A Facebook-oldal törlésre készül: valódi vagy átverés?

A Facebook oldalad törlésre van ütemezve? Aggódik, hogy jogos értesítésről vagy csak egy újabb Facebook-átverésről van szó? Ebben a blogbejegyzésben a témával foglalkozom Facebook oldal törlésre ütemezve és feltárja az értesítések mögött rejlő igazságot. Sok Facebook-felhasználó kapott olyan üzenetet, amelyben azt állították, hogy az oldalaik törlésének veszélye áll fenn.

De van igazság ezekben az állításokban, vagy ez csak egy trükk a felhasználók megtévesztésére? Hadd adjak néhány választ, mivel sokat láttam belőlük ügyfeleimnek.

Mi az a Facebook-oldal átverés?

A „Facebook-oldal törlésre ütemezett” átverés a kiberbűnözők által alkalmazott megtévesztő taktika. Arra van szükség, hogy a felhasználókat bizonyos, Facebook-fiókjukat veszélyeztető műveletek megtételére csalják Személyes adat.

A félelem és a sürgősség terjesztésével a csalók célja a gyanútlan felhasználók manipulálása és a Facebook platformba vetett bizalmuk kihasználása.

Az elmúlt néhány hónapban az összes fiókommal megtörtént. Eleinte üzenetek voltak a Facebook oldalukon, majd átterjedt néhány e-mailre stb. Természetesen ez nagyon aggasztó azoknak a vállalkozásoknak, amelyek az évek során építették fel oldalaikat.

Az első dolog azonban, amit ellenőriztem, az volt, hogy tudnak-e még közzétenni az oldalon. Ha a Facebook kitilt vagy megbüntet, általában nem tehetsz közzé bejegyzést a Facebook-oldaladon.

Sok Facebook lapozó-tulajdonos aggódik, ha az oldaluk törlődik, mivel az ezzel kapcsolatos üzeneteket kapja.

Az átverési taktikák megértése

A „Facebook-oldal törlésre ütemezett” átverés mögött álló csalók különféle taktikákat alkalmaznak. Sürgősséget és pánikot akarnak kelteni a Facebook-felhasználók körében. Ezek a taktikák a következőket tartalmazzák:

 1. Adathalász linkek: A csalók gyakran használnak hivatalos Facebook-kommunikációnak álcázott adathalász linkeket. Ezek a hivatkozások a felhasználókat rosszindulatú webhelyekre irányítják, amelyek célja bejelentkezési hitelesítő adataik vagy személyes adataik gyűjtése.
 2. Hamis figyelmeztetések: A csalók riasztó értesítéseket vagy üzeneteket küldenek arról, hogy a felhasználó Facebook-oldalát törölni kell. Azt mondják, hogy ennek oka a közösségi irányelvek megsértése vagy gyanús tevékenységek. Azt állíthatják, hogy a felhasználónak azonnali lépéseket kell tennie ennek megakadályozása érdekében.
 3. Megszemélyesítés: A csalók megszemélyesíthetik a Facebook támogatási vagy biztonsági csapatait, hogy elnyerjék a felhasználók bizalmát. Azzal, hogy hivatalos képviselőnek adják ki magukat, meggyőzik a felhasználókat, hogy osszák meg az érzékeny információkat, vagy biztosítsanak hozzáférést fiókjukhoz.

Hogyan működik a „Facebook-oldal törlésre ütemezett” átverés

A „Facebook-oldal törlésre ütemezett” átverés általában hasonló mintát követ. Célja, hogy a felhasználókat a megtévesztésbe essenek. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan működik a csalás általában:

