A Ahrefs SEO Audit API használata

SEO Audit API-nk a leghatékonyabb módja a teljesen testreszabott SEO auditok létrehozásának és a fejlett SEO-jelentéseknek az értékesítési folyamataiba történő integrálásának.

Mit csinál a SEO Audit API?

A Ahrefs hetente több ezer SEO auditot generál az API-n keresztül a digitális ügynökségek ügyfelei számára szerte a világon. Az ügynökségek elsődleges felhasználási esete az a képesség, hogy programozottan, menet közbeni webhely-auditokat hozzanak létre, amelyek az új üzleti kutatási munkafolyamatok részeként indulnak el.

Egyes ügynökségek saját (nyilvánosan kínált vagy csak belső) ellenőrzési eszközöket is létrehoztak, és a Ahrefs adatpontjait használják egyéb mérőszámaik kiegészítésére.

A SEO Audit API azonban nem csak a digitális ügynökségek számára készült, hanem a kutatók, kiadók és fejlesztők körében is népszerű, akiknek több ezer webhelyhez kell hozzáférniük a SEO adatpontokhoz.

SEO Audit API-nk teljes adatkivonatokat (70+ egyéni auditellenőrzést) ad vissza, és opcionálisan képes letölteni az ügyfélre alkalmas, testreszabható jelentési PDF-eket.

Kezdő lépések a SEO Audit API-val 3 egyszerű lépésben

Ezt az útmutatót azért állítottuk össze, hogy áttekintésként szolgáljon a SEO Audit API teszteléséhez, konfigurálásához és megvalósításához.

1. lépés: Iratkozzon fel Ahrefs API tervre

Mielőtt elkezdené, szüksége lesz egy SEO API-tervre. Az első döntés, amelyet meg kell hozni, az, hogy megpróbálja felbecsülni, hogy valószínűleg hány jelentést fog kérni a SEO API-n keresztül havonta, mivel ez határozza meg, hogy melyik API-terv a legmegfelelőbb az Ön igényeinek. Belépő szintű API-tervünk (BR-API-1) 500 havi kvótát biztosít, amely lehetővé teszi havi 500 jelentés létrehozását.

Olvasni:  Hogyan használjuk a hivatkozó tartományok módszerét jobb hivatkozások keresésére

A spektrum másik végén egy egyedi tervünk van, amely nagyon nagy mennyiségű kérelmet tesz lehetővé (>10 000 havonta). Fel kell vennie velünk a kapcsolatot élő csevegésen keresztül, hogy jobban megérthessük használati eseteit és használati követelményeit. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy egyedi árat biztosítsunk Önnek.

Ne feledje, hogy a havi kvótája csak azt számolja, hogy hány jelentést hozott létre (függetlenül attól, hogy a PDF-jelentést tartalmazzák-e vagy kizárják). Nem számítunk minden egyes jelentéslekérést vagy PDF-letöltést a havi kvóta részének.

Minden SEO API terv ugyanazokat a funkciókat tartalmazza. Az egyetlen különbség a jelentések havi mennyisége.

2. lépés: Állítsa be a jelentéssablont

Mielőtt implementálja a SEO Audit API-t a munkafolyamatba vagy az alkalmazásba, érdemes először beállítani a White Label jelentéssablont, mivel ez határozza meg a jelentés megjelenését és hangulatát, és lehetővé teszi a futtatott ellenőrzések teljes testreszabását.

Ha nem érdeklik a PDF-ben generált jelentések, és csak a nyers adatok kivonatai érdeklik, akkor kihagyhatja ezt a lépést. De úgy találjuk, hogy API-felhasználóink ​​többsége valóban használja a PDF-jelentéseket, így ez egy fontos első lépés.

Jelentkezzen be a SEOptimerbe, és kattintson a Jelentéssablonok elemre. Az oldal tetején ezt az üzenetet fogja látni, amelyet fontos észben tartani a jövőben:

“Kérjük, vegye figyelembe, hogy Ön API-felhasználó, a jelentésbeállítások módosításai az API-hívási válaszokra vonatkoznak. Ha aktív integrációi vannak bizonyos adatmezőktől függően, előfordulhat, hogy a módosítások alkalmazása után ezek megszakadnak.”

Amikor először hoz létre jelentéssablont, nem kell aggódnia, de ne feledje, hogy ha olyan integrációkat épít ki, amelyek a SEO Audit API adatpontjaira támaszkodnak, majd módosítja a sablont ezen adatpontok elforgatásával. kikapcsolva, az integrációi megszakadnak.

Olvasni:  A tartalomklaszterek relevánsak a SEO szempontjából?

Ezen az oldalon teljesen személyre szabhatja a jelentés megjelenését, feltöltheti logóját, kiválaszthatja a színeket, a betűtípusokat és ki-be kapcsolhatja a különböző ellenőrzéseket.

3. lépés: Tesztelje a SEO Audit API-t a parancssorban

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy egyszerűen tesztelje az API-t, és saját szemével ellenőrizze, hogy az API mit ad vissza, így elkezdhet gondolkodni azon, hogyan lehetne a legjobban megvalósítani az API-t a szélesebb folyamatok részeként.

A parancssori tesztelés egy gyors és egyszerű módja annak, hogy ellenőrizze, hogy minden megfelelően van-e beállítva és működik-e, mielőtt elkezdi integrálni a Ahrefs adatokat a rendszerébe.

Ehhez nyisson meg egy új terminál/parancssor ablakot. Ezt a példát Windows 11 (v10) rendszert futtató számítógépen tesztelték. A parancsok kissé eltérőek lesznek Mac és Linux esetén.

