A HubSpot-blogok fejlődésének nyomon követése

Tartalomjegyzék

 1. Mi az a HubSpot?
 2. A HubSpot blogok evolúciója
 3. Kulcs elvitelek
 4. Következtetés
 5. GYIK

Technikai értelemben a blogírás az írásra, a fotózásra és más olyan médiára vonatkozik, amelyet saját maga tesz közzé az interneten. A blogolás, amely egykor a napló digitális vezetésének lehetőségét jelentette az egyének számára, fokozatosan a tartalommarketing-mix egyik legkritikusabb elemévé nőtte ki magát. A vállalkozások egyre gyakrabban építik be a blogírást a tartalom, a közösségi média és a marketingstratégiák részeként. Az evolúció HubSpot blogok jó példa erre.

Mi az a HubSpot?

Mielőtt elkezdenénk beszélni a HubSpot blogok fejlődéséről, fontos tudni, mi az a HubSpot. A HubSpot egy felhőalapú CRM, amelyet az értékesítési és marketingcsapatok összehangolására terveztek. Elősegíti az értékesítést, növeli a megtérülést, és optimalizálja a bejövő marketingstratégiát, így minősítettebb leadeket eredményez. A most marketingplatformmá alakított HubSpot segít a vállalatoknak termékeiket és szolgáltatásaikat hatékonyabban piacra dobni és értékesíteni.

A HubSpot megváltoztatta a termékek online vásárlásának és eladásának módját. A HubSpot a bejövő marketing ötletéből született, amely arra összpontosított, hogy felhívja az emberek figyelmét anélkül, hogy úgy érezte volna, mintha egy értékesítő megzavarná őket. Míg 2006-ban bejövő marketingeszközként indult, a HubSpot erőteljes növekedési motorrá nőtte ki magát. Ami mindössze három ügyféllel kezdődött, az mára számok szerint erősödik.

A HubSpot blogok evolúciója

A HubSpot blog 2014-ben indult a Service Hub alatt. A Tudásbázis néven ismert HubSpot blogja már teljes körűen elérhető. Íme egy lépésről lépésre a HubSpot blog utazásának vázlata.

Olvasni:  Tartalomszűrő rendszer: miért fontos a könnyű használhatóság

Forrás

1. Minimális életképes termék az elején

A HubSpot kezdetben minimális életképes termékként (MVP) indult. Ez egyszerűen egy tudásbázis volt, amikor elkezdődött. A HubSpot blog célja a kezdeti szakaszban az volt, hogy felhasználói válaszokat tegyenek közzé ügyfeleik kérdéseire online, és az ügyfelek választ találjanak kérdéseikre. A HubSpot segített felhasználóinak ezt a két dolgot a lehető legkönnyebben elvégezni. Az MVP a következőkkel volt felszerelve:

 • Egy egyszerű szerkesztő, amely koncentrált írási élményt nyújt
 • Cikkkategóriák
 • Alapvető meglátások
 • Alap dizájn

Sok HubSpot felhasználó jól fogadta ezt az MVP-t, és elindította tudásbázisát. De volt egy alapvető probléma, ami miatt az ügyfelek megkérdezték, miért van szükség tudásbázisra; miért ne használna blogokat és weboldalakat ugyanazon információk közvetítésére. Az érték hiányzott a HubSpot blog MVP-jéből.

2. A tudásbázis megkülönböztetése más termékektől

A HubSpot blogok fejlődésének második lépése ennek a problémának a kezelése volt. A HubSpot két megoldást talált erre a problémára. Először is megduplázták a cikkkategóriákat. Megértették, hogy egy tudásbázisnak gyors és egyszerű válaszokat kell adnia az ügyfeleknek, és kategóriákat adtak hozzá, hogy a válaszokat még böngészhetőbbé és könnyebben megtalálhassák. Ehhez az optimalizáláshoz a fogd és vidd szervezőszerkesztőt használták.

Forrás

Másodszor, a HubSpot blogok leszűkítettek néhány olyan betekintést, amelyek fontosak voltak a felhasználók számára. Ez magában foglalta a cikkek állapotát és a keresési statisztikákat. Az azonnali probléma megoldásával az ügyfelek megértették a tudásbázis értékét.

