fontolniuk a SEO legjobb e-kereskedelmi platformját.

Online áruház SEO stratégia:

Végezzen alapos kulcsszókutatást, hogy azonosítsa termékeihez kapcsolódó releváns és jól teljesítő kifejezéseket olyan eszközökkel, mint a Google Kulcsszótervező, SEMrush és Ahrefs.
Az egyes termékoldalakat egyedi és vonzó terméknevekkel, leírásokkal és egyéb metaleírási mezőkkel kell optimalizálni.
Használjon leíró alternatív (alt) címkéket a képekhez, hogy javítsa a használhatóságot és kontextust biztosítson a keresőmotorok számára.
Engedélyezze a strukturált adatok jelölését (schema vagy schema.org), hogy a keresőmotorok többet megtudjanak a termékeiről, például az árakról, a rendelkezésre állásról és a véleményekről.
A SEO legjobb e-kereskedelmi platformja segít létrehozni egy logikus belső hivatkozási struktúrát, amely segít a keresőmotoroknak megérteni a különböző oldalak közötti kapcsolatokat.

5. kérdés: Van-e szabványa az Ügyfélvélemények kezelésére és megválaszolására?

A vélemények megjelenítése az online áruházban elősegíti az ügyfelek elköteleződését, és bizalmat épít a potenciális vásárlók körében. A legtöbb e-kereskedelmi webhelytervezési szolgáltatás beépített ügyfél-értékelési funkciókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik egy megfigyelőrendszer bevezetését a spamek megelőzésére, és biztosítják, hogy a felülvizsgálatok megfeleljenek a webhely szabályainak.

E-kereskedelmi marketing stratégia:

Kérje meg e-kereskedelmi webhely-készítőit, hogy engedélyezzék a termékértékeléseket webhelyén, hogy az ellenőrzött ügyfelek visszajelzést küldhessenek Önnek.
Mutassa meg az egyes termékekre vonatkozó értékelések és vélemények összefoglalóját, hogy a vásárlók gyors áttekintést kapjanak arról, hogy az ügyfelek mit gondolnak az Ön termékeiről.
Hagyja, hogy az ügyfelek a vélemények szerint rendezzék és szűrjék például a legújabb, legmagasabb vagy leghasznosabb véleményeket, így megtalálhatják a számukra legrelevánsabb visszajelzést.
Kérje meg az ügyfeleket, hogy írjanak véleményt a vásárlás után utólagos e-mailek küldésével vagy véletlenszerű felülvizsgálati kampányok futtatásával.
Minden termékoldalon jól láthatóan helyezze el a véleményeket, hogy azok jobban láthatóak legyenek a potenciális vásárlók számára, és befolyásolják döntéshozatali folyamatukat.

Olvasni:  Készüljön fel most az EOY közösségi média jelentéseire

Miután létrehozta az e-kereskedelmi webhelyet, nagyon fontos, hogy kapcsolatot teremtsen webhelye és közösségi oldalai között. E-kereskedelmi webhelytervezési szolgáltatásainknak ez a része segít a márka erősebb online jelenlétének kialakításában a forgalmi hivatkozásokon keresztül.

Tippek egyéni e-kereskedelmi platformhoz:

Helyezze el a közösségi média gombjait vagy ikonjait jól láthatóan a webhelyén, lehetőleg a fejlécben, a láblécben vagy az oldalsávban, ügyelve arra, hogy az ikonok vagy gombok a márkához illeszkedjenek.
Állítsa be, hogy a közösségi média linkjei új böngészőlapokon nyíljanak meg, így megakadályozhatja, hogy a látogatók elhagyják webhelyét, amikor egy hivatkozásra kattintanak.
Adjon hozzá közösségimédia-megosztó gombokat termékoldalaihoz és blogbejegyzéseihez, így a felhasználók megoszthatják tartalmait közösségi hálózataikon, és kiterjeszthetik az elérést.
Párosítsa a közösségi média ikonjait egy egyértelmű cselekvésre ösztönzővel, például „Kövessen minket”, „Tetszik minket” vagy „Oszd meg ezt”, hogy a felhasználókat bevond a márkádba.
Fontolja meg a legfrissebb bejegyzéseit vagy követői számát megjelenítő közösségimédia-modulok használatát, hogy arra ösztönözze a látogatókat, hogy nézzék meg közösségimédia-profiljait.

7. kérdés: Az Ön webhelye kapcsolódik a Google Analytics szolgáltatáshoz a webhely teljesítményének és vásárlói viselkedésének nyomon követése és elemzése céljából?

