A Bigscreen bejelentette a Beyond VR headsetet 999 dolláros áron

A Bigscreen piacra dobta első VR fejhallgatóját, a Beyondot. Ez a vezetékes, csak PC-hez használható VR headset palacsinta lencséket használ, hogy meglehetősen kicsi a méretet, és mindössze 127 grammot nyom. A fejhallgató tele van csúcsminőségű specifikációkkal és funkciókkal, de nem olcsó, 999 dollártól kezdődik. A cikk írásakor már előrendelhető, a szállítás pedig várhatóan 2024 harmadik negyedévében kezdődik, az amerikai piactól kezdve.

Nincsenek kompromisszumok a specifikációk terén sem a fülhallgatót két OLED-kijelzővel érkezik, 5120 x 2560 felbontással és 90 Hz-es frissítési gyakorisággal, magába a headsetbe épített SteamVR követéssel. A látómező mindössze 90 fokos, de a fejhallgató bőven kárpótol érte a SteamVR bázisállomásokkal, vezérlőkkel és kiegészítőkkel kompatibilis SteamVR követésnek köszönhetően.

A Beyond jelenleg az egyik legkisebb VR headset a piacon. | Forrás: Bigscreen

A headset további funkciói közé tartozik a sztereó mikrofon, a közelségérzékelő, amely érzékeli a headset távolságát az arcodtól, valamint az USB-C csatlakozás, amely a Bigscreen állítása szerint lehetővé teszi, hogy a headsetet „hangforrások vagy egyéb USB-elemek széles skálájához” csatlakoztassa. Végül két hevederes opcióval is rendelkezik, az egyik könnyű szalag a kényelemért, a másik pedig beépített hangszórókkal a „csúcskategóriás” hangélmény érdekében.

A headset egyedi tulajdonsága azonban az egyedileg illeszkedő arcpárna. A Bigscreen alkalmazás és az iPhone XR vagy újabb készülékek segítségével beszkennelheti az arcáról készült képet, hogy egyedi arcpárnát hozzon létre. Ehhez iPhone XR vagy újabb szükséges az iPhone-okon található Truedepth érzékelők miatt, amelyek lehetővé teszik az alkalmazás számára, hogy „milliméteres pontosságú 3D hálót hozzon létre az arcán”. A párna mágnessel rögzíthető, ami azt jelenti, hogy több párnát tervezhet különböző felhasználók számára, vagy létrehozhat egyet, amely betétekkel rendelkezik a dioptriás lencsék számára.

Olvasni:  Az Intel október 20-án bejelentette hat 13. generációs processzorát

Ennek ellenére a headsetnek számos korlátozása van. Kezdetnek csak PC-vel kompatibilis, és nincs benne vezeték nélküli kapcsolat, ami azt jelenti, hogy a felhasználási esetek korlátozottak. Ezenkívül 999 dollárért nem adják hozzá a szükséges SteamVR bázisállomások vagy Valve Index vezérlők egyikét sem. A teljes test követéséhez a Tundra vagy a HTC Vive trackert ajánlja, amit a csomag nem tartalmaz.

A kis méreten túl néhány kompromisszum is jár. | Forrás: Bigscreen.

Végül, de nem utolsósorban, a headset eléri kis méretét az IPD (pupillák közötti távolság) beállításának megszüntetésével. Ez azt jelenti, hogy vásárláskor a 15 méret közül kell választania. Ezek 58-72 cm közöttiek, és a legtöbb archoz illeszkednek. Ez azt jelenti, hogy kellene A nagyképernyő beállításai és a méretek nem működnek, előfordulhat, hogy hagyományos VR headsetet kell választania.

A hírekben: A Zlibrary visszatért személyes domainekkel minden felhasználó számára

Új publikációk:

Ajánlott