A digitális marketing fejlődése Indiában

Tartalomjegyzék

  • Digitális marketing: meghatározás
  • A digitális marketing korai korszaka
  • Jelen
  • Kulcs elvitelek
  • Következtetés
  • GYIK

A digitális marketing 1996 és 2005 között indult Indiában, amikor az ország legtöbb belső részén még nem volt elérhető az internet. Azonban ma már minden kisvállalkozás hallott a digitális marketingről, és hajlandó megpróbálni, figyelembe véve az országszerte fennálló figyelemre méltó összeköttetést. A digitális marketing fejlődése Indiában a csúcson van, és a jövőbeli digitális marketingtrendek kiváló bevételeket vetítenek előre azok számára, akik beugranak a kocsiba.

Forrás

Digitális marketing: meghatározás

A digitális marketingről először Indiában hallottak 1980-90-ben, amikor még csak kialakulóban volt. A digitális marketing evolúciója szakaszosan ment végbe, 1996 körül, amikor először jelentek meg a számítógépek és laptopok. A digitális marketing nagyjából úgy definiálható, mint egy márka népszerűsítése az interneten, és természetesen az elektronikus médián keresztül. Ennek azonban számos árnyalata van, amelyeket meg kell értenie a sikerhez.

A világháló megjelenésével a digitális marketing új lendületet kapott, amit tovább segítettek a webes platformok létrehozásának fejlesztései. Ehhez járultak a weboldalak fejlesztésére szolgáló technológiák, amelyek segítették a márka jobb ábrázolását, és elősegítették a gyorsabb internetes interakciót. Eddig a hirdetők hagyományos módszereket, például rádiót, tévét és nyomtatott médiát használtak a reklámozásra. A digitális marketing azonban lehetővé teszi a marketingesek számára, hogy sokkal gyorsabban kézbesítsék az üzeneteket, és a digitális marketing terminológiájában célközönségnek nevezett csoportokat niche-csoportokhoz jussanak.

Forrás

A digitális marketing korai korszaka

Ma nagyon gyorsan elérheti célközönségét. Mivel a felkapott tömeg általában úton van, a legtöbb információ az interneten keresztül történik, és mobileszközökön keresztül érhető el. A helyzet azonban egészen más volt az első időkben. Az Internet első megjelenésével a Web 1.0 platform volt az első információterjesztési platform. Az emberek azonban csak megtekinthették az adatokat, nem válaszolhattak rájuk az interneten keresztül, és nem oszthatták meg őket társaikkal.

Olvasni:  Dell Vostro 15 3583 áttekintés

Csak 1993-ban léphetett életbe egy kattintható banner, ami elindította a szalaghirdetések hirdetési célú értékesítését. A következő évben az új technológiák megjelenése tanúja volt, és a kommunikációs eszközök is beköszöntöttek a Yahoo megjelenésével.

A Yahoo volt a Facebook akkoriban, és az első évben meghaladta az 1 milliót. Meghatározta a digitális marketing irányvonalát, előfutára volt a jövőbeli digitális marketingtrendeknek, és a vállalatok elkezdték építeni a weboldalakat, hogy optimalizálják őket a neten való jobb láthatóság érdekében. A Google már jelen volt (1998), de a keresőt nem tudták a marketingesek javára használni, mivel az optimalizálható weboldalak még fejlesztés alatt állnak.

Jelen

Feltételezhető, hogy a digitális marketing világa jelenleg a közösségi médiára, a Facebookon, Twitteren és Instagramon található bejegyzésekre korlátozódik. Sokkal többről van szó, mivel a jövő digitális marketingtrendjei már itt vannak.

A digitális marketing története és fejlődése valóban lenyűgöző tanulmányt alkot. A Web 1.0 platform szerény kezdeteitől kezdve most a mesterséges intelligencia (AI), a kiterjesztett valóság (AR), a hangalapú keresés optimalizálása és a programozott hirdetések tanúi vagyunk.

A jövőben a digitális marketing trendjeiben az AI lesz az élen, amely minden életre hatással lesz.

Tudta, hogy az internethasználók több mint 60%-a találkozott már chatbotokkal, hogy megoldják a problémáikat? A közösségi média csatornáin jelenlévő szinte minden tartalom már most is személyre szabott AI segítségével, hogy az embereket hosszabb ideig lekösse. A mesterséges intelligencia, amely 2025-re várhatóan 190 milliárd dolláros iparág lesz, azért jött, hogy a holnap digitális marketingjének része legyen.

Az AI mögött a kiterjesztett valóság (AR) áll, amely a valós és a virtuális világ ravasz keveréke. Az AR valós idejű interakciót és fantasztikus sci-fi ötleteket ígér, amelyekkel mindenki a helye szélén áll. A szakértők úgy találják, hogy az AR előbb-utóbb felváltja a virtuális valóságot (VR). A legtöbb márka már átáll az AR technológiára az ügyfélélmény javítása és a bevételek növelése érdekében.

