A Google AdSense hozzáadása a WordPresshez

A Google AdSense az egyik legnépszerűbb és legszélesebb körben használt eszköz, amellyel bevételt szerezhet webhelyével. Ezzel a programmal automatikusan eladhat helyet a webhelyén különböző hirdetőknek, és pénzt kaphat. A Google AdSense az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy webhelyén keresztül további pénzt keressen online.

A mai cikkben megvitatjuk, hogyan adható hozzá az AdSense a WordPresshez, valamint néhány tippet és bevált módszert adunk, amelyek segítségével bevételt szerezhet webhelyével, és a lehető legtöbbet hozhatja ki hirdetési területéből.

Mi az a Google AdSense?

A Google AdSense egy reklámprogram a Google-tól, amely lehetőséget ad a webhelytulajdonosoknak és bloggereknek, hogy hirdetéseket mutassanak be webhelyeiken. Más szavakkal, pénzt kereshetnek azzal, hogy képeket, videókat, szöveget vagy más interaktív hirdetési formát jelenítenek meg webhelyük különböző helyein. Például elhelyezheti őket a láblécben, az oldalsávban vagy a bejegyzések között.

Az ilyen hirdetések nagyon relevánsak, mivel a közönség és a webhely tartalma alapján célozzák őket. A Google végignézi hirdetési adatbázisát, és megkeresi a leginkább kapcsolódó hirdetéseket a webhelyén közzétett teljes tartalom alapján. Ha például ruhákról tesz közzé bejegyzést, akkor webhelyén ingekkel és nadrágokkal kapcsolatos hirdetések jelennek meg.

Az AdSense hozzáadása egy WordPress-webhelyhez problémamentes, mivel a Google azért van, hogy fenntartsa és felügyelje a kapcsolatot hirdetőivel. Ezenkívül a Google begyűjti és felosztja a pénzt – átveszi a pénzt, és elküldi Önnek a fennmaradó összeget.

Ez a program kattintásonkénti költség (CPC) alapon fut. Ez azt jelenti, hogy valahányszor egy látogató a webhelyén lévő hirdetésre kattint, kap egy bizonyos összeget. Az összeget különböző tényezők, például a minőségi pontszámok vagy a kulcsszóajánlatok határozzák meg.

A Google AdSense beállításának előnyei a WordPress rendszeren

Mielőtt a részletekkel folytatnánk, tekintsük át a Google AdSense használatából származó előnyöket.

 • Ez a program ingyenesen használható. Ez azt jelenti, hogy nem kell befektetnie vagy sok pénzt kockáztatnia az induláshoz.
 • Lehetőséged nyílik több pénzt keresni. A Google AdSense beépülő modul lehetővé teszi, hogy bevételt szerezzen blogjával vagy webhelyével, ami azt jelenti, hogy passzív bevételhez juthat. Ahogy növekszik a forgalom, és a felhasználók jobban elköteleződnek a webhelyen, automatikusan több bevételre tehet szert az AdSense segítségével.
 • Könnyen használható. Valójában nem kell mást tennie, mint beállítani, mert minden mást a Google kezel, beleértve a hirdetések méretét is, hogy megfelelően illeszkedjenek a mobil és asztali képernyőkhöz. Különböző tényezők, például a webhely elrendezése és a rendelkezésre álló hely alapján módosítja a hirdetéseket.
 • Több oldalon is használhatod. Más szóval, ha egynél több webhelye van, mindegyikre beállíthatja a Google AdSense beépülő modult. Az egyetlen dolog, amire itt figyelnie kell, az az, hogy webhelyei megfelelnek az AdSense feltételeinek és irányelveinek.
 • A webhelyén megjelenő hirdetéseket a Google választotta ki, így Ön is tudja megfelelnek a minőségi előírásoknak. Ezenkívül kompatibilisek az Ön által közzétett tartalommal, valamint a látogatók érdeklődésével. A Google számos hirdetővel dolgozik együtt, ami azt jelenti, hogy kiválaszthatja a saját résének megfelelő hirdetési tartalmat.
 • Nem csak Ön választja ki, hogy mely hirdetéseket szeretné látni a webhelyén, hanem lehetőséget is kap arra testreszabhatja a dizájnt hogy illeszkedjen webhelye vizuális esztétikájához.
Olvasni:  Hogyan készítsünk hatékony e-kereskedelmi tartalommarketing tervet új vállalkozása számára