Hozzon létre egy jelentést

A SEO API meghívásának legegyszerűbb módja a Ahrefs API meghívása teremt végpont segítségével becsavar:

curl -H “Content-type: application/json” -H “x-api-key: ” -d “{\”url\”:\”example.org\”,\”pdf\” “:0}” https://api.seoptimer.com/v1/report/create

A szintaxis rövid magyarázataként: -H jelentése fejléc és -d jelentése adat.

Határozza meg az alkalmazás/json fejlécet, és adja át a Ahrefs API kulcsát (amely a Ahrefs API lapjáról kérhető le):

-H “Content-type: application/json” -H “x-api-key:

Ezután az adattömbben adja meg az ellenőrizni kívánt URL-t (ne felejtse el az idézőjeleket elkerülni). Opcionális paramétereket is átadhat a kérés további testreszabásához:

 • pdf:
  • adja meg a 0-t (nullát), ha nem szeretne PDF jelentést tartalmazni a válaszban
  • Adja meg az 1-et (egyet), ha PDF jelentésfájlt szeretne tartalmazni a válaszban
 • sablon:
  • adja át a jelentéssablon azonosítóját (amely az URL-ben található, amikor a sablont SEOptimerben tekinti meg)

-d “{\”url\”:\”example.org\”,\”pdf\”:0}”

Végül fűzze hozzá a SEO API URL-jét a teremt végpont:

https://api.seoptimer.com/v1/report/teremt

A SEO API a következő JSON-választ adja vissza:

 • siker: igaz vagy hamis
 • adat:
  • url: a megadott URL
  • pdf: igaz vagy hamis, akár PDF-jelentést kér
  • visszahív: igaz vagy flase
  • sablon: ha igaz, a jelentéshez vagy flase-hoz kért sablonazonosító
  • id: egyedi eredményazonosító ehhez a kérelemhez a jelentés adatainak kikereséséhez

A fenti példában jelentést kértem az “example.org”-hoz, és az eredményazonosítót adta vissza 77285. Most már használhatom ezt az eredményazonosítót a jelentésadatok megkeresésére.

Ha egyszer megkapja a siker értékét igaz, levonunk 1-et a havi API-kvótából. Az API használati kvótáját bármikor ellenőrizheti a Ahrefs API lapján.

Töltse le az eredményadatokat

Az eredményadatok lekérése nem csökkenti a havi API-kvótát. Csak a jelentéskészítési folyamat kerül kvótába.

A jelentés adatainak lekéréséhez hívja a kap végpont, majd a eredményazonosító az előző lépésben visszaadott:

curl -H “Content-type: application/json” -H “x-api-key: ” https://api.seoptimer.com/v1/report/kap/77285

Mint korábban, a kérésben adja meg az alkalmazás/json fejlécet, és adja át az API-kulcsot.

A SEO API a következő JSON-választ adja vissza:

 • siker: igaz vagy hamis (kérjük, vegye figyelembe: rendszerünknek néhány másodpercig tart a jelentés feldolgozása. Ha túl gyorsan kéri le az eredményadatokat, sikeres: hamis választ fog kapni)
 • adat: egy hosszú JSON-válasz, amely több mint 70 ellenőrzési ellenőrzést tartalmaz

A teljes választ másolhatja, és beillesztheti a JSON formázó az összes ellenőrzés és visszaadott érték jobb megjelenítéséhez:

Ha a PDF-et 1-nek adja meg, a kimenet->pdf mezőben egy letöltési hivatkozás jelenik meg.

Amint azt korábban említettük, a parancssor használata és az URL-ek egyenkénti bevitele nem a SEO API tervezett felhasználási esete, hanem egy praktikus módja az API gyors tesztelésének és az összes visszaadott adat feltárásának, mielőtt bármilyen integrációt építene rendszereibe vagy alkalmazásaiba.

Megtekintheti SEO API dokumentációnkat is Postás.

4. lépés: Tervezze meg integrációját

Most, hogy tudja, hogyan hívja meg a SEO API-t, és megérti, hogy milyen értékeket kap vissza, elkezdheti megtervezni, hogyan integrálja a SEO API-t.

Íme néhány ötlet arra vonatkozóan, hogy a SEO API hogyan tud hozzáadni értéket az értékesítési munkafolyamatokhoz vagy a meglévő alkalmazásokhoz:

 • CRM automatizálás: amikor új üzleti potenciális ügyfeleket adnak hozzá a CRM-hez, bizonyos attribútumok alapján, a SEO API segítségével automatikusan gazdagítja az ügyfélrekordot webhely-auditációs adatokkal, és menet közben auditjelentést készít.
 • Digitális marketing irányítópult: az olyan szervezetek számára, amelyek már rendelkeznek ügyfélközpontú alkalmazással vagy irányítópulttal, a SEO API használható SEO „modulok” feltöltésére vagy gazdagítására az alkalmazásban, vagy használható az összesített csatornajelentésekben
 • Automatikus feltérképezés: A piackutatók vagy iparági újságírók a SEO API segítségével számos webhelyet auditálhatnak, és visszaküldhetik a webhely-auditálási adatpontokat kutatási tanulmányokhoz vagy iparági jelentésekhez

Következő lépések

A lehetőségek végtelenek a SEO API-ból származó adatok kihasználásával kapcsolatban. Ha integrációt tervez, javasoljuk, hogy forduljon hozzánk, mert ügyfélszolgálati csapatunk segíthet végigvezetni a folyamaton, különösen akkor, ha speciális használati esettel rendelkezik, vagy csak más véleményt szeretne a legjobb felépítésről. Vegye fel velünk a kapcsolatot a képernyő jobb alsó sarkában található élő chaten keresztül.

Új publikációk:

Ajánlott