A használhatóság a SEO jövője?

A SEO jövője még nem határozható meg. A felhasználói élmény és a webhely legkeresettebb értéke miatt ez a blog a használhatóság fontosságával foglalkozik a SEO-ban.

A keresőoptimalizálás (SEO) olyan technikák összessége, amelyek elősegítik, hogy webhelye előrébb jelenjen meg a keresőmotorok eredményoldalain azáltal, hogy megfelel a megfelelő keresőmotorok által meghatározott feltételeknek. A SEO olyan jóváhagyott technikák hozzáadásával kezdődött, mint a kulcsszóoptimalizálás, a SEO visszamutató linkek, a metaszöveg-optimalizálás, az URL-optimalizálás és a nyelvtan.

A keresőmotorok azonban ma már a pusztán hagyományos kritériumok helyett a tartalom értékét és a felhasználói kényelem szempontját veszik figyelembe a webhelyek rangsorolása során. Sőt, az első oldalra jutásért folyó verseny erősödése miatt kevésbé praktikus a hagyományos SEO-ra összpontosítani. Tehát itt az ideje, hogy a keresőmotorok legújabb rangsorolási kritériumainak megfelelően a SEO új megközelítéseire összpontosítsunk. És itt jön képbe a használhatóság!

Forrás

A használhatóság kétségtelenül a SEO jövője, mivel a keresőmotorok folyamatosan fejlesztenek erősebb mesterséges intelligencia-algoritmusokat, hogy megtalálják azokat a webhelyeket, amelyek a legjobb információs értéket és hasznosságot kínálják, így biztosítva a legjobb felhasználói élményt a kereső számára. Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni a SEO jövőjéről, valamint a használhatóság és más kortárs kritériumok szerepéről.

Miért lesz újradefiniálva a SEO a jövőben?

Forrás

A SEO gyors fejlődésen megy keresztül a weboldalak tartalmának és optimalizálásának terén bekövetkezett jelentős változások miatt. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a kulcsfontosságú tényezőket, amelyek megváltoztatják a SEO megközelítést.

 • Ahogy a hagyományos SEO technikák kevésbé hatékonyak a más webhelyek által támasztott erősödő verseny miatt, sok SEO-szakértő olyan fekete kalap technikákat használ, mint a linkspamelés, a SEO kulcsszavak betömése, a cikkpörgetés, az automatizált és felügyelet nélküli tartalomírás, a linkkerekezés és a linkek álcázása gyorsjavításként. Ezek a technikák azonban veszélyeztetik a kereső tapasztalatát, mivel a keresőmotor kritériumainak mesterséges kielégítésére összpontosítanak, nem pedig a tartalom hasznosságára.
 • A weboldal tartalmának mennyisége és változatossága folyamatosan növekszik. A minőségi és rossz minőségű tartalom vegyesen kerül fel naponta, a rossz minőségű tartalmak kiszűrése pedig elengedhetetlen.
 • A tartalomkezelő rendszerek is számos fejlesztésen mennek keresztül, ami változásokhoz vezet az AI megértésében és feltérképezésében.
Olvasni:  AngularJS fejlesztők bérlése következő projektjéhez

A változtatások eredményeként a keresőmotorok folyamatosan frissítik algoritmusaikat, hogy megértsék a webhelyek tartalomszámlálóját, hogy jobban megfeleljenek a webes keresők elvárásainak, miközben fellépnek a fekete kalap technikákkal. Ezek a fejlesztések pedig a SEO fejlődését eredményezik, amely a jövőben csak tovább fog fejlődni!

Hogyan lesz újradefiniálva a SEO a jövőben?

Most, hogy tudjuk, miért változik a SEO, ideje megérteni, hogyan fog újradefiniálni az elkövetkező időkben. Íme néhány növekvő vagy közelgő változás, amelyek azt tükrözik, hogy a SEO hogyan fog újradefiniálni a jövőben.

 • Bevezették a Google kódrészleteket és a nulla kattintásos keresést, hogy gyors választ adhassanak a felhasználók kérdéseire, mielőtt bármilyen hivatkozásra kattintanak. A hatékony SEO megköveteli, hogy a tartalmat egyértelműen strukturálja, hogy a keresőmotorok kivonatokat tudjanak levonni.
 • A Google a mobileszközökre optimalizált webhelyeket részesíti előnyben, amikor mobilon keres. A mobileszközök keresésre való felhasználásának növekedésével kulcsfontosságú a mobilra optimalizált webhelyverziók elkészítése.
 • Az algoritmusok frissítése során a Google előnyben részesíti az informatív, kontextuális és átfogó tartalmakat, amelyek célja a látogatók keresési szándéka. Eközben a nem informatív tartalom vagy a teljes mesterségesintelligencia-automatizálással írt tartalom valószínűleg gyengén szerepel majd.
 • A tartalom frissessége és frissítése egyre fontosabbá válik, mivel idővel minden témában egyre több tartalom születik. Ennek elsősorban az az oka, hogy a Google gyakran előnyben részesíti a friss tartalmat.

