A Firestick távirányító hangereje nem működik: Gyors javítás

Az Amazon Firestick egy népszerű streaming eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különféle szórakozási lehetőségeket érjenek el, például filmeket, TV-műsorokat és zenét. Azonban az egyik gyakori probléma, amellyel a felhasználók találkoznak, az, hogy a Firestick távoli kötet nem működik. Ez a probléma frusztráló lehet, különösen akkor, ha lejátszás közben szeretné állítani a hangerőt vagy elnémítani a hangot.

Ebben a cikkben megvitattuk a Firestick távoli kötet nem működő problémájának okait, valamint néhány módszert a probléma megoldására.

Mi lehet az oka annak, hogy a Firestick távoli hangerő nem működik?

Az alábbiakban megemlítettünk néhány lehetséges okot, amelyek miatt a Firestick távoli kötete nem működik.

  • A távirányító elemei lemerültek.
  • A Firestick rossz HDMI-portban van.
  • A távirányító és a TV-box nincs megfelelően párosítva, vagy nincs csatlakoztatva másik TV-készülékhez.
  • Rossz hangbeállítások.

Hogyan lehet megoldani a problémát?

Ha nem tudja használni a Firestick távoli kötetet, akkor bemutattunk néhány módszert, amelyek segíthetnek megoldani a problémát.

Ellenőrizze az akkumulátorokat

A Firestick távirányító hangerejének javításának első és legkézenfekvőbb lépése az elemek ellenőrzése. Győződjön meg arról, hogy megfelelően vannak behelyezve, és hogy nincsenek-e kimerültek. Gyorsan ellenőrizheti, hogy az elemek okozzák-e a problémát, ha kicserélik őket egy új készletre, és megnézik, hogy a Firestick távirányító hangereje újra működni kezd-e.

Hogyan kell kalibrálni a laptopot és az Android akkumulátorát?

Csatlakoztassa a Firestick HDMI-CEC portot

A FireStick HDMI-porthoz való helytelen csatlakoztatása problémákat okozhat a távirányító működésében, beleértve a hangerő- és egyéb gombokkal kapcsolatos problémákat is. Ennek elkerülése érdekében fontos, hogy a FireStick készüléket a megfelelő HDMI-CEC porthoz csatlakoztassa, amely lehetővé teszi, hogy a távirányító konfigurálja a TV funkcióit a távirányítóhoz.

Olvasni:  A nyomtató hibás állapotban: 5 javítás

Általában a HDMI-CEC port egyértelműen fel van tüntetve a TV hátulján, de ha nem biztos benne, tekintse meg a használati útmutatót az utasításokért. Ha úgy találja, hogy a FireStick eszközt rossz porthoz csatlakoztatta, egyszerűen kapcsolja át a megfelelő portra, és tesztelje a hangerőgombokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően működnek.

Párosítsa újra a távirányítót

Lehetséges, hogy a távirányítója valahogy megszakadt, vagy a párosítással kapcsolatos egyéb problémák problémákat okoznak a Firestick távirányító funkcióiban. A távirányító párosításának megszüntetéséhez lépjen a következőre: Beállítások> Vezérlők és Bluetooth-eszközök> Amazon Fire TV távirányítókmajd válassza ki a Firestick távvezérlőt a listából, és végül nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot Menü és Vissza gombokat egyszerre körülbelül 10-15 másodpercig.

Az újbóli párosításhoz kövesse az alábbi lépéseket. Csatlakoztassa a Firestick-et a HDMI-porthoz, és kapcsolja be, miután a Firestick újraindul, nyomja meg és tartsa lenyomva a itthon gombot körülbelül tíz másodpercig.

Módosítsa a hangbeállításokat

Lehetséges, hogy nem tudja használni a Firestick távvezérlő hangerejét, mert nem engedélyezte a megfelelő hangvezérlési beállításokat. A hangvezérlés beállításainak módosításához lépjen a következő helyre: Beállítások> Berendezésvezérlés> Mange Equipment. Ha nem látja a hangszórókat a listában, válassza a lehetőséget Berendezés hozzáadása.

Állítsa vissza a Firestick-et

Ha a fenti javítások egyike sem működik, megpróbálhatja visszaállítani a Firestick alapértelmezett beállításait. Ezzel törli az összes beállítást és preferenciát, ezért először minden fontos adatról készítsen biztonsági másolatot. A Firestick alaphelyzetbe állításához lépjen a következőre: Beállítások> Saját Fire TV> Gyári alapértékek visszaállítása.

Új publikációk:

Ajánlott