A Google Trends használata kulcsszókutatáshoz: Tegye magas rangú webhelyét

Amikor fellép az internetre, és szeretné bővíteni webhelye elérhetőségét, és ezt követően a beérkező forgalmat, az egyik első dolog, ami kétségtelenül felbukkan, a SEO, pontosabban a SEO minősítés lesz. Anélkül, hogy túl sok technikai részletbe mennénk, a SEO (Search Engine Optimization) minősítés az egyik fő tényező, amelyet a keresőmotorok algoritmusai használnak, amikor találatokat jelenítenek meg a keresők számára. A legfontosabb, hogy ez egy jelentős tényező a Google algoritmusaiban, és Ön mindannyian szeretné ezt az áhított helyet az első oldalon (fizetett marketingkampányok nélkül).

Az egyszerű szabályok betartásával minden bejegyzés, oldal vagy videó magasabb pontszámot érhet el néhány címke, szó és kifejezés adaptálásával. A legfontosabb azonban, amit figyelembe kell venni, a kulcsszavak.

Paradigmaváltás

Már egy ideje az interneten való navigálás fő módja a webhely URL-címének közvetlen bevitele volt. Ehelyett mindannyian áttértünk a keresőmotorokra (melyek közül messze a legkiemelkedőbb a Google), hogy eljussunk a kívánt helyre, miközben néhány rendszeresen látogatott webhelyet mentünk a gyors hozzáférés érdekében. Ennek a változásnak köszönhetően a kulcsszavak és kifejezések fontosabbá váltak, mint valaha. Lényegében már nem is keres webhelyeket, hanem olyan oldalakat keres, amelyek pontosan azt tartalmazzák, amit keres.

Ember keres a Google-ban

Tegyük fel, hogy új focit szeretne vásárolni. Valami olyasmit kell beírnia, mint „foci árak” vagy „Wilson futball” – nem szeretne egy sportszerbolt főoldalára jutni, hanem a labdák részekre kell navigálnia, majd még tovább kell szűrnie, hogy elérje a focilabdákat. Ilyen szűkös idővel az ügyfél pontosan egy kattintással szeretné elérni azt a végső, szűrt oldalt, miután a keresés meghozta az eredményt; nincs vesztegetni való idő. Mindezt figyelembe véve láthatja, miért fontosak a kulcsszavak minden oldalon, termékoldalon, bejegyzésben, multimédiás tartalomban stb.

Olvasni:  Hogyan indítsunk életmódblogot

Találja meg a megfelelő szavakat

A kulcsszavak használatának ismerete teljesen különbözik attól, hogy milyen kulcsszavakat kell használni. Mint minden máshoz, egyesek jobban teljesítenek, mint mások, ezért fontos, hogy nullázza azokat a kulcsszavakat, amelyek változást hoznak. Mivel a kulcsszavak nagyon fontosak, a SEO-eszközök piaca telített mindenféle alkalmazással és szolgáltatással, amelyek segítenek megtalálni mindazt, amire szükséged van a potenciál maximalizálásához. A túl sok lehetőséggel való szembesülés döntésképtelenséget jelenthet, és végül ahhoz vezethet, hogy nem megfelelő szolgáltatásért kell fizetnie egyszerűen azért, mert nem volt elég felkészült.

Tekintettel arra, hogy a Google az interneten található tartalom nagy részének átjárója, nincs okunk elszakadni az általuk közvetlenül nyújtott szolgáltatásoktól (akár egyénileg, akár egy nagyobb csomagajánlat részeként).

Mivel a nap témája a kulcsszavak, mélyebbre fogunk merülni Google Trends – hogyan kell használni, és hogyan értelmezhetők és implementálhatók a megszerzett adatok.

Ismerős keresés

A Google Trends megnyitásakor megjelenő főoldal hasonlít arra az alapértelmezett oldalra, amelyre a keresőmotorok oldalakor kerül. Nem mondanánk, hogy annyira szabványos, hogy azonos, de van egy ismerős érzése, és mivel annyira felismerhető, hajlamosabb lesz használni.

