A HDMI-DisplayPort nem működik: Gyors javítás

Ha HDMI-kimenettel rendelkező eszközt próbál olyan monitorhoz vagy kijelzőhöz csatlakoztatni, amely csak DisplayPort bemenetet fogad, problémákba ütközhet a HDMI-DisplayPort konvertálás során. Előfordulhat, hogy üres a képernyő, nincs hang, vagy a kapcsolat egyáltalán nem működik.

Szerencsére számos javítás létezik, amelyekkel megpróbálhatja megoldani a HDMI-DisplayPort nem működő problémáját. A legtöbb javítás egyszerű, és nem igényel műszaki ismereteket.

Rögzítse a kábeleket

Kábelek 101: A kábelek megfelelő tárolása |  Őszinte.Technológia

A kábelek ellenőrzésével kell kezdenie. Néha a meglazult kábelek okozzák a problémát, és figyelmen kívül hagyjuk őket.

Távolítsa el a kábeleket, majd csatlakoztassa megfelelően, és ellenőrizze, hogy működik-e. Amíg itt van, ellenőrizze, hogy a HDMI-kábel a megfelelő portba van-e csatlakoztatva.

Ha a jelenlegi kábelek nem működnek megfelelően, mielőbb cserélje ki őket.

Módosítsa a kijelző beállításait

Módosíthatja a monitor megjelenítési beállításait, hogy megoldja a HDMI–DisplayPort nem működő problémát. Lépjen a monitor bemeneti forrás beállításaihoz, majd módosítsa a felbontást, a frissítési gyakoriságot és a felbontást.

Ha a monitor nem tudta automatikusan felismerni a HDMI bemenetet, akkor ezt manuálisan kell megtennie. Lépjen a monitor megjelenítési beállításaihoz, és válassza a Bemenet lehetőséget. Ezután válassza a HDMI opciót.

Frissítse az illesztőprogramokat

Az elavult monitor-illesztőprogramok sok gondot okozhatnak a felhasználónak. Tehát szokássá kell tennie az illesztőprogramok rendszeres frissítését. Nyissa meg a márka webhelyét, majd válassza ki a megfelelő illesztőprogramot.

Hajtsa végre a monitor tápellátási ciklusát

Húzza ki a monitort az összes bemeneti forrásból, és várjon néhány percet, mielőtt újra csatlakoztatja őket. Ezzel visszaállíthatja a kapcsolatot, és kijavíthatja a HDMI-DisplayPort konverzióval kapcsolatos problémákat.

Olvasni:  Hogyan lehet visszaállítani a Fitbit Versát?

Cserélje ki a monitort

Ha semmi más nem működik, az egyetlen lehetőség a monitor cseréje marad. Ha nem, a monitor cseréje legalább leszűkíti azon lehetséges okok listáját, amelyek miatt a HDMI-DisplayPort átalakítás nem működik.

Ha minden rendben van az új monitorral, akkor ez azt jelenti, hogy a régi sérült. Ha az új monitorral sem működik a csatlakozás, akkor a kábelekkel vagy az adapterrel van probléma.

Ellenőrizze a fizikai sérüléseket

Vizsgálja meg a HDMI és DisplayPort portokat és kábeleket, hogy nem sérültek-e meg. A meggörbült vagy törött tűk a csatlakozás meghibásodását okozhatják. A csatlakozókban vagy portokban lévő repedések, vagy hiányzó vagy sérült műanyag alkatrészek gyakran okozzák az átalakítás sikertelenségét. Még a csatlakozókon lévő apró bevágások és karcolások is befolyásolhatják a csatlakozás minőségét.

Ha bármilyen fizikai sérülést talál, cserélje ki a kábelt vagy az adaptert. A sérülések elkerülése érdekében óvatosan kezelje a kábeleket és a csatlakozókat, és ne húzza vagy csavarja őket. Itt van egy cikk a kábelek megfelelő tárolásáról.

Gyakran megválaszolt kérdések (GYIK)

Nézzünk néhány GYIK-et a témával kapcsolatban:

Miért nem működik a HDMI-DP?

Előfordulhat, hogy a HDMI-DisplayPort átalakítás nem működik, ha a kábelek sérültek, vagy ha nem a megfelelő portba dugta be a kábeleket.

Az is előfordulhat, hogy nem működik, ha egy ideje nem frissítette az illesztőprogramokat vagy a firmware-t.

Futhatok HDMI-t a DisplayPortra?

Igen, futtathatja a HDMI-t a DisplayPortra. Csak egy átalakító adapterre lesz szüksége.

Új publikációk:

Ajánlott