A digitális marketing költségvetésének összeállításakor figyelembe veendő tényezők

Tartalomjegyzék

 • Mi az a digitális marketing költségvetés?
 • Miért fontos a marketing költségvetés?
 • A digitális marketing költségvetésének tervezésekor szem előtt tartandó dolgok
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A digitális marketing nélkülözhetetlenné vált a modern vállalkozások számára, hogy boldoguljanak és fennmaradjanak a mai versenyhelyzetben. A digitális marketing világa mélyreható, számtalan stratégiával, amelyeket el lehet fogadni annak érdekében, hogy termékét a megfelelő közönség számára értékesíthesse. De rendkívül fontos megtervezni a digitális marketing költségvetési elosztási stratégiáinak megfelelő keverékét a marketingesek rendelkezésére álló különböző online marketing platformokhoz.

A digitális marketing költségvetésének hiánya olyan, mintha egy fejszét céloznánk a teljes sötétségben, aminek az eredménye bizonytalan lesz. A digitális marketing világában ez pénz-, idő- és erőfeszítéspazarlást jelent. Teljes siker! Ez a blog végigvezeti Önt egy sor lépésen, amelyek pontosan felvázolják, hogy milyen tényezőket kell szem előtt tartania a digitális marketing költségvetési tervének elkészítésekor, és milyen előnyökkel jár ez hosszú távon.

Mi az a digitális marketing költségvetés?

Egyszerűen fogalmazva, a költségvetés egy meghatározott időszakra szóló pénzügyi terv. A marketing-költségvetés tehát egy pénzügyi terv azokra a marketingkiadásokra, amelyeket nyugodtan költhet vállalkozására egy adott időszakban, amely lehet egy hónap, negyedév vagy év. A marketingköltségvetés elkészítésekor a következő kiadások szerepelhetnek.

 • Fizetett reklám
 • Blog domain regisztrációja
 • Marketing személyzet felvétele
 • Szponzorált webtartalom
 • Marketing automatizálási szoftver
 • Egyéb weboldal fenntartási költségek

A fenti lista nem kimerítő, és minden szervezet saját vállalkozása jellegétől függően eldöntheti, hogy egy adott kiadás beleszámítható-e a marketing költségvetésébe.

Miért fontos a marketing költségvetés?

Mielőtt belemerülnénk a digitális marketing költségvetés tervezésénél figyelembe veendő dolgokba, fontos megérteni, miért van egyáltalán szükség marketing költségvetésre, és milyen célt szolgál majd. Íme néhány nyomós indok a marketing-költségvetés mellett.

A túl- vagy alulköltekezés elkerülése érdekében

A marketing-költségvetés mérceként működik, amellyel könnyedén megtervezheti marketingköltségeit. Világos képet ad az egyes marketingstratégiákhoz hozzárendelt kiadásokról, így segít a helyes úton maradni. Ha nem rendelkezik marketing költségvetéssel, elveszítheti a fókuszt, és túlköltekezéshez vagy alulköltéshez vezethet, amikor már túl késő lesz.

Olvasni:  A WordPress Manager használata a Softaculousban

A pénzeszközök megfelelő helyre történő elosztása

A sikeres digitális marketing-költségvetés-felosztás pontosan megmondja, hogy mennyi forrást tud elkülöníteni az Ön számára elérhető különböző csatornákhoz. A marketingköltségeknek közvetlenül bevételt kell jelenteniük, amihez fontos, hogy először azokhoz a csatornákhoz rendelje a forrásokat, amelyek optimális eredményeket biztosítanak Önnek.

Világos, hosszú távú út kijelölése

Képzeljen el egy sikeres hirdetési kampányt, amely fizető potenciális ügyfeleket generál, de a megfelelő források hiánya miatt le kell állítania. Ez frusztráló, és nagy csapást okozhat a vállalkozásában. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében mindig az a legjobb, ha olyan marketing-költségvetésünk van, amely a kezdetektől fogva megfelelő hangnemet ad minden marketing tevékenységéhez, és lehetővé teszi, hogy előnyt szerezzen. Hosszú távon elegendő rugalmasságot biztosít, miközben hatékony és következetes marketinglehetőségeket biztosít.

Vállalkozásának fenntartható növekedéséhez

A sikeres marketingszakember tisztában van azzal, hogy a marketingköltségek valójában nem költséget jelentenek a vállalkozás számára, hanem inkább a növekedésbe való befektetés. A rendelkezésre álló pénzeszközök felhasználásához és a maximális eredmények eléréséhez a marketing költségvetés a legjobb választás.

