A bejövő marketing 6 módon segítheti e-kereskedelmi vállalkozását

Tartalomjegyzék

 • Bevezetés
 • Miért van szüksége e-kereskedelmi vállalkozásának bejövő marketingstratégiára?
 • A bejövő marketing 6 módon segítheti e-kereskedelmi vállalkozását
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A Marketo definíciója szerint „a bejövő marketing olyan stratégia, amely a pull marketing számos formáját alkalmazza a márkaismertség megteremtésére és az új vállalkozások vonzására. Míg a kimenő marketing az ügyfeleket keresi, a bejövő marketing a láthatóságra összpontosít, így a potenciális vásárlók hozzád fordulnak. A „figyelem kölcsönzése” helyett a bejövő marketinget alkalmazó vállalatok olyan új módszerekre összpontosítanak, amelyek a figyelem felkeltésére, a kapcsolatok fejlesztésére és a leadek generálására irányulnak.

Így elmondható, hogy a bejövő marketing egy olyan üzleti megközelítés, amellyel a megfelelő információkkal és személyre szabott élményekkel vonzzák az ügyfeleket. Az e-kereskedelem szektorában a bejövő marketing olyan tevékenységekről szól, amelyek az ügyfeleket az Ön webhelyére vonzzák.

E-kereskedelem bejövő marketing a vállalatok a bejövő marketinget használják személyre szabott tartalom kidolgozására, amely vonzó a potenciális fogyasztók számára. Ezenkívül javítja a teljes vásárlási élményt, mivel megkönnyíti az egyének számára az online vásárlást.

Példák a bejövő marketingre:

 • Blogolás
 • SEO
 • E-mail marketing feliratkozás
 • Közösségi média marketing
 • Tartalom marketing
 • Befolyásolók használata többek között termékek meghatározott közönség számára történő értékesítésére

Miért van szüksége az e-kereskedelmi vállalkozásoknak bejövő marketingstratégiára?

Az e-kereskedelem nagyon versenyképes ágazat. Fontolja meg ezeket a statisztikákat:

 • A Content Marketing Institute szerint az Egyesült Államokban a fogyasztók több mint 61%-a hivatkozott egy blogra, mielőtt online vásárolna.
 • A NASDAQ szerint 2040-re az összes vásárlás 95%-a online lesz.
 • Az e-kereskedelmi ágazat éves szinten 23%-kal növekszik
Olvasni:  Útmutató a szabadúszó közösségimédia-javaslat elkészítéséhez

Ezek a statisztikák azt bizonyítják, hogy az e-kereskedelmi üzletág exponenciálisan növekszik, és gyorsan fejlődő természete miatt fontossá vált, hogy az igényeihez igazodjanak. Ha olyan bejövő marketing módszereket alkalmaz, amelyek célja a potenciális fogyasztók megtalálása, amikor már online böngészik, akkor fizető ügyfelekké alakítja őket.

A bejövő marketing segíthet új fogyasztók megnyerésében, és több potenciális potenciális ügyfél értékesítést eredményez.

A bejövő marketing 6 módon segítheti e-kereskedelmi vállalkozását

Fedezzük fel, hogyan használhatja fel a bejövő marketinget e-kereskedelmi vállalkozása fejlesztésére. Ezek olyan alapvető lépések, amelyeket követnie kell ahhoz, hogy hatékony bejövő marketingstratégiát hozzon létre vállalkozása számára.

1. Használja ki a tartalmat, hogy fitogtassa termékeit

Használhatja termékeit nagyszerű tartalom előállítására, ugyanúgy, ahogyan a tartalma felkelti az emberek érdeklődését a tételei iránt. Ha potenciális ügyfeleket szeretne küldeni termékoldalaira, miért nem keltheti fel egy kicsit korán a kíváncsiságukat azáltal, hogy belefoglalja a tételeit a következőkbe:

 • Videós utasítások
 • Termékértékelések
 • Útmutató a fotózásokhoz
 • Blog tartalma

Ez a fajta információ nagyon hatékony a közösségi médiával kombinálva. Ez felkelti az emberek figyelmét, és felkelti őket arra, hogy minek vannak tanúi. Rendben van, ha megbeszélünk egy terméket (és lehet, hogy elég erős, ha hatékonyan csinálják), de sokkal jobb bemutatni. Az emberek elhiszik azt, amit látnak, így készen állnak a vásárlásra, ha azt látják, hogy a termékei hatékonyan és eredményesen futnak.

2. E-mail marketing

Sokan még mindig használnak e-maileket, és a zavaros, folyamatosan változó algoritmusokkal rendelkező webhelyekkel ellentétben az e-maileket még mindig viszonylag könnyebben használhatják a marketingszakemberek. A konverziós arány növeléséhez időt és energiát kell fektetni a tökéletes e-mail marketingstratégia létrehozására.

Olvasni:  e-kereskedelmi szállítás a Magento segítségével

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki az e-mail marketingből, gyakorolja a következő mantrákat:

 • Tedd személyessé
 • A tárgysorokat tartsa minimálisra
 • Válassza ki az e-mailek küldésének legjobb időpontját
 • Ingyenes ajándékokat osszon
 • Mobilbarát e-mailek küldése

3. Létre kell hoznia vásárlói personákat

A marketing a közönség igényei körül forog. Tehát az első kérdés az lenne, hogy ki a legfontosabb demográfiai csoportja? Például, ha a demográfiai száma 18-25 éves, előfordulhat, hogy termékeinek Facebookon történő marketingje nem olyan hatékony, mint a Tik Tok vagy az Instagram.

