A Google „Az emberek is keresnek”: a kulcsszóbetekintés aranybánya

A Google mindig igyekszik javítani a keresési eredményeket új frissítések és funkciók bevezetésével. Az „Emberek is keresnek” mező a Google egyik legjobb funkciója, amely további keresési lekérdezéseket biztosít a felhasználóknak.

A SEO és az online marketingszakemberek ezt a funkciót használhatják arra, hogy sok kapcsolódó kulcsszóötletet szerezzenek, és meglévő tartalmaikat optimalizálják a magasabb helyezés és forgalom érdekében.

Ebben a marketingszakembereknek szóló „Az emberek is keresnek” kulcsszókutatási útmutatóban megosztom a legjobb tippeket a legjobb kulcsszavak megtalálásához, kihasználva az „Emberek is keresnek” kulcsszómezőt.

Kezdjük.

Mit jelent az „Az emberek is keresnek” mező?

A Google elindította az „Emberek is keresnek” funkciót a SERP eredmények között még 2018-ban.

Ebben a funkcióban a felhasználók a „People also Search For” (PASF) részt látják, miután rákattintottak egy webhelyre, és visszatértek a Google SERP-hez.

A PASF mező olyan kulcsszavakat tartalmaz, amelyekre a fő lekérdezést kereső emberek kerestek. Ezért ezek a kulcsszó-betekintések aranybányái.

Íme egy példa az „Emberek is keresnek” mezőre a következő lekérdezéshezfogyás diéta nélkül”:

Amint a fenti képen látható, minden PASF doboz hat lekérdezést mutat. Ezek a lekérdezések relevánsak, és egyenesen a Google-tól származnak, így ezeknek a SEO-stratégiában való hasznosítása rendkívül előnyös.

Hogyan használhatják a keresőoptimalizálók a „Az emberek is keresnek” mezőt?

Az „Az emberek is keresnek” mezőnek számos előnye van a SEO marketingszakemberek számára. Íme néhány módja annak, hogyan használhatják a keresőoptimalizálók a PASF-adatokat:

Olvasni:  Amit a vállalkozásoknak tudniuk kell a Google Possum frissítésről

  • A PASF mezőben az elsődlegesen keresett kulcsszóhoz kapcsolódó másodlagos kulcsszavak jelennek meg. Ezek a kulcsszavak rendkívül relevánsak, és figyelembe kell venni őket a kulcsszókutatási szakaszban.
  • Használhatja a PASF-adatokat, hogy tartalmait informatívabbá és relevánsabbá tegye. Például hozzáadhat további szakaszokat, amelyek lefedik a PASF által visszaadott összes egyedi lekérdezést. Ez relevánsabbá és átfogóbbá teszi a tartalmat, ami magasabb organikus helyezéseket eredményez.
  • A PASF lekérdezések segítségével különálló tartalomelemeket is létrehozhat, amelyek mindegyike a PASF mező által visszaadott néhány vagy több kulcsszót fed le.

Különbség a „Az emberek is keresnek” és az „Az emberek is kérdeznek” között

Az “Emberek is keresnek” mező a keresett témához kapcsolódó kulcsszavakat tartalmaz, míg az “Emberek is kérdeznek” egy sor kérdést tartalmaz, amelyek az eredeti keresést követik.

A PASF közvetlenül a meglátogatott weboldal alatt található, de visszatért az eredeti SERP-hez, hogy további információkat találjon.

Íme egy példa az „Emberek is keresnek” mezőre a következő lekérdezéshezLátnivalók Párizsban“, amely egy sor kapcsolódó kulcsszót sorol fel, miután meglátogattam a Thrillophiliát, de visszatértem a SERP-hez, hogy további információkat találjak:

A People Is Ask rész az SERP első eredménye után jelenik meg. Íme egy példa az Emberek is kérdeznek ugyanarra a lekérdezésre “Pcsipke látogatás Párizsban”:

Ha SEO célú kulcsszókutatást végez, az alábbi eszközöket használhatja releváns kulcsszóötletek lekéréséhez a PASF mezőből.

A releváns PASF kulcsszólehetőségek megtalálásának egyik legegyszerűbb módja a Google keresés használata.

