A ház egy grafikus felhasználói felület a WordPress fejlesztői környezetek létrehozásához

A helyi WordPress fejlesztői környezetek beállítása mindennapos feladat a WordPress szakemberek számára. A helyi fejlesztői környezetek, amelyek magukban foglalják a WordPress-t és a futtatásához szükséges szoftverek teljes kötegét, lehetővé teszik a WordPress-szakemberek számára, hogy a webhelyeken dolgozzanak anélkül, hogy meg kellene küzdeniük a távoli állomásozási vagy fejlesztői telepítések késleltetésével és komplikációival.

A helyi fejlesztői környezetek nagyszerűek a fejlesztők számára, akik jellemzően környezetet hoznak létre minden egyes projekthez, amelyen dolgoznak, de a csak egy vagy két telephellyel rendelkező webhelytulajdonosok is profitálnak belőle: a helyi fejlesztői környezetek hasznosak a bővítmények, témák, béta verziók tesztelésére, és a telephely módosításai anélkül, hogy potenciálisan törést okoznának a termelési helyen.

Elképzelhető, hogy a WordPress fejlesztői környezet beállítása Mac vagy Windows számítógépen nem egyszerű, olyan probléma, amelyet az olyan eszközök, mint VVV — amelyekről korábban írtunk — hivatott megoldani. Alváz egy grafikus eszköz, amely nagyjából ugyanazt a feladatot végzi, mint a VVV, de intuitív felhasználói felülettel barátságosabb a fejlesztők és a webhelytulajdonosok számára, akik nem érzik jól magukat a parancssorral.

A Chassis egy többplatformos alkalmazás, amely elrejti a fejlesztői környezetek létrehozásának bonyolultságát. Amikor először indítja el a Chassis-t, az gondoskodik a WordPress telepítéséhez szükséges virtuális gépek felépítéséhez szükséges összetevők telepítéséről. A motorháztető alatt, alváz használatos VirtualBoxegy népszerű ingyenes virtuális szerver kezelő alkalmazás, és Csavargóa fejlesztők által konfigurálható fejlesztői környezetek létrehozására használt eszköz.

Az alapok telepítése után a Chassis lehúz egy Ubuntu lemezképet, és felépít egy virtuális gépet, amelyre a WordPress webhely által igényelt teljes szoftververem és konfiguráció telepítve lesz. A felhasználók létrehozhatnak egy virtuális gépet és WordPress-telepítést a semmiből, vagy használhatnak egy meglévő virtuális gépet. Mivel a végeredmény csak egy WordPress-webhely, amely egy szerveren fut, a webhelytulajdonosok ugyanúgy replikálhatják termelési helyüket, mint bármely más állomáshely.

Olvasni:  Mi az a 7 eszköz, amire szükségem van a képek optimalizálásához a WordPress webhelyemhez?

A végeredmény egy teljesen konfigurált WordPress-webhely, amely helyben fut a gépén, amellyel a böngészőjében kommunikálhat, akárcsak egy távoli WordPress-webhelyen.

Az alváz egyik legszebb tulajdonsága az bővítő rendszer. A GitHubról telepített bővítmények lehetővé teszik a Chassis felhasználók számára, hogy szoftvereket adjanak hozzá a helyi WordPress webhelyüket futtató virtuális géphez. Az elérhető bővítmények közé tartozik a Memcache, a Redis, a PHPMyAdmin és a Composer.

A bővítési rendszer példája annak, hogy miért érdemes kipróbálni a Chassis-t, még akkor is, ha már használ olyan eszközt, mint a VVV fejlesztői környezetek létrehozásához. A Chassis minimális fejlesztői környezeteket hoz létre, amelyek csak azt a szoftvert tartalmazzák, amelyre egy WordPress-webhely felállításához és futtatásához szükség van, ellentétben a kapcsolódó eszközök „mindent, amit csak akarhat” megközelítéssel.

Megjegyzendő, hogy a Chassis még béta állapotban van, és a virtuális gépek építése és a WordPress telepítése nem olyan zökkenőmentes, mint szeretném, de ha a ráncok kisimulnak, a Chassis kiválóan kiegészíti majd a WordPress eszköztárát. webhelytulajdonosok és fejlesztők, akik inkább kerülik a parancssort.

Új publikációk:

Ajánlott