A domain új gazdagépre váltásának egyszerű módja

A webhely létrehozása során elengedhetetlen a domain név regisztrációja a domain regisztrátornál.

Vállalkozása növekedésével azonban a domain hosting követelményei is változhatnak. Csökkenteni szeretné a költségeket, vagy jobb ügyfélszolgálatot szeretne igényelni. Előfordulhat, hogy jelenlegi tárhelyszolgáltatója nem tud minden igényt kielégíteni.

Ilyen esetekben átviheti domainjét egy új gazdagépre, ha áthelyezi a tárhelyet egy olyanra, amelyik jobban megfelel az Ön vállalkozásának. Ez a cikk azt tárgyalja, hogyan vihetünk át egy domaint egyik gazdagépről a másikra, és miért érdemes ezt megtenni.

Miért váltsa át domainjét új gazdagépre?

A vállalkozások több okból váltanak domain hosting céget, többek között a következők miatt.

Árképzési aggályok

Ahogy a cég növekszik, a házigazdája díjai is ingadozhatnak. Tetemes díjat számíthatnak fel a jelenlegi csomagon kívüli további szolgáltatásokért. Vagy a megújítási díjuk lényegesen magasabb lehet a kezdeti díjhoz képest.

Az októl függetlenül, ha túl sokat költ tárhelyszolgáltatásaira, ideje áthelyezni a domaint egy új gazdagépre.

Olvasni:  Magento 2 Cart & Katalógusárakra vonatkozó szabályok: Légy új életet online értékesítéseibe

Azonban nem az ár lehet az egyetlen döntő tényező. A szolgáltatás minőségét és az üzleti követelményeket is figyelembe kell vennie, mielőtt domainjét egy olcsóbb hosting céghez helyezi át.

Jobb ügyfélszolgálat

Ha bővíti vállalkozása webhelyét, megbízható ügyfélszolgálatra van szüksége tárhelyszolgáltatójától, hogy webhelye mindig elérhető legyen. Egy jó hosting cég minimális leállást biztosít a webhelyen, és nagyon fogékony lesz az Ön kérdéseire.

Ha jelenlegi tárhelyszolgáltatója nem kommunikatív, vagy nem oldja meg a kérdéseit, akkor jobb, ha domain hosting céget vált.

Tartsa egy helyen domainjét és tárhelyét

Ha különböző cégektől vásárolta meg domainnevét és webtárhely-szolgáltatásait, a kényelem kedvéért kombinálhatja őket.

Számos webtárhely-szolgáltató domain regisztrációs szolgáltatásokat is nyújt minden ügyfelének ingyenesen vagy alacsony költséggel.

Miután talált egy jó hírű tárhelyszolgáltatót, átviheti a domain nevet az új gazdagépre. De mielőtt elkezdené a folyamatot, meg kell értenie, hogyan vihető át egy tartomány egyik gazdagépről a másikra.

A domain átvitele új gazdagépre (lépésről lépésre)

Miután talált egy új hosting céget, a domain átviteli folyamat egyszerű. Az alábbiakban bemutatjuk a domain új gazdagépre való áthelyezésének lépésenkénti folyamatát.

1. Ellenőrizze a tartományátviteli követelményeket a tartományszolgáltatójánál

Bár a tartományok átvitele egyszerű, a folyamat zökkenőmentes működéséhez meg kell felelnie bizonyos minimumkövetelményeknek, például:

  • 60 napos zárolás: A domain neveket csak az első regisztrációt követő 60. napon viheti át új gazdagépre. A domain regisztrátorok 60 napos zárolást helyeznek el a domain nevek felett Az ICANN átigazolási politikája.
  • 15 napos lejárat: A legtöbb regisztrátor megköveteli, hogy a domainnek legalább 15 napnak kell maradnia a lejáratig annak biztosítására, hogy a domain ne járjon le az átvitel közben.
Olvasni:  Tartalommátrix létrehozása 8 egyszerű lépésben

Ezenkívül a jelenlegi domainregisztrátornak saját követelményei lehetnek a domain egyik gazdagépről a másikra való átvitelére vonatkozóan. Ellenőriznie kell az összes követelményt a domain szolgáltatójánál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a domain nevet gond nélkül át tudja vinni az új gazdagépre.

2. Oldja fel a domain zárolását, és szerezze be az átvitel engedélyezési kódját

A legtöbb domain név regisztrátor zárolja a domainjét az ICANN szabályzata miatt. Ezzel elkerülhető a nemkívánatos átviteli kísérlet, valamint a tulajdonosi és kapcsolattartási adatok megváltoztatása.

Ha át szeretné vinni a domaint, manuálisan kell feloldania a zárolást, akár regisztrált fiókján keresztül, akár egy kérés elküldésével a regisztrátornak.

Ezután a regisztrátor irányítópultján keresztül kérheti a domain átviteli engedélyezési kódját. A kérést követően a regisztrátoroknak akár öt napig is eltarthat a kód létrehozása és az Ön regisztrált e-mail-címére történő eljuttatása.

