A Clickbait megértése: előnyei és hátrányai

A Clickbait mindig is szürke terület volt. Ebben a blogban megmutatjuk, hogy ez milyen előnyökkel jár és milyen káros hatással van a marketingre.

A modern korban a legtöbb felhasználó hozzászokott ahhoz, hogy az internet minden szegletében kattintson a csalira. Bár a clickbaitnek rossz a hírneve, helyesen végrehajtva hatékony és hatékony marketingstratégia lehet a márkaismertség növelésére és a célközönséggel való kapcsolatépítésre. Ami számít, az az, hogy miután eljuttatja őket webhelyére, többet adjon meg, mint egyszerűen feltűnő címet.

Forrás

Ebben a blogban a következő dolgokat magyarázzuk el:

● Mit jelent a clickbait?

● Miért használják a vállalkozások?

● Előnyei és hátrányai

Mi az a Clickbait?

Mielőtt továbblépnénk, szeretnénk megválaszolni egy gyakori kérdést: „Mit jelent a clickbait?” A kattintáscsali minden olyan tartalom az interneten, amelynek egyetlen célja, hogy felhívja a figyelmet és rávegye az embereket, hogy egy bizonyos weboldalra mutató hivatkozásra kattintsanak. Ezzel a módszerrel ráveheti a látogatókat egy linkelt online anyag olvasására, megtekintésére vagy meghallgatására. A clickbait-y címsorok használata sok vállalkozás számára kedvelt módszer az olvasók kíváncsiságának hasznosítására. Ez azonban megkérdőjelezhető értékű vagy minőségű tartalomhoz vezet. Ezek a címsorok arra késztetik az olvasókat, hogy az egyébként unalmas vagy rossz minőségű tartalmakra kattintsanak az interneten vagy mobileszközökön.

Forrás

A Clickbait egy olyan mechanizmus vagy profiteszköz, amelyet számos webhely, szervezet, hírlap és más platform használ népszerűségük növelésére a magasabb átkattintási arány (CTR) révén. Egy rendkívül tetszetős címsor és egy hiperhivatkozás azonosítja, amely olyan tartalomhoz vezet, amely közel sem annyira érdekfeszítő vagy vonzó, mint a cím. A clickbaitben gyakran előforduló jellemzők közé tartozik:

Olvasni:  A történetmesélés erősítése a marketingben: Epikus narratíva megalkotása

● Olyan tartalom, amely arra ösztönöz másokat, hogy osszák meg a közösségi médiában

● Olyan címsorok, amelyek határozott és intenzív érzelmeket, például nevetést vagy haragot ébresztenek

● Egyedi vagy mulatságos képek és videók

● Egyszerűen olvasható tartalom

● Hírek, amelyek felkeltik az olvasók érdeklődését, és késztetik őket a további tanulásra

● Nem eredeti tartalom, amely beágyazott videót vagy egy hosszabb darab összefoglalóját tartalmazza, amely más platformokon is megtalálható

Kulcsfontosságú megjegyezni, hogy a kattintáscsali minden formája szükségszerűen rendelkezik mindezekkel a tulajdonságokkal, de ezek közül legalább néhány gyakran jelen van.

Idővel a tartalommarketingesek gyakorlatilag minden iparágban úgy döntöttek, hogy megpróbálják létrehozni saját vírussikereiket. Ez a kattintáscsali internetes anyagok stílusának és formátumának emulálásával valósul meg, amelyeket olyan webhelyek népszerűsítenek, mint a BuzzFeed és az Upworthy, az internet két legnagyobb és legjobb kattintáscsali gyártója.

Mik a Clickbait előnyei?

Nézzük meg a clickbait-y tartalom stratégia részeként történő felhasználásának lehetséges előnyeit.

1. További megtekintések

Mivel a kattintáscsali létrehozásának egyetlen célja, nem meglepő, hogy ennek a tartalomformának a kezdeti előnye a több oldalmegtekintés. Ha pusztán forgalmat szeretne vonzani, a clickbait jó módszer erre.

Akár a saját webhelyén, akár máshol használ clickbait-et, például közösségi média bejegyzéseket vagy vendégcikkeket más kiadványokhoz, ez segíthet több oldalmegtekintést elérni. A saját webhelyén közzétett kattintáscsali hatékonyságának meghatározásához elemzőszoftvert, például a Google Analyticset kell használnia a látogatók forrásainak nyomon követéséhez.

2. A közösségi megosztások lehetősége

A jó (vagy hatékony) Clickbait-et majdnem olyan könnyű megosztani a közösségi médiában, mint amennyire eleve rákattint. Az emberek azonban nem osztanak meg semmit, mivel a közösségi hálózataikon megosztott tartalom típusa gyakran szorosan összefügg a személyiségükről alkotott felfogásukkal.

Olvasni:  A 10 legjobb webhely, ahol Instagram-szavazatokat vásárolhat 2024-ben (OLCSÓ és hamis)

Forrás

Érdemes megszólítani az emberek érzelmeit, hogy fokozzuk a clickbait közösségi megosztását. Hajlamosabbak a tartalom megosztására, ha erős érzelmi reakciójuk van a tartalomra. Bár bonyolult lehet meghatározni, hogy mely érzelmi indítékokat célozzuk meg, sok közösségi média szakember egyetért abban, hogy a közösségi média tartalmaihoz hat fő érzelem kapcsolódik. Ezek a következők:

● Öröm

● Meglepetés

● Harag

● Undor

● Szomorúság

● Félelem

3. Fokozott márkaismertség

A clickbait harmadik előnye, hogy növeli a márkaismertséget. Ha a clickbait több látogatást és közösségi megosztást generál, az anyag gyorsan elterjedhet az interneten. Ezzel szemben több ember lesz kitéve a márkájának.

