A Firestick távirányító nem működik elemcsere után: Gyors javítás

Szinte minden felhasználási esethez rengeteg streaming eszköz áll rendelkezésre, de ezek közül csak néhány olyan sokoldalú, mint az Amazon Firestickje. Ennek ellenére, csakúgy, mint minden más technológiai terméknek, ennek is megvannak a maga hiányosságai, és időnként belefuthatnak a hibákba vagy hibákba.

Ebben a cikkben arról beszélünk, hogy a Firestick távirányító nem működik elemcsere után, annak okairól és arról, hogy mit tehet a probléma megoldása érdekében.

Mi okozza ezt a problémát?

A problémát számos ok okozhatja, beleértve, de nem kizárólagosan

  • Az akkumulátor helytelen beszerelése.
  • Párosítási problémák a távirányítóval.
  • Akadályok a Firstick és a távirányító között.
  • Más hardvereszközök által okozott interferencia.
  • Hardverproblémák a távirányítóval vagy a Firestick-kel.

Hogyan lehet ezt kijavítani?

Íme hét javítás, amelyet kipróbálhat.

Ellenőrizze az akkumulátorokat

Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy ellenőrizze az új elemek helyzetét a távirányítóban. Ha fordítva helyezi el őket, a távirányító nem fog működni, sőt megsérülhet. Ellenőrizze, hogy az elemek megfelelően vannak-e behelyezve, és próbálja meg újra használni a távirányítót.

Ellenőrizze a tartományt

A távirányító hatótávolsága körülbelül három méter vagy 10 láb. Győződjön meg arról, hogy ebben a tartományban van a Firesticktől, amikor megpróbál kapcsolatot létesíteni a kettő között.

Távolítsa el az interferenciát a többi Bluetooth-eszközről

Manapság sok tévében van Bluetooth. Ha egyidejűleg hét vagy több Bluetooth-eszköz van párosítva a tévével, érdemes lehet néhányat eltávolítani, mivel azok megszakíthatják a távirányító működését, ami megszakad.

Olvasni:  Hogyan lehet feloldani a billentyűzetet a Dell laptopon?

Több Fire TV eszköz

A Bluetooth-hoz hasonlóan a problémát több Fire TV-eszköz is okozhatja a házában. Kapcsolja ki mindegyiket, és próbálja meg újra beállítani őket egyenként, hogy megszabaduljon ettől a helyzettől.

A távirányító gyári visszaállítása

Az alábbi lépések végrehajtásával visszaállíthatja a távirányítót a gyári alaphelyzetbe, hogy csatlakozzon egy Fire TV stickhez.

1. lépés: Tartsa lenyomva a Vissza, Menü és Bal oldali navigációs kör gombot legalább 10 másodpercig.

2. lépés: Várjon 60 másodpercet, amíg a távirányító visszaáll.

3. lépés: Most húzza ki a Fire TV Sticket, és várjon egy percet, mielőtt újra csatlakoztatná az eszközt.

4. lépés: Tartsa lenyomva a Kezdőlap gombot 40 másodpercig a kapcsolat helyreállításához.

Használja a Fire TV alkalmazást

Android vagy iOS okostelefonját a Fire TV Stick távirányítójává is alakíthatja a Fire TV alkalmazás segítségével Android itt és iOS itt. Bár ez nem végleges megoldás, segít elkerülni azt a frusztrációt, hogy egyelőre nincs távirányítója.

Frissítések keresése

Az elavult vagy hibás szoftver a Firestick távirányítóval is problémákat okozhat. Ellenőrizze, hogy vannak-e frissítései, és telepítse azokat, hátha ez megoldja a Fire Stick távoli villogó narancssárga hibáját.

Új publikációk:

Ajánlott