A Facebook történetek segítik az üzleti oldalak organikus elérését

Felfogtad már a Facebook történetek trendjét? Nehéz kihagyni – értesítések és megjegyzések jelennek meg balra és jobbra, a barátok pedig a nap folyamán frissítéseket tesznek közzé. A közösségi médiában megjelenő történetek és tekercsek térnyerésével az Ön vállalkozása is be akar ugrani.

Ez nemcsak az organikus elérést fogja növelni, hanem néhány megjegyzést és beszélgetést is indít az oldalon. Kezdjük el!

Facebook-sztori a lap tetejére emelkedő oldalaknak

Ha gyakran felkeresi a Facebookot, észre fogja venni, hogy a történetek funkciói egyre többet tartalmaznak barátaitól és vállalkozásaitól. A közösségi média sztorihasználata folyamatosan növekszik, mióta ezek az eltűnő történetek 2011-ben megjelentek a Snapchaten, majd az Instagramon.

Mik azok a FB történetek?

Képként vagy videóként jelennek meg a hírfolyamod jobb felső sarkában, vagy mobilon az alkalmazás tetején. Ezek a történetek nagy láthatóságot generálnak a Facebookon! A Facebook-sztorik az előrejelzések szerint a nézettség tekintetében felülmúlják magát a hírfolyamot. Lehet, hogy észrevette, hogy csökkent az oldal elérése.

A személy profilját vagy oldalát körülvevő kék kör az alábbiak szerint van kiemelve. Majd ha rákattint, megtekintheti. Végül utána eltűnik!

A történetek 24 órán belül teljesen eltűnnek, hacsak nem mentik őket. Úgy hangzik, mint a Snapchat, igaz? Igen. A Facebook megpróbálta megvásárolni a Snapchatet 3 milliárd dollárért, de elutasították, ezért helyette létrehozták a saját verziójukat.

Olvasni:  E-kereskedelmi vállalkozásbiztosítás: Hogyan vásároljunk üzleti biztosítást az online áruházak számára a megfelelő módon

Eleinte a Facebook bemutatta az Instagram-sztorikat, amelyek annyira sikeresek voltak, így magán a Facebookon is megtették ugyanezt. Az emberek féltek lemaradni (ezt FOMA-nak hívják), ezért a közösségi hálózatokon minden más előtt megnézték a történeteket.

Videó kiemelése a Facebook történetekben

A Facebook bevezeti a lehetőséget, hogy megosszon egy kiemelt videót a történetéhez, ami növelheti az elsődleges videó nézettségét. Javasolnak egy kiemelést a videódból, amelyet gyorsan szerkeszthetsz, vagy hagyhatod, mielőtt megosztod.

Miért érdemes történeteket használni a Facebook üzleti oldalához?

A Facebook oldalak organikus elérése évek óta valóban csökken. Ezért a történetek nagyobb láthatóságot adnak egy üzleti oldalnak anélkül, hogy bármibe kerülnének. (még) Természetesen most 2024-ban is lehet hirdetni a történetek funkción.

Miért népszerűek most a közösségi médiás történetek?

FOMO – . Ha tudod, hogy csak bizonyos időd van arra, hogy lásd barátod tevékenységét, akkor MOST megnéznéd, igaz? A történetek így hívják fel a figyelmet.

Korlátozott ideig láthat egy fényképet vagy videót. A márkák arra használják, hogy betekintést nyújtsanak vállalkozásuk vagy termékeik kulisszái mögé.

A történetekkel nincs szükség sok követőre, hanem arról, hogy mi van velük. Mások üzenetet küldhetnek neked a Facebook Messenger alkalmazáson keresztül. Ennélfogva hitelessé teszi a márkákat és a hírességeket, ahogy a nézők üzenhetnek nekik.

Történetek formátumban is készíthet hirdetéseket. tudsz itt tudhat meg többet a Facebook történetek hirdetéseiről.

Mit mondanak mások az üzleti célú használatról?

„A Stories-t arra használom, hogy elmélyültebben kötődjek barátaihoz és követőihez. A történetek bensőséges megjelenést kölcsönöznek blogodnak és márkádnak. Úgy tűnik, hogy az emberek rezonálnak ezekre a kis részletekre a napodból.

Plusz a történetek nagyobb láthatóságot kapnak, és szélesebb körben jelennek meg.”

Arfa től

Az Instagram-sztorik használatának ötlete egyszerű. Hogy lekössem követőimet pillanatok, vélemények és tartalmak megosztásával. Azt is észrevettem, hogy az Instagram történeteim hatékonyabbak, mint a szokásos Instagram-bejegyzésem.

Olvasni:  Hogyan segít az AI az e-mail marketing sikerében?

A követők válaszolnak szavazásaimra, kérdéseket tesznek fel, és az életemmel is foglalkoznak. Ez azért van, mert kommunikálok velük, megosztom a színfalakat, és csak hiteles vagyok. Nemcsak az Instagram-történetek ösztönzik a közönség interakcióit, de ezek a történetek is segítenek mélyebb kapcsolatot kialakítani követőivel.

Az Instagramon található interaktív történetek gyorsan eljuttatják a követőket a postaládájához, és ott zajlik a beszélgetés.

Hogyan készítsünk ilyen történeteket

Elkészítheti őket a telefon kameráján keresztül, de létrehozhatja a Canvában is, és képként feltöltheti őket az asztalra. Vannak szűrők és egyéb dolgok, amelyeket megtehet, például szöveget adhat hozzájuk.

Ezután akár másokat is megcímkézhetsz történeteidben. Nagyon hasonlítanak az Instagramra, de a Facebook-sztorikkal az Instagramon felfelé vagy lefelé csúsztathat, illetve oldalra. A történetek mindkét közösségi hálózaton sok kreativitást tesznek lehetővé.

Történetek készítése Facebook-oldaláról

Sok közösségimédia-menedzser érdemes lehet történeteket létrehozni a Canva segítségével, és az asztalt használni történetek létrehozásához. Megteheti, ha nem rendelkezik cégvezetői fiókkal. De találtam egy megoldást a mobileszközömről, ha van olyan cégvezetői fiókja, mint én.

Ha van egy pluszjeles (+) köröd, mint az egyik általam kezelt Facebook-oldalam, közvetlenül az asztalról megteheted. Nincs más dolgod, mint megnyomni a kék plusz gombot, és úgy írhatsz egy történetet, mint egy bejegyzést.

De ha olyan vagy, mint én, és ez megjelenik az oldaladon, szükséged lesz egy megoldásra.

Olvasni:  32 LEGJOBB YouTube-promóciós szolgáltatás 2024. februárban (organikus és valódi)

Amint a fenti képernyőképen látható, nincs kör vagy kék plusz gomb, amely történetet írna le az asztalon.

Ehelyett mobileszközöddel készíthetsz Facebook-történetet. Továbbra is létrehozhatja történetét a Canvában, elküldheti mobileszközére e-mailben, majd letöltheti.

Ezután mobilon be kell jelentkeznie személyes Facebook-fiókjába. Ezután lépjen az oldalára, ahol látni fogja ezt a képernyőképet. Végül kattintson az alább látható kék sávra, hogy eljusson oda, ahová a képernyőkép irányít.

A Hozzáadás az oldal történetéhez az a hely, ahol feltöltheti Facebook-történetképét.

Ezenkívül az 1080 × 1920 a megfelelő méret a képek készítéséhez történetekhez. Ha közvetlenül a kamerájáról készít történeteket, feltétlenül készítse el a képet vagy videót. A közösségi média történetek függőleges grafikák/videók.

Az új Facebook-oldalelrendezések megkönnyítik a történetek közzétételét

Ha az oldalad túllépte az új Facebook-oldalelrendezést, mint a legtöbben 2024-ban (de nem az összes), akkor 3 egyszerű lépésben tehetsz közzé történeteket.

Közvetlenül az oldalon a Hozzáadás gombra kattintva hozhat létre történetet.

További információ egy történetről

  • Az Ön rendelkezésére áll, és megtekintheti, és visszatérhet a megtekintéshez. Ha megnézed Facebook-oldaladat, van egy hely, ahol megnézheted a történeteket is. Ezenkívül ezek a betekintések megmutatják, hány felhasználó nyitotta meg történetét.
  • A Facebook történetvideói legfeljebb 20 másodperc hosszúak. Ezért mindenképpen készítsen néhány rövid videót a Facebook-történeteihez. Az Instagram-történetek is olyan rövidek. Mindkettő függőleges formátumú videókhoz.
  • Azt mondtam az ügyfeleknek, hogy feltétlenül forgatjanak vízszintes képeket és videókat. Most el kell magyaráznom a történeteket, és azt, hogy a vertikális miért új módja a megosztásnak a Facebookon és Instagram a történetekhez.
  • Most hozzáadhat egy linket a Facebook-történeteihez. Ez egy nagyszerű funkció, amelyet akkor használhat, ha azt szeretné, hogy az emberek az Ön webhelyére vagy céloldalára menjenek.

Miért uralkodnak az Instagram történetek is?

Az Instagram történetei is nagyon forróak. Arról nem is beszélve, hogy segítettek az Instagramon az embereknek, hogy jobban elkötelezzék magukat a közönségükhöz, és népszerűsítsenek.

Olvasni:  ThePiratebay3 Review – Minden, amit tudnod kell

Neena az Almost Practical-tól elmagyarázza: „Az Instagram-történeteket sokféleképpen használhatod – időszerű emlékeztetőket küldhetsz, megoszthatsz egy eseményt, vagy egyszerűen bepillantást engedhetsz a „színfalak mögé” a valós életből. Vállalkozásként jó, ha a történetek relevánsak a közönség érdeklődésének megfelelően. De mivel 24 órán belül eltűnnek, a történetekkel személyes szinten is kapcsolatba léphetsz.”

Az Instagram-történeteid időzítése

Valójában fontos emlékezni arra az időpontra, amikor közzéteszed az Instagramon. Ez abban különbözik a többi közösségi hálózattól, hogy a nézők szívesen nézegetik az Instagramot esténként. Szeretem az Agorapulse-t használni Instagram-bejegyzéseim ütemezéséhez.

Mostantól megoszthatja az Instagram hírfolyam-bejegyzéseit a történetekkel. Ezenkívül ez meghosszabbítja Instagram-történeteinek élettartamát és láthatóságát. Természetesen azt választanám, hogy melyikkel használja ezt az új funkciót. Ha mindezt így csinálja, az emberek nem nézhetik többé a történeteit.

Adja hozzá Instagram-történeteit a Facebook-történetekhez

Instagram-történeteit közvetlenül a Facebook hírfolyamában is megoszthatja. Amikor az Instagram alkalmazásban vagy, megkérdezi, hogy ezt mindig, vagy csak egy bejegyzést szeretnéd-e csinálni. Tőled függ.

A közösségi médiás történetek bekapcsolása

Tudtad, hogy mik az FB-sztorik, és használsz Facebook-sztorikat az üzleti oldaladhoz? Vagy használtál már történeteket az Instagramon? Szeretnék többet megtudni az alábbi megjegyzésekben arról, hogyan használod őket, vagy ha szívesen nézed őket!

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott