A Chromebook folyamatosan leválasztja a WiFi-t: Gyors javítás

A Chromebookok nagyszerű hordozható eszközök, de ha a WiFi folyamatosan megszakad, az élmény meglehetősen szánalmas lehet – kedvesen szólva –, mert vitathatatlanul az egyetlen dolog, amiben a Chromebookok kiválóak, az az internetböngészés.

Itt megbeszéltük, hogy Chromebookja miért szakad le folyamatosan a Wi-Fi-ről, és mit tehet a probléma lehető leggyorsabb megoldása érdekében anélkül, hogy szervizhez kellene fordulnia.

A probléma nem feltétlenül a Chromebookban van, mivel több kütyünél is beszámoltak gyakori WiFi-lekapcsolási problémákról, köztük a Windows, Mac, Android és iOS rendszert futtatókról.

Ha a probléma nem a Chromebook szoftverében vagy beállításaiban van, akkor az útválasztót vagy annak beállításait lehet okolni.

Nézze meg még: Feltörhetik a WiFi-t? Rossz ötlet a WiFi jelszavak megosztása?

Mielőtt elkezdené, először határozza meg, hogy a probléma a WiFi-vel vagy a Chromebook-mal van-e. Ez egyszerű. Próbálja meg csatlakoztatni Chromebookját egy másik hálózathoz, és ellenőrizze, hogy a leválasztási probléma továbbra is fennáll-e.

Ha a Chromebook jól működik más hálózatokon, akkor a probléma az útválasztóval vagy az internetszolgáltatóval van. ha nem, akkor a probléma megoldásához át kell mennie néhány hibaelhárításon a Chromebook beállításainál. Ne aggódj; alább ismertettük az összes lehetséges javítást.

Használhatja továbbá a Chrome csatlakozási diagnosztika A Google eszköze a WiFi leválasztási problémák okának meghatározásához.

Íme 13 módszer, amellyel kijavíthatja, hogy a Chromebook folyamatosan lekapcsolja a WiFi-problémát.

Legyen a WiFi hálózat a preferált

Ha a megszakítási probléma az Ön otthonában történik, javasoljuk, hogy ezt a WiFi-hálózatot állítsa be a preferált. Ez a beállítás biztosítja, hogy a Chromebook csak a kiválasztott Wi-Fi-hez csatlakozzon, amikor az hatótávolságon belül van.

Kövesse az alábbi lépéseket, hogy a Chromebookon előnyben részesítse a WiFi-hálózatot.

Ez különösen akkor hasznos, ha otthon több Wi-Fi-kapcsolata van, amelyek mindegyike a Chromebookhoz csatlakozik, vagy ha nemrégiben csatlakozott egy szomszéd hálózatához, és az eszköz továbbra is megpróbál visszacsatlakozni hozzá, annak ellenére, hogy a hálózat rossz, mivel távolabb van. tőled.

1. lépés: Nyissa meg a Chromebook beállításait a kezdőképernyő vagy az alkalmazásmenü értesítési menüjével.

2. lépés: Ezután kattintson a gombra WiFi alatt Hálózat.

3. lépés: Kattintson arra a hálózatra, amelyet előnyben részesített WiFi-kapcsolatként szeretne beállítani.

4. lépés: Kattintson a mellette lévő váltógombra Inkább ezt a hálózatot hogy ez legyen Chromebookja előnyben részesített csatlakozási pontja, amikor hatótávolságon belül van.

A Chromebook folyamatosan leválasztja a WiFi-t: 13 javítás

Ha még nem tette meg, engedélyezze a Automatikus csatlakozás ehhez a hálózathoz lehetőséget, hogy a Chromebook automatikusan csatlakozzon a kiválasztott WiFi-hálózathoz, amikor hatótávolságon belül van.

Válassza ki a megfelelő router frekvenciát

Ha az útválasztó két frekvenciát támogat – a 2,4 GHz-et és az 5 GHz-et –, győződjön meg róla, hogy a megfelelőhöz csatlakozik.

Míg az 5 GHz-es frekvencia lényegesen jobb sebességet biztosít, mint a 2,4 GHz, hiányzik a hatótávolság. Ha túl távol állítja be az útválasztót, vagy ha akadályok vannak az útválasztó és az eszköz között, a hálózat foltossá válhat.