Forrás

 • A webhelyek vizuális tartalmának javítása a SEO-t is fellendíti, mivel a keresőmotorok egyre jobban képesek értelmezni a nem szöveges tartalmat. Hasonlóképpen optimalizálnia kell webhelyét hang- és képkeresésre, mivel mindkettő gyorsan fejlődő terület.
 • Ezenkívül jól strukturáltnak és könnyen érthetőnek kell lennie az olvasók és a mesterséges intelligencia számára is, mivel a Google az általa könnyen megérthető tartalmat részesíti előnyben, és a Google megértési képességei lassan az emberekéhez hasonlítanak!
 • A legfontosabb, hogy a keresőmotorok mindig a jobban használható webhelyeket részesítik előnyben. Ez magában foglalja a webhely teljesítményét (alapvető webes létfontosságú adatokat), a könnyű használhatóságot és egyéb tényezőket, amelyek kellemes élménnyé teszik a webhelyet.
Olvasni:  Belső linkelés beállítása a WordPressben a Link Whisper segítségével

Fokozott hangsúly a használhatóságon

Bár a tárgyalt változtatások együtt újradefiniálják a SEO-t, a használhatóság tagadhatatlanul a legfontosabb tényező, amelyre a keresőmotorok egyre inkább összpontosítanak a keresőmotorok találati oldalainak rangsorolásánál. Ez pedig egyszerűen azért van, mert a webhely általános felhasználói élménye a következő döntő dolog, miután meggyőződött arról, hogy a felhasználó a megfelelő webhelyet éri el.

Forrás

Ha egy weboldal tartalma minden szempontból kiváló, de lassúnak, zökkenőmentesnek és körülményesnek bizonyul, a látogatók szinte biztos, hogy megnyomják a vissza gombot anélkül, hogy továbblépnének. Más szóval, a webhely magas átkattintási arányt érhet el (azok aránya, akik a linkre kattintanak, miután meglátták), de magas lesz a visszafordulási arány is (azoknak az embereknek az aránya, akik elhagyják a webhelyet anélkül, hogy kapcsolatba lépnének vele). .

Természetesen haszontalan olyan webhelyet biztosítani a keresési eredmények tetején, amely nem használható! Tehát az olyan keresőmotorok, mint a Google, ellenőrzik a webhely használhatósági mutatóit és a visszafordulási arányokat, és kiszűrik azokat, amelyek rosszul teljesítenek. Nézzük meg részletesebben, milyen tényezők tesznek használhatóvá egy weboldalt.

Hogyan fog kinézni a használhatóságra összpontosító SEO?

Amint már említettük, a használhatóságra összpontosító SEO azt jelenti, hogy webhelye gyors, stabil, hibamentes és felhasználóbarát. Az alacsony visszafordulási arány, a magas interakciók és a jó keresési rangsor a jó használhatóságot jelzik. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a jellemzőket vagy szabványokat, amelyeknek egy használhatóság-központú SEO webhelynek meg kell felelnie.

 • A gyors oldalbetöltési sebesség, a stabil vizuális élmény és a késedelem nélküli nagyszerű interaktivitás az alapvető webes létfontosságú elemek közé tartoznak, amit a Google oldalélmény-frissítése is hangsúlyoz.
 • A több fejléccímke és az egyszerű szerkezet könnyen érthetővé teszi a tartalmat.
 • Jó olvashatósági pontszám tökéletes nyelvtan és indokolt SEO kulcsszavak használatával
 • Kimenő hivatkozások hiteles forrásokhoz, és szükség esetén mérséklik a belső hivatkozásokat
 • Könnyű navigáció a kényelmesen elhelyezett gombok és a kényelmes főmenü révén
 • Optimalizálás mobil eszközökre
 • Optimalizálás a célfelhasználók számára
 • Nincs zsúfoltság a kiegészítőkkel, flash-tartalommal, bannerekkel vagy túlzott reklámokkal
 • Világosan elhelyezett céglogó, címsor és magyarázó HTML-oldalcímek
 • Könnyen elérhető weboldal keresés és elérhetőségek
 • Kényelmes hozzáférés a felhasználói támogatáshoz és hatékony űrlapokhoz, ahol szükséges
 • Egyszerű és logikus elrendezés, amely a szükséges feladatokra összpontosít
 • Személyre szabott 404 oldal, nem hibás hivatkozások
 • Következetes és érthető tartalomformázás
 • Tömör és hasznos tartalom szöszmentesen
 • Optimalizált képek és videók, amelyek gyorsan, hiba nélkül betöltődnek a megfelelő formátumban, méretben és méretben, releváns alternatív szöveggel, címekkel, leírásokkal és feliratokkal.
Olvasni:  16 lebilincselő blogpélda a blogíráshoz

