A Byju bejövő marketingstratégiájának tanulságai

Tartalomjegyzék

 • Bevezetés a bejövő marketingbe
 • Byju marketingstratégiája
 • Mi az a Byju?
 • Byju bejövő marketingstratégiája
 • Byju stratégiája a COVID-19-zárlat alatt
 • A Byju marketingstratégiájából levont tanulságok
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A bejövő marketing egy olyan stratégia, amelyet arra használnak, hogy intelligens, értékes tartalmak létrehozásával vonzzák az ügyfeleket, és ezekhez igazodjanak. Ez egy olyan módszer, amellyel növelheti vállalkozását azáltal, hogy tartós, tartalmas kapcsolatokat épít ki a potenciális ügyfelekkel, ügyfeleivel és fogyasztóival. Ezeknek az embereknek a megerősítéséről és megbecsüléséről szól, hogy segítsen nekik elérni céljaikat, miközben Önnel utaznak.

Forrás

A bejövő marketinget három különböző módon alkalmazzák. Ezek a következők:

 1. Vonz: Ez úgy valósul meg, hogy a megfelelő közönséget vonzzák olyan értékes beszélgetésekkel és tartalmakkal, amelyek olyan tanácsadóvá válnak, akiben megbízhatnak és kapcsolatba léphetnek vele.
 2. Elkötelezett: Olyan megoldások és meglátások bemutatása, amelyek összhangban vannak az ügyfelek céljaival és fájdalmas pontjaival, így nagyobb valószínűséggel vásárolnak Öntől.
 3. Élvezet: Támogatást és segítséget nyújt az ügyfeleknek ahhoz, hogy sikerre jussanak, bármit is vásároljanak Öntől.

A tanulás a legjobban gyakorlattal és példákkal történik. Ez a cikk a legjobb bejövő marketing példák mint Byju bejövő marketing stratégiája és a tanulságokat, amelyeket levonhatunk belőle.

Byju marketingstratégiája

Amikor arról beszélünk legjobb bejövő marketing kampányok, Byju marketingstratégiája elemezni lehet, és tanulni lehet belőle.

Olvasni:  21 ingyenes és fizetős blogolási tanfolyam kezdőknek

Mi az a Bjyu-é?

A Byju’s egy ed-tech óriás Indiában, amely intelligens platformot biztosít tanárok és diákok számára. A Byju Raveendran által létrehozott platformot 2011-ben a Think and Learn Pvt. fejlesztette ki. kft

Forrás

A platform lehetőséget biztosított a diákoknak, hogy az iparág legjobb tanáraitól tanuljanak. A digitális marketingcég megállapította, hogy a 2020 márciusi és áprilisi világjárvány idején 13,5 millió felhasználót fogadott.

Kezdetben Byju marketingstratégiája számos végrehajtási és tervezési kihívással szembesült. De végül túlélte, és népszerű névvé vált a tanítási iparban.

Byju bejövő marketingstratégiája

Byju célközönsége az első osztálytól a felnőtt diákokig terjed, akik különböző felvételi vizsgákat próbálnak letenni, mint például a CAT, IAS, JEE stb. A Byju az ilyen tanulók szüleit is megcélozza.

Byju online promóciós stratégiája nem teljesített túl jól. Számos kihívással kellett szembenéznie a közösségi médiával és a keresőmarketinggel kapcsolatban. A fő probléma a megfelelő kulcsszavak megtalálása és a megfelelő megvalósítás volt.

A tanulóalkalmazás nem vonzotta be a hallgatókat, mert a kurzusok megvásárlása helyett inkább el akarták oszlatni kétségeiket. Ezért a platform nehezen tudta befolyásolni célközönségét.

A platform tudta, hogy a közösségi média jó hely sok potenciális ügyfél megszerzésére, de a probléma az volt, hogy nagyon kevés potenciális ügyfél zárult le. Ennek eredményeként hamarosan úgy döntöttek, hogy újragondolják digitális marketing stratégiájukat.

Észrevették, hogy az igazi probléma az ő közönségük, a diákok. Ezek a hallgatók voltak a célközönségük, de nem ők voltak a tanfolyamok tényleges vásárlói. Az igazi vásárlók a szülők voltak. Ezért a Byju’s újratervezte digitális marketingstratégiáját a probléma megoldására.

Byju stratégiája a COVID-19-zárlat alatt

Byju marketingstratégiája nagy népszerűségre tett szert a zárlat alatt. Az iskolák bezárásával az alkalmazás ingyenessé tette tartalmát minden diák számára. Élő órákat is bevezetett az alkalmazásukban. Elemzők szerint az alkalmazás március és április között 13 millió fogyasztót regisztrált. Mivel a bezárás alatt az online tanulás vált a fő támaszponttá, India ráébredt ennek az alkalmazásnak és a virtuális tanulásnak a fontosságára, amelyet Byju sokkal a bezárás előtt elkezdett kínálni.

Olvasni:  Mesterséges intelligencia a játékban – minden, amit tudnod kell

Sok szülőnek és diáknak segített azáltal, hogy platformot biztosított számukra az online oktatáshoz. A diákok azonnal megoldást találhattak problémáikra. Csupán a kívánt tárgyat és az időpontot kellett ingyenesen kiválasztaniuk. A diákok interaktív videókat, gyakorló teszteket és átdolgozást is kaptak.

A Byju marketingstratégiájából levont tanulságok

1. Márkanagykövet

Byju promóciós stratégiájának egyik legerőteljesebb döntése volt, hogy legyen márkanagykövet. Kétségtelen, hogy a nagykövet minden márkának arcot ad, Byju márkanagykövete pedig a népszerű színész Shah Rukh Khan volt. A Disney a márka másik nagykövete volt. Ez a legkedveltebb társaság, amely évek óta szórakoztatja a gyerekeket.

