A DreamHost interjúk a Laravel alapcsapat tagjával, G…

Egészen az Egyesült Királyságból Graham Campbell a StyleCI alapítója, Graham a Laravel Core Team tagja, és szoftvertanácsadói/mérnöki szolgáltatásokat is nyújt számos brit és egyesült államokbeli ügyfélnek. Graham a Laravel közösségben végzett nyílt forráskódú munkájáról is híres.

Shahzeb: Helló, Graham. Köszönöm, hogy időt szakított erre az interjúra. Mielőtt elkezdenénk, mesélne egy kicsit magáról, hogy olvasóink jobban megismerhessenek?

Graham: Köszönöm, hogy meghívtál erre az interjúra. Szoftverépítész és mérnök vagyok az Egyesült Királyságban. Az emberek a PHP közösségben végzett nyílt forráskódú munkáimból ismerhetnek. Teljes munkaidőben a saját cégemnél dolgozom, a StyleCI SaaS terméken dolgozom, valamint szoftver-tanácsadási/mérnöki szolgáltatásokat nyújtok főként az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban élő ügyfeleknek. Természetesen én is sok időt töltök nyílt forráskóddal. Bár a dolgok trükkös egyensúlyozást jelenthetnek!

Shahzeb: Oszd meg az eddigi utazásodat Laravellel? Van valami hasonló tapasztalata a karrierje során, amelyet érdekesnek talál, és meg szeretne osztani közönségünkkel? Szeretnél beszámolni olvasóinknak a legjobb Laravel projektekről, amelyeken dolgoztál?

Graham: 2013 elején fedeztem fel először a Laravelt, amikor egy PHP-keretrendszert gugliztam. A Laravel 4 megjelenése előtt állt, lefektetve a Laravel alapjait, amelyet ma mindannyian ismerünk és szeretünk.

Az egyik első dolog, amit megtettem, az volt, hogy megpróbáltam létrehozni egy alapvető CMS-t a Laravel segítségével, ami meglehetősen népszerű lett (relatíve szólva!). Ezt AGPL licenc alapján engedélyeztem, hogy a kódbázist elsősorban tanulási forrásként lehessen használni. Eközben elkezdtem különböző Laravel-csomagokat kiforgatni, és részt vettem a keretrendszer magjában való közreműködésben. Mindig jó, ha egy konkrét használati esetet szem előtt tartunk a csomagok és a keretrendszer fejlesztése érdekében, nem pedig az absztrakt képzeletbeli projektet.

Jelenleg számos OSS-projektet tartok karban vagy társkarbantartok több mint 20 szervezetben.Néhány évvel ezelőtt átvettem a phpdotenv projekt, a Laravel által használt .env fájlelemző kizárólagos karbantartását. Tóbiás Nyholm és most már társfenntartói vagyok a nagyon népszerűnek Guzzle HTTP kliens, és a közelmúltban megmentette az elhagyott, de népszerű PHP Faker könyvtárat, új törzscsapatot toborozva, amely hosszú távú OSS-karbantartókból és tehetséges mérnökök keverékéből áll, a nyílt forráskódtól újabb. Nagyon jó látni, hogy a guzzlehttp meghaladja az 1 milliárd letöltést a szervezeten belül, a phpdotenv pedig meghaladja a 200 millió letöltést.

Olvasni:  Cron állás a hónap utolsó napjára

Shahzeb: Mivel kifejezetten Laravelre vonatkozik, melyek voltak a legnagyobb kihívások, amelyekkel pályafutása elején szembesültél, és hogyan kezelted ezeket?

Graham: Ahogy az a nyílt forráskód esetében lenni szokott, a karbantartó ideje egyre inkább a karbantartásra, a PR-ellenőrzésre és a problémakövető kezelésére fordítódik. Ez az, amibe sokat foglalkoztam a Laravel korai napjaiban. A problémakövető kezelése valójában nem vicc, és éles tanulási görbe volt számomra. Taylor üzleti érzéke és a Forge fizetős SaaS-ként való fejlesztése miatt nem telt el sok idő, amíg Laravel teljes munkaidőben fel tudta venni Dries Vints-t, aki nálam sokkal jobb munkát tudott végezni a problémakövető kezelésében. Azóta Taylor és a Laravel alkalmazottai több fizetős terméket dobtak piacra, és úgy bővítették az üzletet, hogy Laravelre fényes jövő álljon, erős törzscsapattal és vitathatatlanul még erősebb közösséggel.

Shahzeb: Ön a StyleCI alapítója. Milyen szolgáltatásokat nyújt a StyleCI-nél, és mi motiválta a StyleCI létrehozásában? Ön szoftvertanácsadóként is dolgozik. Erről is tudnál nekünk többet mondani?

Graham: StyleCI azért jött létre, hogy automatikusan alkalmazzam a konzisztens kódstílusú formázást számos nyílt forráskódú projektben, beleértve a személyes GitHub-fiókom alatt elhelyezett Laravel-csomagokat és a Laravel/framework repót. Az eszközök telepítésének és naprakészen tartásának, valamint használatuk dokumentálásának szükségtelenné válása miatt megszűnt egy hatalmas akadály, amely lehetővé tette számunkra, hogy automatizáljuk a kódstílus korrekcióinak alkalmazását a PR-egyesítéskor. A StyleCI automatikusan végrehajtja a javításokat a PR egyesítésekor!

