A felhasználói élmény javításának bevált gyakorlatai az e-kereskedelemben

A szép dizájnnál többre van szükség a pozitív felhasználói élmény. Ez több elemet foglal magában, amelyek együttműködnek a webhely felhasználóinak irányításával és céljaik mielőbbi elérésében.

A webhely minden összetevőjének, a webhely szerkezetétől a termék részleteiig, olyannak kell lennie optimalizált a felhasználói élményt szem előtt tartva.

e-kereskedelem

Beszéljünk néhány eredeti és meglehetősen egyszerű módszerről javítja az e-kereskedelmi felhasználói élménytvagy UX.

Mi az UX és miért fontos?

Felhasználói tapasztalatAz UX vagy az UX annak minden oldalára utal, hogy a a végfelhasználó interakcióba lép a vállalkozással, szolgáltatásai és termékei. Nagyon fontos megjegyezni, hogy ez a különféle, különböző képernyőmérettel rendelkező eszközökön végzett interakciókra vonatkozik.

Fennáll a veszélye, hogy potenciális ügyfeleket veszíthet el, még akkor is, ha az asztali számítógépes felhasználói élmény kiváló, de a mobil felhasználói élménye gyengébb. A szükséges változtatások elvégzése kulcsfontosságú, mert az e-kereskedelmi webhelyeken a mobileszközökről érkező forgalom növekedése tapasztalható. Ez biztosítja, hogy a webhely minden képernyőn jól nézzen ki.

Ön is növelheti a saját értékét mikro üzlet pozitív felhasználói élmény biztosításával. Az ügyfelek egyszerűen fedezzen fel új termékeket és ennek köszönhetően gyorsan megtalálják azokat, akiket keresnek. Az ügyfelek az élvezetes vásárlási élmény miatt tovább szeretnének maradni a webhelyén, ami növelné annak valószínűségét, hogy vásároljon több dolgot.

Olvasni:  Bevált e-kereskedelmi webhelyek az eladások növelésére

Egyedülálló módszerek az UX javítására

Optimalizálás mobilhasználatra

Optimalizálás mobilhasználatra

Mobil optimalizálásamely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy útközben többfeladatos munkát végezzenek, jelenleg be van kapcsolva nagy a kereslet. Ez arra utal, hogy az összes weboldal-megtekintés 48%-a mobileszközökről érkezik.

Ezenkívül a Google minden új webhelyet indexel a mobil-első elvek alapján. A mobil által indított lekérdezések rangsorolásához A Google rangsorolási rendszerei mostantól az oldalad mobil verzióját fogja használni.

Döntse el azokat a mutatókat, amelyek a legjobban jellemzik közönségét és piaci pozícióját. Ellenőrizze a közönség demográfiai adatait és a látogatók elkötelezettségét olyan eszközökkel, mint az Alexa. Tegye a lehető legkényelmesebbé az ügyfelekkel való interakciót azáltal, hogy megérti a legfontosabb prioritásaikat. Arról is meggyőződhet e-kereskedelmi webhely a mobilkeresésre optimalizált amellett, hogy rendelkezik a jó oldalkereső UX.

Könnyítse meg a navigációt

Könnyítse meg a navigációt

Az emberek könnyen összezavarodhatnak és elveszhetnek egy forgalmas webhelyen rossz navigáció. A vásárlókat az online áruház dizájnja alapján kell irányítani.

Figyelje meg, hogy a Walmarthoz hasonló vállalkozások hogyan biztosítják a szervezett elsődleges menüket, hogy az ügyfelek gyorsan hozzáférhessenek azokhoz az oldalakhoz, amelyek a számukra szükséges dolgokat kínálják.

A keresési és rendezési eszközöknek elérhetőnek kell lenniük az online áruházakban és az e-kereskedelmi webhelyeken. Minden elemet osztályozzon amely kiemelve van a főmenüjében. Bővített szolgáltatások nyújtásával olyan kritériumok alapján, mint az ár, szín, méret, hely stb felhasználói élmény javítása.

Tegye személyre az élményt

Fokozza a ügyfélkapcsolat-menedzsment azáltal, hogy mélyebb kapcsolatot létesít a közönségével a tartalom személyre szabása.

A múltbeli tranzakciók alapján ajánlásokat tenni. Keresse meg azokat a dolgokat, amelyeket az emberek nagyobb valószínűséggel szeretnek, ha segítesz nekik megtalálni őket. Ez nemcsak felgyorsítja a vásárlási folyamatot, hanem a lehető leggyorsabban befejezi az eladást is.

Olvasni:  Hogyan lehet maximalizálni az oldalmegtekintéseket webhelyén

Növelje a jelenleg biztosított testreszabási szintet. A rendszer elmenti az ügyfelek aktuális tartózkodási helyét a korábban keresett információk között. Felhasználók akik a keresés közepén szüneteltek, ott folytathatják, ahol abbahagyták.

Hozzon létre nagyszerű termékinformációkat

Hozzon létre nagyszerű termékinformációkat

Mindenkinek nagy a kísértése, hogy mindent alaposan megvizsgáljon a boltban, mielőtt megvásárolná. Az online világban korlátozások vannak e tekintetben.

Hangsúlyoznia kell a rövid, tetszetős termékleírásokat kristálytiszta, magával ragadó képek hogy bezárja a szakadékot. A részleteknek világosnak és érthetőnek kell lenniük.

A felhasználóknak kevesebb idejük van a koncentrálásra, és elfoglaltabbak. Vásárlás előtt gyakran átvizsgálják a termék- és szolgáltatásinformációkat.

Használjon hasznos szűrőket

Vannak olyan online kiskereskedők, amelyek több millió terméket kínálnak. A felhasználók számára kihívást jelent a felfedezés, így ezek a vállalkozások teszik ezt a meglévő szűrők használata. A szűrőknek jól láthatónak és könnyen elérhetőnek kell lenniük a terméklistán.

Először meg kell értenie, hogy a felhasználók hogyan keresik az Ön tételeit, hogy kifejleszthesse azokat. Egyes szűrők jelentősebbek, mint mások; példáulaz ügyfél által preferált ártartomány jellemzően az egyik legjelentősebb kritérium.

A szűrők létrehozásakor a sorrend mellett a beviteli módot is figyelembe kell venni. Általában előnyösebb szövegbevitelt kínál inkább mint csúszkák egyedül olyan szűrőkhöz, ahol fontos a pontosság; azonban megteheti mindkettőt kínálja.

Ezenkívül használhat egy vagy több kiválasztási mezőt, előre meghatározott tartományokat stb. Mindig azt a beviteli módot válassza, amely lehetővé teszi a leggyorsabb használat.

Adjon értelmes nevet a termékeknek

Az ügyfelek megzavarhatják terméknevek annak ellenére, hogy van belső értelme. Állítsa be a színteret a döntések meghozatalához. A nevekben szereplő modellszámok vagy mögöttes technológiák azzal a veszéllyel járnak, hogy elidegenítik a nem műszaki személyeket.

Olvasni:  Keressen egy blogolási rést, vagy egyszerűen várja meg, amíg eljön a közönsége?

Ugyanez igaz a rendkívül aranyos vagy eredeti címekre is. Válassza ki a termékneveket hasznosságot vagy értéket közvetítenek az ügyfelek szemszögéből. Te tudod használni többnyelvű UX tervezés és különböző nyelveken adja meg termékeinek nevét és adatait.

Tervezzen könnyen beolvasható termékoldalakat

Tervezzen könnyen beolvasható termékoldalakat

A felhasználó általában dönt arról, hogy megvásárolja-e a terméket vagy sem termékoldal. Ezért alapvető fontosságú, hogy olyan ismereteket biztosítsunk, amelyek segítik a döntéshozatalt anélkül, hogy túlterhelnénk a felhasználókat információkkal.

Csak a lényeges információkat szabad azonnal megjeleníteni. Minden más információnak meg kell lennie könnyen elérhető anélkül, hogy akadályozná a kilátást. Míg egyes vásárlók szívesen döntenek csak az áttekintésben közölt információk alapján, addig mások a vásárlás előtt szeretnek minél többet megtudni a termékről.

Végezze el a GYIK oldalt

Jól megírt és jól szervezett GYIK oldal vannak a első helyen, ahol az ügyfelek információt keresnek. Válaszokat találnak azokra a kérdésekre, amelyeket egyébként egyénileg tennének fel Önnek, amivel értékes időt takaríthat meg a többi elvégzendő feladattól. Ügyfelek, akik megfigyelik az Ön erőfeszítéseit, hogy legyenek nyitott és őszinte a válaszadásban kérdéseikre megbízhatónak fogja tekinteni cégét.

Végső gondolatok

Nincs szükség mágikus képletre a létrehozásához sikeres és tartós online üzlet. A hiteles kapcsolat kialakítása a webhely látogatóival legyen az első számú prioritás.

Annak érdekében, hogy a vásárlási eljárás a lehető legegyszerűbb legyen, az online vállalkozások tulajdonosainak őszinte erőfeszítéseket kell tenniük a tiszta, felhasználóbarát webhely kialakítása érdekében. Kezdje el ezeket a gyakorlatokat használni javítja az e-kereskedelmi felhasználói élményt és jó lesz az út!

Új publikációk:

Ajánlott