A Hostinger útmutató az e-kereskedelmi vállalkozása pénzügyi tervének elkészítéséhez

A vállalkozók és üzlettulajdonosok sok kalapot viselnek. Marketingesként ébredsz, és ebédre könyvelő leszel. Egy teli tányér esetén alig vagy egyáltalán nem marad ideje a kicsinyítésre és a pénzügyi stratégia elkészítésére. Ez azonban hosszú távon pénzvesztést jelenthet.

Az e-kereskedelmi vállalkozás pénzügyi tervének a nagyobb e-kereskedelmi üzleti terv részét kell képeznie.

Egy vállalkozásnak robusztus üzleti modellre és pénzügyi szilárdságra van szüksége ahhoz, hogy működőképes maradjon. Az adókiadások minimalizálása, a kellő likviditás fenntartása és a költségek minimalizálása létfontosságú a pénzügyi erő kiépítéséhez.

QuickBooks részvények szerint a kisvállalkozások 60%-a a cash flow-t tartja komoly aggálynak. Ez a szám alátámasztja annak szükségességét, hogy pénzügyi tervet készítsünk online vállalkozások számára, és mi ebben segítünk.

A következőket tanulhatja meg:

Gondoljon online vállalkozására úgy, mint egy szitára. A pénz bekerül a vállalkozásodba, átmegy a metaforikus szitán, és kimegy. Ami a szitán marad, az a te profitod.

A szita-hasonlat túlságosan leegyszerűsítve olyasvalamire, ami gyorsan bonyolult számlabirintussá alakulhat át.

Az e-kereskedelmi vállalkozás pénzügyi tervének összeállításakor meg kell vizsgálnia, hogyan jelennek meg a számok a pénzügyi kimutatásokban.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan áramlik a pénz a vállalkozáson keresztül, így pénzügyi előrejelzéseket készíthet, és bepillantást vethet vállalkozása jövőjébe.

Becsült bevétel

A bevétel az, ahol a pénz belép a vállalkozásába.

Tervezett bevétel = Várható eladások egységekben x egységár

A bevételek előrejelzése gyakran a legnagyobb kihívást jelentő része a pénzügyi ütemterv elkészítésének. Ha nincs kristálygömbje, számos tényezőtől függően kell becslést készítenie.

Olvasni:  Hogyan lehet domaint átvinni az AWS-be?

Egy online áruház esetében a következőket használhatja a kiindulási pont meghatározásához:

  • A webhely forgalma.
  • Átlagos konverziós arány
  • Átlagos vásárlói érték

Ha elegendő értékesítési adattal rendelkezik, próbáljon meg trendet azonosítani. Végső megoldásként használhatja a becsült bevételnövekedést a globális statisztikák meghatalmazottként.

Nézze meg, hogyan változhatnak a dolgok a jövőben.

Ha olyan marketingstratégiákat dolgozott ki, amelyek több potenciális ügyfeleket hozhatnak, akkor ezt vegye figyelembe számításaiban. Végezzen versenyelemzést, hogy megtudja, tettek-e versenytársai valamit piaci részesedésük növelése érdekében, és ez hogyan befolyásolja az Ön e-kereskedelmi boltjainak eladásait.

Sorolja fel a fix és változó költségeket

A fix költségek olyan költségek, amelyek az értékesítéstől függetlenül felmerülnek. A működési költségek, például a bérleti díj és a fizetések gyakori példák. Ha elfogy a pénze a készletvásárláshoz, akkor is ki kell fizetnie a raktár bérleti díját és a fizetéseket.

Fix költség = bérleti díj + fizetések + értékcsökkenés + egyéb fix költségek

A változó költségek olyan költségek, amelyek egy készletegység eladása során merülnek fel. A változó költségek példái a termék költsége, a szállítás és az értékesítési jutalék.

A teljes változó költség kiszámításához vegye fel az eladni kívánt egységek számát, és szorozza meg ezt az egységenkénti változó költséggel.

Változó költség = (egy egységnyi készlet költsége + egységenkénti értékesítési jutalék + egységenkénti fuvar + egyéb egységenkénti változó költségek) x várható eladások egységben

Készítsen adóstratégiát

Ezen a ponton minden kiadás elszámolásra került. De még egy költséggel kell számolnia.

És ez az adó.

Ideális esetben minimálisra kell csökkentenie adóköteles jövedelmét stratégiaalkotással. Győződjön meg arról, hogy minden számlát megfelelően rendezett. Ha elveszíti a számlát, és nem veszi észre, akkor a végén aluljelenti a kiadásait, és több adót fizet.

Olvasni:  Az egyetlen útmutató, amelyre valaha is szüksége lesz a mobilbarát e-mail-tervezéshez

Ezenkívül általában közvetett és közvetlen adókat is fizet. De az adózás joghatóságonként eltérő, ezért a legjobb, ha egy tapasztalt tanácsadó áll az Ön oldalán.

Projekt Cash Flow

A bevételek, költségek és adók megjelennek az eredménykimutatásban, és segítenek a nettó nyereség kiszámításában.

De egy e-kereskedelmi vállalat nyeresége egyenlő a készpénzzel.

Miért?

Előfordulhat, hogy cégének kifizetetlen vagy előre kifizetett költségei vannak. A fennálló kiadások rövid lejáratú kötelezettségként jelennek meg a mérlegben, az előlegek pedig forgóeszközként.

Míg egyes kiadásai kifizetetlenek maradnak, azok azonnal megjelennek az eredménykimutatásban, amint esedékessé válnak, és csökkentik a nettó nyereséget. De ez a kiadás nem érinti készpénzét, hacsak nem fizeti ki.

Pénzegyenlege akkor is változik, ha tőkét vesz fel üzleti hitellel, vagy fizet egy meglévő hitelezőnek. Lényegében befolyásolja a pénzforgalmát.

Mivel a cash flow kimutatás pénzforgalmi alapon készül, nem an eredményszemléletűa következőképpen számíthatja ki, mennyi készpénze várható egy hónap, negyedév vagy év végén:

Várható készpénzegyenleg = kezdeti készpénzegyenleg + pénzbeáramlás – pénzkiáramlás

A szükséges forgótőke becslése

A nem megfelelő készpénzkezelés az egyik fő oka annak, hogy az e-kereskedelmi üzletek csődbe mennek.

Tegyük fel, hogy 5 000 USD készpénzre számított a negyedév végén. De van egy 10 000 dolláros adóssága, amely a következő hónapban esedékes. Elég savanyúság, igaz?

Felvehet hitelt, vagy használhatja hitelkártyáját az adósság törlesztésére. De még mindig szüksége lesz készpénzre a fizetések kifizetéséhez és a készletek vásárlásához.

A sebtapasz megoldások helyett fontolja meg a megfelelő működő tőke fenntartását, hogy mindig legyen elegendő pénze a rövid távú túléléshez. Ideális esetben arra kell törekednie, hogy a forgótőke aránya 1,5:2de ez a szám nincs kőbe vésve.

Forgótőke-arány = Forgóeszközök ÷ Rövid lejáratú kötelezettségek

Itt, forgóeszközök olyan eszközök, mint a követelések és a készletek, amelyeket rövid távon készpénzzé alakíthat. Rövid lejáratú kötelezettségek olyan kötelezettségek, mint a szállítói kötelezettségek, amelyek rövid távon esedékessé válnak.

Olvasni:  Hogyan béreljünk szabadúszó Magento fejlesztőt

Utolsó gondolatok: Hogyan készítsünk pénzügyi tervet e-kereskedelmi vállalkozása számára

Az üzleti ötlet birtoklása, a marketingterv elkészítése és a róla való agresszív beszélgetés a közösségi médiában nagyszerű módja annak, hogy elindítsa vállalkozását. De ha ez a saját vállalkozása, akkor Ön is felelős azért, hogy segítse pénzügyi céljait.

Ha Ön egy új vállalkozás, a pénzügyi tervének egy fedezeti elemzéssel kell kezdődnie, hogy megtudja, mennyit kell eladnia az első dollár bevétele előtt. Ha már egy ideje dolgozik, egy pénzügyi terv segít megbecsülni kiadásait és optimalizálni a haszonkulcsot.

A vállalkozások, különösen az e-kereskedelmi vállalkozások, eredendően kockázatosak. Az e-kereskedelmi vállalkozások pénzügyi terve nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy áttekintse, mire számítson, és távol tartja a szorongást az úton.

Az Amazonnal ellentétben a kisvállalkozások nem alkalmazhatnak vezetői csapatot, és nem játszhatnak sok szerepet.

De megkönnyítheti az életét, ha megfelelő döntéseket hoz. Válasszon felügyelt WooCommerce tárhelycsomagot a Hostinger szolgáltatással még ma, hogy mentes legyen a webhelyekkel kapcsolatos problémáktól. Szerezzen biztonságos, méretezhető és nagy teljesítményű tárhelyet online áruháza számára.

Tekintse meg teljesen felügyelt WooCommerce tárhelycsomagjainkat a kezdéshez.

Új publikációk:

Ajánlott