Ahhoz, hogy megfeleljen ezeknek a szabványoknak, webhelyelemző és SEO-elemző eszközöket kell használnia webhelye teljesítményének megítélésére, valamint a webhely használati mintáinak tanulmányozására, hogy meg tudja ítélni, hogy webhelye elég gyors és kényelmes-e. Ha bármilyen hibát talál itt, azonnal javítani kell!

Használhatóság és felhasználói élmény

Láttuk, hogy a használhatóság a tartalom minőségét, a könnyű navigációt, a webhely teljesítményét és a kiváló érthetőséget egyesíti a nagyszerű felhasználói élmény megteremtése érdekében. Hatékony, hatékony, emlékezetes, kielégítő és könnyen navigálhatóvá teszi a weboldalt.

Forrás

Ennek eredményeként a keresőmotorok úgy fejlődnek, hogy megtalálják a használható webhelyeket, és előkelő helyen helyezzék el őket a keresési eredmények között, miközben büntetik a lassú és nehézkes webhelyeket. Tehát a legjobb felhasználói élmény biztosítása jó tartalom és használhatóság révén kétségtelenül a SEO jövője.

Folytatnia kell a hagyományos fehérkalapos technikákat is, mivel a keresőmotorok továbbra is fontos tényezőknek tartják őket a webhelyek rangsorolásakor. Előfordulhat, hogy bizonyos pontokon ütköznek a használhatóság javításával, de Önön múlik, hogy megtalálja a megfelelő egyensúlyt! A SEO jövője a használhatóság előtérbe helyezéséről szól, miközben hatékonyan alkalmazza a hagyományos SEO-t is.

Kulcs elvitelek

 • A SEO újradefiniálásra kerül, amint egy webhely hasznossága növekszik a keresésben és a fekete kalapos SEO használatával szemben.
 • A használhatóság, a tartalom hasznossága, a tartalom frissessége, a strukturáltság, a mobil optimalizálás, valamint a médiára és az új keresési módszerekre való optimalizálás alkotja a SEO jövőjét.
 • A használhatóság javítható a weboldal teljesítményének, elrendezésének, egyszerű használatának és tartalomminőségének javításával. Hatékony, hatékony és kielégítővé kell tennie a webhelyet.
 • A keresőmotor-algoritmusok frissítésével a rossz használhatósági mutatókkal és magas visszafordulási arányú webhelyek csak akkor lesznek jó helyen, ha más SEO technikákat megfelelően alkalmaznak.
 • Az olyan szabványos SEO technikák, mint a SEO kulcsszavak és a SEO backlinkek a használhatósággal párosulva alkotják a SEO jövőjét.
Olvasni:  10 tipp a szabadúszók hatékony menedzseléséhez

A végén

Mivel a keresőmotorok egyre inkább a használhatóságra összpontosítanak, a magas helyezés eléréséhez elengedhetetlen annak biztosítása, hogy webhelye jól teljesítsen az említett használhatósági szabványok szerint. A használhatóság tehát kétségtelenül a SEO jövője, és már most el kell kezdenie dolgozni rajta, hogy kihasználhassa a használhatóság, mint modern SEO stratégia előnyeit. Ezenkívül ne felejtse el rendszeresen ellenőrizni webhelyét és annak KPI-it egy SEO-elemző segítségével, hogy megtalálja a használhatósági problémákat, és azonnal kijavítsa azokat!

GYIK

1. Mi a SEO használhatóság?

A használhatóság magában foglalja a weboldal teljesítményét, a könnyű használhatóságot és navigációt, a könnyű érthetőséget, hasznosságot és egyéb olyan tényezőket, amelyek a jó felhasználói élményt alkotják.

2. Miért fontos a használhatóság a SEO számára?

A jó használhatóságot a keresőmotorok fontos rangsorolási tényezőnek tartják. Csökkenti a visszafordulási arányt és ösztönzi az ismételt látogatásokat, tovább javítva ezzel a rangot.

3. Hogyan lehet növelni a weboldal használhatóságát SEO szempontjából?

A használhatóság növelhető a webhely teljesítményének, a tartalom minőségének, az oldal elrendezésének javításával, az oldal mobilra optimalizálásával, valamint releváns metaszövegek, metacímek, alternatív szövegek, URL-ek és kimenő linkek hozzáadásával.

Új publikációk:

Ajánlott