A Google kapcsolódó kereséseinek használata a keresőoptimalizálásban

Mik azok a Google kapcsolódó keresések?

A Google kapcsolódó keresések dinamikus javaslatok, amelyek a keresési eredményoldal alján jelennek meg, és további témákat vagy az eredeti keresési kifejezéshez kapcsolódó lekérdezéseket kínálnak.

Ez a funkció segít a felhasználóknak a kapcsolódó témák megtalálásában és felfedezésében, valamint relevánsabb vagy konkrétabb információk beszerzésében.

Ez a nyolc keresési eredmény a többi találat alján. A Google időnként eszközöket vagy szoftverszolgáltatásokat is javasol a keresési lekérdezéstől függően.

Ezek az eredmények hasznosak, mert betekintést nyújthatnak a felhasználói szándékokról és a fájdalmas pontokról. Lehetetlennek tűnhet a felhasználói szándék tényleges megismerése, de ezek a keresések segítenek abban, hogy jobban megértsük közönségünket.

Ezek az eredmények előrevetítik a következő legvalószínűbb keresést, amelyet a felhasználó valószínűleg végrehajt. Előfordulhat azonban, hogy nem mindig tartalmazzák a felhasználó által beírt eredeti lekérdezést.

Ennek a funkciónak az az oka, hogy megkönnyítse az emberek számára a jobb válasz keresését. Ha egy olyan kérdésre próbál választ találni, amelyet esetleg nem tud feltenni, kezdje egy kijelentéssel vagy egy adott kulcsszóval.

Vessen egy pillantást az alábbi példára. Előfordulhat, hogy nem tudja, mi az a SEO, ezért beírja a „SEO” szót a Google Keresésbe:

A Google ezután megadja a legjobb eredményeket és a kulcsszó tipikus felhasználói szándékát. A cikkek többsége definíció.

A csatorna tetején lévő kulcsszóként a Google igyekszik segíteni, hogy megértse, mit jelent a SEO, és a Google Kapcsolódó Kereső elkezdi feltárni, hogy mit érdemes legközelebb keresni:

mi a seo marketing

seo Google

seo wiki

seo oktatóanyag

típusok seo

seo vállalat

seo eszközöket

seo szolgáltatások

Ezek a SEO-val kapcsolatos keresések segítenek a felhasználóknak megtalálni a megfelelő választ, amelyre talán nem is gondoltak. Oktatóanyagokat keres? Megpróbálja megérteni a SEO különböző típusait? Szolgáltatásokat vagy eszközöket keres?

Olvasni:  A kulcsszavak rangsorolásának nyomon követése a Google Analytics szolgáltatásban

A Kapcsolódó keresések segít meghatározni a lekérdezést, hogy az a lehető legjobb választ adja.

Íme egy másik példa annak megértésére, hogy a keresőmotorok hogyan próbálnak segíteni a felhasználónak. Tegyük fel, hogy Önnek van New York-i virtuális valóság játékterme, és megpróbálja megérteni célközönségének szándékát, hogy releváns tartalmat készítsen.

Miután beírta a „virtuális valóság arcade in nyc” kulcsszót, a kapcsolódó keresési eredmények a következők:

Virtuális valóság arcade nyc árakon

Virtuális valóság arcade a közelemben lévő nyc-ben

A legjobb virtuális valóság arcade Nyc-ben

legjobb virtuális valóság nyc

homokozó vr nyc

nyc virtuális valóság lovagol

zombi virtuális valóság nyc

vr világ

Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a hely fontos a virtuális valóság játéktermében. Úgy tűnik, hogy az itteni felhasználókat jobban érdeklik a kínált virtuális valóság szolgáltatások költségei és típusai.

Hogyan állapíthatjuk meg, hogy ezeknek a felhasználóknak mi a valódi szándéka? A virtuális valóság árkádját a hely alapján akarják összehasonlítani? Az emberek valami klassz elfoglaltságot keresnek a születésnapi bulik alatt? A kedvezményes kódok keresése a kiemelt keresés?

Vessünk még egy pillantást a „magyarázó videó

magyarázó videó vállalat

élénk magyarázó videó

magyarázó videó szolgáltatások

magyarázó videó szoftver

Youtube magyarázó videó

Úgy látjuk, hogy a vállalatok, szolgáltatások, szoftverek és a magyarázó videók típusai kapcsolódnak egymáshoz, és mit keresnek a felhasználók.

Egy másik példa a „vezetői irodai lakosztályok Hollywoodban, FL“:

közös irodahelyiség hollywood fl

irodahelyiség kiadó hollywood fl

hdg executive lakosztályok

221 épület vezetői irodai csomagok

virtuális iroda hollywood fl

coworking tér hollywood fl

A Google itt megkérdőjelezi és megpróbálja megérteni, hogy milyen „típusú” irodai csomagot keres.

Közös iroda? Magániroda? Coworking tér? Regisztráljon egy coworking helyet a lakóhelye közelében? Annak a vállalkozásnak a neve, amelyet a legtöbben keresnek vagy keresnek?