Google Trends

Ha az ötlet az volt, hogy egy egyszerű felhasználói felületet választunk, azt kell mondanunk, hogy sikerült. A kezdő felület nem is lehetne egyszerűbb. Az elülső és középső keresősáv lehetővé teszi az azonnali keresést, néhány felkapott javaslat kíséretében, amelyeket érdekesnek találhat boncolgatni. A felkínált javaslatok egy képet tartalmaznak a regionális vagy világméretű keresési trendekről, ami azt jelenti, hogy egy pillantással láthatja, hogy egy népszerű kulcsszó milyen jól és hol teljesít egy adott időszakban.

Ha nincs szüksége a javaslatokra, hagyja figyelmen kívül azokat, és tegye a dolgát. Ismét, ahogy a hagyományos keresőnél tenné, írjon be egy kulcsszót vagy kifejezést, amelyet ellenőrizni szeretne, válassza ki azt a nemzetet, amelyre vonatkozóan az adatokat lekéri (ez a következő képernyőn módosítható), és kész; tényleg nem lehet egyszerűbb.

Olvasni:  Hogyan készítsünk minőségi digitális marketing webhelyet

Az eredmények elérése

Miután megadta a kulcsszót vagy kifejezést, megkapjuk az eredményeket. Ezek szakaszokra vannak osztva, amelyek konkrét betekintést nyújtanak a kívánt kulcsszót vagy kifejezést tartalmazó keresésekbe. Mielőtt azonban rátérne, választhat néhány szűrő közül, hogy hogyan szeretné megjeleníteni adatait. Példánkban a „limited edition tornacipőket” használtuk, tehát tegyük fel, hogy egy olyan feltörekvő webáruházat képviselünk, amely olyan cipőkre specializálódott, amelyek limitált kiadásban jelentek meg, vagy régebbiek, ezért ritkák.

Google Trends példa

A következő szűrőket használjuk:

  • Ország – bármelyik országot kiválaszthatja a Google Trends számára, hogy csak az adott ország adatait kapja meg, a többit figyelmen kívül hagyva. Ha kizárólag az Egyesült Államokban kíván értékesíteni, akkor nincs szükség arra, hogy adatait további információkkal borítsa el.
  • Időkeret – mennyi időről kíván adatokat lekérni. Attól függően, hogy mire van szüksége, az utolsó órán belüli adatokra ugorhat a 2004-től kezdődő adatokra, és minden, ami a kettő között van. A trendek állandóan változó természete miatt tanácsos csak releváns adatokat használni, és ott hagyni a múltat, ahol helye van.
  • Kategória – eléggé magától értetődő. Választhat a kiemelendő kategóriák közül, például új, tudomány, játékok, vásárlás stb. Ne feledje, hogy a Google ezeket a kategóriákat használja alapértelmezetten. Egyéni kategóriákat hozhat létre.
  • Keresés típusa – mivel a Google a „szokásos” kezdőlapja mellett többféle keresést is magában foglal, mindenki annyira megszokta. Ha például egy multimédiás webhelyet üzemeltet, akkor érdemes ellenőriznie a csak képekre vonatkozó kereséseket, vagy a YouTube-ot teljesen megkerülve az internetes kereséseket.

Ha a szűrők készen állnak, itt az ideje, hogy megnézze a Google Trends által az Ön számára összegyűjtött adatokat. Az első dolog, amit látni fog, az a kulcsszó/kifejezés érdeklődése az idő múlásával. Ez közvetlenül kapcsolódik az imént beállított időkeret-szűrőhöz.

Olvasni:  Hogyan készítsünk webhelyet podcastjához

Érdeklődés idővel

A megjelenített számok a kívánt kifejezéshez tartoznak, ami azt jelenti, hogy a 100 a csúcs népszerűség, a nulla pedig a legalacsonyabb népszerűség, de magának a kulcsszónak/kifejezésnek az egyetlen kontextusa, más lekérdezésekhez nem hasonlítva. Egy ilyen érdeklődési grafikon nemcsak azt jelzi, hogy egy kulcsszó hogyan teljesített, hanem azt is, hogy hová juthat el. Ideális esetben éppen akkor szeretne beszállni a fedélzetre, amikor a népszerűség emelkedése kezd megtörténni, hogy maximalizálja a hosszabb csúcsot. Másrészt, ha a csúcsra és/vagy lefelé szállunk, a számok biztosan a negatív trendet tükrözik.