Tehát, ha távol van az útválasztótól, mindig javasolt a 2,4 GHz-es sáv használata, hogy a Chromebook ne szakadjon le a WiFi-ről.

Olvasni:  Hogyan helyezzünk el YouTube-linket az Instagram Bio-ban: Gyors útmutató

Ellenőrizze a routert

A probléma megoldásához a következő dolgokat is ellenőrizheti az útválasztóban.

  • A router kora: A régi útválasztók gyakran okozhatnak kompatibilitási problémákat a Chromebookokhoz való csatlakozás során, mivel az utóbbiak folyamatosan frissítik a hálózati protokoll megvalósítását. Tehát, ha az útválasztó régi, és egy ideje nem kapott firmware-frissítést, valószínűleg ez okozza a problémákat az elavult protokollok miatt.
  • Titkosítás: Győződjön meg arról, hogy a titkosítás WPA2-PSK AES-szel vagy legalább WPA/WPA2-re van állítva. Csak a WPA kiválasztása nem biztonságos. Most tiltsa le a TKIP-t, a WPS-t, a WMM-et és a QoS-t.
  • Interferencia: Ellenőrizze a Bluetooth által okozott interferenciát. Kapcsolja ki a Bluetooth-t a Chromebookon, és próbáljon meg újra csatlakozni. Ha igen, módosítsa a WiFi csatornát. Alternatív megoldásként más WiFi hálózatok interferenciája is okozhatja a problémát. Használjon WiFi-elemző eszközt a probléma okának megállapításához.

Indítsa újra az útválasztót és a Chromebookot

Kapcsolja ki az útválasztót öt percre a gyorsítótár kiürítéséhez, és hajtsa végre a kemény újraindítást a gomb megnyomásával és nyomva tartásával. Frissítési kulcs és Bekapcsológomb.

A Chromebook nem kapcsol be: 9 javítás

A kemény újraindítás törli a Chromebook gyorsítótárát és RAM-ját.

Ezután először kapcsolja be a routert, hagyja, hogy kapcsolatot létesítsen. Ezután kapcsolja be a Chromebookot, és csatlakozzon az útválasztóhoz.

Ha ez nem oldja meg, a Chromebook továbbra is megszakad a Wi-Fi-problémával, kövesse az alábbi útmutatót.

Alapszoftver frissítés

Ahogy fentebb említettük, a régi hálózati protokollokat alkalmazó útválasztók gyakran okozhatnak leválasztási hibákat, miközben frissített és biztonságosabb protokollokkal rendelkező eszközökhöz csatlakoznak.

A hiba elkerülése érdekében nyissa meg az útválasztó beállításait a Chrome böngészőn keresztül, és frissítse a firmware-t. Ha az útválasztó a firmware-frissítés után továbbra is megszakad, kövesse az alábbi útmutatókat, de előfordulhat, hogy előbb-utóbb ki kell cserélnie az útválasztót.

Olvasni:  A Toshiba Fire TV távirányítója nem működik: Gyors javítás

Ideiglenesen tiltsa le a tűzfalat

A rosszul konfigurált tűzfal gyakran problémákat okozhat a WiFi-kapcsolatokkal kapcsolatban. Ideiglenesen tiltsa le a tűzfalat, és ellenőrizze, hogy ez segít-e a probléma megoldásában. Kapcsolja be újra, és ha nem, folytassa a következő útmutatóval.

Módosítsa a névszervereket

A névszervereket módosíthatja az internetszolgáltató által megadott alapértelmezett beállításokról a Google névszervereire (8.8.8.8 vagy 8.8.4.4), vagy egyéni névszerverre.

A névszerver megváltoztatásához kövesse az alábbi lépéseket.

1. lépés: Nyissa meg a Chromebook beállításait a kezdőképernyő vagy az alkalmazásmenü értesítési menüjével.

Hogyan módosítható az idő a Chromebookon?

2. lépés: Ezután kattintson a gombra WiFi alatt Hálózat.

A Chromebook folyamatosan leválasztja a WiFi-t: 13 javítás

3. lépés: Kattintson a csatlakoztatott WiFi hálózatra.

A Chromebook folyamatosan leválasztja a WiFi-t: 13 javítás

4. lépés: Kattintson Hálózat majd görgessen le, és válassza ki Google névszerverek és adja meg őket.

A Chromebook folyamatosan leválasztja a WiFi-t: 13 javítás

A Chromebook folyamatosan leválasztja a WiFi-kapcsolatot, és újra kell oldani.

