A Google Adsense megfelelő hozzáadása a WordPress blogjához


A legegyszerűbb módot keresed, hogy pénzt keress a blogoddal? Akkor ne keressen tovább, mint a Google AdSense.

Az AdSense szolgáltatással való bevételszerzés messze a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja annak, hogy pénzt keressen az interneten. Ez egyszerű, mert csak el kell helyeznie az AdSense kódot a blogján, és elkezdhet hirdetéseket megjeleníteni és pénzt keresni anélkül, hogy közvetlenül a hirdetőkkel kellene foglalkoznia.

Az AdSense magasabb kifizetést kínál a megjelenítőknek, mint sok hirdetési hálózat a piacon.

Ebben a cikkben mindent elmagyarázok, amit tudnia kell az AdSense WordPress-webhelyéhez való hozzáadásával kapcsolatban.

Mielőtt belevágna, és jelentkezne az AdSense-be, nézzük meg, mi is az AdSense, és mikor érdemes elkezdenie bevételt szerezni blogjával hirdetésekkel.

Hogyan működik a Google AdSense?

google adsense

A Google AdSense egy ajánlattételi rendszeren alapul, amelyet hirdetési aukciónak neveznek.

Az AdSense segítségével a Google összeköti a hirdetőket olyan megjelenítőkkel, akiknek releváns közönsége van a hirdetések számára. A hirdetők beállíthatnak egy maximális ajánlati árat, és meghatározhatják, hogy mennyit hajlandók fizetni hirdetéseikért.

Ha több hirdető tesz ajánlatot hirdetésének elhelyezésére a blogodon, több pénzt kereshetsz kiadóként. A legjobb dolog az, hogy a blogodban elhelyezett hirdetések kontextus szerint a tartalmadhoz vannak célozva.

Ez növeli annak valószínűségét, hogy több kattintást kapjon a hirdetésre, és ezáltal több pénzt kereshet.

Mikor érdemes elkezdeni bevételszerzést blogoddal az Adsense segítségével?

Ha már rendelkezik jóváhagyott Google AdSense-fiókkal, akkor technikailag már az első napon megkezdheti az AdSense hirdetések hozzáadását.

De a hátránya az, hogy megfelelő forgalmi bázis nélkül nem lesz képes sok hirdetési bevételre szert tenni.

Valójában annak érdekében, hogy több pénzt keressek az AdSense segítségével, sok bloggert láttam túl sok hirdetést elhelyezni új blogján. A probléma az, hogy ez nemcsak bosszantja olvasóit, és negatív benyomást kelt benned, hanem el is tereli a figyelmedet a blogod fejlesztésétől.

Olvasni:  A WordPress Multisite előnyei és hátrányai

Ahelyett, hogy az 1. naptól kezdve helyezné el hirdetéseit, azt javaslom, várja meg, amíg naponta legalább 100 látogatója lesz. Csak ezután lesz képes komoly bevételre szert tenni a blogjából.

Ha az első naptól kezdve bevételt szeretne szerezni webhelyével, ahelyett, hogy a hirdetésekre összpontosítana, próbálja meg bevételszerzését affiliate marketing segítségével. Mivel a kapcsolt linkek természetesen beépülnek a tartalomba, nem bosszantják olvasóit.

A Google AdSense jóváhagyásának beszerzése

A Google AdSense jóváhagyása nem rakétatudomány. Sajnos sok AdSense-jelentkezést elutasítanak valamilyen őrült ok miatt.

Az alábbiakban bemutatunk néhány tippet, amelyek segítenek AdSense-fiókja jóváhagyásában.

  • Olvas AdSense irányelvek és győződjön meg arról, hogy blogja mindegyiknek megfelel.
  • Hozz létre valamilyen értékes forrást a blogodban, amelyet az emberek szívesen olvasnak. Ügyeljen arra, hogy ne tegyen közzé tiltott tartalomkategóriákba tartozó tartalmat (lásd az AdSense irányelveit).
  • Biztosítson jó felhasználói élményt a blogjában. Nincs más dolgod, mint kiválasztani a minőségi WordPress téma ez nem idegesíti olvasóit.
  • A blogod forgalma egyáltalán nem számít. Ha kérelmét elutasítják, és úgy gondolja, hogy ennek oka az alacsony forgalom, az nem helyes. Győződjön meg arról, hogy blogja megfelel az AdSense irányelveinek.