A biztonság garantálása egy megbízható e-kereskedelmi webhelytárhely-platform segítségével ugyanolyan fontos, mint a webhely teljesítményének és az ügyfelek webhelyével folytatott interakcióinak nyomon követése és elemzése. Egy jó hírű marketing- és e-kereskedelmi vállalkozásnak szüksége van a Google Analytics szolgáltatásra, hogy segítsen megalapozott döntéseket hozni, például jobb CPC-kampányokat futtatni.

E-kereskedelmi webdesign szolgáltatási tippek:

Ha még nincs fiókja, regisztráljon egy Google Analytics-fiókot a következő címen: analytics.google.com.
Telepítse a Google Analytics követőkódot úgy, hogy közvetlenül a bezárás előtt másolja ki és illessze be webhelye HTML-kódjának fejléc részébe. – azonosító.
Engedélyezze az e-kereskedelmi követést a Google Analytics beállításaiban, hogy nyomon követhesse az értékes adatokat, például a tranzakciós adatokat, a termékteljesítményt és a bevételt.
A továbbfejlesztett e-kereskedelem mélyebb betekintést nyújt az ügyfelek viselkedésébe a vásárlás során, beleértve a termékmegjelenítéseket, a vásárlási viselkedést és a fizetési csatorna nyomon követését.
A pontos adatok biztosítása érdekében zárja ki a belső forgalmat a Google Analytics általi nyomon követésből. Szűrje le IP-címét, hogy elkerülje a látogatók számának növekedését és a mutatók torzulását.

Olvasni:  Podcast statisztikák, amelyeket 2024-ban tudnia kell

8. kérdés: Alaposan tesztelte a webhelyet a problémák vagy hibák azonosítása és kijavítása érdekében?

Akár a legjobb e-kereskedelmi platformokat, akár a kezdőknek szánt legjobb e-kereskedelmi platformokat használja webhelye felépítése során, a tesztelés kulcsfontosságú. Ezért az indítás előtti tesztelés mellett ne feledje, hogy a tesztelésnek folyamatos folyamatnak kell lennie, különösen akkor, ha frissítéseket vagy módosításokat hajt végre webhelyén.

Tippek az e-kereskedelmi webhelyek készítőinek:

Készítsen gondos teszttervet, amely felvázolja a tesztelendő területeket és funkciókat, beleértve a különböző eszközöket, böngészőket és felhasználói interakciókat.
Tesztelje és győződjön meg arról, hogy a webhely összes funkciója és funkciója (termékoldalak, bevásárlókosár, fizetési folyamat, felhasználói fiókok, keresési funkciók és minden interaktív elem) a várt módon működik.
Tekintse meg, hogyan kezeli webhelye az olyan hibahelyzeteket, mint például az érvénytelen bevitel, a hibás hivatkozások vagy a szerverhibák. Gondoskodjon arról, hogy a felhasználók egyértelmű hibaüzeneteket kapjanak, és megfelelő útmutatást kapjanak.
Gondoskodjon arról, hogy az összes automatikus e-mail értesítés, például a rendelés visszaigazolása, a szállítási frissítések és a jelszó-visszaállítási üzenetek helyesen kerüljenek elküldésre, és eljussanak a címzettekhez.
Adjon módot a felhasználóknak a hibák bejelentésére és visszajelzések küldésére a webhelyén keresztül. ne felejtse el priorizálni a felhasználók által jelentett problémákat.

De tegyük fel, hogy még mindig nincs elindítandó webhelye, és azon töpreng, „Mi a legjobb e-kereskedelmi platform?”

A legnépszerűbb e-kereskedelmi platformok: Mi a legjobb e-kereskedelmi platform kezdőknek?

A platform kiválasztása számos tényezőtől függ, beleértve a költségvetést, a technikai készségeket és a speciális igényeket. De hogy segítsünk eldönteni, melyik a legjobb e-kereskedelmi platform az Ön számára, íme néhány jó hírű platform:

1. Shopify
2. WooCommerce
3. BigCommerce
4. Négyzetes tér

Egy e-kereskedelmi webdesign cég előnyben részesítheti egyiket a másikkal szemben, de ez végső soron az említett tényezőktől függ.

Győződjön meg róla, hogy webhelye készen áll a sikerre a Attentive eCommerce webhelytervező szolgáltatásaival

Akár segítségre van szüksége egy e-kereskedelmi webhely felépítéséhez, akár csak egy friss szemre van szüksége, hogy megbizonyosodjon arról, hogy jelenlegi webhelye készen áll a sikerre, a Attentive segíthet.

Beszéljen az online áruház webdesign szolgáltatásaival – kínáljon ügyfeleinek biztonságos és zökkenőmentes felhasználói élményt.

Új publikációk:

Ajánlott