Ezután át kell görgetnünk a többi keresőmotor találatát, hogy megnézzük a „coworking space Hollywood FL” kulcsszóra már elérhető tartalmat.

Úgy tűnik, hogy a tartalom többsége a coworking tereket hasonlítja össze, például a „11 legjobb közös munkaterület Hollywoodban…”, „10 legjobb közös munkaterület Hollywoodban, FL…” és „10 legjobb közös munkaterület”.

Olvasni:  Könnyen hozzáadhat csillagos értékeléseket a WooCommerce termékoldalaihoz

Milyen oldalról közelítheti meg a tartalmat, miközben foglalkozik a felhasználói szándékkal, amelyet más webhelyek nem fedtek le? Mit szólnál „Hollywood, FL coworking terekhez játéktermekkel?”

Ez a téma a coworking tereket is összehasonlítja, de a rekreációs szögből, miközben ügyel a helyszínre is – Hollywood, FL.

A szemantikus keresés a technológia a felhasználói lekérdezésekhez kapcsolódó keresések mögött. A Google képes azonosítani a keresési lekérdezésekben előforduló szavakat és azok jelentését.

Képes olyan szavakat keresni, amelyek szemantikai jelentésükben hasonlóak, és amelyek elérik a felhasználó szándékát, miközben gondoskodik a felhasználó kontextusáról, miközben beírják a keresési kifejezéseket.

A szemantikus keresést a következő 4 tényező határozza meg:

A Google kiválasztja a lekérdezés objektumait, természetes nyelven megérti azokat, majd elemzi a dokumentumokat, és a felhasználó elé tárja a kapcsolódó válaszokat.

A Google, mivel a A Hummingbird frissítés 2013-ban, képes volt elemezni az egyes entitásokat és megállapítani a köztük lévő kapcsolatot. Így képes a meglévő weboldalak elemzésére, és a legpontosabb és legrelevánsabb kapcsolódó eredményeket szolgáltatni.

Tehát, amikor a felhasználó benyomja a „virtual arcade in nyc” funkciót, a Google képes elemezni ezeket a szavakat és a köztük lévő kapcsolatot.

Meg tudja állapítani, hogy ez a felhasználó egy adott helyen – New Yorkban – próbál olyan helyet találni, ahol virtuális valóságos játékokat tapasztal.

Így képes azonos jelentésű weboldalakat azonosítani és a kapcsolódó keresési eredmények között megjeleníteni. Azt is megpróbálja meghatározni, hogy az egyes kulcsszavaknak mit kell jelenteniük.

Visszatérve az első „SEO” példánkhoz, az adott kulcsszó a fő gyökér kulcsszó, vagy nevezhetjük felső szintű kulcsszónak.

Gondoljon a vevők útjának feltérképezésére, ha felülről kezdi, valószínűleg tudnia kell annak jelentését, fontosságát és előnyeit.

Ha mélyebbre merül, szeretne tudni olyan konkrétumokat, mint például a SEO végrehajtása a WordPress-en, hogy az adott keresési kifejezésre vonatkozó kapcsolódó keresései ezt tükrözzék.

Mobilon a kapcsolódó keresési eredmények kivonatokat tartalmaznak:

Ha rákattint valamelyik keresési eredményre, az átirányítja Önt egy másik találatra egy kiemelt részlettel.

Már megvizsgáltunk néhány módot, amellyel a Google keresési eredményeinek alján található kereséseket használhatja. Használhatja őket például olyan tartalomötletek generálására, amelyek a felhasználói szándékot tükrözik.

Olvasni:  Egyéni Magento 2 karbantartási oldal létrehozása bővítmény használata nélkül

Vizsgáljuk meg, hogyan használhatja fel ezt az erőforrást:

Kulcsszótervezés

A Google keresési eredményeinek alján található keresések jól jönnek a kulcsszavak tervezésénél.

A kapcsolódó eredmények kifejezéseit más eszközökbe, például Kulcsszóválasztó eszközbe, SEMRushba, Ahrefsbe és Google Kulcsszótervező hogy lássák versenyképességüket, például a keresési mennyiség tekintetében.

Ez segít megtalálni azokat a kulcsszavakat, amelyeknél nagyobb valószínűséggel rangsorol. Az egyik kedvenc eszközöm, amit használok, a Keyword’s Everywhere:

Közvetlenül a keresősáv alatt látni fogja, hogy milyen hangerővel rendelkezik az adott kulcsszó. A jobb oldalsávon megjelenik a „Kapcsolódó kulcsszavak” és a „Az emberek is keresnek” listája mennyiséggel, CPC-vel és versenytárssal.

És végül, amikor lefelé görget a „Kapcsolódó keresések” részhez:

Határozza meg azokat a kulcsszavakat, amelyekre könnyen rangsorolhat, és integrálja őket az oldal SEO-jába. Felveheti őket az oldal címcímkéjébe, a meta leírásába és más címcímkékbe.

