A Freesync működik az Nvidiával?

Mind az Nvidia, mind az AMD rendelkezik GSync és Freesync rendszerrel, amelyek segítenek megakadályozni a képernyő szakadását játék közben. Ahhoz azonban, hogy ezek a funkciók működjenek, kompatibilis GPU-val és monitorral kell rendelkeznie. A probléma itt az, hogy míg az Nvidia GPU-i rendkívül népszerűek, a GSync magas feláras ára megnövelheti a monitorok költségeit, ami azt jelenti, hogy sok játékos a végén általában olcsóbb Freesync monitorokat kap.

Ez azt eredményezi, hogy egy Nvidia GPU-t futtató számítógép a kimenetet egy Freesync-kompatibilis monitoron mutatja, ami felveti a kérdést – működik-e a Freesync az Nvidia GPU-kkal?

Freesync és Nvidia

Ha kíváncsi arra, hogy a Freesync működik-e az Nvidiával, nyugodt lehet, ha tudja, hogy működik. Általában GSync-kompatibilis kezdeményezésnek vagy egyszerűen Nvidia Freesyncnek hívják. Mivel azonban a Freesync technikailag rivális technológia, itt van néhány korlátozás.

  • Az Nvidia Freesync csak a GTX 10/16-sorozatú és az RTX 20/30/40-es sorozatú kártyákon támogatott.
  • Displayport csatlakozást igényel, mivel az Nvidia Freesync nem kompatibilis a HDMI-vel vagy a DVI-vel.
  • 417.71-es vagy újabb Nvidia illesztőprogramokat igényel.

A Gsync-kompatibilis kezdeményezést a 2019-es CES-en jelentették be az RTX 2060 megjelenése mellett, és bár a támogatott panelek listája kezdetben meglehetősen rövid volt, az Nvidia lassan bővíti a támogatást. A Gsync-hez és a Gsync Ultimate-hez képest azonban a Gsync-kompatibilis csak műtermék-mentes élményt nyújt. A Gsync-kompatibilis egyéb funkciók, például a változó túlhajtás támogatása, az ultra-low Motion Blur és a túlhajtás támogatása nem érhető el a Gsync exkluzivitásának megőrzése érdekében.

Hogyan kell használni a Freesync-et Nvidia GPU-kkal?

A Freesync használata Nvidia GPU-kkal valójában meglehetősen egyszerű. Csak kövesse ezeket a lépéseket.

Olvasni:  A Harbour Breeze mennyezeti ventilátor távirányítója nem működik: Gyors javítás

1. lépés: Nyissa meg az Nvidia Vezérlőpultot, és válassza ki 3D beállítások kezelése, alatt 3D beállítások.

2. lépés: Alatt Általános beállítások lapon görgessen lefelé Monitor technológia és válassza ki G-Sync kompatibilis.

Ne feledje azonban, hogy ha laptopot használ, előfordulhat, hogy nem látja ezt a lehetőséget, mivel a GPU esetleg nem támogatja ezt a funkciót. Ezenkívül azt is javasoljuk, hogy állítsa be a Preferált frissítési gyakoriság beállításra A legmagasabb elérhető hogy a monitor a maximális frissítési gyakoriságot használja.

Új publikációk:

Ajánlott