A tartalommarketingnek a márka láthatóságának növekedéséhez kell vezetnie, és ennek egyik módja az érdekes kattintáscsali létrehozása. A márka felismerése kritikus fontosságú a tartalommarketing ciklus számos szakaszában, különösen akkor, ha segítünk a látogatóknak emlékezni az anyagodra (és ennek következtében a márkádra), és a bizalom kialakításáról van szó.

Érdemes megjegyezni, hogy nem csak a viralitásra kell összpontosítania. Ez már megvalósul, ha a tartalom növeli az oldalmegtekintéseket és serkenti a közösségi megosztást. Természetesen minél nagyobb a tartalmad elérése (például ha vírusossá válik), annál többen emlékeznek majd a márkádra.

Mik a Clickbait hátrányai?

Térjünk át a következő szakaszra, amely a clickbait néhány hátrányát tárgyalja.

1. Rossz forgalmat vonzhat

Forrás

Soha nem csak a forgalmi statisztikákról van szó: arról van szó, hogy a kapott forgalom értéket képvisel vállalkozása számára, függetlenül attól, hogy hirdetésekből, vásárlásokból vagy potenciális ügyfelekből szerzi bevételét.

Olyan forgalmat fog hozni a kattintáscsali, amely valószínűleg konverziót eredményez, ha kizárólag a konverziókra támaszkodik? Az esetek túlnyomó többségében a válasz „nem”.

Olvasni:  Podcast-hirdetések: 5 szakértői stratégia

Ellentétben a tanácsokkal/hogyan kell foglalkozni cikkekkel (ahol a felhasználók megbízható forrást keresnek a segítségükre járó szakértelemmel), a clickbait nem vonzza a látogatókat, akik vásárolni szeretnének, hanem inkább szórakoztatásra vágynak.

Lehetséges azonban kattintáscsali alkalmazása a termékei vagy szolgáltatásai iránti érdeklődés felkeltésére. Létrehozhat például egy listát a „lifehack-ekről”, amelyek megmutatják, hogyan változtathatják meg az elemek az emberek életét. Ha a bejegyzés során a termékoldalakhoz csatlakozik, ösztönözheti az impulzusvásárlásokat.

2. A félrevezető kattintáscsali rontja a hírnevet és elidegeníti az olvasókat

Ne feledje, hogy nem minden olvasó érzi majd úgy, ahogyan Ön. Előfordulhat, hogy az emberek nem értenek egyet a nézőpontoddal, különösen akkor, ha nyíltan arra kényszeríted őket, hogy gondolkodjanak egy bizonyos módon, és/vagy nem vizsgáltad meg a helyes tényeket vagy a történet alternatív értelmezéseit.

Ezenkívül az olvasók valószínűleg nem támogatják Önt, ha úgy találják, hogy az érzelmeiket a saját hasznodra manipulálod (akár a viselkedésed miatt is felszólíthatnak, ami PR-rémálomhoz vezet).

Ne becsülje alá olvasói intelligenciáját; nem értékelik, ha irányítják, és biztosan nem szeretik, ha megtanítják őket érezni. Egy másik lehetőség az objektív történetek elmesélése, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy maguk hozzák meg döntéseiket. Ha a tartalom erős, és a történetnek érzelmi súlya van, akkor is érzelmi választ válthat ki olvasóiból.

3. Lehet, hogy irreleváns

Sok tartalommarketinges ugrott be a kattintásos csali kocsijába, és alacsony minőségű tartalmat hoz létre, amely valami érdekesnek álcázza magát, annak reményében, hogy növelje az oldalletöltéseket. Ezek az erőfeszítések azonban hiábavalóak lehetnek, mivel egyes szakértők szerint az oldalletöltések már nem olyan fontosak.

Olvasni:  A Google Webmestereszközök használata visszamutató hivatkozások elemzéséhez és jelentésekhez

Sok kiadó használja az úgynevezett „kattintásos webet”, amelyben a kattintások és az oldalmegtekintések a legfontosabb mérőszámok. Tony Haile, aki jelenleg a Twitter termékigazgatója, 2014-ben alternatív modellként „figyelemhálóként” emlegette. Ez azt jelenti, hogy a közönség figyelme és elköteleződése válik a tartalom sikerének meghatározó mérőszámaivá.

A Clickbait jótékony hatású lehet a megfelelő körülmények között, de végül egy alaposan átkutatott, jól megírt és nagyon releváns anyag hosszabb távú sikert hoz. Tehát egyedi igényei szerint hozzon létre tartalmat, és bizonyosodjon meg arról, hogy időnként újra és felülvizsgálja.

Ha SEO-barát prémium webtartalomra van szüksége, akkor kipróbálhatja a Pepper Content weboldal tartalomíró szolgáltatásait.

GYIK

1. Mit jelent a clickbait?

A Clickbait általában egy szenzációt keltő címsor, amely ráveszi az olvasókat, hogy egy webhely tartalmára vagy hirdetéseire mutató hivatkozásra kattintsanak.

2. Hogyan lehet felismerni a kattintáscsalit?

A clickbait címsorokat a hangszín (általában szenzációhajhász) és a nyelv (a valóság eltúlzott változatait ábrázoló) alapján azonosíthatja.

Új publikációk:

Ajánlott