Ne adjon meg kulcsszavakat, hanem biztosítson kulcsszókonzisztenciát webhelyén.

A felhasználói szándék megismerése

A kapcsolódó eredmények segítségével láthatja, hogy az emberek milyen információkat keresnek, így könnyebben megértheti a felhasználói szándékot.

A virtuális valóság játéktermében a nyc-ben megvizsgált példában látható, hogy a felhasználókat aggasztja az aktuális tartózkodási helyükhöz viszonyított hely, az ezekben a játéktermekben kínált játéktípusok és az események típusai, amelyeket a legtöbben keresnek.

Ez azt jelenti, hogy azonosíthatja a kapcsolódó felhasználói szándék hiányosságait, amelyeket kitölthet.

Ismerje meg, milyen kérdéseket tesznek fel a felhasználók

Ha a kapcsolódó keresési eredményeket összehasonlítjuk a keresési eredményekben szereplő weboldalakkal, a tartalom a legjobb virtuális valóság játékterme köré összpontosul.

Ez azt jelenti, hogy az emberek által feltett kérdések a következők lehetnek: „Melyik a legjobb virtuális valóság játékterme New Yorkban?” „Melyik a legjobb virtuális valóság játékterem a közelemben?”.

Ha beírja ezeket a kérdéseket, a Google „Az emberek is kérdeznek” típusú kérdéseket is kínálhat, amelyekben ötleteket generálhat, és megválaszolhatja ezeket a kérdéseket:

Ha ismeri a megfelelő kérdéseket, amelyeket az emberek feltesznek, tudni fogja, hogyan alakíthatja ki a tartalmat, hogy válaszoljon rájuk.

Az általunk kitalált tartalmi hiányosság, a „legjobb virtuális valóság játéktermi élmény nyc-ben” választ ad arra a kérdésre, hogy „Melyek a legjobb virtuális valóság játéktermek a közelemben, szabadtéri rendezvényterekkel?”

Olvasni:  Hogyan készítsünk tökéletes tartalmi összefoglalót [Free Template]

Valaki, akit nem csak a közelség, hanem a kikapcsolódás is aggaszt, láthatja a tartalmat, és Ön meg fogja felelni a szándékának.

Adott kulcsszavak rangsorolásához írja be a kulcsszót, hogy megértse az adott kulcsszóra rangsorolt ​​legfontosabb cikkeket. Ha a szint kulcsszó tetejére próbál rangsorolni, meg kell adnia a definíciókat.

Írjon be egy szót egyes számban vagy többes számú kulcsszót, és nézze meg, hogy az eltérő eredményeket ad-e. Ha beírja, hogy „ajánló szoftver” a „hivatkozó szoftver” helyett, akkor előfordulhat, hogy egy cég webhelyét kapja, szemben a szoftverek és vélemények listájával.

Általában nem lehet befolyásolni ezeket a kereséseket, mivel azokat a Google algoritmusa határozza meg. Mi a teendő, ha ezeken a kapcsolódó eredményeken olyan kulcsszavak jelennek meg, amelyek károsíthatják márkája hírnevét, például perek vagy pénzügyi harcok?

Nézzük meg, mit tenne egy ilyen helyzetben.

Béreljen fel egy hírnévkezelő céget

Vannak olyan cégek, amelyek márka hírnevének növelésére szolgálnak. Képesek elemezni a márka online hírnevét, és javaslatokat tehetnek annak javítására vagy rekonstrukciójára.

Az általuk alkalmazott megközelítések között szerepel a pozitívabb tartalom közzététele annak biztosítása érdekében, hogy a pozitivitás végül felülmúlja a negativitást.

Egyes cégek még online hírnévkezelő szoftvereket is használnak, amelyek nyomon követhetik online hírnevét.

Használja az online hírnévkezelő eszközöket

Használhat olyan eszközöket is, amelyek kezelhetik online hírnevét. Ez olyan egyszerű lehet, mint Google-figyelmeztetés beállítása a márkanévvel. Ezután mindig ellenőrizheti a negatív említéseket.

Ez kissé hatástalan és káros lehet, ha nem olvassa el időben a „negatív” értesítést tartalmazó e-mailt.

Érdemes kidolgozottabb eszközöket használni. Itt van egy lista online hírnévkezelő szoftver közül választhat, hogy jobban kezelje online hírnevét.

Hozzon létre sok kiváló minőségű tartalmat

A kapcsolódó eredmények elemzése és a felhasználói szándék azonosítása után ideje továbbmenni, és elkezdeni sok jó minőségű tartalom létrehozását.

Miután ezt folyamatosan megtette, a jó felülmúlja a rosszat, és valószínűleg több pozitív eredményt fog látni.

Következtetésképpen

A Google kapcsolódó keresései egy egyszerű eszköz, amelyet jól használva elképesztő betekintést és felhasználói szándékot adhat az ügyfeleknek. Itt az ideje, hogy elkezdje használni SEO-hoz a márkájában.

Új publikációk:

Ajánlott