Most, hogy tudja, hogyan teljesített a lekérdezés az idők során, nézzük meg, hogyan teljesített a hely alapján. Ha megnézi az érdeklődési körök térképét régiónként (bár „régióként” jelöli, ez országok), információkat kaphat a célközönségről, vagy akár megváltoztathatja a prioritásait. Ön hangsúlyozza az Egyesült Királyságban történő eladást, de Franciaországban sokkal nagyobb a kamatláb. Miért ne adná hozzá webhelyéhez a francia lokalizációt, kihasználva a helyzetet.

Érdeklődés régiónként

Érdemes kiemelni, hogy minél népszerűbb a keresett kulcsszó/kifejezés, annál több adat áll majd rendelkezésre. A kevésbé keresett szavakhoz csak a népszerű szavakhoz lesz elérhető világtérkép. Másrészt bemehet alrégiókba (például az Egyesült Államok államaiba), de akár metróövezetekbe és városokba is. Nem sok olyan helyzet adódik, amikor szeretne ennyire részletezni, de semmiképpen sem árt, ha rendelkezésre áll ez a lehetőség.

Érdeklődés kistérségenként

Minden Kapcsolódó

Ha valami konkrétat keres, mindig segít a hasonló témák és lekérdezések mérlegelése, ha más nem, akkor egy perspektívát és esetleg egy elképzelést kaphat arról, hogy milyen irányba ágazhatna el az eredeti ötletből. Fontos megjegyezni, hogy mindkét szakasz a kulcsszavakat/kifejezéseket eredeti formájukban tartalmazza, így ha úgy dönt, hogy világméretű adatokat szeretne lekérni (a „Vb-re vonatkozó példánkban”), akkor a nyelvtől függetlenül a legnépszerűbb eredményeket kapja, amint az itt látható. az alábbi táblázatot.

Olvasni:  Interjú Tom Herudekkel, a WordPress fejlesztővel...

Kapcsolódó témák és kérdések

Ebben a szakaszban az eredmények két különböző módon jeleníthetők meg – emelkedő és felső. Az „emelkedő” rendezés azokat a témákat és lekérdezéseket jeleníti meg, amelyek népszerűsége a legnépszerűbb a kiválasztott időkeretben, míg a „legjobb” rendezés azokat, amelyeknél összesen a legtöbb lekérdezés van. Gondoljon az előbbire a „felkapott”, az utóbbira pedig a „minden idők legjobb” válogatására, és jó elképzelése lesz arról, hogy mindegyik mit képvisel.

Legnépszerűbb kapcsolódó témák és lekérdezések

Összehasonlítás

Végül lehetősége van két vagy több kulcsszó/kifejezés kombinálására és összehasonlítására, ha dilemma előtt áll, hogy melyiket használja. Minden adat, amelyet már tárgyaltunk, itt is megtalálható, minden grafikonnal, térképpel és kapcsolódó lekérdezéssel. Az egyetlen különbség az, hogy most több van belőlük ugyanazon az oldalon – minden beírt kifejezéshez egy az „időben kamatozott” grafikonon, amely mindegyiket ugyanabban a táblázatban mutatja, hogy a lehető legpontosabb képet kaphassuk a helyzetükről. egymás ellen.

Az érdeklődés időbeli összehasonlítása

Összegzés

A kulcsszavakkal/kifejezésekkel nem kellene sokat vergődni. Az lenne a legjobb, ha közvetlen és lényegre törő lenne. Időt kell szánnia annak felkutatására, hogy melyiket használja az adott márkához, és ezen túlmenően meg kell találnia, hogy milyen variációk működnének, amelyek még jobban felülmúlhatják SEO pontszámát. Az egyszerűen nem felkapott eszközök erőszakos használata a tönkremenetelhez vezet.

Ha tudjuk, hogy a Google az alfa és az ómega szinte mindenben, amit egy átlagos felhasználó az interneten csinál, akkor csak illik az ő eszközeiket használnia, hogy megbizonyosodjon arról, hogy oldala jobb minősítést kap a keresőmotorjában. A Google Trends az analitika jövője, legalábbis ott, ahol kulcsszavak/kifejezések vonatkoznak, és nem szeretne lemaradni.

Új publikációk:

Ajánlott