Például, ha kapcsolódó kulcsszóötleteket szeretnék találni a „magasságnövelő gyakorlat” elsődleges kulcsszóhoz, beírom a kulcsszót a Google-ba:

Most kattintson a SERP bármely eredményére, és keresse fel a weboldalt.

Ezután térjen vissza a SERP-hez, és az imént felkeresett keresési eredmény alatt megjelenik a “Személyek is keresnek” mező, az alábbiak szerint.

Olvasni:  6 módszer SEO-barát céloldalak létrehozására, amelyek rangsorolhatók és konvertálhatók

Kulcsszavak mindenhol

A Keywords Everywhere egy kiváló SEO-bővítmény a Chrome-hoz, amely segít különböző típusú kulcsszóadatok, például kulcsszótrendek, kulcsszavak nehézségei, kapcsolódó kulcsszavak, hosszú farkú kulcsszavak, keresési mennyiség és „Az emberek is keresnek” kulcsszavak megszerzésében.

Ha kulcsszóötleteket szeretne gyűjteni a PASF mezőből a Keywords Everywhere használatával, nyissa meg a Keywords Everywhere Chrome-bővítmény és telepítse a böngészőjébe.

Most keressen az elsődleges kulcsszóval a Google-on, és a bővítmény automatikusan kivonja az összes PASF kifejezést, és megjeleníti azokat a SERP jobb oldalsávján, ahogy az alábbi képen is látható.

A kiterjesztés legjobb része az, hogy eltávolítja az összes ismétlődő kifejezést, és csak az egyedi szavakat jeleníti meg.

Dashword

A Dashword egy SEO optimalizáló eszköz, amely segít a marketingeseknek optimalizálni tartalmukat magasabb helyezés és nagyobb organikus forgalom érdekében.

Az eszköz segítségével mindössze néhány kattintással megtalálhatja és kivonhatja a PASF kifejezéseket.

A releváns kulcsszóadatok megtalálásához nyissa meg a A Dashworld People kulcsszókutató eszközt is keres.

Most írja be a fő kulcsszót, és kattintson a „Releváns kulcsszavak keresése” lehetőségre, az alábbi képen látható módon.

Az eszköz megjeleníti azokat a kapcsolódó kulcsszavakat, amelyekre az emberek a Google-on keresnek.

A Dashword legjobb tulajdonsága, hogy minden kulcsszóért megjeleníti a keresési mennyiséget, a CPC-t és a versenyt is.

Extract People is keres kifejezéseket a Google-ban egy másik Google Chrome-bővítmény a PASF kifejezések kinyerésére.

Most lépjen a Google-ra, és keressen bármilyen témát vagy kulcsszót, és látni fogja az összes PASF kifejezést a SERP jobb oldalsávjában, amint az az alábbi képen látható.

Használja ezeket a PASF kulcsszókutató eszközöket a kulcsszókutatás automatizálására és a legrelevánsabb kulcsszókifejezések rögzítésére.

A tartalom optimalizálása a PASF Box-ból kinyert kulcsszóadatok felhasználásával

Olvasni:  Helyezze be WordPress-tartalmát a Google Hírekbe

Ha elegendő PASF-kifejezéssel rendelkezik, a következő lépés az, hogy optimalizálja webhelyét PASF-kulcsszavakra.

Ideális esetben csoportosítsa az összes kapcsolódó kulcsszót, és elsődleges kulcsszóként válasszon egy nagy keresési mennyiséget tartalmazó kulcsszót. A csoport összes többi kulcsszava az Ön másodlagos kulcsszava lesz.

Elkészíthet egy Excel-lapot, amely tartalmazza az elsődleges és másodlagos kulcsszavakat. Ezt követően létrehozhat tartalmat az elsődleges és másodlagos kulcsszavak összes említésével és változatával.

A PASF kulcsszókutatása és ezek felhasználása a tartalmi stratégiában kiváló SEO stratégia a nagyobb organikus forgalom megszerzésére.

Íme néhány tipp a tartalom optimalizálásához a PASF adatok használatával:

A keresési szándék megértése

A keresési szándék (más néven felhasználói szándék) egy olyan kifejezés, amelyet arra használnak, hogy leírják, mit keresnek a felhasználók, amikor keresést hajtanak végre a Google-on.

