A Frigidaire jégkészítő nem működik: Gyors javítás

Egy megfelelően működő jégkészítő jelentősen befolyásolhatja mindennapi életünket, különösen akkor, ha meleg időben hűvös maradunk, vagy rendezvényeket szervezünk. A háztartási gépek terén jól ismert Frigidaire márka évek óta kínál megbízható hűtési megoldásokat. Azonban még a legmegbízhatóbb eszközök is problémákba ütközhetnek.

Ebben a cikkben megvitattuk a Frigidaire jégkészítő nem működő okait, valamint néhány módszert a probléma megoldására.

Mi az oka annak, hogy a Frigidaire jégkészítő nem működik?

Az alábbiakban felsoroltunk néhány lehetséges okot, amelyek miatt a Frigidaire jégkészítő nem működik.

  • A jégkészítő ki van kapcsolva.
  • Helytelen hőmérséklet-beállítások.
  • Hibás ajtótömítés.
  • Eltömődött vízszűrő.
  • A vízbevezető szelep hibás.
  • A jégkészítő forma termosztátja hibás.

Hogyan lehet megoldani a problémát?

Ha a Frigidaire jégkészítő nem működik megfelelően, kövesse az alábbi lépéseket a probléma megoldásához.

Ellenőrizze, hogy a jégkészítő be van kapcsolva

A jégkészítőnek külön kapcsolója van a fő hűtőszekrénytől. Tehát ellenőrizze, hogy a jégkészítő be van-e kapcsolva; ha be van kapcsolva, érdemes megpróbálni a hűtőszekrény alaphelyzetbe állítását, mivel ez megoldja a legtöbb alapvető problémát a hűtőszekrényben. A jégkészítő alaphelyzetbe állításához kapcsolja ki a jégkészítőt, húzza ki a tápkábelt, várjon körülbelül 30 másodpercet, majd dugja vissza a tápkábelt, és kapcsolja be a jégkészítőt.

Ellenőrizze a jégkészítő hőmérsékletét

Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a fagyasztó hőmérsékletét. Előfordulhat, hogy a jégkészítő nem működik megfelelően, ha a hőmérséklet meghaladja a 10 F-ot. Optimálisan működik, ha a fagyasztó hőmérséklete 0 és 5 °F közötti tartományba van állítva. Ha a fagyasztó hőmérséklete túl magas, győződjön meg arról, hogy a kondenzátortekercs tiszta, és a kondenzátor ventilátora működik, hogy megkönnyítse a kondenzátor és a kompresszor hűtését. Ezenkívül ellenőrizze az elpárologtató tekercset, hogy nem halmozódott-e fel túlzottan fagy, ami akadályozhatja a levegő keringését.

Olvasni:  Miért késik az egerem? Gyors javítás

Ellenőrizze az ajtótömítést

A hibás ajtótömítés instabillá teheti a hőmérsékletet, mivel meleg levegő jut be a hűtőszekrénybe, és a fagyasztó túlságosan lehűl, lefagyva a jégkészítő vízcsövét. Ennek megoldásához győződjön meg róla, hogy az ajtók önzáródnak, és kissé döntse meg a hűtőszekrényt. 24 órán belül a leolvasztási ciklusok felolvasztják a vízcsövet, lehetővé téve a jégtermelés újraindítását.

Ellenőrizze a vízszűrőt

Lehet, hogy a vízszűrő eltömődött, ami megakadályozza a megfelelő vízáramlást, ezért a jégkészítő nem működik megfelelően. Cserélheti a vízszűrőt vagy tisztíthatja úgy, hogy körülbelül 30 percre ecetbe és vízbe áztatja, majd kimoshatja és visszahelyezheti.

Ellenőrizze a vízbevezető szelepet

Ha a vízbevezető szelep hibás vagy alacsony a nyomása, akkor nem látja el vízzel a jégkészítőt, így nem képződik jég. Győződjön meg arról, hogy a szelep nyomása legalább 20 psi, és ellenőrizze a teljesítményt multiméterrel. Ha a nyomás és a teljesítmény megfelelő, de a jégkészítő még mindig nem tölti fel vízzel, cserélje ki a vízbevezető szelepet.

Ellenőrizze a jégkészítő forma termosztátját

A jégkészítő vezérlőmodulja termosztáttal rendelkezik, amely figyeli a jégforma hőmérsékletét. Amikor a forma eléri a megfelelő hőmérsékletet, a jégkészítő elindít egy ciklust a jég felszabadítására és vízzel való feltöltésére. Ha a forma termosztátja hibás, a jégkészítő nem működik. Ellenőrizze a termosztát folytonosságát, és szükség esetén cserélje ki.

Új publikációk:

Ajánlott