A hírlevél tervezési kódjának feltörése

Tartalomjegyzék

 • Mik azok a hírlevelek?
 • Az e-mailes hírlevél tervezésének alapjai
 • Mi az a reszponzív hírlevél tervezési ötlet, és miért fontos?
 • A hírlevél kódolásról
 • Kulcs elvitelek
 • Alsó vonal
 • GYIK

A jól megtervezett hírlevél nem a múlté. Még ma is az egyik legerősebb marketingeszköz. Nemcsak a vállalkozás népszerűsítésében segíthet, hanem egy erőteljes hírlevél is segít ügyfeleinek abban, hogy végül ügyfelekké és márkapromóterekké váljanak. A lenyűgöző hírlevél-elrendezés felkelti ügyfelei érdeklődését, és azonnali válaszadásra készteti őket.

A COVID-járványt követően, amikor a vállalatok csökkentik kiadásaikat, használjon e-mail marketinget a vállalkozásának, ha még nem tette meg? A válasz szinte biztosan igen, mivel az e-mailt gyakran az egyik, ha nem a leghatékonyabb marketingcsatornaként ismerik el.

Szervezetek ezrei, bármilyen méretű, e-mail marketinget alkalmaznak szerte a világon. Azok, akik tapasztalatlanok az ilyen típusú marketingben, de saját hírlevelet szeretnének indítani, kapcsolódjanak be, mert ez egy átfogó esszé, amely végigvezeti utazásának kezdeti lépésein.

Mik azok a hírlevelek?

Forrás

A hírlevél egy olyan eszköz, amellyel a vállalkozások és szervezetek releváns és hasznos információkat juttathatnak el ügyfeleik, potenciális ügyfeleik és előfizetőik hálózatához. Ez egy módja annak, hogy közvetlenül hozzáférjen az Ön vagy cége által kiszolgált közönség postaládájához. Lehetővé teszi vonzó tartalom megosztását, ami viszont elősegíti az értékesítést, és forgalmat is irányít a webhelyre.

A hagyományos e-mailektől eltérően az e-mailes hírleveleket mindig a cél szem előtt tartásával küldjük. Az e-mailes hírlevelek arra szolgálnak, hogy tájékoztassák a célközönséget egy bizonyos eseményről, promócióról, eladásról vagy információról. Használható lényeges vagy friss anyagok, például legfrissebb cikkei, videói vagy közösségi média frissítései továbbítására is. Ezért a hírlevelek elrendezése rendkívül fontos, és olyan meggyőzően kell megtervezni, hogy a közönség tudatosítsa és érdeklődjön a márka iránt. Alapvetően a hírlevél az egyik legköltséghatékonyabb módja bármely vállalkozás népszerűsítésének, mivel lehetővé teszi, hogy több célfogyasztóval tudjon kapcsolatba lépni alacsony kockázatú és magas jövedelmező környezetben.

Az e-mailes hírlevél tervezésének alapjai

Ha e-mail marketingről van szó, a hírlevél elrendezésének stílusát nagyon fontos figyelembe venni. A figyelemfelkeltő és jól előkészített hírlevél-elrendezés nemcsak a meglévő fogyasztók megtartásában, hanem új fogyasztók megszerzésében is sokat segíthet. Ezen túlmenően egy jó hírlevél-kialakítás segít az információk ésszerű, releváns és közérthető bemutatásában, amely kiemeli a legfontosabb elemeket.

Különböző típusú hírlevél-tervek léteznek, és bármelyik tervet követheti. Azonban meg kell győződnie arról, hogy a követni kívánt tervezésnek le kell fednie az alábbi alapokat:

Olvasni:  Megfizethető tervezési lehetőségek kisvállalkozások számára

Felhasználóbarát elrendezés

A felhasználóbarát hírlevél-elrendezés biztosítja, hogy a fogyasztó könnyen áttekintse a hírlevelet és elkapja a legfontosabb üzeneteket. Gondoskodnia kell arról is, hogy a fogyasztó szeme olyan gördülékeny mintát kövessen, amely megkönnyíti az e-mailek elolvasását, és vonzóvá is teszi.

Az egyik legvonzóbb e-mailes hírlevél forma a Z minta.

Forrás

A Z-minta leköti az olvasót, és érdekelni fogja, hogy mi lesz a tartalom következő része, mivel ez a minta arra tanítja az olvasó szemét, hogy cikcakkban járjon.

A cikk-cakk minta azt is megkönnyíti a tartalom írója számára, hogy az e-mail hírlevél dizájnját különböző alcímek alatt kis részekre osztja. Ez lehetővé teszi az olvasó számára, hogy egy adott időpontban a levél egy részére összpontosítson, és szükség esetén interakciót folytasson az e-mail adott részével.

A kattintás utáni landolási webhelyekre alkalmazva ez a minta meglehetősen hatékony. A Z minta különösen akkor lesz sikeres, ha van egy oldala kis mennyiségű szöveggel, amelyet valaki elolvashat. Ezek az oldalak általában egyszerűek, alul cselekvésre ösztönző (CTA) található.

Néhány hírlevél elrendezési ötletben az F minta is használható. Az F-alakú hírlevélben a közönségnek felülről lefelé kell elolvasnia a tartalmat, és át kell szkennelnie az oldal bal oldalát további pontokért. A blogbejegyzések, a kattintás utáni nyitóoldalak és az értékesítési oldalak a legjobban F mintás UX-elrendezéssel jeleníthetők meg.

Forrás

Fontos információk először

A hírlevél legfelső szintjének tartalmaznia kell azt a kulcsfontosságú üzenetet, amelyet a látogatóknak látnia szeretne, valamint az Ön által kínált legjobb minőségű dolgokat. A kiváló e-mail-tervezés egyik jellemzője, ha egyszerűen elhelyezi a kiemeléseket az oldal tetején, a fejléc alatt, egy kijelölt részben. Továbbá, ha van egy ingyenes forrás a letöltéshez, vagy egy webinárium, amelyre regisztrálhat, ide szeretné elhelyezni a CTA gombot. Vagyis az adatok szerint hova kattintanak az egyének a legnagyobb valószínűséggel.

Kiváló és világos CTA

Forrás

A cselekvésre ösztönzés vagy a CTA kritikus funkció, amely útmutatóként szolgál a felhasználó számára a következő lépésekhez. Egyértelmű CTA hiányában a felhasználó nem biztos abban, hogyan vásároljon terméket vagy regisztráljon előfizetésre, és nagyobb valószínűséggel hagyja el a hivatkozást, mielőtt befejezné a munkát.

A cselekvésre való felhívás minden információ habja a tortán. Ez a hab a tortán, amire minden felhasználó vágyik (tudatosan vagy öntudatlanul). Vezetője elolvasta vagy legalább böngészte az anyagot, és azon tanakodik, hogy folytassa-e vagy sem. A megfelelő időben elvégzett megfelelő CTA a helyes útra terelheti őket, ami konverziót és remélhetőleg hosszú távú asszociációt eredményezhet. A CTA finom vagy közvetlen módja annak, hogy elmondja a fogyasztónak, hogy az azonnali cselekvés az ő hasznára válna.

Olvasni:  Facebook-fiókok feltörése és feltörése; Jelszavak 2024-ben

Lebilincselő grafika

Minden hírlevél tervezési ötletnél szem előtt kell tartani, hogy a szövegnek minimálisnak kell lennie. Mivel a hírlevél olvasása során egy valószínű fogyasztó figyelme kevesebb lenne, gondoskodnia kell arról, hogy több grafikát, például képeket, GIF-eket és videókat használjon a hírlevél fő motívumának kifejezésére.

Ezen a négy fontos szemponton kívül, amelyeket szem előtt kell tartani a hírlevél formátum megtervezésekor, van még néhány dolog, amit be kell tartania. Néhány általános irányelv, amelyet szem előtt kell tartania a legjobb hírlevéltervek elkészítéséhez:

 • Gondoskodnia kell arról, hogy a hírlevélnek legyen központi üzenete vagy szándéka. Például, ha hírlevelén keresztül reklámoz vagy piacra dob egy bizonyos terméket, akkor ne dobjon be másik új terméket ugyanazon a hírlevélen keresztül. Ez eltereli a fogyasztó figyelmét, és zavaró lesz számukra, hogy melyik CTA-t kell követnie, és a hírlevél teljes célja meghiúsul.
 • A hang, a hangszín, a stílus és a fogyasztó elvárásai tekintetében mindig maradjon hű a márkához. Használjon hasonló betűtípusokat, színeket és logókat minden platformon. Ez biztosítja, hogy a márka digitális imázsa egységes maradjon.
 • A hírlevél tervezése során mindig szem előtt kell tartani a célközönséget. Ha a 18-25 éves korosztálynak készít egy hírlevelet, a 45-52 éves korosztálynak pedig egy másikat ugyanerre a célra, akkor a grafika és a tartalom teljesen más lenne, ha ugyanazt a célt szolgálnák.
 • A használt grafika minőségét is ellenőrizni kell. Az elmosódott képet tartalmazó hírlevelet nem fogják jól érzékelni. A legjobb lenne HD képeket használni. Gondoskodnia kell arról is, hogy az Ön által használt képek szerzői jogok mentesek legyenek, és ha szerzői jogvédelem alatt áll, akkor szükség szerint kell feltüntetni.
 • A hírlevélnek rövid és éles történetet kell elmondania, hogy a fogyasztók a lehető legelkötelezettebbek legyenek.
 • A következetesség kulcsa a sikernek, de a következetesség túlzottan érdektelenné teheti a fogyasztót. Ezért ügyeljen arra, hogy a legtöbb hírlevél hetente átlagosan kettő legyen, a legkevesebb pedig havonta egyszer.

