A DreamHost interjút készített a The Bigger Boat John Bel-lel…

Az észak-angliai származású John Bell a The Bigger Boat vezető webfejlesztője. Adatbázis-adminisztrátorként kezdte egy marketingcégnél, de átkerült egy másik szerepkörbe, ami arra késztette, hogy webfejlesztéssel foglalkozzon. A The Bigger Boatnál eltöltött közel 3 év után John immár a csapat szerves tagja. Örülünk, hogy ma velünk van, amikor a hátteréről, PHP-útjáról és a The Bigger Boat sikerének titkáról beszél.

Shahzeb: Hello John! Köszönjük, hogy ma beszélt velünk! Mielőtt elkezdenénk, mit szólnál, ha mesélnél magadról olvasóinknak?

János: Teljesen! A nevem John Bell, 33 éves vagyok, és Észak-Angliában élek. Vezető webfejlesztőként dolgozom a The Bigger Boat kreatív digitális ügynökségnél.

Shahzeb: Mikor és hogyan kezdted el a PHP-s karriered? Megosztanál valami érdekes történetet az utazásoddal kapcsolatban? Milyen kihívásokkal kellett szembenéznie kezdetben, és hogyan oldotta meg őket?

János: Körülbelül 10 évvel ezelőtt kezdődött az utam a PHP-vel. Akkoriban SQL fejlesztő voltam, és sok időmet töltöttem adatok kinyerésével és átalakításával. Azért vágtam bele a PHP-be, hogy automatizáljak néhány ismétlődőnek talált feladatot. Végül egy virtuális rendezvényekkel foglalkozó vállalkozáshoz költöztem, amely egyedi házon belüli MVC keretrendszerrel rendelkezett, így elsődleges fókuszom a PHP-re helyeződött át.

Gyorsan előre néhány évet, és most már számos különböző PHP-keretrendszerrel dolgozom, köztük a Laravel, a WordPress, a Drupal és a Magento 2, hogy csak néhányat említsek!

Shahzeb: Jelenleg itt dolgozol A nagyobb hajó vezető webfejlesztőként. Hogyan néz ki egy tipikus projekt? Megosztana valami érdekes történetet?

János: Korábban említettem, hogy többféle keretrendszerrel dolgozom. Ez azért van így, mert általában egy keretrendszer-agnosztikus ügynökség vagyunk, és szeretjük bemocskolni a kezünket, akár egy meglévő projekttel, akár üres lappal dolgozunk.

Olvasni:  A DreamHost az Object Cache Pro for En...

Általános szabályként azonban a marketing minden aspektusával foglalkozunk, beleértve a webfejlesztést, a kreatív tervezést és a nyomtatást is. Olyan ügyfeleink használják szolgáltatásainkat, mint a Little Tikes UK, a Zapf Creation és a Duckhams.

Shahzeb: Milyen tapasztalatai vannak a PHP-vel kapcsolatban, és mennyire fontos ez az Ön számára? Mi a webes megoldás az ügyfelei számára?

János: A PHP-vel kapcsolatos személyes tapasztalataim széles körűek. Nem félek belevágni és létrehozni valami teljesen egyedit, vagy olyan rendkívül hasznos keretrendszereket használni, mint a Laravel, hogy a legjobb megoldásokat találjuk ügyfeleink számára.

Nemrég pont ezt kellett tennem az egyik ügyfelünknek. Nagyon testreszabott EPOS rendszerük volt, amelyet szinkronizálni kellett a WooCommerce webhelyükkel. Létrehoztam egy kis Laravel-alkalmazást, hogy áthidaljam a szakadékot a két API között, és a Redis-szel való feladatsorolást használtam a szerver hatékonyságának biztosítására.

Laravel Horizon egy nagyszerű eszköz a munkasorok figyelésére, és nyugalmat biztosít az ügyfeleknek, hogy folyamataik úgy működnek, ahogy kellene.

Shahzeb: Kiváló általános értékeléseid vannak a The Bigger Boat-on. Mi a titkod? Milyen eszközöket és fejlesztői folyamatokat használ webes projektjeihez?

János: Nagyon szépen köszönjük! Nemrég (az elmúlt két évben) teljesen megváltoztattuk a fejlesztési folyamatunk kezelésének módját. Áttértünk a Githubra, és a Github Actions-t használtuk a CI/CD-nkhoz. Továbbfejlesztettük a kód-ellenőrzési folyamatunkat is, hogy növeljük a pontosságot a fejlesztési osztályon belül, és ez igazán kifizetődő, ha látja munkánk minőségét.

Shahzeb: Amióta 2018-ban csatlakoztál a The Bigger Boathoz, több mint 40 projektet hajtottál végre. Hol hallott először a The Bigger Boat-ról, és mi volt az első benyomása? Miben jobb a The Bigger Boat, mint a többi digitális ügynökség?

Olvasni:  Frissített DreamHost ártervek

Akkor hallottam először a The Bigger Boat-ról, amikor megláttam egy álláspályázatot. Azt hiszem, ez egy olyan eset, amikor jó helyen voltam a megfelelő időben, mert amint megláttam a weboldalukat, tudtam, hogy szeretnék velük dolgozni. Kezdetben a részletek iránti szemük, valamint az egyszerű és elegáns dizájn stílusuk vonzott.

