A HTC bemutatta a Vive csuklókövetőt és szoftverfrissítéseket a Focus 3-hoz

A HTC új VIVE csuklókövetőt jelentett be VIVE Focus 3 VR fejhallgatójához. A nyomkövető nagyon úgy néz ki, mint egy terjedelmes fitneszszalag, és rögzíti a tájolást és a mozgást a csuklótól a könyökig. A nyomkövető élettelen objektumokhoz is rögzíthető, hogy nyomon követhesse őket a 3D térben.

Egygombos párosítási funkcióval rendelkezik, amellyel vezeték nélkül csatlakozhat a Focus 3 headsethez. A felhasználók körülbelül négy órányi akkumulátor-élettartamra számíthatnak USB-C töltéssel és az akkumulátor állapotjelző LED-del.

A csuklókövető 129 dollárba kerül, és 2022 első negyedévében fog megjelenni. A Focus 3-hoz és a Vive trackerhez hasonlóan kifejezetten a csuklókövető képességeinek kihasználására tervezték, nem pedig általánosabb fogyasztói megközelítést.

A hírekben: Az Instagram új tesztben hozza vissza az időrendi hírfolyamokat

A nyomkövető a Focus 3 vezérlőihez hasonlóan működik. A csuklóvezérlőn lévő LED-eket a headset nyomkövető kamerái veszik fel az önálló követés érdekében. Abban az esetben, ha a nyomkövető kamerák nem látják a sávot, maga a nyomkövető képes megjósolni a pózt.

Ez a megvalósítás azt jelenti, hogy a nyomkövető könnyen rögzíthető még akkor is, ha nincs a headset látószögében. Ezenkívül élettelen objektumokhoz kapcsolódhat, és további értéket ad az ajánlatnak. A Vive azt is elmondja, hogy CAD-fájlokat fog kiadni a nyomkövető objektumokra való felszereléséhez, hogy az emberek megtervezhessék tartóikat, valamint dokkolómegoldásaik és kábelkötegeik megépítéséhez.

A Vive csuklókövetője élettelen tárgyakat is követhet. | Forrás: HTC

Ezenkívül a vállalat készen áll a fejlesztők számára, hogy elkészíthessék a különféle objektumokhoz 3dof érzékelővel történő rögzítéshez és nyomon követéshez szükséges tartozékokat.

Új kiegészítőket jelentettek be a Focus 3-hoz

A csuklókövető bejelentése mellett a Vive egy töltőtokot is bejelentett a Focus 3-hoz, amely egy headsetet és két csatlakoztatott kontrollert hordozhat, így dokkoló- és töltőállomásként is funkcionál, ha nem utazik a tokkal.

Olvasni:  A OnePlus kibővíti a 10-es sorozat kínálatát; Bejelenti a OnePlus 10R 5G-t

Mivel a Focus 3 egyben azon kevés VR fejhallgatók közé tartozik a piacon, amelyek cserélhető akkumulátorral rendelkeznek, a Vive egy töltődokkolót is bemutatott, amely akár négy akkumulátort is képes egyidejűleg teljes sebességgel tölteni. A dokkoló egy 120 W-os töltőadapterrel van párosítva, amely biztosítja az egyes akkumulátorok teljes töltési teljesítményét.

A vállalat bejelentette, hogy privát bétaverziókat hajtanak végre az OpenXR-hez a Focuson, és a tanúsítványt a következő hetekben kell benyújtani. Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy OpenXR-kompatibilis alkalmazásokat telepítsenek számos eszközre, és akár tartalmuk OpenXR-verzióit is közvetlenül a VivePortba töltsék fel.

A WiFI 6E támogatás a Focus 3-hoz is érkezik az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Németországban. A Vive több országban is bevezeti a támogatást, ahogy megnyitják helyi 6 GHz-es spektrumukat a WiFI 6E használatához.

Kézkövetés a Focus 3-on a Vive csuklókövetőjével | Forrás: HTC

A 2D Android-alkalmazások mostantól APK-k segítségével oldalra tölthetők a Focus 3-ba, és kezelhetők kontrollerekkel, kézzel vagy raycast érintéssel. Végül, a legújabb Focus 3-tól kezdve a kézi követés alapértelmezés szerint engedélyezve van a fejhallgatón.

5G vezeték nélküli élmények jönnek a Focus 3-ba

A HTC azt is bejelentette, hogy a Lumen Technologies társasággal együttműködve elindítja a „hordozható, privát 5G élményt” a Focus 3 headsethez. Míg maga az alkalmazás a Focus 3 fejhallgatón fut, az adatfeldolgozást egy távoli számítógépre tölti, és visszaküldi a Lumen által üzemeltetett 5G hálózaton keresztül.

A hírekben: 13 csatlakozási funkció érkezik Androidra, Chromebookokra és másokra

Új publikációk:

Ajánlott