A StyleCI csak PHP 5-ként indult, és csak a nyílt forráskódú github.com repókat támogatja. Miután a dolgok kezdtek egy kicsit felkapaszkodni, bevezették a fizetős támogatást a privát github.com repókhoz, majd a PHP 7 támogatását, a gitlab.com és a bitbucket.org támogatását, valamint a CSS, SCSS, Javascript, Typescript, React, Vue támogatását. és Python, egy CLI-eszköz a helyi kód StyleCI-elemzésének indítására, a PHP 8.0 támogatása, a commit aláírás támogatása, és legutóbb a PHP 8.1 béta-támogatása. A helyi CLI-eszköz bevezetése ellentétes volt a StyleCI-vel kapcsolatos eredeti célommal. Az ügyfelek azonban meggyőztek arról, hogy ez jó ötlet, és most, hogy nem csak a PHP-t támogatjuk, továbbra is megfelel a meglévő célnak, hogy elkerülje a több helyi eszköz telepítését és konfigurálását, valamint a különböző futásidejű verziók miatt eltérő elemzési eredmények kezelését. különböző számítógépeken. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az elemzés továbbra is „felhőben” zajlik, a CLI-eszköz csak a helyi állapot és az ismert távoli állapot közötti különbségeket kommunikálja, majd ennek eredményeként átküldött különbséget alkalmaz. Tudom, hogyan kell magam használni a CLI eszközt, és örülök, hogy hozzáadtam.

Olvasni:  Az e-kereskedelem jövője: Figyelnivaló trendek 2024-ben

Bár a CI környezet sokat változott az elmúlt 7 évben, leginkább a GitHub miatt
Az aktuális akciók során a StyleCI ma is ugyanolyan aktuális, mint mindig. GitHub
A műveletek továbbra sem közelíthetik meg a StyleCI által biztosított egyszerű beállítást és karbantartást,
sem az elemzések befejezésének sebességét. A StyleCI gyakran elkészül a GitHub előtt
A műveleti feladatok még a sorból is kikerülnek, és nem kell újra letölteni az összes kódstílus-javítást
könyvtárakat és gyorsítótárakat minden futtatáskor, aminek további mellékhatása a CO2-kibocsátás csökkentése
az elemzés kibocsátása – ami számomra fontos. Igyekszünk a StyleCI-t a
szén-negatív módon, ezért még jóval csökkentett számítási idővel is ellensúlyozzuk ezt és
és megragadom az alkalmat, hogy szégyentelenül bekapcsoljam a StyleCI által támogatott jótékonysági szervezetet, ProtectEarthaz Egyesült Királyságban működő jótékonysági szervezet, amely az újraerdősítésre, tevékenységre összpontosít
igazán nagyszerű munka. Részt vehettem egy fakarbantartáson a Howard Court telephelyén
korábban ebben az évben. Úgy látom, december 13-án interjút készített Phill Sturgeonnal, aki
a jótékonysági szervezet alapítója.

Az érdeklődők számára a színfalak mögött a StyleCI többnyire néhány Laravel alkalmazásból áll
(nincs meglepetés!), és a DigitalOcean és az AWS kombinációján fut, a Cloudflare-rel
DNS-tárhely biztosítása CDN- és biztonsági szolgáltatásaikkal együtt. A globális értékesítés az
a Paddle-lel való együttműködés tette lehetővé, akik viszonteladóként működnek, forgalmi adót és
ÁFA kötelezettség, ami óriási üzlet. A helyi adótörvények állandó változásaival való lépéstartás
nem úgy szeretném eltölteni a napjaimat. Nagyon sok olyan régió van, ahol nincs regisztráció
küszöböt, az abszolút rémálom lenne. Nem tudom őket eléggé ajánlani másnak
kis SaaS cégek odakint!

Shahzeb: Ön szerves része a Laravel törzscsapatának. Mesélnél nekünk egy kicsit bővebben
a csapatban betöltött szerepét és a munkaköri leírását?

Olvasni:  Hogyan vásároljunk egy meglévő webhelyet, és kezdjünk a csúcson 2024-ben

Graham: Először is, hogy tisztázzuk, nem vagyok a Laravel alkalmazottja, és nem dolgozom teljes munkaidőben a Laravelnél. Elégedett vagyok azzal, hogy hol tart a keret, és mostanában nem éreztem szükségét, hogy olyan jelentős refaktorral vagy szolgáltatással hozzájáruljak, amely a keretrendszer magjába tartozna. Ez nem azt jelenti, hogy mások nem tették – az időm nagy részét mostanában a kód áttekintésével vagy a harmadik féltől származó PHP/Laravel csomagokkal való munkával töltöm. Rendkívül hálás vagyok GitHub szponzoraimnak, hogy lehetővé tették számomra, hogy minden héten időt szentelhessek a nyílt forráskódnak:

https://github.com/sponsors/GrahamCampbell.