A legjobb dolog a The Bigger Boat-nál való munkavégzésben a munkakultúrájuk. Mindannyian egy csapat vagyunk, és a tortából saját szeletünk is hozzájárulhat. Mindenki nagyszerűen végzi a munkáját, és élvezi a munkát, ráadásul mosollyal az arcán.

Mivel ügyfeleink széles köre van, egyetlen nap sem egyforma, akár otthon, akár az irodában dolgozunk. Tehát a variáció résen tart minket, és érdekessé és vonzóvá teszi az életet.

Shahzeb: Vezető webfejlesztőként tisztában kell lennie a keretrendszerekkel és a CMS-ekkel. Szeretnéd megosztani kedvenceidet? Mitől tűnnek ki a többiek közül?

János: Szeretek Laravel-lel dolgozni. A fejlesztőt segítő keretrendszer létrehozásán végzett munka páratlan. Rengeteg különféle eszköz, interfész és segítő létezik, amelyek kiküszöbölik a PHP-vel való munka nehézségeit.

Ami a CMS-t illeti, úgy gondolom, hogy a WordPressnek megvan a maga helye, amíg helyesen használják. Azt hiszem, megosztó hírnévre tett szert, mert sok különböző tapasztalati szintű fejlesztők használják. Véleményem szerint a kulcs a működéséhez az, hogy a rendszert a lehető legtisztábban tartsa. Használd a keretrendszer által adott eszközöket, amennyire csak lehetséges, és csak akkor bővítsd ki pluginnal, ha nagyon-nagyon szükséged van rá.

Növelje PHP alkalmazásának sebességét 300%-kal

A DreamHost dedikált szervereket kínál SSD tárhellyel, egyéni teljesítménnyel, optimalizált veremmel és még sok mással a 300%-kal gyorsabb betöltési idő érdekében.

Shahzeb: Mit csinálsz szívesen, amikor távol vagy a laptopodtól?

János: Öt gyerekem van! Amint el tudja képzelni, a szabadidőm leginkább arról szól, hogy velük töltöm az időt, és segítek a feleségemnek. Viszont sikerül hetente egyszer kimennem egy helyi biliárdcsapathoz játszani.

Shahzeb: Milyen típusú webtárhelyet részesítene előnyben ügyfelei számára? Véleménye szerint életképes a hagyományos megosztott tárhely az Ön által végzett projektek esetében?

János: Kétségtelen, hogy alapértelmezés szerint a DreamHost szolgáltatást használjuk minden ügyfelünk számára, mert hiszünk a felügyelt felhőtárhely előnyeiben. Az árstruktúra annyira rugalmas, hogy a legkisebb költségvetéssel rendelkező ügyfeleknek a legnagyobbakig az infrastruktúrájuknak és követelményeiknek megfelelő ártervet kínálunk.

A múltban egy dedikált VPS-t használtunk, amely egyszerre több ügyfelet fogadott. De nem hiszem, hogy ez életképes, mert ha egy webhely olyan problémát okoz egy szerveren, amely leállást okoz, akkor minden webhely leállást tapasztal.

A DreamHost használatával minden ügyfélnek saját költséghatékony, dedikált területe van.

Shahzeb: Mi a véleménye az olyan hosting megoldásokról, mint a DreamHost? Ön szerint ezek a megoldások hozzáadnak értéket a PHP-alapú alkalmazásokhoz?

János: A fent említett előnyökön kívül abszolút úgy gondolom, hogy a DreamHost segít a PHP-alapú alkalmazások fejlesztésében. Ha van egy irányítópult, ahol kezelheti az engedélyezési listákat, a gyorsítótárazást, a cron-feladatokat, a tartományokat, a CDN-t, az SMTP-t, az állomáskezelést, sok-sok egyéb funkció mellett, azt jelenti, hogy kevesebb időt töltünk a szerver beállításával és adminisztrációjával kapcsolatos aggodalmunkkal, és több időt töltünk az alapozással, írással. kódot, és azt tesszük, amit a legjobban tudunk.

Olvasni:  SeedProd értékelés bloggereknek: A legjobb nyitóoldal-készítő?

Shahzeb: Nehéz lehet egyensúlyt teremteni a munka és a magánélet között. Szóval mit csinálsz szívesen a szabadidődben? Van olyan hobbija, amit szívesen megosztana?

János: Szeretek biliárdozni, és van egy darts az irodában, ezért gyakran pihenek az asztalom mellett, és egy darabig dartsot dobok. Én is szeretek online sakkozni.

Shahzeb: Szerinted kivel kellene legközelebb interjút készítenünk, és miért?

János: Fogadok, hogy mindenki ugyanazt mondja, de nagyon szeretném látni, mit válaszolna ezekre a kérdésekre Jeffrey Way of Laracasts. A mentorálási stílusa a legjobb, amit tapasztaltam, és neki köszönhetően nagyon könnyen felvettem Laravelt.

Shahzeb: Olvasóink inspirációja érdekében megköszönném, ha megosztana néhány pillanatképet az irodájáról vagy a jelenlegi munkaállomásáról.

Shahzeb: Még egyszer köszönöm, John!

×

Szerezze meg hírlevelünket
Legyen Ön az első, aki megkapja a legújabb frissítéseket és oktatóanyagokat.

Köszönjük, hogy feliratkozott ránk!

Új publikációk:

Ajánlott