 1. Félelem és sürgősség: A csalók félelmet és sürgősséget keltenek azáltal, hogy olyan értesítéseket küldenek, amelyek azt sugallják, hogy a felhasználó Facebook-oldala törlésre kerül. Az üzenet gyakran azt sugallja, hogy azonnali cselekvésre van szükség ennek megakadályozása érdekében.
 2. Manipulatív nyelv: A csalók érzelmes vagy fenyegető nyelvezetet használnak, hogy cselekvésre manipulálják a felhasználókat. Azt állíthatják, hogy az utasításaik be nem tartása a fiók végleges felfüggesztését vagy fontos adatok elvesztését vonja maga után.
 3. Ellenőrzés biztosítása: A hitelesség növelése érdekében a csalók megkérhetik a felhasználókat, hogy igazolják személyazonosságukat vagy a Facebook-oldal tulajdonjogát. Ez általában több lépéssel történik, amelyek során a felhasználóknak személyes adatokat vagy bejelentkezési adatokat kell megadniuk.
 4. Rosszindulatú linkek vagy letöltések: Az átverés részeként a csalók megkérhetik a felhasználókat, hogy kattintson a megadott linkre. Vagy töltsön le egy fájlt további ellenőrzéshez vagy fiókja védelméhez. Ezek a linkek vagy letöltések gyakran tartalmaznak rosszindulatú programokat, vagy hamis webhelyekre vezetik a felhasználókat, amelyek célja az információgyűjtés.
Olvasni:  4 legfontosabb lépés a SEO fejlesztéséhez 2024-ben

Kulcsfontosságú, hogy ébernek és szkeptikusnak legyünk, amikor ilyen csalásokkal találkozunk a Facebookon. Mindig ellenőrizze az értesítések valódiságát ill érkezett üzenetek. Kérjük, tartózkodjon a személyes adatok megosztásától vagy a gyanús linkekre való kattintástól.

A Facebook külön jelentési rendszerekkel segíti a felhasználókat az esetleges csalások azonosításában és bejelentésében. Ez biztosítja a platform felhasználóinak biztonságát.

Ha kap egyet, az így nézhet ki:

Ez az egyik legfrissebb, amely a Facebook-oldalakon jelent meg, hamis törlésre figyelmeztetve.

Hogyan lehet azonosítani a jogos Facebook-oldaltörlést

A Facebook-oldal törlésekor fontos, hogy különbséget tudjunk tenni a jogos követelések és a lehetséges csalások között. Néhány kulcsfontosságú lépést követve és különféle tényezőket figyelembe véve megállapíthatja, hogy az oldaltörlésről szóló értesítés valódi-e vagy hamis.

Ebben a részben három módszert fogunk megvizsgálni, amelyek segítenek azonosítani a Facebook-oldal jogszerű törlését: hivatalos Facebook-kommunikáció, ellenőrzött források és hírjelentések, valamint az oldal tevékenységének elemzése.

Hivatalos Facebook kommunikáció

A Facebook hivatalos csatornákon keresztül rendszeresen kommunikál felhasználóival, hogy fontos frissítéseket és értesítéseket közöljön. Az oldal törlésével kapcsolatban a Facebook általában hivatalos közleményt küld az oldal tulajdonosának vagy adminisztrátorának.

Ezeket a kommunikációkat általában a Facebook oldal támogatási postafiókján vagy az oldalhoz társított e-mailen keresztül kézbesítik. Ha oldaltörlési értesítést kap, ellenőrizze, hogy vannak-e ilyen hivatalos üzenetek a Facebooktól.

Fontos megjegyezni, hogy a Facebook soha nem kér személyes adatokat, jelszavakat vagy fizetési adatokat ezekben a kommunikációkban. Ha gyanús kéréssel találkozik, az valószínűleg átverés.

Észrevettem, hogy a Facebook napokon belül eltávolította az üzeneteket.

Ellenőrzött források és hírjelentések

A Facebook-oldal törlésének jogosságának ellenőrzésének egyik hatékony módja az ellenőrzött forrásokra és híradásokra való hivatkozás. A nagy hírügynökségek és a jó hírű műszaki webhelyek gyakran foglalkoznak az ilyen eseményekkel, pontos és megbízható információkat nyújtva.

Végezzen gyors keresést megbízható források használatával, hogy megtudja, vannak-e olyan jelentések vagy cikkek, amelyek a kérdéses oldaltörlésről szólnak.

A különböző ellenőrzött forrásokból származó információk kereszthivatkozásával jobban megértheti a helyzetet. Ezért ellenőrizheti, hogy az oldaltörlés valódi-e.

Az oldal tevékenységének elemzése

Egy másik módszer a Facebook-oldal törlésének hitelességének megállapítására az oldalon végzett tevékenység elemzése. A legitim oldalakon általában rendszeres elkötelezettség és tartalomfrissítések jelennek meg. Keressen olyan jeleket, mint a legutóbbi bejegyzések, megjegyzések, kedvelések és a követőkkel való interakciók.