Most, hogy jó dolgokat írtunk erről az eszközről, nézzük meg, hogyan adhatjuk hozzá az AdSense-t a WordPresshez.

A Google Adsense használatának első lépései

Adsense hozzáadása a WordPresshez

Amikor regisztrál egy AdSense-fiókra, használhatja meglévő Gmail-fiókját. Ha elkészült a jelentkezésével, meg kell várnia, amíg a Google csapata felülvizsgálja azt. Ez néhány órától néhány hétig is eltarthat.

Fiókja jóváhagyása után jelentkezzen be, és kapja meg hirdetési kódját. Ez az a kód, amelyet később elhelyez a webhelyén, amikor hirdetéseket szeretne megjeleníteni.

A Google nemrégiben adott ki automatikus hirdetéseket, ami azt jelenti, hogy csak egy kódrészletet illeszthet be, és ezek automatikusan eldöntik, hol, mikor és mennyit jelenjenek meg hirdetései. Ennek ellenére sok webhelytulajdonos továbbra is a manuális módszert választja, és inkább egyénileg helyez el hirdetéseket webhelyén.

Indítsa el Google Adsense fiókját

Tehát, amint már említettük, az első dolog, amit meg kell tennie, hogy regisztráljon Adsense-fiókjára. Kattintson ide a kitöltendő mezők megtekintéséhez. Itt az ideje, hogy összekapcsolja Google AdSense-fiókját WordPress-webhelyével.

Csatlakozzon a WordPress webhelyéhez

Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

 • Menjen a . Ott talál egy kódkészletet, amelyet beágyazhat webhelye fejlécébe. Másolja ki a kódot. Még ne kattintson és ne zárja be az oldalt.
 • Lépjen be az adminisztrátori irányítópultra a WordPress-fiókjában.
 • Keresse meg és kattintson oda. Menjen a elemre, és válassza a lehetőséget.
 • Most illessze be a kódot közvetlenül a címke fölé.
 • Kattintson . Most lépjen a Google AdSense oldalára, és jelölje be a jelölőnégyzetet. Válassza a lehetőséget.
 • Látni fog egy párbeszédpanelt, amely jelzi, hogy fiókja jóváhagyásra kerül. Válassza a lehetőséget.
Olvasni:  A Google három játékra szánt Chromebookjával tér vissza a felhőalapú játékokhoz

Helyezze be a hirdetési egységet

Hogyan adj hozzá hirdetéseket a WordPresshez? Fiókja ellenőrzése és aktiválása után megerősítő e-mailt kap. Ez az a pont, ahol elkezdheti a hirdetési egységekkel:

 • Először nyissa meg a Google Adsense irányítópultját, és kattintson a bal oldali sávra.
 • Menjen ide, és válassza ki a lehetőséget.
 • Más hirdetésed van típusok. Válasszon például egyet, például . Szabja testre a kívánt módon, és tegye alkalmasabbá webhelye általános kialakításához.
  1. Név — Találjon ki egy egyedi nevet, amely képviseli hirdetéseit. A jövőben több hirdetéssel fog dolgozni, ezért ügyeljen a megfelelő rendszerezésre.
  2. Hirdetés mérete — A könnyebbé tétel érdekében választhat . Így olyan hirdetéseket kap, amelyek alkalmazkodnak a különböző képernyőméretekhez.
  3. Hirdetés típusa — Természetesen idővel át lehet váltani egy másik típusra, például cikken belüli vagy hírfolyamon belüli hirdetésekre.
 • Kattintson . Megjelenik egy új ablak a Google AdSense kóddal. Másolja ki, mert a következő lépéshez szüksége lesz erre a kódra.