Mi az a reszponzív hírlevél tervezési ötlet, és miért fontos?

Amikor a mobileszközök egyre nagyobb olvasóközönséget jelentettek, a reszponzív dizájn az e-mail marketing kötelező elemévé vált. A reszponzív tervezés alapvetően egy e-mail marketing tervezési technika, amely segít jobb eredmények elérésében mobileszközökön.

Nagyon fontos megérteni, mi ez, miért fontos a modern e-mail marketingben, és hogyan használhatja fel az e-mail marketing kampányaiban.

A reszponzív e-mailes hírlevél kialakítása során szem előtt tartandó dolgok:

 1. Először mobil: Az olvasói idő jobb kihasználása érdekében távolítson el mindent, ami nem elengedhetetlen a gyakorlat alapvető céljának eléréséhez. Ehelyett összpontosítson a cselekvés-orientált nyelvezetre. Ez egyszerűbb és tisztább asztali és mobil verziókat is eredményez, amelyek valószínűleg jobban konvertálnak.
Olvasni:  40 kattintásra érdemes cselekvésre ösztönző példa, amelyet most érdemes megnézni

Forrás

 1. Az érintésalapú interfész irányelvei: Minden e-mailes hírlevél megtervezésekor fontos az érintéses felhasználói felület modelljét követni, mivel a mobilokhoz használt felületek általában sokkal kisebbek, mint a laptopoké. Tekintettel a jelenlegi forgatókönyvre, ahol a mobilok 90%-a érintésalapú, nagyon fontos, hogy ennek megfelelően alakítsuk ki a hírlevelet. Győződjön meg arról, hogy mobilra optimalizált e-mailjei betartják az érintőképernyőn való olvasás és interakció javasolt szabályait, például a gombok és a szövegek méretét. A felhasználók kényelmesebben intézkedhetnek az Ön e-mailjei alapján, ha az használhatóbb.
 1. A teljesítmény kódja és a kompatibilitási teszt: Egy jó minőségű reszponzív e-mail felépítéséhez a HTML és a CSS alapos ismerete, valamint tiszta kód használata szükséges. A Boates egy példa arra, hogy a képek elrejtésére használt, rosszul megvalósított CSS-ek még mindig arra késztethetik a felhasználót, hogy letöltse a felesleges fényképeket, ami sávszélességet használ, és lelassítja a felhasználót.

A hírlevél kódolásról

Két irányelvet kell szem előtt tartania HTML e-mail létrehozása során, függetlenül attól, hogy saját maga szeretné kódolni, vagy egy már meglévő sablont használ:

 • Az e-mail térhez HTML táblákat kell használni. Előfordulhat, hogy Ön ismeri a CSS-t, és a webhelyek elrendezésének kezelésére használják, de e-mailben nem fog működni.
 • A beépített CSS használható beágyazott összetevőkhöz, például háttérszínekhez és betűtípusokhoz.

Vegyük a kódolást:

 1. A képek összeállítása: Szeletelje fel és exportálja az e-mailben felhasznált képeket az e-mail tervét tartalmazó PSD-ről.
 2. HTML fájl létrehozása: Új HTML-fájlt kell létrehozni, és új kódokat kell írni. Ha nem érzi kényelmesen a kódok írását, használjon webtervező alkalmazást, például az Adobe Dreamweaver-t a HTML-fájl létrehozásához.
 3. Fejléc létrehozása: Hozzon létre egy 600 képpont szélességű táblázatot. Ne feledje, hogy a legtöbb ember egy előnézeti panelen tekinti meg e-mailjeit, amely átlagosan 600 képpont körüli, ezért ennek megfelelően alakítsa ki e-mailjeit. Stílusozza a táblázatot 2 képpont szélességű bal és jobb oldali szegéllyel.
 4. Fő tartalomkészítés: Hozzon létre egy új táblát az előzővel azonos táblaszerkezettel. Ezúttal két további TR-t adunk hozzá, hogy figyelembe vegyük az egyes bejegyzések képeit és leírását. Ha lehetséges, ágyazd be a képeket az e-mailedbe. Az e-mailnek nem kell külső webszerverhez eljutnia a letöltésükhöz, és nem jelennek meg az e-mail mellékleteként.
 5. Gomb létrehozása: A közösségi hálózatok ikonjai és megosztási gombjai kötelezőek.