1. lépés: Regisztráljon a Google AdSense szolgáltatásra

Természetesen az első dolog, amit tennie kell, az, hogy regisztráljon a Google AdSense szolgáltatásra. Ha már van Google-fiókja, regisztrálhat meglévő fiókjával.

iratkozz fel az adsense-re

Nyissa meg a Google AdSense webhelyet, és kattintson a gombra Iratkozz fel most gomb. Meg kell adnia azt a webhelyet, ahol használni szeretné az AdSense-t, valamint az e-mail címét. Töltse ki az űrlapot, és kattintson Mentés és folytatás.

adsense alkalmazás

Ezután ki kell választania az országot, és ellenőriznie kell a Felhasználási feltételek mezőbe a folytatáshoz. Végül kattintson a Fiók létrehozása gomb.

Most, hogy regisztrált, a következő lépés a fiók aktiválása.

A fiók aktiválásához adja meg fizetési adatait, és kapcsolja össze blogját az AdSense szolgáltatással úgy, hogy hozzáad egy kódrészletet a blogjához.

A kódrészlet WordPress-webhelyéhez való hozzáadásának legegyszerűbb módja az ingyenes WPCód WordPress bővítmény.

Illessze be a Google AdSense kódot a WPCode beépülő modul fejléc részébe

A beépülő modul telepítése után áttérhet a Kódrészletek » Fejléc és lábléc oldalt, majd illessze be a kódot a fejléc részbe.

Olvasni:  Mi a teendő, ha a WordPress túllépi a webhely maximális feltöltési méretét

A Google AdSense megvizsgálja az AdSense programhoz való csatlakozási kérelmét. A felülvizsgálati folyamat akár 3 napot is igénybe vehet.

Amint jelentkezésed jóváhagyásra került, folytathatod a következő lépéseket – hirdetések létrehozását és közzétételét a blogodban.

2. lépés: Hozzon létre hirdetéseket a Google AdSense-ben

Google Adsense-hirdetés létrehozásához lépjen vissza AdSense-fiókjába. Ezután kattintson Hirdetések a bal tálcán. Sokféle lehetőséget találsz, mint pl Automatikus hirdetések és Hirdetési egységek.

Automatikus hirdetések: Ebben a részben engedélyezheti az automatikus hirdetéselhelyezést, ha csak egy kódrészletet ad hozzá blogjához.

Hirdetési egységek: Ebben a részben manuálisan hozhat létre AdSense egységeket, majd elhelyezheti azokat a blogon belüli pontos helyre.

Választás az automatikus és a kézi hirdetések között

Az automatikus hirdetések viszonylag új lehetőség az AdSense-ben. Az automatikus hirdetéseknél nem kell aggódnia, hogy egyedi hirdetési egységeket hoz létre, és azokat blogja különböző szakaszaiban helyezi el.

Mindössze annyit kell tennie, hogy engedélyezi az automatikus hirdetéseket csak egy kódrészletet ad hozzá a blogodhoz. Ezután az AdSense intelligens hirdetéselhelyezési döntéseket hoz az Ön nevében.

Például egyszerűen adja hozzá a kódot egy adott oldalhoz vagy a teljes bloghoz. Végül látni fogja, hogy hirdetései a legoptimálisabb helyen jelennek meg az oldalon, például az oldalsávban, a tartalom részben, a tartalmi rész után stb.

Ennek előnye, hogy nem kell időt töltenie azzal, hogy elemezze a legoptimálisabb helyeket, ahol hirdetéseit elhelyezheti a blogján. Az automatikus hirdetések funkció gépi tanulást használ az elhelyezéssel kapcsolatos intelligens döntések meghozatalához, így biztos lehet benne, hogy blogja a maximális bevételre van optimalizálva.

Ennek a megközelítésnek az a hátránya, hogy nincs befolyása a hirdetései oldalon belüli elhelyezkedésére. Ezek az automatikus elhelyezések megzavarhatják a téma megjelenését, vagy befolyásolhatják a felhasználói élményt.