A hirdetési kód beágyazása a WordPressbe

Tehát megkapta a hirdetési kódot, ami azt jelenti, hogy itt az ideje beágyazni a WordPress webhelyére. Ezt kétféleképpen teheti meg – bővítmény használatával vagy manuálisan.

Ha manuálisan szeretné hozzáadni a kódot, kövesse az alábbi lépéseket:

 • Látogassa meg a WordPress irányítópultját, és lépjen a címre
 • Válassza ki, hogy eldönthesse, hol jelenítse meg hirdetéseit. Például megtalálhatja a hirdetést a láblécben. Kattintson a Widget hozzáadása lehetőségre.
 • Töltse ki a mezőt. Természetesen, ha akarod, üresen is hagyhatod. Most keresd meg a terepet. Ide kell beilleszteni a kódot. Mentse el az elvégzett módosításokat.

Ha inkább egy egyszerűbb lehetőséget választana, telepítsen egy hirdetési beépülő modult. A WordPress ezek közül sokat kínál, és itt van két igazán népszerű:

 • Speciális hirdetések segít a hirdetések kezelésében olyan funkciókkal, mint a hirdetésvázlatok mentése, korlátlan számú hirdetés megjelenítése vagy akár ütemezésük. Természetesen, ha többet fizet, megkapja a Pro csomagot, amely extra funkciókat kínál, például alternatív hirdetéseket azoknak a látogatóknak, akik hirdetésblokkoló programokat használnak vagy kattintás elleni védelmet.
 • Hirdetésbeszúró egy meglehetősen hasznos bővítmény, amellyel hirdetéseket helyezhet el a webhelyen. Olyan lehetőségeket tartalmaz, mint például a bejegyzések között, vagy a bejegyzések előtt és után az oldalakon. Itt lehetősége nyílik a Pro-licenc megszerzésére további kiegészítésekhez, például ragadós hirdetési animációkhoz vagy ragadós oldalsáv-hirdetésekhez.
Olvasni:  A legjobb prémium divatblog témák

A Google Adsense legjobb gyakorlatai

Most, hogy megtudtuk, hogyan adhatunk hozzá AdSense-t a WordPresshez és néhány egyéb technikai dolgot, nézzük meg, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet ebből az eszközből.

A Google Adsense használata WordPress-en

 • Ellenőrizze és kövesse az AdSense programszabályzatát és minőségi irányelveit így a Google csapata gyorsan jóváhagyja webhelyét.
 • Hol érdemes elhelyezni a hirdetéseket? Nos, olyan jól látható helyet szeretne használni, ahol több kattintást érhet el. Nehéz erre általános képletet találni, de megpróbálhatja a hirdetést a képernyő teteje felé elhelyezni a bejegyzésben. Ettől eltekintve a tökéletes elhelyezés leginkább a webhely elrendezésétől függ. Ha segítségre van szüksége ehhez a részhez, megpróbálhatja AdSense hőtérképek.
 • Szóval mi a helyzet a legjobb hirdetésméret? A hirdetéselhelyezés hihetetlenül fontos, de a méret is az egyik fő tényező, amely nagyban befolyásolhatja kampánya sikerét. A gyakorlat azt mutatja, hogy a legjobb hirdetésméretek a 300 × 250 és a 336 × 280. Az ilyen méretű hirdetések a legjobban illeszkednek a különböző képernyőméretekhez, ami azt jelenti, hogy a fizetési arányuk is a legjobb. A tökéletes hirdetésméret azonban a webhely általános elrendezésétől is függ.
 • Győződjön meg arról, hogy hozzon létre tartalom, amely vonzza a látogatókat valamint leköti őket, amint felkeresik az Ön webhelyét. Így megnő az esélye annak, hogy több kattintást szerezzen – ami automatikusan több bevételt jelent.

Hogyan ne használja a Google Adsense-t a WordPress-en

 • Még ha csábító is lehet, ne kattintson a saját hirdetéseire vagy kérje meg barátait és családját, hogy tegyék ezt meg. A Google-nak van egy elég okos algoritmusa, ami azt jelenti, hogy „ki fogja találni”, hogy ezt csinálja. Semmiféle előnyben nem részesül, ha saját hirdetéseire kattint, és az is előfordulhat, hogy kitiltják az AdSense-ből.
 • Ne zsúfolja el a webhelyet egy csomó irreleváns hirdetéssel. A „minél több, annál jobb” nem működik, ha algoritmusokról van szó. Valójában, ha több hirdetése van, mint tartalom az oldalon, a Google letilthatja vagy korlátozhatja a hirdetésmegjelenítést, amíg el nem távolítja néhány további hirdetést.
 • Ne kényszerítse a látogatókat, hogy a hirdetésekre kattintsanak túl sok cselekvésre ösztönző (CTA) szöveg elhelyezésével, például „Kattintson erre a hirdetésre”.
 • Ne használjon lebegő WordPress AdSense modulokat hogy hirdetései szembetűnőbbek legyenek. A Google Általános Szerződési Feltételei ezt nem teszik lehetővé, és ha megszegi a szabályokat, korlátozhatjuk vagy kitilthatjuk a programból.
Olvasni:  A Google Search Console használata webhelye forgalmának növelésére

Most már tudod

Reméljük, hogy most már megérti, hogyan adhat hozzá hirdetéseket a WordPresshez, valamint megérti az AdSense szolgáltatással kapcsolatos bevált módszereket a WordPress rendszeren.

Az AdSense rendkívül hasznos eszköz. A Google hirdetési programja lehetővé teszi, hogy helyet adjon el a webhelyén, és további pénzt keressen bevételszerzésével. A hirdetéseket webhelyén mindenhol megtalálhatja, de segítséget kaphat magától a programtól is – például a használatával AdSense hőtérképek.

A Google AdSense számos előnnyel jár: egyszerű és ingyenesen használható, olyan hirdetéseket használ, amelyek illeszkednek a teljes webhely kontextusához, és megfelel a minőségi szabványoknak – ráadásul a hirdetéseket a kívánt módon testreszabhatja.

Maga a program kattintásonkénti költség alapon fut, ami azt jelenti, hogy minél több egyedi látogató kattint a hirdetéseire, annál több pénzt kereshet. A teljes bevételt azonban különböző tényezők, például a minőségi pontszámok vagy a kulcsszóajánlatok határozzák meg.

A Hostinger jobbá teszi a WordPress-t

A Google AdSense egy a sok eszköz közül, amelyek segítségével a legtöbbet hozhatja ki WordPress webhelyéből. Mivel a legnépszerűbb CMS az interneten, sok oka van a WordPress használatának.

Ezzel együtt a WordPress hosting tárhelyet és hozzáférést biztosít a webhelyéhez. A megfelelő házigazdával 24/7/365 támogatást is kap, amely minden problémájában és kérdésében segítséget nyújt.

A Hostinger különböző WordPress-tárhely-terveket kínál, amelyek mind a kezdők, mind a profik számára alkalmasak, akik csúcsminőségű WordPress-webhelyeket készítenek.

Fontolja meg a Hostinger hosting szolgáltatást

A Hostinger segítségével teljes körűen felügyelt, WordPressre optimalizált tárhelyet kap. Ez gyorsabb, biztonságosabb és skálázható webhelyet, valamint intelligens megfigyelő beépített eszközöket jelent, amelyek segítenek ennek megőrzésében. A migráció ingyenes, emellett minden csomagban 30 napos pénz-visszafizetési garanciát is kap.

Tekintse meg teljesen felügyelt WordPress tárhely-terveinket, hogy elkezdhesse még ma.

Új publikációk:

Ajánlott