A keresés szándéka befolyásolja, hogy a tartalom milyen kulcsszavakat tartalmazzon a megcélzott közönség vagy ügyfelek eléréséhez. Éppen ezért kulcsszókutatás közben mindig figyelembe kell vennie a keresési szándékot.

A PASF kulcsszavak keresési szándékának megtalálásához használhatja a Ahrefs alkalmazást.

Írja be a kiválasztott PASF kulcsszavakat a Ahrefs kulcsszókutató eszközbe.

Például a „fogyás diéta nélkül” lekérdezéshez hat kifejezésünk van.

Írjuk be a kifejezések bármelyikét a SEOptimerbe, és nézzük meg az eredményeket. Ahogy az alábbi képen is látható, az eszköz a javasolt kulcsszavakat jeleníti meg a „fogyás tippek” elsődleges kulcsszó hozzáadásakor.

A GYIK séma megvalósítása a fontos oldalakon és tartalmakon

A séma egy egyedi jelölőkód, amelyet elhelyezhet webhelyén, hogy a keresőmotorok jobban megértsék a tartalmat.

A GYIK séma használatával tájékoztatja a Google-t arról, hogy webhelye tartalma kérdés-felelet formátumban jelenik meg, így webhelye bővített kivonatokban jelenhet meg a SERP-ben.

A GYIK séma webhelyén való megvalósításához használhat olyan beépülő modulokat, mint a Strukturált tartalom (JSON-LD) a WordPress blogjában.

Olvasni:  9+ legjobb WordPress térképbővítmény interaktív térképekhez 2024-ben

Miután sikeresen telepítette és aktiválta a bővítményt, látogasson el minden olyan bejegyzésre vagy oldalra, amelyhez hozzá szeretné adni a GYIK sémát. Kattintson a plusz ikonra, és egy új „GYIK” nevű blokkot talál, válassza ki a tartalom hozzáadásához.

Most hozzáadhatja a PASF kulcsszókutatásából kivont kérdések és válaszok kulcsszavait.

Alternatív megoldásként használhat olyan eszközt is, mint a GYIK oldal JSON-LD sémagenerátor kérdések és válaszok megadásához. Az eszköz automatikusan létrehoz egy GYIK sémát az alábbiak szerint.

Illessze be a GYIK séma kódját a webhelyébe, hogy megjelenítse a GYIK-stílusú kivonatokat.

Végezzen kulcsszókutatást PASF-kifejezések alapján

A keresett PASF kulcsszavak alapján átfogó kulcsszókutatást is végezhet.

A Ahrefs kulcsszókutató eszköz segítségével megtalálhatja a PASF kifejezésekhez kapcsolódó kulcsszavakat.

Például a „keto diétás menü” kulcsszóhoz az eszköz 8,1 ezer kapcsolódó vagy hasonló kulcsszót javasol.

Ezenkívül a kulcsszóeszköz segítségével keresési adatokat találhat a Google által javasolt PASF-kérdésekre vonatkozóan.

Tegyük fel például, hogy a „hogyan süssünk süteményt” kulcsszót célozza meg. Ha rákattint az egyik keresési eredményre, majd visszatér a keresési eredményoldalra, a következő emberek is keresnek kifejezéseket észreveheti.

Most vegyük az egyik „kérdés típusú” kifejezést, és keressünk kulcsszóadatokat a Ahrefs kulcsszókutató eszközzel.

Az ezzel a technikával talált kulcsszavak az Ön fő tartalmi témájához kapcsolódnak. Felveheti a kiválasztott kulcsszavakat a tartalomba, hogy növelje az oldal relevancia pontszámát, és nagyobb láthatóságot szerezzen a SERP-ben.

Következtetés

A Google „Az emberek is keresnek” szolgáltatása a Google által kínált kiváló szolgáltatás, amelyet felhasználhat kulcsszókutatásának előmozdításához.

Minél mélyebb a kulcsszókutatás, annál jobbak lesznek a SEO eredményei. Ezért gondoskodjon átfogó kulcsszókutatásról az ebben a cikkben tárgyalt eszközök és stratégiák használatával.

Ha a kulcsszókutatása jobb, mint a versenytársaké, akkor rendkívüli mértékben növelheti az esélyét, hogy a legtöbb keresési kifejezésnél magasabb helyezést érjen el, és ezzel maximális forgalmat irányítson webhelyére.

Új publikációk:

Ajánlott