Lássunk most egy HTML-kód mintát, amelyből ihletet meríthet a reszponzív e-mailek kialakításához:

Hírlevelének sikerét a tartalom és a dizájn egyaránt meghatározza. Nagy hangsúlyt fektetnek a felhasználói élményre és annak az interakcióra gyakorolt ​​hatására. Fontolja meg, mit fognak tenni a felhasználók, amikor megkapják a hírlevelet, kell-e görgetniük, mekkora a hírlevél mérete, milyen grafikát használ, túl sok a szöveg vagy túl sok a kép stb. Mindig lépjen egy lépést hátra, és ha végzett, nézze meg a nagyobb képet.

Olvasni:  15 íróközösség: az egyéni törekvések támogatása

Kulcs elvitelek

 • Egy lenyűgöző hírlevél tervezési ötlet felkelti az ügyfelek érdeklődését az e-mailek iránt, és arra is készteti őket, hogy azonnal válaszoljanak az e-mailekre.
 • Ha e-mail marketingről van szó, a hírlevél elrendezésének stílusát nagyon fontos figyelembe venni. A figyelemfelkeltő és jól előkészített hírlevél-elrendezés nemcsak a meglévő fogyasztók megtartásában, hanem új fogyasztók megszerzésében is sokat segíthet.
 • A reszponzív tervezés egy e-mail marketing tervezési technika, amely segít jobb eredmények elérésében.
 • Ne aggódjon a kódolás miatt, van mód arra, hogy elvégezze.
 • A legjobb eredmény elérése érdekében mindig kövesse az általános irányelveket.

Alsó vonal

A lényeg az, hogy kiváló e-mail marketing megközelítést alkalmazzon az ügyfelekkel való rendszeres kommunikációhoz. Napjainkban elengedhetetlenné vált a hírlevél tervezési ötletek létrehozásának művészetének elsajátítása. Ezeknek az elvárásoknak megfelelhet szemet gyönyörködtető e-mailekkel és hírlevelekkel. Összefoglalva, a hírlevél-marketing segíthet a márka létrehozásában, túlteljesítheti marketingcéljait, tekintélynek tekintheti magát, és növelheti bevételét anélkül, hogy pénzt rontson el, vagy minden idejét lefoglalja.

GYIK

1. Miért fontosak az e-mailes hírlevelek?

A jól megtervezett hírlevél nem a múlté, és továbbra is az egyik leghatékonyabb marketingeszköz, amely nemcsak vállalkozása népszerűsítését segíti elő, hanem az erőpaktum hírlevél abban is segít, hogy ügyfeleit ügyfelei és márkapromóterei között továbbítsa. A lenyűgöző hírlevél-elrendezés felkelti az ügyfelek érdeklődését az e-mailek iránt, és arra is készteti őket, hogy azonnal válaszoljanak az e-mailekre.

2. Mi a jelentősége a reszponzív e-mail írásoknak?

Amikor a mobileszközök egyre nagyobb olvasóközönséget jelentettek, a reszponzív dizájn az e-mail marketing kötelező elemévé vált. A reszponzív tervezés egy e-mail marketing tervezési technika, amely segít jobb eredmények elérésében mobileszközökön.

3. Kell-e ismernem a kódolást ahhoz, hogy reszponzív e-mailes hírleveleket írhassak?

A kódolás csak mítosz hírlevél tervez a technikában értő embereknek valók. Ha Ön azok közé tartozik, akik újak ezen a területen. Vagy ha nem érzi kényelmesen a kódok írását, mindig használhat egy webtervező alkalmazást, hogy megkönnyítse munkáját. Számos webtervező alkalmazás létezik, például az Adobe Dreamweaver, amelyek ingyenesen elérhetők HTML-fájlok létrehozásához az Ön igényei szerint.

4. Milyen mintát kell követnem a hírlevelemnél?

A fenti cikk néhány olyan mintáról szól, amelyeket az idők során kipróbáltak és teszteltek. Újoncként az e-mail tervezésben egyszerűen használhatja a fent tárgyalt minták bármelyikét. Ez segít abban, hogy hírlevele szemet gyönyörködtető és felhasználóbarát legyen.

Új publikációk:

Ajánlott