Ha úgy tűnik, hogy az oldalt aktívan kezelik, és online jelenléte van, kevésbé valószínű, hogy ütemezve lesz törlése.

Ha azonban az oldal hosszabb ideig inaktív, vagy hiányoznak rajta friss bejegyzések, ez azt jelentheti, hogy a törlés valódi.

Kulcsfontosságú, hogy körültekintően járjon el, és ellenőrizze az információkat, mielőtt bármilyen lépést tenne az oldal törlésére vonatkozó értesítésre válaszul.

Lépések, amelyeket meg kell tenni, ha átveréssel találkozik

Az online csalások sajnos gyakoriak, és a csalók folyamatosan új módszereket találnak a gyanútlan egyének megtévesztésére.

Ha olyan Facebook-oldalra bukkan, amelyről azt gyanítja, hogy átverés lehet, rendkívül fontos, hogy azonnal intézkedjen önmaga és mások védelme érdekében.

Íme néhány lépés, amelyet követhet:

Az oldal bejelentése a Facebookon

Az első lépés, ha gyanús Facebook-oldallal találkozik, jelenteni kell a platformnak. A Facebook komolyan veszi a felhasználók biztonságát, és rendszerei vannak az ilyen problémák kezelésére. Egy oldal bejelentéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Menjen a gyanús Facebook-oldalra.
 2. Kattintson az oldal borítóképe alatt található három pontra (…).
 3. A legördülő menüből válassza a „Támogatás vagy jelentés oldal keresése” lehetőséget.
 4. Válassza ki az Ön által tapasztalt problémát legjobban leíró lehetőséget, például „Átverés vagy csalás”.
 5. Kövesse a Facebook utasításait a bejelentési folyamat befejezéséhez.
Olvasni:  Hogyan szerezhet igazolást az Instagramon (vagy javíthatja az esélyeit!)
Tekintse meg a fenti képernyőképet, hogyan jelenthet megjegyzést, vagy ha üzenetben kap egy megjegyzést.

Az oldal bejelentésével hozzájárul a platform biztonságának megőrzésére irányuló erőfeszítésekhez. Segít megelőzni, hogy mások csalások áldozataivá váljanak.

Mások oktatása és a tudatosság megosztása

A tudás hatalom, és ha a Facebookon tájékozódsz a lehetséges csalásokról, aktív szerepet játszhatsz a tudatosság terjesztésében barátaid és követőid körében. Íme néhány módja ennek:

 • Információ megosztás: Ha gyanús oldallal találkozik, ossza meg tapasztalatait barátaival és családtagjaival Facebook-bejegyzésen vagy más közösségi média platformokon keresztül. Magyarázza el, mi történt, és figyelmeztesse másokat, hogy legyenek óvatosak.
 • Erőforrások biztosítása: Irányítsa az embereket hiteles forrásokhoz, amelyek a gyakori csalásokról és az online biztonság megőrzéséről nyújtanak információkat. A Facebook Súgóközpontja és más jó hírű kiberbiztonsági webhelyek kiváló kiindulópontok.
 • Részvétel online közösségekben: Csatlakozzon Facebook-csoportokhoz vagy online fórumokhoz, amelyek az online csalások megvitatására szolgálnak. Meglátásai és tapasztalatai megosztásával segíthet másoknak felismerni a potenciális vörös zászlókat, és elkerülni, hogy csalások áldozatává váljanak.

Ne feledje, minél több ember érti és ismeri ezeket a csalásokat, annál jobban fel vannak készülve önmaguk és mások védelmére.

