A digitális marketingnek nem kell nehéznek lennie: olvassa el ezt a 16 tippet és trükköt

Tartalomjegyzék

 • Bevezetés
 • Hogyan hat a digitális marketing az Ön vállalkozására?
 • 16 könnyen követhető digitális marketing tipp és trükk
 • Lépésenkénti útmutató digitális marketingterv elkészítéséhez
 • Következtetés
 • GYIK

Az Investopedia szerint a digitális marketing az internet, a mobileszközök, a közösségi média, a keresőmotorok, a vizuális hirdetések és más digitális csatornák használata a fogyasztók elérése érdekében. Így ezt internetes marketingnek is nevezik. A WebStrategies 2020-as digitális marketingstatisztikái szerint az online marketingre fordított kiadások 46% a teljes globális hirdetési kiadásból 2021-ben.

A digitális marketinget azonban a kezdeti időkben meglehetősen könnyű volt megvalósítani. Mostanra sokkal bonyolultabbá vált, mivel többféle digitális marketing médium és platform közül választhat. A bonyolultság ilyen szintje azt is jelenti, hogy a márkák a demográfiai jellemzőik, a vásárlási szokásaik és számos egyéb statisztikája alapján szupercélozzák meg fogyasztóikat egyik platformról a másikra.

A kezdők számára azonban ijesztő lehet megérteni, hogyan lehet kiemelkedő a digitális marketing terén, és ez a cikk felfedi a 16 legjobb digitális marketing tippet, amelyekkel elkezdheti kezdeni.

De előtte vessünk egy pillantást a digitális marketing alapjaira.

A digitális marketing alapjai

Forrás

A digitális marketing lényegében a digitális médiumok interneten keresztüli kihasználását jelenti. Az internet webhelyeket, mobilkereséseket, közösségi médiát, e-maileket és keresőmotorokat jelent. Ez a fajta marketing lehetővé teszi a marketingesek számára, hogy a lehető legkevesebb erőforrás segítségével emberek millióit érjék el világszerte.

Akár helyi, akár világméretű online jelenlétet vagy forgalmat szeretne, a digitális média az, ami elvezeti Önt. A marketing lényegében a vállalkozások és az ügyfelek közötti szakadék áthidalását jelenti. A digitális marketing a vállalatok és az ügyfelek közötti szakadék digitális áthidalását jelenti.

Most, hogy tudjuk, mi az a digitális marketing, nézzük meg, mit nyújt Önnek a digitális marketing. A digitális marketingterv lehetővé teszi, hogy a leghatékonyabb digitális marketing stratégiákat alkalmazza, hogy a meghatározott céloknak megfelelően a legjobb eredményeket érje el márkája számára.

Hogyan hat a digitális marketing az Ön vállalkozására?

A járvány az egész világot elérte, és mindenkit meglepett. Minden vállalkozást be kellett zárni, és lényegében mindenféle marketing és értékesítés leállt. Azok a vállalkozások, amelyek ezalatt a közösségi médiát kihasználták, képesek vagyunk internetes forgalmat felhalmozni, tudatosítani és elterjedni. Ez idő alatt a digitális marketing A marketing lett, és ez továbbra is az.

Vegyük például a Burgerz hamburgerízt. Tételezzük fel, hogy ez volt a legjobb hamburgerező a városodban a járvány kitörése előtt. Ahogy a járvány elkezdődött, az üzletét ugyanúgy érintette, mint másokét. A munkaadók kötelezővé tették az otthoni munkát. A munkastruktúra változása az embereket otthonaikba zárta, és elfelejtették a múltban a Burgerzben eltöltött kellemes időt. Fizikailag nem lehetett elmenni a Burgerz-be, de otthon nagyon vágytak rájuk.

Így a Burgerz elindított egy online ételszállítási modellt, hogy kihasználja az otthoni munka helyzetét. Beírhatja a Burgerz-et a Google-be, és felkeresheti a webhelyüket. De rossz kialakítása miatt gyorsan eldobtad. Most már nem érdekli a Burgerz, és rendeljen egy másik hamburgerezőtől.

Olvasni:  Tartalommátrix létrehozása 8 egyszerű lépésben

Ez még néhányszor előfordul sok ügyféllel. Burger csapata azon töpreng, hol lehet a probléma, és nullázzák a kérdést. Most felvesznek egy digitális marketingszakembert, aki elvégzi néhány módosítást a webhelyen, és a legjobb digitális marketingstratégiákat alkalmazza, hogy a márkát újra a pályára állítsa. A Burgerz ismét kap rendeléseket!

16 könnyen követhető digitális marketing tipp és trükk

Az alábbiakban felsoroljuk az interneten elérhető legjobb digitális marketing tippeket. A szakemberek és a kezdők egyaránt használhatják ezeket a tippeket, hogy elérhetőbbé tegyék a digitális marketinget a maguk számára.

1. Az ideális vevőnek meg kell értenie a márkáját

A márkanévnek beszélnie kell a vevővel. Az esztétika elengedhetetlen egy márka értékesítése során. Webhelyeinek, blogjainak, közösségi médiafiókjainak és minden más másolatának esztétikailag megfelelőnek kell lennie. Webhelyének letisztult és vonzó dizájnnal kell rendelkeznie, amely tetszik a közönségének. Egy jó webhely, blog és közösségi média kialakítás segít hitelességet és hírnevet építeni a célközönség körében. Egy rossz kompozíció gyorsan elriaszthatja még a leghűségesebb vásárlóit is. Nem titok, hogy a silány esztétika hozzájárul a magasabb visszafordulási arányhoz és az alacsony átkattintási arányhoz (CTR).

2. Szerezzen közösséget

Az online közösség nagyon fontos, ha sikeres akar lenni az interneten. Számos módja van annak, hogy felkeltse az emberek érdeklődését Ön iránt, beleértve az interakciós teret, a viták ösztönzését és az iparági vezető szerep bemutatását.

Szüksége van egy megfelelő e-mail listára is, hogy sikeres legyen a közösségi marketingben. Az e-mail marketing segíthet a közvetlen üzenetküldésben és a bizottsággal való célzott kommunikációban. Az alábbi statisztikák szerint az e-mail marketing is a második legjobb tartalomterjesztési csatorna.

3. Legyen hosszú távú célja

A digitális marketing különféle médiumokat használ termékei vagy szolgáltatásai népszerűsítésére. Elengedhetetlen, hogy legyen egy hosszú távú célod és stratégiád legyen, hogy mindig a helyes irányba haladj. Hosszú távú stratégia nélkül el fogsz veszni, mint tű a szénakazalban. Bármilyen eredményhez idő kell, és türelmesnek kell lenni, miközben azt figyeli, hogy céljai valósággá váljanak.

4. Használja ki az influencer marketing erejét

Az influencer marketing lassan mainstreammé válik. Az influencereknek nagy közössége van hűséges követőiből, és ezt kihasználhatja, ha együttműködik az influencerekkel. A befolyásolók nagyszerű munkát végeznek abban, hogy üzenetét a közönség elé tárja. Gondoskodnia kell arról, hogy termékéhez vagy szolgáltatásához a megfelelő befolyásolót válassza. A HypeAuditor azt találta, hogy az Instagramon a márkák 4,87 dollár megkeresett médiaértéket látnak minden influencerekre költött 1 dollár után!

5. Küldjön e-maileket a megfelelő időben

Amikor e-mail marketingről van szó, gondoskodnia kell arról, hogy tökéletes egyensúlyt találjon. Nem akar spammel küldeni ügyfeleit, és nem szeretne e-mailt küldeni olyan hosszú idő után, hogy már nem érdekli őket. Találja meg a tökéletes egyensúlyt úgy, hogy hetente legfeljebb egy-két e-mailt küld. Ne feledje, hogy ne küldjön spamet a közönségnek, és tegyen eleget annak érdekében, hogy leköti őket.

6. Összpontosítson az ügyfelek megtartására

Az ügyfelek megtartása elengedhetetlen, ha rendszeres értékesítést, nyereséget és bevételt szeretne. Ebben a modern korban természetes, hogy a vásárlók elvonják a figyelmüket. A közönség megtartására éppúgy kell összpontosítania, mint az új ügyfelek megszerzésére, mivel már kemény munkával és odaadással felkeltette a figyelmüket. Ez költségmegtakarítást is jelent, mivel a vállalatok 82%-a egyetért azzal, hogy a megőrzés olcsóbb, mint az akvizíció a SmallBizGenius szerint.

7. Az elhagyott kocsik visszaszerzése

Online áruház tulajdonosként nagyon frusztráló látni, hogy egy vásárló elhagyta a teli kosarat. Nem sok vállalkozás nem tesz eleget, hogy üldözze az ilyen vásárlókat, akik elhagyták a kosarukat. Már tudja, hogy az a vásárló, aki a kosarába tett valamit, már érdeklődik az Ön terméke iránt. Használjon olyan eszközöket, mint például az e-mail marketing, hogy visszaszerezze az elveszett eladásokat, és figyelje a bevétel növekedését.

Olvasni:  Az MVP varázslatának felszabadítása az agilis szoftverfejlesztésben

8. Használja ki a közösségi média erejét

A közösségi média megzavarhatja vagy megbonthatja vállalkozását. Az Instagram, a Facebook és a Twitter ma a leggyakrabban használt közösségi média platformok, ahol az emberek sok időt töltenek. A Smart Insights 2021. októberi jelentése szerint az átlagos napi használat 2 óra 27 percet jelent.

Ha ilyen médiában kapcsolatba lép a közönségével, és boldoggá teszi őket, akkor az ég a határ. Növelheti márkája ismertségét, és új ügyfeleket szerezhet vállalkozásának. Ne feledje, hogy a közösségi média is egy olyan hely, ahol az emberek randalírozni mennek. Ügyfeleit elégedetten kell tartania. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy az ügyfelek nyíltan beszélnek Önről ezeken a platformokon.

9. Készítsen több tartalmat rövidebb idő alatt

Az emberek sok tartalmat fogyasztanak nap mint nap, és sokkal több marad észrevétlen. Rendszeresen sok tartalmat kell kiadnia, és folyamatosan erőfeszítéseket kell tennie. Ne csüggedj, ha az elején nem leszel elköteleződés vagy forgalom. Az idő múlásával tartalmai kezdenek elterjedni, és előbb-utóbb meg fogod hálálni magadnak, hogy rövidebb idő alatt több tartalmat teszel közzé.

10. Értse meg, mit jelent a rangsorolás, és használja a SEO-t a lehető legteljesebb mértékben

A SEO vagy keresőoptimalizálás lehetővé teszi, hogy blogja vagy webhelye a keresőmotorok között helyezkedjen el. Különféle tényezők játszanak szerepet, amikor blogját vagy webhelyét SEO-ra optimalizálja. A keresőmotorokon való rangsoroláshoz gyorsan betöltődő oldalakra, megfelelő kulcsszavakra, tartalommarketingre stb. kell rendelkeznie. A keresőmotorokon való rangsorolás azt jelenti, hogy blogja vagy webhelye a keresőoldalak felső felében jelenik meg. Ha sikeres digitális marketinges szeretne lenni, elengedhetetlen, hogy megértse azokat a tényezőket, amelyek a blogot vagy a webhelyet rangsorolják.

Használjon minden SEO-stratégiát annak biztosítására, hogy rangsoroljon, és elérje, hogy a közönsége eljusson Önhöz. A linképítés abban is segíthet, hogy forgalmat irányítson webhelyére, hogy később konverziók felé forduljon.

11. Márkaismertség kialakítása

A közösségi média és a digitális marketing lehetőséget ad arra, hogy növelje márkája online ismertségét azáltal, hogy segít láthatóbbá válni ügyfelei számára. Segít kapcsolatba lépni velük és kapcsolatba lépni velük, így növeli a márka ismertségét és létrehozza a márka szószólóit.

Használhat online eszközöket a márka imázsának kialakításához. A hagyományos marketing a századforduló óta háttérbe szorult, és most már minden a digitális felé fordul. A világjárvány felgyorsította a digitálisra való átállást, és az emberek sokkal többet fogyasztanak online médiát, mint korábban. Kiváló alkalom arra, hogy digitális marketingszakembernek legyünk, és online reklámozzuk blogunkat, webhelyünket, termékeinket vagy szolgáltatásainkat.

12. Összpontosítson az eredményekre, és folyamatosan elemezze mérőszámait

A digitális marketingszakembereknek tanulmányozniuk kell az analitikát, és meg kell nézniük, hogy az Ön idejében és erőfeszítésében meghozza-e az eredményeket. Ha a cselekvések és a digitális marketing nem hozza meg azokat az eredményeket, amelyek megfelelnek a hosszú távú céljainak, akkor itt az ideje, hogy újra felmérje helyzetét és stratégiáit. Túl kell lépnie a marketing hagyományos módszerein, hogy eredményeket érjen el az interneten.

Sok digitális marketinges folytatja ugyanazt a munkát, amely a múltban a márka eredményeit hozta. Ezt azonban valós időben kell megtenni, és a legjobb módja annak, hogy felmérje, hogy az erőfeszítései és a stratégiája működnek-e, az analitika tanulmányozása. Ezek a mutatók soha nem hazudnak.

13. Rendszeresen ellenőrizze stratégiáit

Ez az előző pont kiterjesztése. Kéthetente mérje fel, merre vezet a stratégiája. Ez segít megérteni, hogy a stratégiája működik-e vagy sem. Megkapod a kívánt eredményeket? Van elég forgalom? Van elég eladásod? Meg tudja valósítani a szervezete számára kitűzött célokat? Rendszeresen ellenőrizze stratégiáit és eredményeit, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a versenytársak előtt marad.

14. Fókuszban a mobilfogyasztók

Az emberek többet használják mobiltelefonjukat, mint valaha. Az emberek több tartalmat fogyasztanak mobileszközeiken, mint laptopjukon. Világszerte több mint 5,20 milliárd egyedi mobilinternet-felhasználó él, és a vásárlók közel 50%-a okostelefonjáról indít termékkeresést.

Olvasni:  4 A fordítás elsődleges típusai

Ezért győződjön meg arról, hogy blogja vagy webhelye mobilra van optimalizálva, és reszponzív. Egy silány mobilkialakítás miatt elveszíti a potenciális közönség és vásárlók nagy részét. Fókuszáljon a mobilfelhasználókra, és meg tudja ragadni a tartalomfogyasztók nagy részét.

15. Hozzon létre jó minőségű, áttekinthető tartalmat

Az Ön által létrehozott tartalomnak jó minőségűnek kell lennie, mivel a közönség és a keresőmotorok egyaránt szeretik. A nem jó minőségű tartalom nem hoz semmilyen eredményt. Blogja vagy webhelye sem fog szerepelni a keresőkben; közönsége is abbahagyja a tartalom fogyasztását. Nem lesz elköteleződésed, és elkötelezettség nélkül a blogod vagy vállalkozásod nem fog fennmaradni.

A digitális marketing során világos üzeneteket kell kiadnia, amelyek rezonálnak a közönség számára. A közönségnek gyorsan meg kell értenie, hogy milyen üzenetet próbál átadni, és nem kell sok időbe telnie, hogy megértse azt. Ez a gyors tartalomfogyasztás időszaka, és az embereknek nincs meg az a figyelmük, mint évekkel ezelőtt; valójában kevesebb, mint nyolc másodperc online.

16. Mindig nevelj

Amikor tartalmat készít, ne felejtse el mindig értéket adni. Tartalmának jobbá kell tennie mások életét, és mindig törekednie kell arra, hogy valamilyen formában nevelje közönségét. A közönség értékelni fogja ezt, és még többet szeretne visszajönni.

Lépésenkénti útmutató digitális marketingterv elkészítéséhez

Kövesse néhány lépést ahhoz, hogy digitális marketing erőfeszítései megtérüljenek. Nézzük meg a digitális marketingterv elkészítésének lépésenkénti útmutatóját.

Forrás

1. Határozza meg üzleti céljait és marketingcéljait

A mérhető, világos és elérhető célok és célkitűzések segítenek megérteni, hogy pontosan mit is szeretne elérni. Amikor felállítja ezeket a célokat és célkitűzéseket, legyen a lehető legpontosabb. Fel kell tüntetnie az összes számot és azt az időt, amelyre szüksége van a célok eléréséhez. Például ne állítsa, hogy növelni fogja a bevételt – mondja meg, hogyan fogja növelni a bevételt, és milyen lépéseket tesz annak növelésére. A következő lépésnek minden lépésnél nyilvánvalónak kell lennie. Ha nem határozod meg a lépéseidet, nem tudod, mit kell tenned, és el fogsz veszni.

Megduplázza az organikus forgalmamat a következő éven belül (12 hónap). Ezzel megadja a határidőt a munkavégzéshez, a keretet a mérföldkövek felállításához, és konkrét intézkedéseket kell tennie, mint például a webhely optimalizálása, kiváló minőségű tartalom létrehozása, stratégiai tájékoztatás stb.

2. Határozza meg a vásárlói személyiségeket és a közönségszegmentációt

Ahhoz, hogy minden marketingkampány sikeres legyen, ismernie kell és meg kell határoznia, hogy kit céloz. A célmeghatározás és a szegmentálás, beleértve a személyeket is, betekintést nyújt abba, hogy milyen típusú marketing lesz a leghasznosabb.

Tegyük fel például, hogy informatikai szolgáltatásokat ad el. A közönség egy része olyan kisvállalkozás lesz, amelyek bevétele kevesebb, mint 500 000 USD. Eladhatja óriásvállalatoknak is. Az Ön által használt vásárlói személyiségek és marketingstratégiák nagyon eltérőek lesznek. Azok az ötletek és üzenetek, amelyek a kisvállalkozások tulajdonosaiban rezonálnak, nem fognak rezonálni a nagyvállalatoknál. Az ellenkezője is nagyon pontos.

Határozza meg szegmenseit a célközönségből. A következő lépés az ideális vásárló személyének kialakítása. Az alábbiakban felsorolunk néhány tényezőt, amelyeket felhasználhat a vásárlói személyiségek kialakításához:

 • Jövedelem
 • Kor
 • Munka megnevezése
 • Prioritások
 • Ipar
 • Kihívások
 • Gólok
 • Közösségi média platform
 • Fájdalompontok
 • A kívánt termékek/szolgáltatások

3. Határozza meg a piaci részesedést és végezzen versenyelemzést

Ahhoz, hogy sikeres legyen, ismernie kell a versenytársát. A versenyelemzés segít abban, hogy megértse versenytársait, és ennek megfelelően döntsön marketingstratégiájáról.

Próbáld megérteni ezeket a dolgokat, amikor megpróbálod tanulmányozni a versenyed:

 • Hol erősek?
 • Hol gyengék?
 • Mennyi a fizetett forgalom aránya az ingyenes forgalomhoz képest?
 • Milyen különböző digitális csatornákat használnak?
 • Milyen a hangvételük a vásárlókkal?
 • Mi az USP-jük?
 • Mi a helyzetük a piacon?

Az elemzések átfogó tanulmányozása segít abban, hogy versenytársai előtt maradjon, és minden alkalommal és minden ponton felülmúlja őket.

Olvasni:  Mi az Oldalon kívüli SEO? És hogyan használja fel a SEO stratégiájában

4. Végezzen SWOT-elemzést

A SWOT-elemzés keretet ad az Ön piacához. Megértheti, hogy mi működik és mi nem. Meghatározhatja a növekedési lehetőségeket és a nagy fenyegetéseket. Kezdje a cég erősségeinek elemzésével. Értsd meg, miben jó a céged, és mik az erősségeid. Értsd meg, hol vagy gyenge és így tovább. Ez segít abban, hogy megkülönböztesse magát a versenytársaktól, és megértse, hol áll a versenyben.

Azonosítsa a vállalkozását fenyegető potenciális veszélyeket, például egy versenytársat, aki megpróbálja ellopni a piaci részesedést, vagy bármely olyan közelgő kormányzati politikát, amely akadályozhatja vállalkozását.

5. Határozza meg és tartsa be digitális marketing költségvetését

A következő lépés a költségvetés kiszámítása. Ezzel felmérheti, mekkora pénzösszeg áll a vállalkozás rendelkezésére. Erre azért lesz szüksége, hogy digitális marketingre, stratégiákra és taktikákra költse. Különféle tényezők befolyásolhatják költségvetését, például:

 • Gólok
 • Bevétel
 • Elhelyezkedés
 • Korábbi eredmények
 • Jövedelmezőség

Meg kell terveznie, hogy vállalkozása mely részébe mennyi pénzt fektet be. Tervében a folyamat minden lépése szerepelni fog, és meg kell adnia, hogy hol és mennyi pénzt költ. Kritikusabb az ügyfelek megtartása, és több befektetést kap? Sürgősebb az új ügyfelek megszerzése, és több befektetést kap?

A költségvetés előre elkészítése sokkal előnyösebb, mint menet közben. Rugalmasnak kell maradnia, és szem előtt kell tartania, hogy a merevség szintén rossz a vállalkozás számára. Ha észreveszi, hogy bármilyen hirdetésre fordított összeg több nyereséget hoz, akkor növelheti a hirdetési költségkeretet. A merevség itt csak csökkenti a nyereség és a bevételszerzés esélyét. Hasonlóképpen, ha azt látja, hogy valami más nem működik az Ön számára, csökkentheti a költségvetését, vagy esetleg teljesen leállíthatja azt a részt.

Következtetés

Ha követi ezeket a legjobb digitális marketing tippeket és trükköket, akkor versenytársai előtt maradhat. Ez az átfogó útmutató, valamint a digitális marketing tippjei és trükkjei sikeressé teszik, és kitűnhet a tömegből.

A digitális marketing lehet könnyű vagy nehéz, attól függően, hogyan látja. A Burgerz példáján láthatja, mit tehet a digitális marketing az Ön és vállalkozása érdekében. Nem csak egy hamburgerezőre vagy egy kisvállalkozásra vonatkozik.

A digitális marketing képes hatalmassá tenni, ha még csak most kezdi. Kezdje el használni ezeket a legjobb digitális marketing tippeket és trükköket még ma, és győződjön meg róla saját szemével.

GYIK

1. Mik a lépései a digitális marketingterv elkészítésének?

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a lépéseket, amelyeket meg kell tennie, ha szilárd digitális marketingtervet szeretne. Legyen részletes minden lépésnél, és ne hagyjon semmit későbbre.
1. Határozza meg üzleti céljait és marketingcéljait.
2 Határozza meg a vásárlói személyiségeket és a közönségszegmentációt.
3. Határozza meg a piaci részesedést és végezzen versenyelemzést
4. Végezzen SWOT-elemzést
5. Határozza meg és tartsa be digitális marketing költségvetését

2. Mely közösségi média platformok a legjobbak a vállalkozásom számára?

Az olyan platformok, mint az Instagram, a Facebook, a Twitter és a Youtube, elérik a maximális forgalmat. A legjobb eredmény elérése érdekében ezek közül az egyiket vagy ezek kombinációját kell használnia.

3. Fizetnem kell a Facebook használatáért?

A Facebook egy ingyenes platform, ahol lehetőség van organikus növekedésre. Ha azonban hirdetéseket szeretne futtatni, akkor fizetnie kell egy hirdetési kampányért. Be kell állítania egy költségkeretet, és hirdetései megjelennek a Facebookon.

4. Mit jelent a reszponzív dizájn?

A reszponzív dizájn azt jelenti, hogy egy webhely esztétikusan néz ki asztali számítógépen és mobilon is. Sokszor a nem reszponzív weboldalak jól néznek ki laptopon, de mobiltelefonon nem. A jó webhelyek reszponzív kialakításúak, és bármilyen eszközön kiváló minőségűek.

5. Miért csináljak SEO-t? Ez fontos?

A SEO vagy keresőoptimalizálás segít abban, hogy előrébb kerüljön a keresőkben. Blogja vagy webhelye megjelenik a keresési eredmények között, ami nagyobb forgalmat és több konverziót eredményez. Ezenkívül a legjobb digitális marketing tippek és trükkök része.

Új publikációk:

Ajánlott