2. Együttműködések és szponzorálások

Amikor a márkák eseményeket szponzorálnak, vagy együttműködnek más márkákkal, bemutathatják azon márkák különböző ügyfélbázisait, amelyekkel együttműködnek. Byju alkalmazása szponzorációkkal és együttműködésekkel reklámozza magát.

3. Az ezredfordulók és a Z generáció közötti szakadék áthidalása

A Byju marketingstratégiája áthidalja a millenniumi és a Z generáció közötti szakadékot. Az edtech cég nagyszerű tanulási élményt kínál a Gen Z generációnak. A márka nagyszerű tartalmakat is kínál, például Disney-történeteket, interaktív videókat és szórakoztató oktatójátékokat.

4. Keresőoptimalizálás

Fontos megérteni, hogy nem minden stratégia működik minden márkánál. Sajnos a keresőoptimalizálási stratégia nem működött jól Byju-nál. Az elemzők szerint az alkalmazásnak javítania kell webes élményén, és optimalizálnia kell az oldalakat a konverziókhoz.

5. Digitális hirdetések

A SEO stratégián kívül egy másik stratégia, amely nem működött Byju esetében, a digitális hirdetés volt. Ez magában foglalta a Facebook és a Google hirdetéseket. Byju Facebook-hirdetései leadeket generáltak, de ezek nem voltak hasznosak. A Facebook-hirdetések a platform iránt érdeklődő hallgatókat célozták meg, de a hallgatók nem voltak vásárlók. A Google hirdetések sem működtek a márkánál a hallgatók vásárlási szándékának hiánya miatt. Tehát nem generált konverziót digitális hirdetéseken keresztül.

Olvasni:  Hogyan lehet javítani a bejövő marketinget 2024-ben

Látható tehát, hogy Byju jól ötvözte a digitális marketinget és a hagyományos marketing stratégiákat, ami segítette a túlélést és a túlszárnyalást. 2020-ban 2800 CR bevételt ért el, és a COVID-19 hatása miatt a legforgalmasabb három hónap volt.

Kulcs elvitelek

 • A bejövő marketing olyan stratégia, amelyet arra használnak, hogy intelligens, értékes tartalmak létrehozásával vonzzák az ügyfeleket, amelyek személyre szabottak. Ez egy olyan módszer, amellyel növelheti vállalkozását azáltal, hogy tartós, tartalmas kapcsolatokat épít ki a potenciális ügyfelekkel, ügyfeleivel és fogyasztóival.
 • Byju promóciós stratégiájának egyik legerőteljesebb döntése volt, hogy legyen márkanagykövet. Kétségtelen, hogy a nagykövet minden márkának arcot ad, Byju márkanagykövete pedig a népszerű színész Shah Rukh Khan volt.
 • Byju alkalmazása szponzorációkkal és együttműködésekkel reklámozza magát.
 • Byju kitalált egy tanulási alkalmazást, és nagyszerű tanulási élményt kínált a Gen Z generációnak. A márka nagyszerű tartalmakat is kínál, például Disney-történeteket, interaktív videókat és szórakoztató oktatójátékokat.
 • Fontos megérteni, hogy nem minden stratégia működik minden márkánál. Tehát a márkáknak meg kell találniuk a megfelelő stratégiát versenytársaik elemzésével és megfelelő piackutatással.

Következtetés

Most, hogy megismerte Byju bejövő marketingstratégiáját, ideje elkezdeni kiépíteni a sajátját. Fontos szem előtt tartani, hogy nem minden marketingstratégia működik mindig egy márkánál. Tehát a márkáknak meg kell találniuk a megfelelő stratégiát versenytársaik elemzésével és megfelelő piackutatással, mielőtt felállítanák saját stratégiájukat.

GYIK

1. Mi az inbound marketing négy eszköze?

A bejövő marketing négy eszköze a vonzás, a konvertálás, a bezárás és az öröm.

2. Hogyan fejleszted a bejövő marketinget?

Íme néhány módszer, amellyel növelheti bejövő marketingjét:
1. Találja meg az organikus kereséseket
2. Jól használd a közösségi médiát
3. Használjon off-site SEO taktikát
4. Használja a tartalmi ajánlatokat stratégiailag
5. Optimalizálja a nagy forgalmú céloldalakat

Olvasni:  Kütyük esős napokra Washingtonban

3. Melyek az inbound marketing különböző típusai?

A bejövő marketing különböző típusai a következők:
1. Videók
2. Blogok
3. Oszlopoldalak
4. Útmutatók
5. E-könyvek
6. Közösségi média
7. Sajtóközlemények
8. Infografika
9. Hírlevelek

4. Hogyan készítsünk bejövő marketing stratégiát?

Íme néhány lépés a bejövő marketingstratégia létrehozásához:
1. Vevői személyiségek építése
2. Állítsa be a bejövő marketingstratégiai célokat
3. Vázolja fel ügyfelei marketing-kiváltójait
4. Hozzon létre egy kulcsszólistát
5. Igazítsa a tartalmat a vevő utazásához
6. Hozzon létre egy vezető nevelési folyamatot
7. Konverzióközpontú blogírás.

5. Mi az az öt bejövő alapelv?

Az öt bejövő marketing alapelv a szabványosítás, a kontextualizálás, az optimalizálás, a személyre szabás és az együttérzés (SCOPE).

Új publikációk:

Ajánlott