A digitális marketing költségvetésének tervezésekor szem előtt tartandó dolgok

Cége digitális marketing költségvetési tervének meg kell felelnie az aktuális piaci trendeknek, ami nemcsak az ügyfélszerzésben segít, hanem a kívánt megtérülést (ROI) is biztosítja. Különböző közösségi média csatornákat használ, mint például a Facebook, az Instagram és a LinkedIn, valamint a SEO bevált gyakorlatait alkalmazza annak érdekében, hogy előrébb kerüljön a Google-on.

Forrás

Íme néhány kulcsfontosságú dolog, amelyet szem előtt kell tartania, mielőtt elkezdi a márkája digitális marketing költségvetésének felosztását:

Döntse el az összeget

Míg minden vállalatnak meg kell nulláznia a megfelelő összeget, hogy saját magának költse el marketingköltségvetését, a megalapozott marketingbefektetés általános hüvelykujjszabálya az, hogy bevételének közel 5-7%-át marketingköltségekre kell fordítania. A százalékos arány nem statikus, és ágazatonként változhat.

Azok a cégek, amelyek a szigorúan szájról szájra történő marketing és organikus elérés értékeire épülnek, aligha fognak jelentős marketingköltségvetést látni, és konzervatívak maradnak. Más cégek, amelyek a költségeket, például a fizetéseket, a szoftvereket vagy a hirdetési kiadásokat beszámítják marketing-költségvetésükbe, milliókra rúgó marketingköltségvetésűek lesznek. Le kell ülnie a csapatával, és el kell döntenie, hogy mely kiadások képezzék részét a digitális marketing költségvetési tervének, hogy olyan megbízható számot kapjon, amely összhangban van marketingcéljaival.

Találja ki a vállalat marketingcéljait

Minden vállalatnak megvannak a céljai, amelyeket teljesíteni kell, és ennek megfelelően tervei vannak ezek elérésére. A marketing osztálynak meg kell győződnie arról, hogy pontosan tudja, mik a vállalat céljai, melyek ezek közül a célok igényelnek marketingtámogatást, és pontosan mennyi költségvetést kell felosztani az egyes célokra.

Olvasni:  Mi az a hibrid digitális marketing és hogyan működik?

Míg a marketing osztály elsődleges felelőssége a bejövő potenciális ügyfelek folyamatos áramlásának biztosítása és azok konverziója egy sor stratégián keresztül, ugyanilyen fontos, hogy elegendő költségvetést különítsen el más, időérzékeny vállalati célokra, például ajánlatokra vagy promóciókra, termékbevezetésekre. , termék- vagy eseményregisztráció stb. Ennek békés elérése érdekében állítson fel olyan határokat, amelyek meghatározzák a marketing, mint csapat hozzájárulását e célok eléréséhez, és olyan költségvetést érjen el, amely elég rugalmas ahhoz, hogy mindenkit magában foglaljon.

Válassza ki a megfelelő digitális csatornákat

Napjainkban számos internetes marketing eszköz áll rendelkezésre a promóciós tevékenységek lebonyolítására. A helyes digitális marketing-költségvetési tipp az lenne, ha meg kell értenie, hogy ezek közül a csatornák közül melyik válik a legtöbb hasznot vállalkozásának. A megfelelő csatornák meghatározása előtt figyelembe kell venni néhány tényezőt: az iparág, a költségvetés, a rendelkezésre álló erőforrások, a marketingcélok, a célközönség, a piaci verseny stb. Ezen túlmenően, ha megválaszolja ezeket a kérdéseket, a digitális csatornák megfelelő keverékét is megtalálhatja. amibe bele kell csapni.

 • mi a célom? Célja, hogy a potenciális ügyfelek megismerjék a vállalkozásomat? A márka ismertségének kialakítása? Azért, hogy forgalmat tereljek a webhelyemre?
 • Arra kell összpontosítanom, hogy kiépítsem a közösségi oldalamat?
 • Az a célom, hogy bizalmat és tekintélyt építsek ki az online jelenlévő fogyasztóimmal?
 • Milyen ROI-ra számítok?

A fentiekre adott válaszok függvényében tud majd dönteni azon csatornákról, amelyek segítségével gyorsabban elérheti a kívánt célokat. A Google Ads például kiválóan alkalmas a márka azonnali láthatóságára és a potenciális ügyfelek vonzására, míg egy dedikált heti blog, amely jól rezonál jelenlegi ügyfelei körében, kiválóan alkalmas arra, hogy megtartsa őket, és ismételt vásárlásra csábítsa őket.