Shahzeb: Széles körű Laravel fejlesztési ismeretekkel rendelkezik. Mi volt a reakciód, amikor meghívtak a Laravel törzscsapatába? Mi motivált arra, hogy Laravel webfejlesztő legyen?

Graham: Megtiszteltetés volt, és gyakorlati szempontból is hasznos volt, lehetővé téve számomra, hogy segítsek a problémakezelésben és a fiókegyesítésekben. A Laravel felfedezése teljesen véletlen volt, 2013-ban a Google-keresésen keresztül érkeztem oda, miután néhány hónapig játszadoztam a PHP-vel, és nagyon szörnyű kódot írtam. Visszatekintve semmin sem változtatnék – a kemény úton való tanulás az egyik legjobb módja a tanulásnak, annak felismerése, hogy melyik kódot kell a semmiből megírni, és melyiket nem, valamint a legjobb gyakorlatok és tervezési minták önálló felfedezése később. megnézni őket, és látni, hogy valóban egy dolog, vagy más kódban látni őket, és felismerni a mintákat!

Shahzeb: Milyen eszközöket használ a Laravel fejlesztése során? Mi a munkafolyamata?

Graham: Nem feltétlenül írnám le magam Laravel fejlesztőnek – a feladathoz megfelelő eszközt használok. Az első féltől származó Laravel ökoszisztéma az egyik legjobb, ha nem a legjobb, amit a webalkalmazások gyors prototípus-készítése terén láttam, és a Composer a PHP-t nagyon robusztus választássá teszi bármilyen méretű rendszer és alkalmazás számára. Naponta vezetek egy MacBook Pro-t, amelynek Sublime Text a főszerkesztője.

Shahzeb: Melyik típusú webtárhelyet részesítené előnyben? Véleménye szerint milyen előnyökkel jár, ha egy webhelyet felügyelt megoldásszolgáltatón tárol a hagyományos megosztott tárhely helyett? Mi a véleménye az olyan menedzselt hosting megoldásokról, mint a DreamHost, amelyek optimalizált PHP-vermet biztosítanak a webalkalmazásaik üzembe helyezéséhez szükséges funkciókkal?

Graham: 2022-ben járunk (igen, kétszer is ellenőriztem!). Bármilyen mítosz, miszerint költséghatékony, vagy hogy mindent házon belül végezhet el jobban, általában szemétnek számít (ipartól függően!). A felhő mindent megváltoztatott, nemcsak az IaaS, hanem a PaaS és a SaaS esetében is. A történelem véletlenszerűsége miatt a PHP kiválóan alkalmas a szerver nélküli tervezési paradigmákra, és igazán nagyszerű lehetőségek közül választhatunk – az AWS Lambdán található Bref igazán nagyszerű lehetőség azok számára, akiknek sok rugalmasságra és telepítésük ellenőrzésére van szükségük. . Az olyan szolgáltatások, mint a DreamHost, kevésbé rugalmas, de jobban felügyelt megközelítést kínálnak, és nagyszerű választást jelentenek a hagyományos és számos készen lévő PHP-alkalmazás futtatásához, különös tekintettel a jó Dev Ops mérnökök költségére és elérhetőségére a mai piacon.

Olvasni:  Tekintse át a Signal Awards Hostinger WordPress hosting Top Tier státuszát több kategóriában

Shahzeb: Kérem, meséljen nekünk a Laravel 9 jelentős fejlődéséről az előző verziókhoz képest? A közösség nyüzsög a legújabb verzióban bevezetett funkciókban rejlő lehetőségektől. Mit vársz a Laravel 9-től?

Graham: A Laravel 9 főként egy olyan kiadás, amely lehetővé teszi számunkra, hogy törést okozó változtatásokat hajtsunk végre, és frissítsünk a Symfony 6 összetevőkre, áttérjünk a Swift Mailerről a Symfony Mailerre, és frissítsünk a Flysystem 2-re. Szinte minden új funkció a Laravel 8-ban landolt, új funkciókkal. az elmúlt évben szinte minden héten. Dries, én és még sokan mások keményen dolgoztunk azon, hogy a Laravel 8 és támogató csomagjai működjenek a PHP 8.1-en, így nem kell várni a Laravel 9-ig, hogy a PHP 8.1-re frissítsünk, ami nagyon klassz.

Shahzeb: Kivel készítsünk interjút legközelebb és miért?

Graham: Szerintem jó ötlet lenne beszélgetni Nuno Maduróval. Főállásban a Laravelen dolgozik, de vannak igazán érdekes mellékprojektjei, köztük Pest, ami tavaly rakétaként szállt fel!

Shahzeb: Graham, biztos vagyok benne, hogy sokan jegyzeteltek. Biztos vagyok benne, hogy szívesen látnának egy képet a munkaállomásáról, ha megosztaná!

Shahzeb: Még egyszer köszönöm, Graham!

×

Szerezze meg hírlevelünket
Legyen Ön az első, aki megkapja a legújabb frissítéseket és oktatóanyagokat.

Köszönjük, hogy feliratkozott ránk!

Új publikációk:

Ajánlott