Ebből a célból vevő személyt is létrehozhat. Az ügyfél-személy, más néven „vevő személy”, az ideális ügyfél és a számára fontos félig kitalált ábrázolása. Ideális esetben 3-5 ügyfélszemélyt kell létrehoznia, név szerint azonosítva őket. például „Marketing Mary” vagy „Professzionális Perry”. Most megtudhatja, mi számít számukra, miközben haladnak a vásárlási folyamat szakaszaiban.

Forrás

4. Keresőoptimalizálás (SEO)

A SEO ijesztő próbálkozásnak tűnhet az e-kereskedelmi marketingszakemberek számára. Segítene, ha minden kínált termékhez külön honlapja lenne, hogy növelje a biotudatosságot. URL-jének egyedi célkifejezést kell tartalmaznia, és 125 karakter hosszúságúnak kell lennie. Egy nem optimalizált URL például tartalmazhat betűkből és számokból álló karakterláncot, míg az optimalizált URL közvetlenül megemlíthet egy terméknevet vagy kifejezést.

Legyen rövid, mert a keresőmotorok csak az első 50-60 karaktert vizsgálják meg. Bár van némi mozgástere itt, fontolja meg egy terméknév, kategórianév és webhelynév beépítését oldala címcímkéjébe.

Forrás

5. Közösségi média

Az e-kereskedelmi vállalkozások a közösségi médiát is használhatják a hosszú távú siker eléréséhez és webhelyeik látogatóinak fellendítéséhez.

Ezen túlmenően, ha gondosan helyezi el a közösségi hálózatok hivatkozásait a termékoldalakon, az e-kereskedelmi vállalkozások optimalizálhatják webhelyeiket a közösségi megosztásra. Az emberek a vásárlást követően megoszthatnak dolgokat barátaikkal és családtagjaikkal a közösségi médián keresztül.

Olvasni:  5 végső szövegírási tipp kezdőknek

6. Analitika

A mérés javuláshoz vezet!

Tanulja meg, hogyan követheti nyomon eredményeit és kudarcait (azaz mi működik, mi nem, és miért). Mutassa be, hogy bejövő marketingtevékenységei hogyan segítik cégét átfogó üzleti céljainak és célkitűzéseinek elérésében.

Készítsen bejövő marketingkampányt az ügyfelek vonzására és bevonására. Ezek a kampányok arra összpontosítanak, hogy az összes marketingcsatornát összehozzák egy üzenet és cél érdekében. A blogírás, a közösségi média, a szponzorált média, az e-mail és más olyan módszereket vonzanak és vonzanak be, amelyekkel intelligensebben, nem pedig keményebben működhetnek ezen a módon.

Kulcs elvitelek

 • A bejövő marketing olyan tartalom növelésére és népszerűsítésére összpontosít, amely látogatókat vonz a webhelyére. A közösségi médiában közzétett bejegyzések, blogok, jelentések, webináriumok és egyéb interaktív tartalmak állnak rendelkezésre.
 • 2021-re várhatóan a mobiltelefonok teszik ki az összes internetes vásárlás 54%-át. A fogyasztók olyan webhelyeken is vásárolnak, mint az Amazon, a Facebook, az Instagram és a Pinterest omnichannel környezetben, ezért különböző stratégiákat kell alkalmaznia.
 • Tehát használjon tartalmat a termékei bemutatására. Ezenkívül használjon olyan csatornákat, mint az e-mail marketing.
 • Hozzon létre vásárlói személyiségeket a közönség megfelelő meghatározásához, majd hozzon létre egy SEO stratégiát annak biztosítására, hogy online vállalkozása ésszerű organikus forgalmat vonzzon.

Következtetés

Mint látható, a bejövő marketing minden cég vagy webhely számára előnyös. Segítségével növelheti a webhelyét felkereső látogatók számát. Készítsen hasznos, releváns tartalmat, automatizálja e-mailjeit, és gyűjtse össze a potenciális ügyfelekkel kapcsolatos információkat, és minden rendelkezésére áll, amire szüksége van a konvertáláshoz.

GYIK

1. Mi az e-kereskedelmi bejövő marketing?

A bejövő marketing az e-kereskedelemben arról szól, hogy olyan közönségeket vonzzon be, akik már online keresik az Ön termékét, különféle módszerekkel, például a webhely élményének javításával, nagyszerű tartalommal, SEO-val stb.

Olvasni:  Jobb ügyfélkapcsolatok létrehozása: Többcsatornás marketing

2. Milyen példák vannak az inbound marketingre?

Néhány példa a bejövő marketingre:
1. Blogok meghatározott témákban
2. Közösségi média kampányok
3. Webináriumok
4. Videók
5. Tartalommarketing
6. Optimalizált weboldal

3. Kinek szól az inbound marketing?

A bejövő marketing azoknak az ügyfeleknek szól, akik már keresik az Ön termékét vagy hasonló termékeit. Az ötlet az, hogy különféle marketingcsatornákon keresztül vonják be őket a kimenő marketing helyett, ami a márkát a fogyasztókhoz tolja.

Új publikációk:

Ajánlott