Elemezze a múltbeli eredményeket és adatokat

Csak azért, mert bizonyos marketingkiadások az elmúlt néhány évben bevett normává váltak, ez nem jelenti azt, hogy ugyanezt a következő években is folytatni kell, különösen akkor, ha nem ígér semmilyen ígéretet a kívánt eredmények elérésére. Ennek kiderítéséhez azonban fontos szünetet tartani, visszatekinteni a múltbeli adatokra, és felsorolni azokat a területeket, amelyeken meg kell változtatni a stratégiát.

Például, ha az elmúlt negyedévben a Facebook-hirdetésekbe befektetett összes pénz nem eredményezett mérhető teljesítményt, például kattintásokat, konverziót vagy bevételt, akkor valószínűleg ez nem volt életképes stratégia az Ön számára.

Forrás

Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy elemezze a múltbeli eredményeket, szüneteltesse azokat a kampányokat, amelyek nem bizonyulnak gyümölcsözőnek, és ehelyett olyan stratégiákba pumpáljon pénzt, amelyek pontosan azt eredményezik, amire vállalkozásának pillanatnyilag szüksége van. Készítsen nyomkövetőt az alábbi mutatókról, amelyek megkönnyíthetik a döntést:

 • Sorolja fel azokat a marketingtevékenységeket, amelyek hozzájárultak az eredményhez (és azokat, amelyek nem tették ezt).
 • Döntse el, hogy folytatja-e ugyanazt a költségvetést, vagy bővíti-e azt.
 • Döntse el, hogy teljesen elhagyja-e az életképtelen stratégiákat, vagy folytassa azokat úgy, hogy jobb eredményeket ér el.
 • Tekintse meg a jól teljesítő kezdeményezéseket, és döntse el a jövőbeni cselekvési irányt.
Olvasni:  Az 5 legjobb e-kereskedelmi marketing automatizálási eszköz üzlettulajdonosok számára

Fektessen be a marketing automatizálási szoftverekbe

A marketingautomatizálási szoftverek piaca 2027-re várhatóan 11,46 milliárd dolláros iparággá fog nőnimivel a menedzserek világszerte felismerik a kifinomult szoftverek bevezetésének óriási hatását a digitális marketing költségvetési terveik teljesítéséhez.

Ahhoz, hogy életet leheljen digitális kezdeményezéseibe, egy szilárd digitális marketing-költségvetési tipp, ha olyan marketingautomatizálási szoftverbe fektet be, amely az egész folyamatot automatikussá és funkcionálisan egyszerűen végrehajthatóvá teszi. Néhány fontos szoftver, amelyet feltétlenül meg kell néznie:

 • E-mail marketing eszközök
 • Kisegítő eszközök
 • Közösségi média marketing szoftver
 • Grafikai tervező eszközök és szoftverek
 • Videó készítő szoftver
 • Tartalomkészítő eszközök
 • Személyre szabott marketing szoftver
 • Lead menedzsment szoftver

Tervezz meg egy szilárd tartalomstratégiát

Az ügyfél továbbra is minden üzlet királya. A tartalom azonban a belső digitális marketing költségvetési elosztási terveinek királya. A HubSpot szerint 2020-ban a marketingesek 70%-a aktívan fektetett be a tartalommarketingbe. Ez az arány 2021-ben 82%-ra ugrott! A tartalommarketingnek különféle formái lehetnek, például cikkek, blogok, e-könyvek, videók, közösségi média tartalmak, grafikák stb. Találja meg azt a tartalom- és digitális marketingstratégiát, amely jól illeszkedik vállalkozása jellegéhez és típusához.

Például a szolgáltatásokkal kapcsolatos iparágak vásárlóinak részletes információkra lesz szükségük a vásárlási döntés meghozatalához. Az igényeiknek leginkább megfelelő tartalomstratégia az alapos cikkek és blogok lennének. Hasonlóképpen, a termékalapú vállalkozások is profitálnak a videóból. Ilyen esetben a marketing költségvetés elkészítése során el kell számolni a felvételi eszközökkel, szerkesztőeszközökkel, műsorvezetői fizetésekkel stb.