3. Az örökbefogadás javítása

A HubSpot blog ezután a tudásbázis felhasználók általi elfogadásának javítására lépett. Ennek két fő akadálya volt,

 • Azok az emberek, akik már meglévő tudásbázist használnak, időigényesnek találják az átállás folyamatát.
 • Sok vállalkozás attól tartott, hogy a tudásbázison elérhető súgótartalmat a versenytársak is hozzáférhetnek, miközben azt csak a vásárlók akarták használni.
Olvasni:  Hogyan használják a marketingesek a GA4-et közönségük nyomon követésére & a Felhasználói utazás

Bevezettek egy importálási lehetőséget, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy mindössze két kattintással importálhassanak tudásbázist bármely platformról, ezzel megoldva az első problémát. Miután a felhasználók megadták meglévő tudásbázisuk URL-jét, a többiről a HubSpot blog gondoskodik. A versenytársak akadálymentesítése érdekében a HubSpot blogok kiterjesztették az új Content Membership funkciót, amely korlátozott hozzáférést tesz lehetővé. Ez lehetővé tenné a segítő tartalom elérhetővé tételét egy adott vállalkozás ügyfelei számára.

4. Tiszta Ház

Az elfogadottság számának növekedése után a HubSpot blog leállította az új funkciók kidolgozásának folyamatát, és ehelyett a fejlesztésre fordította erőfeszítéseit. Javították az MVP általános működését és teljesítményét. A fejlesztési tervet három fő területre különítették el.

 1. A cikkszerkesztő: Sokan használják a HubSpotot blogírásra; ezért a felhasználók tudásbázisban eltöltött idejének nagy részét cikkírással töltik. Számos probléma merült fel a felhasználók számára ebben a szakaszban: képek beillesztése a szerkesztőbe, képek hozzáadása a rendezett listákhoz, harmadik féltől származó videók és médiaelemek beágyazása, kódformátumú szakaszokkal való munka, táblázatok és horgonyok hozzáadása, valamint elemek behúzása a listákban. . A problémák megoldása érdekében a HubSpot Draft.js-ről TinyMCE-re váltott. A cikkszerkesztőt gondosan átépítették, hogy az ügyfelek élményében egységes legyen.
 1. Az írási élmény fokozása – A következő helyen a HubSpot blogok fejlődésének listáján a táblázatok, a horgonyhivatkozások, a kódformázás és a kiemelések problémáinak megoldása volt. Mindezek a funkciók hozzáadásra kerültek a szerkesztőhöz, a feliratokkal együtt. Az írók az olvasók számára fontos területeket is kiemelhetik.
 1. A tervezés fejlesztése: A HubSpot, mint MVP, hiányzott a tervezési kontrolltól. Sok felhasználónak problémái voltak márkájának megfelelő megjelenítésével a tudásbázison. A betűtípusok kiválasztása nem volt lehetséges, és a képek önálló hozzáadása sem. A probléma kezelésére a HubSpot blogok megnyitották a Tudásbázis sablonkódját. Ez azonban új problémát szült. A kódolási ismeretekkel nem jól felszerelt felhasználók lemaradnának. Ezután egy nem technikai rendszert alkalmaztak, és a felhasználókat a népszerű tudásbázis-sablonokkal látták el. Ez lehetővé tette a nem műszaki felhasználók számára, hogy lépést tartsanak azokkal az emberekkel, akik rendelkeznek a tervezéshez szükséges műszaki ismeretekkel.
Olvasni:  7 KPI, amelyet SaaS-vállalatának nyomon kell követnie

5. Folyamatosan próbálja javítani a terméket.

Ami a HubSpot-blogok fejlődését olyan utazássá teszi, amelyből sokat tanulhatunk, az az, hogy folyamatosan fejlesztik termékeiket. Miután elsajátította az új sablonélményt, sok nagyvállalat kezdett a Tudásbázishoz fordulni. De a nagyobb számú nagyvállalkozásnál új és továbbfejlesztett bonyolultságok is felmerülnek. A nagyvállalatok több márkát szeretnének támogatni vállalkozásukon belül, több nyelvi szolgáltatást szeretnének hozzáadni, és saját fejlesztőkkel és tervezőkkel szeretnének rendelkezni.

