A Chromecast távirányítója nem működik: Gyors javítás

A legtöbb házat lefedő WiFi-hálózatoknak köszönhetően a helyi streaming eszközök, például a Google Chromecastja rendkívül egyszerűvé teheti a képernyőmegosztást és az eszközök közötti tükrözést. Azonban bármilyen jól felépített a Chromecast, mégsem tökéletes, és időről időre belefut a hibákba és hibákba.

Ebben a cikkben arról beszélünk, hogy a Chromecast távirányító nem működik, a mögöttes okokról és arról, hogy mit tehet a probléma megoldása érdekében.

Mi okozza ezt a hibát?

Számos oka lehet annak, hogy a Chromecast távirányítója nem működik. A leggyakoribb okok közül néhány:

  • Alacsony vagy nincs akkumulátor töltöttség.
  • Hardver problémák a távirányítóval.
  • Párosítási problémák a Chromecasttal.

Hogyan lehet ezt kijavítani?

Íme hat javítás, amelyet kipróbálhat.

Ellenőrizze az akkumulátorokat

Az első dolog, amit meg kell tennie, az akkumulátorok ellenőrzése. Ha a távirányító elemei lemerültek, vagy nincs elég töltésük a távirányító megfelelő működéséhez, megszakíthatja a párosítást a TV-vel, és leállhat. Cserélje ki az elemeket egy új párra, és ellenőrizze, működik-e a távirányító.

Ellenőrizze, hogy nincs-e blokkolt jel

A TV-távirányítók infravörös jeleket használnak, amelyekhez tiszta rálátás szükséges a távirányító és az általa működtetett eszköz között. Ha valami fal vagy bútor van a TV és a távirányító között, akkor a távirányító nem fog működni. Ellenőrizze, hogy nincs-e akadály közöttük, és hogy a távirányító által javasolt tartományon belül van-e. Ha túl messze van, a távirányító sem működik.

Törött távirányító

Arra is jó esély van, hogy a problémát a távirányító törött vagy elakadt gombja okozza. A távvezérlő bármilyen más fizikai sérülése (például folyadék által) szintén okozhatja ezt a problémát. Ilyen helyzetekben a legjobb, ha másik távirányítót rendel. Azonban rendszeresen tisztítsa meg a távirányítót, és gondoskodjon a rendszeres tisztításról.

Olvasni:  Miért nem rangsorol a webhelyem? 6 link-alapú válasz

Indítsa újra a TV-t

Ha még nem tetted meg. próbálja meg egyszer újraindítani a tévét. Az újraindítás megoldhatja a TV-vel kapcsolatos látszólag véletlenszerű problémákat, beleértve a távirányítókkal és a párosítási problémákkal kapcsolatos problémákat is. Ha kihúzza a TV-készüléket a fali aljzatból, majd újra csatlakoztatja, az is megoldhatja a problémát.

Párosítsa újra a távirányítót

Megpróbálhatja újra párosítani a távirányítót a Chromecasttal, ha az nem működik a várt módon. Itt van, hogyan.

1. lépés: Nyomja meg a Chromecast hátulján található gombot, hogy párosítási módba kapcsolja.

2. lépés: A távirányítón nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot Vissza és itthon gombokat, amíg az alsó LED villogni nem kezd.

3. lépés: Most nyomja meg a itthon gombot, és a távirányítót párosítani kell a Chromecasttal.

Állítsa vissza a Chromecastot

Ha semmi más nem működik, a legjobb megoldás az, ha alaphelyzetbe állítja Chromecastját. Ehhez egyszerűen nyomja meg és tartsa lenyomva a visszaállítás gombot a Chromecast hátulján, amíg az állapotjelző LED fehérre nem vált. Adjon egy pillanatot az eszköznek, hogy visszaállítsa magát, és amint készen áll, állítsa be újra a Chromecastot, és párosítsa a távirányítót, hogy megnézze, ez megoldja-e a problémát.

Új publikációk:

Ajánlott