Személyes adatainak védelme

A személyes adatok rendkívül értékesek a csalók számára, és gyakran megtévesztő taktikával próbálnak érzékeny adatokat kinyerni. Íme néhány intézkedés a személyes adatok védelmére:

 • Legyen óvatos az információkérésekkel kapcsolatban: Kerülje a személyes adatok, például e-mail címek, telefonszámok vagy pénzügyi adatok megadását gyanús Facebook-oldalaknak vagy olyan személyeknek, akiket személyesen nem ismer.
 • Tekintse át az adatvédelmi beállításokat: Rendszeresen tekintse át Facebook adatvédelmi beállításait, hogy maximálisan kézben tartsa a megosztott információkat. Személyre szabhatja adatvédelmi beállításait, hogy az ismeretlen felhasználók számára korlátozza a láthatóságot.
 • Kéttényezős hitelesítés engedélyezése: Adjon extra biztonsági réteget Facebook-fiókjához a kéttényezős hitelesítés engedélyezésével. Ehhez a funkcióhoz egy második ellenőrzési lépésre, például a telefonjára küldött kódra van szükség a bejelentkezéshez.

Ezen óvintézkedések megtételével csökkenti annak kockázatát, hogy csalások áldozatává váljon, és megóvja személyes adatait attól, hogy rossz kezekbe kerüljenek.

Ne feledje, hogy az éberség és a proaktívság kulcsfontosságú a Facebookon előforduló online csalások kezelésében.

A gyanús oldalak bejelentésével, mások felvilágosításával és személyes adatainak védelmével mindenki számára biztonságosabb online környezet kialakításához járul hozzá.

Lisa, Inspire to Thrive

Valós példák a „Facebook-oldal törlésre ütemezett” átverésére

Ebben a részben a „Facebook-oldal törlésre ütemezett” átverés valós példáit tárjuk fel. Ezek az esettanulmányok betekintést nyújtanak a csalók által alkalmazott taktikákba, és bemutatják, hogy a gyanútlan felhasználók hogyan eshetnek áldozatául a csalóknak.

Esettanulmány kliens A

A „Facebook-oldal törlésre ütemezett” átverésének egyik figyelemre méltó példája egy Sarah nevű kisvállalkozás tulajdonosa volt. Sarah több mint egy éve üzemeltetett sikeres Facebook-oldalt butikruházati üzletében.

Egy nap értesítést kapott, amely szerint az oldalát a Facebook szolgáltatási feltételeinek megsértése miatt törölték.

Itt van, amit mondott:

„P‌g‌h‌a‌s b‌ e‌n u‌p‌p‌b‌s e‌c‌c‌c‌ u r‌p‌g‌h a‌s b‌e‌ n e‌p e‌p e‌r‌p‌ egy v i o l o n g s o m e n e n e m mi nincs veled, ha nem te t ha nem vagyok veled, nem akadok én vagyok e‌ e‌ s o‌n‌ e r e s t r i c t i o n s .
Ha én vagyok veled, én nem vagyok én r Y‌u‌ur‌ P a‌g‌ m‌a‌y‌ b‌p‌ p‌ e‌r‌ a n e‌ t e‌d‌
Névoldal: Sarah Sarah, az X Real Estate értékesítési munkatársa
Azonosító oldal: 100000000
C o‌f‌f‌f‌r‌ y‌ o‌u‌r‌ i‌d‌e‌n‌t‌i‌t‌y‌:‌https://www.facebook.com/story. 000000
Köszönöm”

Olvasni:  Hogyan változtassuk a blogírást a mellékes nyüzsgésből valódi és életképes üzletté

(A fenti nevek és hivatkozások minden érintett védelme érdekében megváltoztak.)

Sarah pánikszerűen rákattintott a megadott linkre, ami egy meggyőzőnek tűnő oldalra vezette, amely a bejelentkezési adatait kérte. Nem tudott a csalásról, beírta felhasználónevét és jelszavát, ezzel tudtán kívül hozzáférést biztosított fiókjához a csalóknak.

A csalók perceken belül átvették az irányítást az oldala felett, rosszindulatú tartalmat tettek közzé, és eltéríteni a követőit.

Esettanulmány kliens B

Egy másik eset egy Alex nevű népszerű helyi üzlettulajdonost érintett. A Facebook-oldalán jelentős követőkkel Alex csalók célpontjai közé került, akik értesítést küldtek neki, és azt állították, hogy az oldalát törlés fenyegeti. Alex aggódott amiatt, hogy elveszíti hűséges közönségét, és az üzenetben található linkre kattintott.

A link a hivatalos Facebook bejelentkezési portálra emlékeztető weboldalra irányította. Azt hitte, hogy ez jogos, megadta bejelentkezési adatait, és nem tudta, hogy csapdába esik.