Tartsa rugalmasan

Míg a digitális marketing költségvetési terve valószínűleg egy éves alap lesz, amely egyösszegű lesz, könnyedén lebonthatja havi tervre, és onnan továbbléphet. Ez segít abban, hogy agilisan kezelje a költségvetést, és figyeljen marketingkezdeményezései jelenlegi állapotára. Tegyük fel, hogy egy adott marketingkampány nagyszerű eredményeket hoz egy adott hónapban. Bölcs dolog több pénzt pumpálni rá. Nincs ok arra, hogy ne módosítsa költségvetését a kedvező eredmények szerint, és többet fektessen bele a következő hónapokban. Módosítsa és állítsa vissza havi költségkeretét az eredményeknek megfelelően, és rugalmasnak maradva érje el a megfelelő kombinációt.

Olvasni:  Az 5 legjobb digitális marketing tipp 2024-ból, amelyeket 2024-ben is használhat

Kulcs elvitelek

 • A digitális marketing költségvetés a vállalat sikerének sarokköve, és ennek birtoklása biztosítja, hogy a marketing kezdeményezések összhangban legyenek a vállalat általános céljaival és célkitűzéseivel.
 • Fontos, hogy rendelkezzen digitális marketing költségvetéssel, hogy ne költsön túl hajthatatlan stratégiákra, hogy a forrásokat a megfelelő helyeken allokálja, hogy fenntartható módon növekszik vállalkozása, és világos, hosszú távú utat vázoljon fel a a vállalat általános növekedése.
 • A digitális marketing költségvetésére elkülönítendő összeg vállalkozásonként és iparágonként változhat. A marketingbefektetési hüvelykujjszabály az, hogy a bevétel 5–7%-át a marketingköltségvetésre kell fordítani.
 • Ismerje meg a marketingcélokat és a vállalat általános céljait, döntse el a megfelelő csatornákat a digitális marketingstratégiák megvalósításához, elemezze a múltbeli adatokat, és dolgozzon ki egy digitális marketing stratégiát, amely az Ön vállalkozása számára működik.
 • A digitális marketing költségvetésének kulcsfontosságú tippje, hogy fektessen be olyan marketingautomatizálási szoftverekbe, amelyek segítenek megtervezni és egyszerűvé és megvalósíthatóvá tenni a marketing kezdeményezéseket.
 • Tartsa rugalmasan és rugalmasan a digitális marketing költségvetésének elosztását, hogy szükség esetén beépítse a fontos változtatásokat.

Következtetés

A digitális marketing költségvetésének felosztása kezdetben ijesztő feladatnak tűnhet, de rendkívül fontos feladat, amely megadja az alaphangot egy sikeres üzleti évhez. Legyen világos képe az összes fontos marketingköltségről, döntse el, hogy a marketingbiztosítékot és az egyéb kapcsolódó tevékenységeket házon belül kell-e elvégezni, vagy ki kell-e bízni egy másik ügynökséggel, és olyan költségvetést kell elérnie, amely vízhatlan, de elég széles ahhoz, hogy rugalmas maradjon. felmerül a szükség.

GYIK

1. Mit kell belefoglalni a digitális marketing költségvetésébe?

A digitális marketing költségvetésének tartalmaznia kell minden marketinggel kapcsolatos kiadást, például fizetett hirdetéseket, marketingesek felvételével kapcsolatos költségeket, webhely-fenntartási költségeket, a marketingtevékenységek lebonyolításához vásárolt különböző szoftverek költségét stb., valamint az általános cél eléréséhez szükséges egyéb költségeket. a vállalat céljait, amelyeket a marketingcsapatnak el kell érnie.

2. Melyek a digitális marketing típusai?

Különféle módon vonzhatja az ügyfeleket a digitális marketingen keresztül, például keresőoptimalizálás, tartalommarketing, közösségi média marketing, e-mail marketing, mobilmarketing, affiliate marketing stb.

3. Mi az a digitális marketing költségvetési terv?

Minden olyan célt és célkitűzést, amelyet egy vállalat elérni kíván, úgy kell megtervezni, hogy a digitális marketing költségvetése teljesíteni tudja és teljesíteni tudja. Ezért van szükség digitális marketing költségvetési tervre.

4. Milyen digitális marketingcélokat kell kitűznie egy vállalatnak?

A digitális marketing céljai vállalatonként eltérőek. A digitális marketing révén azonban a vállalatok általában a lead generálására, a márkaépítésre és -elismerésre, a közösségi média követésére és interakciójára, valamint a bizalom és tekintély kiépítésére törekednek az online közönség körében.

Új publikációk:

Ajánlott