Kerülje a rejtett SSID használatát

A rejtett SSID-k nem igazán járulnak hozzá a Wi-Fi-hálózatok biztonságának javításához, és egyes Chromebook-modellek problémákba ütközhetnek a rejtett SSID-kkel való kapcsolódás során. Ezért ajánlott letiltani a rejtett SSID-ket.

Frissítse a Chrome OS-t

Ha be tud jelentkezni, de a Chromebook időnként összeomlik, gyorsan ellenőrizze a Chrome OS frissítéseit, és telepítse, ha elérhető, az alábbi két lépést követve.

1. lépés: Nyissa meg a Chromebook beállításait a kezdőképernyő vagy az alkalmazásmenü értesítési menüjével.

Hogyan módosítható az idő a Chromebookon?

2. lépés: Válassza ki A Chrome OS-ről a képernyő bal alsó sarkában, és kattintson a gombra Frissítések keresése gomb. Ha új operációs rendszer-frissítés érkezik, a Chromebook automatikusan megkezdi a letöltést.

A Chromebook nem kapcsol be: 9 javítás

Jelentkezzen be vendég felhasználóként

Az operációs rendszerrel kapcsolatos problémákon kívül a hibásan működő alkalmazások azt is okozhatják, hogy a Chromebook folyamatosan lekapcsolja a WiFi-t.

A Chromebook nem kapcsol be: 9 javítás

Ha ez a helyzet, megpróbálhat bejelentkezni vendég felhasználóként, vagy új felhasználóként bejelentkezni az eszközre. Ez lehetővé teszi, hogy további alkalmazások nélkül is megtapasztalja a WiFi kapcsolatot. Ha a WiFi jól működik, valószínűleg egy alkalmazás okozza a WiFi kapcsolat megszakadását.

Olvasni:  Moto Razr 3 és Whatsapp frissítések, Ransomware támadások a vadonban és így tovább

Távolítsa el az alkalmazásokat

A Chromebookok több ezer Android-alkalmazást futtathatnak natív módon, amelyek letölthetők a beépített Play Áruházból. Egy vagy több alkalmazással kapcsolatos probléma akadályozhatja az eszköz teljesítményét, és a „Chromebook folyamatosan lekapcsol a WiFi-ről” problémát okozhat.

Távolítson el minden nem kívánt vagy ritkán használt alkalmazást az eszközről. Alternatív megoldásként eltávolíthat minden alkalmazást, amelyet letöltött a Play Áruházból, és később újra letöltheti őket.

A Chromebook nem kapcsol be: 9 javítás

Az alkalmazásokat közvetlenül az alkalmazásmenüből vagy a Play Áruházból eltávolíthatja.

Gyári beállítások visszaállítása/Powerwash a Chromebookján

Ha eddig semmi más nem működött (az alkalmazások eltávolításán kívül – lásd az alábbi útmutatót), akkor végső megoldásként a Powerwash funkciót is elvégezheti a Chromebookon. Ne feledje, hogy ezzel eltávolítja a Chromebookhoz csatlakoztatott összes felhasználói fiókot, és újra be kell állítania. A powerwash azonban nagy valószínűséggel megold minden olyan szoftverproblémát, amely a „Chromebook folyamatosan lekapcsol a WiFi-ről” problémát okoz.

1. lépés: Nyissa meg a Chromebook beállításait a kezdőképernyő vagy az alkalmazásmenü értesítési menüjével.

Hogyan módosítható az idő a Chromebookon?

2. lépés: Válassza ki Fejlettamely a lehetőségek alsó részén, balra található.

Hogyan módosítható az idő a Chromebookon?

3. lépés: Kattintson Megközelíthetőségmajd a Visszaállítás melletti gombot Powerwash választási lehetőség.

A Chromebook nem kapcsol be: 9 javítás

Jelentse a hibát a Chrome csapatának

2020-ban a ChromeOS-felhasználók széles körben jelentettek Wi-Fi leválasztási problémákat. Míg a Chrome csapata kijavította ezt a hibát egy frissítésben, bejelentheti a ALT + SHIFT + I billentyűparancsot, ha még mindig előtte áll.

Azt is ellenőrizheti, hogy van-e hasonló hibajelentési jegy a Chromium naplójában itt.

Új publikációk:

Ajánlott