3. Az átvitel megkezdéséhez lépjen kapcsolatba az új tartományszolgáltatóval

Miután megkapta az engedélyezési kódot, elindíthatja a tartománynevek új gazdagépre való átvitelének folyamatát. Ha azon tűnődik, hogyan válthat tartománygazdagépet a Hostinger segítségével, itt a folyamat.

Először is muszáj hozzon létre egy új jegyet ügyfélszolgálati csapatunkkal domain átvitelt kérni.

Ezután létre kell hoznia egy DNS-zónát a Hostinger segítségével, hogy hozzáadhassa rekordjait és névszervereit az aktuális regisztrátortól.

A DNS-zóna biztonsági másolatként működik, és biztosítja, hogy a névszerverek továbbra is elérhetőek legyenek a Hostinger-be való átvitel után.

Bár a DNS-zóna létrehozása nem kötelező, a nélküle történő folytatás a domain működésének leállását okozhatja, ha korábbi regisztrátora az átvitel után törli a rekordokat.

Tekintse meg cikkünket arról, hogyan hozhat létre és szerkeszthet DNS-zónákat az ügyfélportálon DNS-zóna létrehozásához webhelye számára.

Olvasni:  Útmutató kisvállalkozásoknak a domain név beállításához

Miután létrehozta a DNS-zónát, át kell állítania jelenlegi névszerver-konfigurációját az alább említett Hostinger névszerverekre.

Ez biztosítja, hogy webhelye ne szenvedjen leállást a domain átvitele után.

4. Ellenőrizze és fizesse ki az átutalást

Most, hogy megértette, hogyan helyezhet át egy tartományt egy új gazdagépre, megkezdheti a tartományátviteli folyamatot. Regisztrált e-mail-címére felhatalmazási e-mailt fog kapni, amelyben kéri az átvitel engedélyezési kódját az átvitel véglegesítéséhez.

Meglévő domainregisztrátora kezdeményezi a folyamatot, és öt-hét munkanapot vesz igénybe, amíg a domain áthelyezi egy új gazdagépre.

A folyamat befejezése után fizetnie kell az új hosting cégnek a domain átviteléért. Az átvitel ára a domain típusától, a megújítási követelményektől és az új gazdagéptől függ.

Ha szeretné tudni, hogyan válthat domain gazdagépet, vagy nem biztos az árban, forduljon csapatunkhoz árajánlatért.

Gyakran ismételt kérdések a domain átadásával kapcsolatban

Milyen kockázatokkal jár egy domain átvitele?

A domain átruházás általában kockázatmentes, ha megfelelően történik. De előfordulhat, hogy elveszíti a hozzáférést a tartománynévszerverekhez, ami a tartomány működésének leállását okozhatja. Ennek az az oka, hogy a korábbi regisztrátorok általában törlik a rekordokat és a névszervereket a domain átadása után.

Ennek elkerülése érdekében az átvitel megkezdése előtt fenn kell tartania egy tartalék DNS-zónát a névszerverekhez.

A domain átvitel ugyanaz, mint a webhely áttelepítése?

Nem, a domain átruházása csak a domain regisztrációját jelenti egy másik cégnél. Ez a cég az Ön webtárhely-szolgáltatója is lehet.

A webhely-migráció egy olyan eljárás, amelynek során úgy váltja át a webtárhely-szolgáltatót, hogy átmásolja a webhely fájljait a régi szolgáltatóról egy új cégre.

Mennyi ideig tart egy domain átvitel?

A domain átvitelének tényleges folyamata általában öt-hét napot vesz igénybe. De a teljes idő az előző regisztrátor együttműködésétől és az átutalás engedélyezési kód kézbesítésétől is függ.

Olvasni:  Olyan domain név kiválasztása, amely segíti az online marketinget

Módosíthatom a domain beállításait az átvitel során?

Nem, az átvitel során nem módosíthatja a domain beállításait. Az átvitel befejezése után azonban módosíthatja a beállításokat az új domainregisztrátoron keresztül.

Készítsek biztonsági másolatot a webhelyemről a domain átvitele előtt?

Nem, a domain átvitele előtt nem kell biztonsági másolatot készítenie webhelyéről. De létre kell hoznia egy tartalék DNS-zónát a névszerverekhez az előző regisztrátorból.

Vigye át domainjét a Hostingerhez még ma

A fenti útmutató mindent tartalmaz, amit tudnia kell a domain egyik gazdagépről a másikra történő átviteléről. Bár a domain átvitele egyszerű folyamat, megbízható szolgáltatóra lesz szüksége a domain átviteléhez és regisztrálásához.

A Hostinger leegyszerűsíti a folyamatot azáltal, hogy zökkenőmentes szolgáltatást és segítséget nyújt a domain névátviteli folyamat során.

Készen áll az új gazdához költözni? További útmutatásért forduljon domainátviteli szakértőinkhoz, vagy tekintse meg menedzselt tárhelycsomagjainkat a kezdéshez még ma.

Új publikációk:

Ajánlott