Ha teljes mértékben szeretné irányítani az elhelyezést, manuálisan is létrehozhatja a hirdetéseket, és elhelyezheti a blogjában hirdetési egységek létrehozása.

2.1 Automatikus hirdetések létrehozása

Ha inkább engedélyezi, hogy a Google intelligens elhelyezést hozzon létre automatikus hirdetésekkel, mint a kézi hirdetéselhelyezéssel, kövesse az alábbi lépéseket:

Kattintson Automatikus hirdetések a bal oldalsávban. Ezután kattintson Fogj neki.

kezdje el az automatikus hirdetésekkel

Alapértelmezés szerint az összes hirdetésformátum engedélyezve van az automatikus hirdetésekhez. Ha nem szeretne semmilyen konkrét hirdetéstípust, például matricahirdetést, amely egy teljes képernyős mobilhirdetés, amely az oldalbetöltések között jelenik meg, akkor letilthatja ezt a lehetőséget.

Olvasni:  Automatikus Amazon-hivatkozások hozzáadása a WordPresshez, hogy több pénzt keressen
helyezzen el automatikus hirdetéseket

Most másolja ki a kódrészletet, és illessze be blogja fejlécébe vagy egy adott oldalra, ahová hozzá szeretné adni. A következő / 3. lépésben megmutatom, hogyan kell ezt megtenni.

2.2 Manuális hirdetések létrehozása

Ha manuálisan szeretné kezelni a hirdetéselhelyezést a jobb felhasználói élmény érdekében, kövesse az alábbi lépéseket:

hirdetési egységeket hozhat létre

Navigáljon ide Hirdetések » Hirdetési egységek. Ezután válassza ki a létrehozni kívánt hirdetésformátumot. Ehhez a példához válasszunk Vizuális hirdetések.

A bal felső sarokban meg kell adnia a hirdetési egység nevét. Ezután válasszon a hirdetés mérete között (négyzet, vízszintes vagy függőleges), majd kattintson a gombra Teremt.

Adsensen nevezze el hirdetési egységét

Megjelenik egy HTML-kód. Másolja ki, és illessze be bárhová, ahol el szeretné helyezni a hirdetést a webhelyén.

helyezze el a hirdetési kódot

3. lépés: Adjon hozzá Google AdSense hirdetéseket WordPress blogjához

A hirdetések elhelyezése az egyik legfontosabb szempont a blog AdSense szolgáltatással történő bevételszerzésében.

Általánosságban elmondható, hogy hirdetéseit minden olyan helyre kell elhelyeznie, amelyre a felhasználók jobban odafigyelnek, például a bejegyzés címe és a tartalomterület között, a felső fejlécben stb.

AdSense-hirdetéseit többféleképpen is hozzáadhatja blogjához.

Hirdetések hozzáadása globálisan a blogjához a fejléc részben

Ez a lépés különösen akkor hasznos, ha automatikus hirdetéseket szeretne megjeleníteni a teljes blogon. Mindössze annyit kell tennie, hogy másolja a kódrészletet a fejléc részébe, és az automatikus hirdetések megtalálják és elhelyezik hirdetéseit a blog legoptimálisabb helyén.

Ahogy hozzáadta az ellenőrző kódot, lépjen a következőre: Kódrészletek » Fejléc és lábléc majd illessze be a kódot a fejléc részbe a WPCode bővítmény.

Hirdetések megjelenítése az oldalsávon

Ha hirdetéseket szeretne megjeleníteni az oldalsávon, egyszerűen lépjen ide Megjelenés » Widgetek a WordPress irányítópultján. Illessze be a kódot a jobb oldali modulterületre az Egyéni HTML modul segítségével.

adsense oldalsáv widget

Hirdetések megjelenítése blogbejegyzéseiben vagy oldalain

Egy hirdetéskezelő bővítmény mint például az AdSanity a legjobb módja annak, hogy hirdetéseit a tartalmi területen belül jelenítse meg. Egy adott AdSense beépülő modultól eltérően az AdSanity-t más hirdetési hálózatokhoz is használhatja.