Olvasni:  Xvid Review – Átfogó útmutató

A hangalapú keresés optimalizálása sem marad el mögötte. Népszerű a tinédzserek körében, akiknek 55%-a napi online tevékenységei során a hangalapú keresés optimalizálására támaszkodik. Mivel az Amazon, az Alexa és a Google Home már a háztartások 20%-ában jelen van, a hangalapú keresés optimalizálása nagy sikert aratott a mai tömegben. A Google 95%-os pontossággal tudja egyeztetni a szóbeli lekérdezéseket, és 2022-ig az online vásárlások 50%-át fogja elérni.

Kulcs elvitelek

  • A technológia új trendjei felváltják a régi módszereket, és a digitális marketingszakembereknek lépést kell tartaniuk a korral.
  • A mesterséges intelligencia és a hangalapú keresés gyorsan felváltja a hagyományos keresési módszereket a Google-on.
  • A szakértők úgy találják, hogy az AR előbb-utóbb felváltja a virtuális valóságot (VR).
  • A tartalom még mindig király, de új formátumban kell bemutatni, hogy megfeleljen a mai fogyasztóknak.

Következtetés

Bár ma a technológia uralja a teret, és a holnap piacait is irányítani fogja, emberi érintésre mindig szükség van. Végül is a marketingesek emberekkel és nem robotokkal foglalkoznak; így a fogyasztókkal való interakció, hogy megértsék fájdalmas pontjaikat, továbbra is kulcsfontosságú a marketingszakemberek sikeréhez. Ha megnézi a digitális marketing történetét és fejlődését, látni fogja, hogy minden egyes technológiát az emberi érintés támogat.

GYIK

1. Mi a digitális marketing jövője Indiában?

Az indiai Goldman Sachs kutatási jelentése szerint a digitális marketing hatóköre Indiában meglehetősen nagy, dollárban kifejezve pedig közel 160 milliárd dollárt ér majd 2025 fordulójára. Habár a digitális marketing evolúciója az országban a kezdeti szakaszban lassú volt, ez a rövid időn belüli háromszoros növekedés előrejelzése az iparág kései gyors előrelépéseinek köszönhető. A legtöbb indiai vállalkozás a hagyományos marketing gyakorlatokról a digitális marketingre vált.

Olvasni:  A sikeres digitális marketing kulcsfontosságú összetevői

2. Mennyire fontos jelenleg a digitális marketing Indiában?

A digitális marketing segít a vállalkozásoknak fenntartani önmagukat, különösen a járvány idején, gyakorlatilag leállítva minden üzleti tevékenységet. A digitális marketing gyors fejlődésének köszönhetően a vállalkozások megtarthatják a társadalmi távolságtartást, és folytathatják üzleti tevékenységüket. A jövőbeli digitális marketingtrendek jó időket ígérnek minden vállalkozás számára ahhoz, hogy üzleti tevékenységének nagy részét online, digitális marketingen keresztül bonyolítsa le.

3. Melyik évben indult el a digitális marketing Indiában?

Bár nehéz meghatározni a pontos dátumot vagy évet, a digitális marketing valamikor 1996 és 2005 között kezdődött. A digitális marketing csak néhány évvel később kezdett ígéretesnek tűnni. Ennek oka az internet könnyű elérhetősége a távoli területeken, valamint az, hogy az emberek később értesültek a Google és a Bing keresőszolgáltatásairól.

4. Mire van lehetőség digitális marketing a jövőben?

Tagadhatatlan, hogy a digitális marketing fényes jövő előtt áll. Ez a felfogás azon alapul a digitális marketing múltja példátlan növekedést felmutató országban. A digitális marketing itt marad, és továbbra is a kis-, közép- és nagyvállalkozások támasza marad. Ahogy a piac dinamikája napról napra fejlődik, a digitális marketingszakembereknek agilisabbnak, éberebbnek és kreatívabbnak kell lenniük, hogy a versenytársak előtt maradjanak.

5. Mit hoz a jövő a digitális tartalmak számára?

Amint a digitális marketing evolúciója fejlődött, így a digitális tartalom is. A tartalom továbbra is a király, és továbbra is döntő szerepet fog játszani a a digitális marketing jövője. Az új fogyasztói igények növekedésével a technológiai fejlesztések, mint például a virtuális valóság (VR), a mobil videó, a kiterjesztett valóság (AR), a mesterséges intelligencia (AI) és a gépi tanulás, mind hozzájárulnak a digitális marketingtevékenységek fokozásához. A a digitális marketing jövője az adatelemzés kifinomultabb formában történő alkalmazásának lesz tanúja, és uralja a jövő trendjeit.

Olvasni:  Hozzáférhetőség: digitális vagy társadalmi digitális átalakulás? - Webinárium

Új publikációk:

Ajánlott