Döbbenetére Alex hamarosan rájött, hogy a csalók illetéktelenül hozzáfértek az oldalához, értékes tartalmat töröltek, és megrontották a márkáját.

Ezek az esettanulmányok bemutatják a csalók által alkalmazott megtévesztő taktikát. Azáltal, hogy a felhasználók attól tartanak, hogy elveszítik online jelenlétüket, kihasználják a bizalmukat, és bizalmas információk közlésére manipulálják őket.

Alapvető fontosságú, hogy ébernek és tájékozottnak maradjunk, hogy megóvjuk magunkat az ilyen csalások áldozatául.

Mindig legyen óvatos, mire kattint az interneten!

Lisa, Inspire to Thrive

Tippek a biztonság megőrzéséhez a Facebookon

A digitális kommunikáció és a közösségi hálózatok korszakában döntő fontosságú az online biztonság elsőbbsége. A Facebook, mint az egyik legnagyobb közösségi médiaplatform, megköveteli a felhasználóktól, hogy legyenek éberek és proaktívak személyes adataik védelmében.

Néhány egyszerű tipp betartásával növelheti biztonságát, és megóvhatja Facebook-fiókját az esetleges csalásoktól és fenyegetésektől.

A kiberbûnözõk egyik elsõdleges módja a gyanútlan felhasználóknak a rosszindulatú oldalak létrehozása vagy a megtévesztő linkek megosztása a Facebookon. Ezek az oldalak vagy linkek legitimnek tűnhetnek, de adathalász kísérletekhez, rosszindulatú programok letöltéséhez vagy személyazonosság-lopáshoz vezethetnek.

A biztonság érdekében fontos, hogy körültekintően járjon el, és kövesse az alábbi irányelveket:

 • Gondolkozz, mielőtt kattintasz: Ne kattintson a gyanús linkekre vagy olyan oldalakra, amelyek hihetetlen ajánlatokat vagy nyereményeket kínálnak. Ha valami túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, valószínűleg az.
 • Ellenőrizze a forrást: Mielőtt kapcsolatba lépne egy oldallal vagy követne egy hivatkozást, ellenőrizze a forrás hitelességét. Keresse a hivatalos igazoló jelvényeket, vagy nézze meg a többi felhasználó véleményét és megjegyzéseit.
 • Legyen tájékozott: Tartsa naprakészen a legújabb csalásokat és technikákat, amelyeket a kiberbűnözők a Facebook-felhasználók megcélzására használnak. A tudás a legjobb védekezés az online fenyegetésekkel szemben.

Az adatvédelmi beállítások rendszeres ellenőrzése

Az adatvédelmi beállítások rendszeres felülvizsgálata és kezelése alapvető lépés a személyes adataid feletti ellenőrzés megőrzésében a Facebookon. A következő módosításokkal biztosíthatja fiókja nagyobb biztonságát:

 • Szabja személyre adatvédelmi beállításait: Hozzáférhet és módosíthat adatvédelmi beállításait, hogy szabályozza, ki tekintheti meg bejegyzéseit, barátlistáját és személyes adatait. Korlátozza profilja láthatóságát csak megbízható barátokra.
 • Ügyeljen a nyilvános bejegyzésekre: Legyen óvatos, amikor bizalmas információkat vagy személyes adatokat oszt meg nyilvános bejegyzésekben. Módosítsa az alapértelmezett beállításokat, hogy a tartalmat csak kiválasztott baráti csoporttal ossza meg.
 • Alkalmazásengedélyek kezelése: Rendszeresen ellenőrizze és vonja vissza a hozzáférést a harmadik féltől származó alkalmazásokhoz, amelyek szükségtelen hozzáféréssel rendelkeznek Facebook-fiókjához. Válogassa meg azokat az alkalmazásokat, amelyekhez engedélyt ad.
Olvasni:  A valódi kapcsolatok ösztönzik az üzleti növekedést

Legyen óvatos a váratlan üzenetekkel vagy barátkérésekkel szemben

A Facebook táptalaja azoknak a csalóknak, akik olyannak adják ki magukat, akik nem ők, például hamis profilokkal vagy barátoknak vagy ismerősöknek kiadó fiókok. Hogy megvédje magát attól, hogy ezekbe a csapdákba essen:

 • Igazolja a személyazonosságot: Ha üzenetet vagy baráti kérést kapsz valakitől, akit nem ismersz, vagy akit gyanúsnak találsz, szánj időt a személyazonosságának igazolására, mielőtt kapcsolatba lépnél vele.
 • Kerülje a személyes adatok megosztását: Óvakodjon attól, hogy olyan személynek adjon ki személyes adatokat vagy pénzügyi adatokat, akikkel nem alakult ki bizalma. Az igazi barátok nem kérnek ilyen információkat Facebook-üzenetekben.
 • Gyanús fiókok bejelentése és blokkolása: Ha gyanús fiókkal találkozik, vagy hamisnak tűnő üzenetet kap, jelentse a Facebooknak, és blokkolja a fiókot, hogy megakadályozza a további kapcsolatfelvételt.

Következtetés

Összefoglalva, elengedhetetlen, hogy körültekintően és kritikusan gondolkodjunk, amikor olyan üzenetekkel vagy értesítésekkel találkozunk, amelyek azt állítják, hogy Facebook-oldalunkat törölni kell. Bár a Facebook-felhasználókat célzó csalások nem ritkák, létfontosságú az ilyen állítások hitelességének ellenőrzése, mielőtt bármilyen lépést tenne.

Ne feledje, hogy a Facebook nem küld üzenetben vagy előugró ablakban értesítést a fiók törléséről. Ehelyett figyelmeztetéseket és értesítéseket jelenítenek meg a fiókbeállításokban. Legyen tájékozott, legyen éber, és óvja meg magát attól, hogy csalás és adathalász kísérlet áldozatává váljon a közösségi média platformokon.

Kapott-e mostanában egy vagy több üzenetet a törlésre tervezett Facebook-oldalról? Szeretnék hallani a történetéről az alábbi megjegyzésekben.

GYIK: Facebook-átverés vagy sem?

Valóban ütemezheti a Facebook az oldalam törlését?

Igen, a Facebook jogosult beütemezni a közösségi alapelveit vagy a szolgáltatási feltételeit sértő oldalak törlését. Általában azonban figyelmeztetést vagy értesítést adnak az ilyen intézkedések megtétele előtt.

Honnan tudhatom meg, hogy jogos-e az oldalam törlésére ütemezett értesítés?

Hivatalos kommunikáció: A Facebook a külső hivatkozások vagy harmadik felek webhelyei helyett közvetlenül az oldalad adminisztrátorának küld figyelmeztetéseket vagy értesítéseket magán a platformon keresztül vagy e-mailben.
Igazolás: Keresse a hivatalos Facebook márkajelzést, például a cég logóját, színsémáját és formázását az értesítésben.
Weboldal URL: Ellenőrizze a domain nevet az URL-ben. Az eredeti Facebook-értesítések mindig a Facebook tulajdonában lévő domainről (pl. facebook.com) érkeznek.

Mi a teendő, ha értesítést kapok arról, hogy az oldalam törlésre van ütemezve?

Először ellenőrizze, hogy az értesítés valódi-e. Nyissa meg az oldalt, és nézze meg, hogy közzétehet-e. Ha nem, nézze meg, hogy valamelyik tartalom nem ütközik-e irányelveikkel. Ha igen, forduljon a Facebook ügyfélszolgálatához, vagy lépjen kapcsolatba az FB-hirdetések képviselőjével.

Milyen gyakori okok miatt ütemezheti be a Facebook egy oldal törlését?

Ha az oldalad ellentétes a közösségi szabályaikkal, akkor eltávolítható, de figyelmeztetést vagy üzenetet kapsz róla.

Fellebbezhetek a Facebook-oldalam tervezett törlése ellen?

Igen, fellebbezhetsz egy Facebook-oldal törlése ellen.

Mennyi ideig kell megoldanom a problémákat, mielőtt a Facebook törli az oldalamat?

A Facebook általában ad egy határidőt.

Létrehozhatok új oldalt, ha a jelenlegi oldalam törlődik?

Igen, de a nulláról fogod kezdeni, hogy követőket szerezz stb.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott