A Chromebook billentyűzete nem működik: Gyors javítás

A Chromebookok minimalista és gyorsan reagálnak a felhasználókra, mivel tevékenységük nagy része webalapú. Ennek ellenére a Chromebookokon időnként előfordulhat néhány hiba vagy hiba. Mivel a legtöbb funkció online elérhető, a Chromebook hibáinak ismerete segíthet a különféle problémák kezelésében és hibaelhárításában. Tehát ha Chromebook laptopjának billentyűzete nem működik, alaposan tisztítsa meg a billentyűzetet, majd próbálja meg a javítást.

Ebben a cikkben különféle javításokat fogunk kitalálni, hogyan lehet újra működőképessé tenni Chromebookja billentyűzetét.

Engedélyezze a képernyő-billentyűzetet, hogy segítsen a javítás során

Amíg a Chromebook fizikai billentyűzetével kapcsolatos problémákat próbálja megoldani, engedélyezheti a képernyő-billentyűzetet, hogy segítsen. Ezt az alábbi lépések követésével teheti meg:

1. lépés: Menj Beállítások és kattintson Megközelíthetőség.

2. lépés: Ezután kattintson a gombra Billentyűzet és szövegbevitel. Kattintson a melletti váltókapcsolóra Képernyő-billentyűzet.

Bekapcsolhatja a diktálási funkciót is, ahol a hangjával diktálhat útbaigazítást.

Az alábbiakban hét módszert olvashat a nem működő Chromebook-billentyűzet problémájának megoldására.

Indítsa újra és állítsa vissza a Chromebookot

A Chromebook újraindítása lehet a legjobb módja annak, hogy megszabaduljon a hibáktól. Megnyomhatja a bekapcsológombot a billentyűzeten, és a Chromebook leáll. Most nyomja meg újra a bekapcsológombot a visszakapcsoláshoz.

A Chromebook alaphelyzetbe állításához nyomja meg egyszerre a bekapcsológombot és a frissítési gombot (a bal felső sarokból a negyedik gomb) a hard reset végrehajtásához. A Chromebook megnyitása után engedje el a frissítés gombot. Ez törli a szükségtelen gyorsítótárat.

Olvasni:  A középső egérgomb nem működik: Gyors javítás

Kapcsolja ki a funkciógombokat

Úgy tűnik, a Chromebookban van egy beállítás, amely a felső sor gombjait funkcióbillentyűként kezelheti, ha engedélyezve van, és emiatt nem fogja tudni használni a gombokat olyan funkciókhoz, mint a fényerő, a hangerő, a frissítés, a képernyőkép és más hasonló funkciók. gombok az eredeti funkciójukhoz. Ha ez a funkció be van kapcsolva, akkor a Chromebook billentyűzetének felső sora funkcióbillentyűként működik. Ugyanennek a letiltásához kövesse az alábbi lépéseket:

1. lépés: Irány Beállítások majd kattintson rá Eszköz.

2. lépés: A megadott listából kattintson a gombra Billentyűzet és kapcsolja ki a kapcsolót A felső sor billentyűit kezelje funkcióbillentyűként

Ellenőrizze bizonyos kulcsokat

Ugyanabban az opcióban, mint fent, a Billentyűzet alatt a Eszköz opció, ami benne van Beállítások, vezérelheti a Keresés, Ctrl, Alt, Escape és Backspace funkcióit. Ha ezen billentyűk valamelyike ​​nem működik, akkor a kapcsolót le kell tiltani. Engedélyezheti őket, ha nem működnek.

Beviteli mód módosítása

Ha a billentyűzet nyelve eltér a beszélt vagy anyanyelvétől, akkor az Ön számára érthetetlen szavakat eredményezhet. Az alábbi lépések végrehajtásával módosíthatja a billentyűzet beviteli nyelvét:

1. lépés: Nyissa meg a Beállításokat, és kattintson a Speciális lehetőségre a Kisegítő lehetőségek alatt.

2. lépés: Keres Nyelv és bemenetek és módosítsa a nyelvet, ha rossz nyelvet választott ki, válassza ki az Ön tartózkodási helyének jobban megfelelőt.

Fiókváltás

Ha fiókját másik vagy vendég módra váltja, ellenőrizheti, hogy a billentyűzettel kapcsolatos probléma az Ön fiókjához kapcsolódik-e. Ezt megteheti vendég módban való böngészéssel, amelyhez nincs szükség bejelentkezési hitelesítő adatokra.

Miután kijelentkezett fiókjából, a bejelentkezési képernyő jobb alsó sarkában találja a Vendég módot. Ha a billentyűzet kifogástalanul működik vendég módban, akkor előfordulhat, hogy törölnie kell felhasználói fiókját a Chromebookon, és új fiókot kell létrehoznia.

Olvasni:  Miért nem kapcsol be a Vizio TV-m?

Powerwash a Chromebookján

A Powerwashing kifejezés akkor használatos, ha gyári alaphelyzetbe állítást kíván végrehajtani a Chromebookon. Az összes fájl törlődik, a mentett fiókok pedig törlésre kerülnek, hogy az eszköz eredeti állapotába kerüljön. Az Ön számára előnyös, ha a powerwash eltávolítja a szoftverproblémákat, valamint a fennmaradó hibákat.

A Powerwash műveletet az alábbi lépések követésével hajthatja végre:

1. lépés: Nyissa meg a Chrombook beállításait az értesítési menüre, majd a fogaskerék ikonra kattintva Beállítások.

Hogyan módosítható az idő a Chromebookon?

2. lépés: Kattintson a Fejlett opció a bal alsó sarokban található az adott opcióknál.

Hogyan módosítható az idő a Chromebookon?

3. lépés: A Speciális részben látható opciónál kattintson a gombra Megközelíthetőség. Most kattintson a Visszaállítás gomb előtt a Powerwash választási lehetőség.

A Chromebook nem kapcsol be: 9 javítás

Kapcsolja ki a Sticky Keys funkciót, és engedélyezze az automatikus ismétlést

A billentyűzeten lévő ragadós billentyűk, ha engedélyezve vannak, akadályozzák a billentyűparancsok használatát, azaz kettőnél több billentyű egyidejű lenyomását. A ragadós billentyűket megtalálhatja Megközelíthetőségkattintson a gombra Billentyűzet és szövegbevitel beállítások.

Bekapcsolhatja az automatikus ismétlést is, amely lehetővé teszi, hogy egy karaktert ismételten begépeljen, ha bármikor megnyomja. Az automatikus ismétlés beállításait itt találja Eszközalatt Billentyűzet.

Új publikációk:

Ajánlott