Az AdSanity rendkívül egyszerűvé teszi a hirdetések kezelését a WordPress segítségével. Akár oldalsávban, akár tartalmi területen, akár témasablonban szeretné megjeleníteni hirdetéseit, az AdSanity mindent megtesz.

Először telepítse és aktiválja az AdSanity-t a blogján. Ezután navigáljon ide AdSanity » Hirdetés létrehozása majd kattintson a Külső hirdetési hálózat lehetőségre. Ezután nevezze el hirdetési helyét, válassza ki a megfelelő hirdetésméretet, majd helyezze el AdSense hirdetési kódját a Hirdetési kód terület. Végül tegye közzé hirdetéseit.

Olvasni:  2024-as WordPress teljesítmény-összehasonlítások – A Hostinger a legfelső szintű helyet foglalja el
hozzon létre hirdetéseket önfeledten

Ezután lépjen a bejegyzés szerkesztési képernyőjére, amelyhez hozzá szeretné adni a hirdetési helyeket. Mostantól két AdSanity ikon látható – a hirdetés beszúrása és a hirdetéscsoport beszúrása. Ehhez a példához kattintson a gombra Hirdetés beszúrása. A rendszer felkéri, hogy válasszon egy Ön által létrehozott hirdetést.

Adsense hozzáadása a blogbejegyzéshez

Ezután frissítse cikkét.

AdSense hirdetések hozzáadása témasablonokhoz

A hirdetések megjelenítése az egyes cikkek tartalmi területén nagyszerű stratégia, különösen akkor, ha ezek a cikkek nagy vonzerőt jelentenek. Azonban nem szeretné az összes megjelent cikket egyenként frissíteni, mert ez sok időt vesz igénybe.

Ehelyett egyszerűen hozzáadhatja a hirdetéseket a témasablonokhoz.

Adsanity sablon címke

Miután beállította a hirdetést az AdSanity szolgáltatásban, kimásolhatja a sabloncímkét, és beillesztheti a megfelelő helyre bármely sablonon belül.

jegyzet: Ha valami elromlik, a témasablonok szerkesztése tönkreteheti webhelyét. Győződjön meg róla, hogy készítsen biztonsági másolatot a blogjáról mielőtt bármilyen változtatást végrehajtana. Azt is érdemes megfontolni gyermektéma használatával. Keresse meg a megfelelő helyet a sablonon belül a kódrészlet hozzáadásához. Ellenkező esetben megtörné a témát.

Íme néhány témasablon, ahol érdemes megfontolni a hirdetési helyek beillesztését.

  • single.php: Egyetlen blogbejegyzés sablon
  • index.php: Kezdőlap sablon
  • oldal.php: Oldalsablon

Bónusz AdSense tipp: Kövesse nyomon AdSense hirdetéseit

Az AdSense-hirdetések teljesítményének nyomon követése átfogó betekintést nyújt abba, hogy a látogatók hogyan reagálnak a hirdetéseire. A MonsterInsights hirdetések nyomon követésével…

  • Kövesse nyomon hirdetései átkattintási arányát (CTR)
  • A teljesítményjelentés alapján találja meg a hirdetés elhelyezésének legoptimálisabb helyét
  • Távolítsa el a gyengén teljesítő hirdetéseket a CTR és a bevétel növelése érdekében

Használata a MonsterInsights beépülő modul ez a legegyszerűbb módja hirdetései teljesítményének nyomon követésének. A MonsterInsights a legjobb Google Analytics bővítmény a WordPresshez.

engedélyezze az adsense-t

A Google AdSense nyomkövetési funkciójának engedélyezésével elkezdheti nyomon követni hirdetéseit anélkül, hogy egyetlen kódsort is meg kellene érintenie, vagy be kellene állítania a Google Analytics-fiókját.

Ez az!

Remélem, ez a cikk segített beállítani a Google AdSense szolgáltatást a blogjában. Érdemes lehet megtekinteni az útmutatónkat is arról, hogyan növelheti a Google AdSense bevételeit blogjában.

Alternatív stratégiaként érdemes fontolóra vennie az affiliate marketinget is, hogy bevételt szerezzen blogjával.

Új publikációk:

Ajánlott