A HubSpot folyamatosan törekszik szolgáltatásainak és platformjának alapos fejlesztésére. Úgy gondolja, hogy egyetlen termék sem készül el teljesen. Továbbra is dolgoznak a Tudásbázis fejlesztésén, amennyire csak lehet, hogy biztosítsák a zökkenőmentes ügyfélélményt.

Kulcs elvitelek

 • A HubSpot egy felhőalapú CRM, amelyet az értékesítési és marketingcsapatok összehangolására terveztek. A HubSpot segít a vállalatoknak hatékonyabban piacra dobni és értékesíteni.
 • A HubSpot a bejövő marketing ötletéből született.
 • A HubSpot blog célja a kezdeti szakaszban az volt, hogy felhasználói válaszokat tegyenek közzé ügyfeleik kérdéseire online, és az ügyfelek választ találjanak kérdéseikre.
 • A HubSpot hozzáadott értéket az MVP-hez azáltal, hogy megduplázta cikkkategóriáit, és leszűkítette azokat néhány kiválasztott betekintésre.
 • A versenytársaktól való félelem problémájának megoldására a HubSpot blogok kiterjesztették az új Content Membership funkciót, amely korlátozott hozzáférést tesz lehetővé.
 • A cikkszerkesztő fejlesztésével, az írási élmény javításával és a tervezésen való munkával a HubSpot arra törekedett, hogy egységessé tegye az ügyfelek élményét.
 • A HubSpot bevezetett egy importálási lehetőséget, amely kényelmessé teszi a felhasználók számára a tudásbázis importálását bármilyen platformról.
 • Mivel sok felhasználó nem tudta megfelelően képviselni márkáját a tudásbázison, a HubSpot megnyitotta a Tudásbázis sablonkódját.
 • A HubSpot úgy véli, hogy egyetlen termék sem készül el teljesen.
Olvasni:  A közösségi média mutatói, amelyeket minden hónapban gondosan nyomon kell követned

Következtetés

A HubSpoton való blogírás hatékony és önmagában is élmény. Egyes attribútumok, amelyek vonzóvá teszik a HubSpotot: a munkafolyamatokban való elágazás, a közösségi médiában megjelenő javaslatfolyamok, az e-mailek optimalizálása, a listák elemzése, a bevételjelentések kiterjesztése és még sok más. Ezért elengedhetetlen, hogy tanuljunk a HubSpot blogpéldákból a blogírás művészetének tökéletesítéséhez.

GYIK

1. Milyen előnyökkel jár, ha blogját a HubSpoton tárolja?

Könnyedén kezelheti bejövő kampányait, ha blogját a HubSpot segítségével tárolja.

2. Melyek a HubSpot fő funkciói?

A HubSpot néhány kulcsfontosságú funkciója a SEO optimalizálás, a CTA létrehozása, az elemzés, a szoftvercsomaggal együtt járó hosting, a céloldal létrehozása, a testreszabható webhelysablonok, az A/B tesztelés, az integrált blogírás és még sok más.

3. Mely cégek használják a HubSpotot?

Állítólag 3931 vállalat használja a HubSpotot az etch stackekben: ide tartozik az Accenture, a Strava, a Trello, a Mollie, a Trustpilot, a Yousign, a GitBook és a Ruangguru.

4. Mivel integrálható a HubSpot?

A HubSpot és a Salesforce integrációja hidat hoz létre a marketing és az értékesítési adatbázis között. Ez lehetővé teszi a tevékenységek és információk zökkenőmentes mozgását a két adatbázis között.

5. Mi az a CRM?

A CRM az ügyfélkapcsolat-kezelést jelenti. Ez egy adatvezérelt szoftvermegoldás, amely javítja az ügyfelekkel való interakciót.

Új publikációk:

Ajánlott